FELFEDEZŐ

Szelfizett már robbanóöves terroristával egy repülőjárat fedélzetén? Pedig nincs is annál nagyobb királyság!

A kép élvezeti értékéből némiképp levon az a tény, hogy a robbanóöv csupán makettnek bizonyult. De ezt nem kell mindenki orrára kötni.

Link másolása

A LadBible osztott meg egy olyan történetet, amely után még a Monthy Pyton szerzői is csettintettek volna.

Még 2016-ban az Egyptair MS181-es járata Alexandriából Kairóba repült,

amikor egy robbanóövet viselő férfi eltérítette.

A járatot a ciprusi larnacai repülőterére irányították, ahol a gép 56 utasa közül négy kivételével mindenki leszállhatott. Négy utas és a repülőszemélyzet a gépen maradt a terroristával, akit Seif Eldin Mustafa néven azonosítottak később.

A még mindig túszul ejtett utasok egyike a brit állampolgárságú Ben Innes volt, aki úgy döntött, a legjobb megoldás az, ha

odamegy gépeltérítőhöz, és megkérdezi, készíthet-e egy szelfit vele.

Egy titokban készült videófelvételen látható, amikor Ben odament a gépeltérítőjéhez, és megkapja a kívánt szelfit. A videón a gépeltérítő látható a repülőszemélyzet tagjaival ülve, amikor a személyzet egy másik tagja odamegy, hogy beszéljen a Mustafával, aki kinéz az utastérbe. Rövid csevegés után intenek Bennek, a gépeltérítő pedig feláll, hogy közösen pózoljanak a fényképen, a személyzet egy másik tagja pedig elkészíti a képet.

Technikailag ettől a kép már nem „szelfi”, de Ben elégedettnek tűnt a végeredménnyel, és visszament a helyére, miközben a gépeltérítő is visszaült.

Ben utólag elmondta, hogy Larnacán jutott eszébe, hogy megpróbálná a lehetetlen akciót. Egyebek közt arra is gondolt, ha közel állhat a gépeltérítőhöz, talán ki tudja deríteni,

valódi-e a robbanóöv, vagy csak utánzat.

Az is motiválta még, hogy ha névvel és arccal bemutatkozik a férfinek, akkor talán érzelmi nyomást tud gyakorolni rá, mert nehezebb úgy végezni valakivel, hogy megismerted.

Öt óra elteltével a gépeltérítő feladta magát a hatóságoknak, az esetet nem tekintették terrorcselekménynek.

Mint kiderült,

Mustafa azért térítette el a gépet, mert volt felesége Cipruson élt, és látni akarta.

A robbanóanyagból készült övről kiderült, hogy hamisítvány, Mustafát később visszaadták Egyiptomnak, ahol életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Ben pedig máig elmondhatja, hogy egy (majdnem) igazi terroristával készíttetett közös fotót. Innen nézve szinte kár, hogy az öv csak egy játékszer volt.

A remekül sikerült képet ITT lehet megnézni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Videó: Horváth András 328 km/h-val száguldva előzgette a kocsikat egy autópályán
A népszerű influenszer a TikTok-ra töltött fel egy videót, amelyen egy Teslával száguld őrült sebességgel.
Fotó: handras/TikTok - szmo.hu
2023. szeptember 20.


Link másolása

Horváth András ismert vlogger-influenszer a TikTok-oldalára töltött fel egy videót, amelyen az látható, hogy őrült sebességgel hajt az autópályán egy Teslát.

"328 km/h a Tesla Model S Plaid-nek a végsebessége, elég lesz?"

- teszi fel a kérdést a felvételen.

Nem ez az első alkalom, hogy nagy figyelmet keltő videót tölt fel a TikTokra Handrás, korábban azon borult ki káromkodva a platformon, hogy Csobánkán valaki este hét órakor használta a motoros fűkaszáját.

A száguldásról készült videót itt lehet megnézni:

@handras Tesla Model S Plaid 328 km/h #elektromosauto #automobile #tesla #plaid #gyorsulás #tesla #plaid #gyorsulás #csrs #fast #superfast #germany #elonmusk #vezetés ♬ original sound - Handras


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
230 milliárd forintot követelt a kórháztól egy férfi, miután végignézte a felesége császármetszését
Az ausztrál férfi szerint a császármetszés látványa egy olyan „pszichotikus betegséget” idézett elő nála, ami miatt végül tönkrement a házassága.
Fotó: Unsplash - szmo.hu
2023. szeptember 18.


Link másolása

Egy ausztrál édesanya még 2018-ban sikeresen világra hozta a gyereküket, az édesapánál azonban a császármetszés látványa állítása szerint egy olyan "pszichotikus betegséget" idézett elő, amely már a magánéletében is nagyon komoly problémákat okozott.

Anil Koppula a melbourne-i kórház dolgozóit hibáztatta a történtek miatt, mivel szerinte nem figyelmeztették a lehetséges veszélyekre, sőt még bátorították is, hogy legyen ott a felesége mellett.

A férfinak az állítólagos betegsége miatt mára tönkrement a házassága, ezért jogi úton egymilliárd ausztrál dollárt (230 milliárd forint) követelt a kórháztól.

A bíróság azonban a napokban elutasította a keresetét, az ügyben eljáró bíró "eljárással való visszaélésnek" minősítette Koppula beadványát.

(via Blikk, Business Insider)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Egy részeg utas vizelte körbe az éppen felszálló WizzAir-gép folyosóját
Egy ideig hiába próbálta a személyzet visszaterelni a helyére az ordítozó utast, aki végül elvégezte dolgát, de leszálláskor a rendőrök fogadták.

Link másolása

Egy részeg utas okozott botrányt hétfőn este a Máltáról Budapestre tartó WizzAir gépen. Az esetről az Utazómajom.hu-nak számolt be egyik olvasójuk.

Mint írják, a férfi a helyéről felkelve indult el a mosdók felé, miközben a gép már a felszálláshoz készült a kifutópályán. A személyzet próbálta visszaterelni a helyére, de az ittas utas nem tágított.

Végül a hátsó személyzeti helyre ült le, de ahogy a gép elindult, azonnal felállt és trágár oordításba kezdett.

Ekkor már a teljes személyzet körbevette, videót is készítettek róla és rendőrséggel fenyegették.

A férfi végül a hátsó folyosó és a mosdók elé vizelt, és az egyik wc-t is körbejelölte pisijével.

Mikor elkérték az útlevelét, kezdett kitisztulni és lecsendesedni. Az út során átöltözött és csendben a helyén maradt. Az út végén pedig már várták a rendőrök és elkísérték.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
A halálba vezette a Google Maps a kétgyerekes apát – állítja a család, akik most perlik a céget
A térképalkalmazás egy olyan hidat ajánlott fel útvonalnak, ami már több mint 9 éve leomlott.
Fotó: PhotoMIX-Company / Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2023. szeptember 21.


Link másolása

Egy leomlott hídról hajtott a mélybe és halt meg egy kétgyerekes apa az észak-karolinai Hickory városában, a családja szerint azért, mert a Google Maps nem frissítette a térképét – írja a BBC.com.

Philip Paxson családja ezért most perli az amerikai techóriást, mert szerintük az ő gondatlanságuk az, hogy a térkép nem mutatta a már kilenc éve leomlott híd aktuális állapotát.

A kétgyermekes apa a lánya kilencedik születésnapi bulijáról tartott hazafelé.

„Nem ismerte a helyi utakat, ezért a Google Térképre támaszkodott, és arra számított, hogy az biztonságosan hazairányítja feleségéhez és lányaihoz”

– áll a család közleményében, amit ügyvédjük hozott nyilvánosságra.

„Tragikus módon, amikor a sötétben és az esőben óvatosan vezetett, gyanútlanul követte a Google elavult útmutatásait, arra a helyre, amit a helyiek évek óta a »sehova nem vezető hídnak« neveztek. Itt a mélybe zuhant, és megfulladt” – áll a közleményben.

A portál információi szerint 2013 óta a helyi lakosok többször felvették a kapcsolatot a Google-lal, hogy frissítsék a térkép állapotát. Egy helyi lap szerint

a hídnál általában útakadályokkal jelzik a nem járható szakaszt, ám azokat gyakran ellopják – ez történt a baleset idején is.

Az ügyet kedden nyújtották be a Wake megyei bíróságon. A Google ígéretet tett arra, hogy alaposan kivizsgálják az ügyet, és legmélyebb együttérzésüket nyilvánították Paxson családjának.


Link másolása
KÖVESS MINKET: