FELFEDEZŐ

Saját unokaöccsét szoptatja egy amerikai anya, mert a testvérének nincs elég teje – sokan bizarrnak tartják

A négygyermekes anya szerint ebben nincs semmi fura, csak segít a nővérének. A kommentelőket viszont megosztja a gesztus.

Link másolása

Igencsak megosztja egy amerikai influenszer követőit az, hogy a nő hajlandó a saját unokaöccsét szoptatni - írja a Mirror.

Janelle McAloon négy gyermek édesanyja, aki az anyák mindennapi életét mutatja be humoros formában videóiban. A Facebookon, az Instagramon és a Tiktokon is szép számú követőtáborral bír, akik már megszokhatták, hogy a nő nagyon nyitottan áll a szoptatáshoz.

Sokan mégis meglepődtek azokon a videókon, amiken Janelle átvette a lánytestvérétől a babáját, hogy megszoptassa. Ahogy írta is, ezt azért tette, mert testvérének kevés teje van, neki viszont rengeteg, "mint egy tehénnek". Az unokaöccséért pedig bármit képes megtenni.

Az erről szóló videó már több milliós nézettségnél járnak a TikTokon, több százezer lájkot kaptak és több ezer kommentet írtak alá. Bár sokan azt írták, hogy ez nagyon kedves gesztus tőle, jó néhánynak meglehetősen bizarrnak gondolják a dolgot. Íme néhány komment.

"Szerintem ez nekem rosszul esne" [a testvér helyében - a szerk.].

"Ööö... nem tudom, mit gondoljak erről. Én tuti, hogy nem engedném, hogy a testvérem ezt csinálja."

"Az én családomban egy nő sem hagyná ezt."

"Hú, nekem ez nem jön be. Szerintem a kapcsolatban megszabott határok határozzák meg, hogy ez rendben van-e vagy sem. Nálunk teljesen abnormális lenne, ha a nővérem ezt csinálná."

Voltak azonban bőven olyanok is, akik emlékeztettek, hogy ez régen is egy teljesen megszokott gyakorlat volt az anyák között. Rámutattak arra is, hogy ha a gyerek élete múlik rajta, valószínűleg sok anya nem is gondolkozna azon, hogy más szoptassa meg a babáját. Sok kommentelő pedig megosztotta, hogy ők is voltak hasonló helyzetben, vagy éppen ellenkezőleg, örültek volna, ha lehetőségük adódott volna erre.

"Ez gyönyörű. Nekem is bőven volt tejem, kapott belőle a fiam, az unokatestvérem gyereke és adományoztam is."

"Az én anyukám is megtette ezt a nagynénimnek. Nem értem, hogy egyesek miért vannak ezen meglepődve."

"Bárcsak nekem is lett volna valakim, akihez közel állok, amikor a fiam született. Borzasztó időszak volt, amikor próbáltam őt szoptatni. Ez csodálatos!"

"Én kétszer is segítettem olyan nőnek, akinek nem volt teje. Felajánlottam, ő pedig könnyek között fogadta el."

Mivel rengeteg hozzászólást kapott, köztük számos negatív véleményt is, az anya videóban reagált.

"Ez nem egy mindennapos dolog, nem arról van szó, hogy mindig én etetem őt. Csak segítek a testvéremnek, ha szüksége van rá. Tudom, hogy ő ugyanezt megtenné értem. Nem kellene, hogy az emberek ezt furának tartsák, hiszen ez csak anyatej, tápanyag a baba számára"

- magyarázta.

@nellesworld ??? Anything for my nephew/sibling to my children. I ment to post with this sound #carryingyourlovewithme #nellesworld #sistergoals ♬ Carrying Your Love - David Morris

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Megölte a hasonmását, hogy eljátssza a saját halálát – még a szülei is azt hitték, hogy az ő holtteste van a kocsiban
A német szépségblogger egy hozzá megszólalásig hasonló nőt ölt meg, hogy elrejtőzzön a családi viták elől.

Link másolása

Shahraban K a gyanú szerint megkéselt egy szépségbloggert, akit az Instagramon talált meg. Az 50 késszúrás következtében a lány azonnal meghalt.

Khadidját még 2022 augusztusában csalták lépre a németországi Ingolstadtban. A 24 éves német-iraki Shahraban maga is szépségblogger, és megpróbálta azt a látszatot kelteni, mintha ő halt volna meg a támadásban, miközben Khadidja holttestét a Mercedesében hagyta. Valószínűleg volt egy tettestársa is a gyilkosságnál, Sheqir K-nek hívják.

Állítólag még a nő szülei is azt hitték, hogy a holttest az övé, amikor felkérték őket, hogy azonosítsák. Aztán a boncolás már erős kétségeket vetett fel.

A német sajtó „doppelgänger-gyilkosságnak” nevezte a szokatlan esetet, és a bíróság előtt most már Shahraban K-t és Sheqir K-t Khadidja O meggyilkolásával vádolják.

Veronika Grieser, az ingolstadti ügyészség munkatársa a Bild című német lapnak elmondta: "Feltételezhető, hogy belső családi viták miatt akart elrejtőzni, és megrendezni saját halálát."

Shahraban akkoriban Münchenben élt, és hamis közösségimédia-profilokat hozott létre az Instagramon, hogy a rá hasonlító nőket találkozókra csábítsa. Így botlott végül a 23 éves Khadidjába, aki albán állampolgár volt, és alig 100 mérföldre lakott tőle.

Shahraban és 24 éves koszovói barátja, Sheqir az ügyészek szerint ajánlatot tettek Khadidjának szépségápolási termékekkel kapcsolatban, és megszervezték, hogy találkozzanak Ingolstadtban.

A pár itt autóba tuszkolta Khadidját, és a városon túli erdőbe hajtottak, ahol az ügyészek szerint több mint 50-szer megszúrták.

A rendőrség azóta több kést is talált a közelben, ahol Khadidja holttestét megtalálták, de még nem találták meg azt, amellyel megölték.

„A gyilkos fegyvert még mindig nem találtuk meg, de erős bizonyítékaink vannak. Az áldozat a késszúrásoktól halt meg, de az arca is súlyosan megsérült. Nagyon brutális látvány volt."

Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
Lecserélték a botrányt kavart tankönyv borítóján a Kölcsey–képet
Az előző képen Ferenczy István szobra volt látható Kölcsey Ferencről, de a lehető legrosszabb szemszögből, félreérthető módon.

Link másolása

Ahogy azt mi is megírtuk, Nyáry Krisztián író, kommunikációs szakember szúrta ki a 7. osztályosoknak készült, irodalmi munkafüzet borítóját.

A fotón Ferenczy István szobra látható Kölcsey Ferencről, de a lehető legrosszabb szemszögből, félreérthető módon.

Ezt követően - a jelek szerint - az illetékesek gyorsan intézkedtek, és lecserélték a könyv borítóját. Ezen is Kölcsey látható, de Franz Eybl nevezetes litográfiáját felhasználva - szúrta ki a 24.hu.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Fotók: Közel 300 kiló makkot raktározott el egy harkály egy kaliforniai ház falaiban
A rágcsálóirtó azt írta, hogy még soha nem látott hasonlót.

Link másolása

Meglepő fotókat közölt egy kártevőirtó a közösségi oldalán. Egy falba vágott nyíláson rengeteg makk dőlt ki a szobába. Mint kiderült, egy harkály volt a gyűjtögető, ami közel 320 kilós termést raktározott el magának.

A könnyűszerkezetes ház falaiba dugta az eleséget. A ház tulajdonosai csak azt látták, hogy az épület kívülről tele van lyukakkal. Erről később kiderült, hogy a madár vágta ki magának.

A makkok nyolc zsákot töltöttek meg

- írta a posztoló, aki még sosem találkozott hasonlóval.

Mikor az egyik kommentelő felvetette, hogy makkot általban a mókusok rejtenek el, akkor válaszában megírta, hogy látták, amint az „őrült” madár makkot dobál a falba a lyukon kereztül.

Forrás: abc7news.com


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Fotókon a vasárnap esti látványos telihold
Sokan küldtetek remek képeket, ezekből válogattunk.

Link másolása

Vasárnap este telihold ragyogta be az eget. A tiszta időben sokakat megihletett a látvány. A Szeretlek Magyarország Facebook-oldalunkon arra kértünk benneteket, hogy küldjetek fotókat róla.

Sok remek kép érkezett, ezekből válogattunk:

Pécs, Kiefer Béla
Mórágy, Flóris Boglárka
Sopron, Horváth Krisztina
Budapest, Nagy Gabriella
Kolozsvár, Tatár Tibor
Budapest, Németh Yoco
Vál, Nagy Ildikó
Miskolc, Hegyközi Lászlóné


Link másolása
KÖVESS MINKET: