News here
hirdetés

FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

Szexbabákat gyártó céget perelt be egy izraeli nő, mivel szerinte róla mintázták az egyik terméküket

Úgy véli, át kéne gondolnunk, kinek milyen jogai fűződnek a privát szférájához.
Fotó: This Morning/YouTube - szmo.hu
2022. január 11.


Link másolása

hirdetés

Kiakadt egy izraeli modell és Insta-sztár, miután rájött, hogy az engedélye nélkül mintáztak róla egy szexbabát - írja a Metro.

Yael Cohen Aris ezt arra alapozza, hogy a Doll Studio által kiadott baba az ő nevére hallgat, ráadásul még a szája alatti anyajegy is ott van rajta.

“Összetéveszthetetlen. Duplán szemétség, mert a személyiségemhez is kapcsolódik - nem csak egy baba, ami rám hasonlít, vagy én inspiráltam. Konkrétan engem vettek alapul, amikor kifejlesztették!” - dühöngött a 25 éves Yael a This Morning című brit tévéműsorban.

Yael hozzáfűzte: semmi gondja nincs a szexbabaiparral, ugyanakkor nem érti, miért nem kérték ki a beleegyezését, sőt, tudtára sem adták, hogy milyen termék készül.

A nő jelenleg 1,1 millió követőnek örvend az Instagramon. Állítása szerint ez a szám nem növekedett a baba hatására, de nem is kérne részesedést a termék bevételeiből.

hirdetés
“Szerintem inkább el kéne távolítani a polcokról, azután felfejthetnénk, mi és miért történt rosszul ebben az esetben, és mindannyian tanulhatnánk belőle. Szeretném, ha igazi párbeszéd indulna el a privát szféránkat illetően, ha a jövőben is szeretnénk online tartalmakat megosztani.”

A szoftverfejlesztőből lett modell hozzáfűzte: bár igazán nem hízeleg neki a baba, azért jól esik, ha vonzónak találják.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
„Reggel még nem tudtuk, hogy akkor látjuk utoljára élve a lányunkat” – megszólalt egy édesapa, aki elvesztette a lányát a texasi lövöldözésben
A seriff azt reméli, hogy a lánya nem csak egy újabb áldozat lesz, hanem most végre történik valami a laza fegyvertartási szabályokkal.

Link másolása

hirdetés

Korábban beszámoltunk róla, hogy egy 18 éves fiatal megölt 19 gyereket és 2 tanárt egy texasi iskolában. Az egyik meggyilkolt lány apja, Felix Rubio seriff most megszólalt – írja a Metro.

"Reggel, amikor elvittük az iskolába, mondtuk neki hogy szeretjük és hogy délután jövünk érte. Nem tudtuk, hogy ez egy végleges búcsú lesz"

– mondta Rubio. Lexi, a lányuk kitűnő tanuló volt, a halála előtt nem sokkal készítettek is egy közös családi képet, amin a kislány a jeles bizonyítványát tartotta.

A férfi nagyon reméli, hogy a lánya nem csak egy újabb szám lesz, hanem most tényleg történik valami az USA fegyvertartási szabályait illetően. Seriffként is úgy gondolja, hogy elég volt az erőszakból és a fegyverekből.

A lap azt is megemlítette, hogy Amerikában ez volt idén a 212-ik ilyen jellegű lövöldözés, és még az év felénél sem járunk.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Meghalt az egyik angol nő, akinek gyorsabban nőtt a bőre, mint a teste
Még tavaly diagnosztizáltak vérrákot Hannah Bettsnél. A halbőrűségben szenvedő nő május 18-án hunyt el.

Link másolása

hirdetés

32 éves korában elhunyt az a nő, aki testvérével együtt azzal került a címlapokra korábban, hogy a szervezete túl sok bőrt termelt, írja az ITV. Húga halálhírét Lucy Betts jelentette be még május 18-án a Twitteren. A szomorú bejegyzésből kiderül, hogy Hannah halálát daganatos betegség okozta.

A Harlequin-szindrómával még az 1980-as években született testvérpár megpróbáltatásairól rendszeresen beszámolt a média. A súlyos genetikai rendellenességgel születők bőre vastag, pikkelyszerű, melyet folyamatosan be kell kenni a kirepedezés ellen. A Harlequin ichthyosist éppen ezért halbőrűségnek is nevezik, mivel elnevezése a görög hal szóból eredeztethető.

A család életéről félórás dokumentumfilm is készült. A nővérek igazi példaképnek számítottak az országban, miután szörnyű betegségük ellenére rendkívül pozitívan álltak az élethez.

Hannah-nál még tavaly februárban diagnosztizálták a vérrák egy ritka fajtáját. Bőrbetegsége miatt komplikációk léptek fel kezelése során, ezért az év elején hazaengedték a kórházból, és kerekesszékben elmehetett mostohatestvére esküvőjére is. Hannah végül februárban elkapta a koronavírust, tüdőgyulladása lett, és ismét kórházba került, ahonnan már többé nem térhetett haza.

Időközben a lányok anyukájáról kiderült, hogy Parkinson-kórban szenved, ezért a testvérekre maradt a súlyos állapotban lévő Hannah ápolása. A néni szerint a lányok nagyon jó testvérek voltak, ugyanis annak ellenére minden szó nélkül gondoskodtak az utolsó percig a súlyos beteg Hannah-ról, hogy a szintén hasonló bőrbetegséggel küzdő 35 éves Lucy időközben összeköltözött a vőlegényével, Emma pedig feleségül ment a barátjához.

hirdetés

A család már szervezi Hannah temetését és abban reménykednek, hogy rengetegen mennek el a szertartásra. Az elhunyt nőről iskolája is megemlékezett. Azt írták, hogy a közösség barátságos és népszerű tagja volt, aki rendkívül odaadó volt mindenkivel.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
„dsadsadasd” – írta a Nemzeti Kibervédelmi Intézet a Facebookon, poénkodva reagálták le
Azt írták, spontán kísérlet volt a furcsa bejegyzés, amely ugyan csak 9 percig volt elérhető, de sokan látták.

Link másolása

hirdetés

Furcsa bejegyzés jelent meg szerda este a Nemzeti Kibervédelmi Intézet Facebook-oldalán.

Posztjukban csak ennyi állt: dsadsadasd.

Vélhetően csak véletlenül került ki egy ilyen bejegyzés, nem sokkal később törölték is. Addigra azonban már sokan látták, így végül egy reakcióposztot is közzétettek, amiben igyekeztek viccesen lereagálni a bakit.

"9 perc - 41 reakció - 15 hozzászólás: köszönjük, hogy részt vettetek a spontán kísérletünkben. Az FB technikai hibájából generálódott posztunknak köszönhetően meggyőződhettünk róla, hogy figyeltek ránk. Köszönjük a segítő szándékú jelzéseket, külön hálásak vagyunk a figyelmetekért. Maradjon ez így az érdemi posztok esetén is!"

- írták.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Ezen a szigeten a lakosság 10 százaléka csak fekete-fehérben lát
Több száz évvel ezelőtt mindössze húszan maradtak életben a szigeten egy tájfun miatt. A belterjesség miatt igen elterjedté vált náluk a ritka betegség.
Címkép: Google Maps - szmo.hu
2022. május 26.


Link másolása

hirdetés

A színtévesztés egy viszonylag ritka betegség. Az európai emberek leszármazottainál a vörös-zöld színtévesztés csak 8 százalékban fordul elő férfiaknál, és 0,5 százalékban nőknél – írja az IFL Science.

Viszont Pigneapon a lakosság 10 százaléka egy sokkal ritkább betegségben szenved, mégpedig a teljes színvakságban. Ők feketén, fehéren és szürkén látják a világot.

Ennek az oka, hogy teljesen hiányoznak a színérzékelőik. A betegséget egyébként gyakran kíséri fényérzékenység és tompa látás is. A teljes színvakság egyébként 30 ezerből csak egy embert érint világszerte, míg a szigeten 10-ből 1-et, tehát a lakosság 10 százalékát.

Ez oda vezethető vissza, hogy egy 1775-ös tájfun miatt mindössze húsz ember maradt életben a szigeten, köztük a király is, aki hordozta a teljes színvakságot okozó gént. Mivel kevesen maradtak, belterjessé váltak, a király pedig több utódot is nemzett, akiknél előjött a betegség. Ennek a mai napig látszik a hatása a sziget lakosságán, így fordulhat elő, hogy náluk sokkal nagyobb arányban van jelen a teljes színvakság.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: