Pénz helyett "egész napos móka és jégkrém" volt a fizetsége a bébiszitternek

Előre megegyezett az óradíjban, végül mégsem akarták kifizetni, sőt, még a gyerek anyja volt felháborodva. Te erről mit gondolsz?

Link másolása

Elég kellemetlen helyzetbe került egy fiatal lány, aki vállalta, hogy vigyáz egy anya két gyerekére, ám végül mégsem azt kapta cserébe, amit várt.

A bébiszitter előzetesen Messenger-üzenetben megállapodott az anyukával az óránkénti 16 dolláros (4500 forintos) munkadíjban, és mivel 8 órán keresztül volt a gyerekekkel, összesen 128 dollár (35 ezer forint) járt volna neki. Ám a szülőnek eszébe sem volt fizetni.

Amikor a lány ráírt Messengeren, hogy másnap délután elugrana hozzájuk a pénzéért, ezt az üzenetet kapta vissza a nőtől:

"Nem gondoltam, hogy pénzért csinálod. Kaptál ingyen jégkrémet és egész nap szórakoztál. Sajnálom a félreértést."

A lány emlékeztette az anyát, hogy előre megegyeztek az árban, ám ő nem emlékezett erre, ezért elküldte neki a beszélgetésükről készült képernyőfotókat. A nő azzal védekezett, hogy gyakran kitörli az üzeneteit, majd beképzeltnek nevezte a bébiszittert, amiért pénzt kér tőle. Végül felajánlotta, hogy fizet neki 20 dollárt, ami alig több, mint az előre megbeszélt órabér. A fiatal lány azonban erősködött, hogy ennyi nem elég, hiszen 8 órán keresztül vigyázott a két gyerekre, neki pedig szüksége van a pénzre, mert tankönyveket kell vennie. Ám az anya felháborodottan közölte, hogy ő márpedig nem fog fizetni 128 dollárt a "könnyen kezelhető" gyerekei felügyeletéért. A bébiszitter ekkor már hajlandó volt engedni a fizetségéből és csak 100 dollárt kért, de a nő továbbra is ellenséges maradt.

"Szó sem lehet róla! Bárcsak ne egy ilyen beképzelt bunkó vigyázott volna a gyerekeimre. Most azonnal letiltalak, ne is próbálj meg keresni többet."

A szőrszálhasogató üzengetést a diáklány testvére posztolta ki a Reddit közösségi oldalra, ahol a netezők is teljesen ledöbbentek az anya viselkedésén. Arra biztatták a bébiszittert, hogy ne hagyja annyiban ezt, tegyen valamit, hogy megkapja, amit megérdemel. A lány nővére azt írta a kommentelőknek, hogy a húga most megpróbál beszélni a nő férjével, hátha vele egyezségre jut.

Forrás: The Sun

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Brutális fejfájása lett egy korty bortól, ledöbbent, amikor kiderült, hogy súlyos beteg
Korábban nem gondolta volna, hogy 23 évesen bárki rákos lehet. Most arra biztat másokat, hogy ha problémájuk van, azonnal vizsgáltassák ki magukat.

Link másolása

A 23 éves Izzy Fletcher az angliai Derbyben él. Tavaly egyik nap munka után beült valahova inni egy pohár bort, de annyira megfájdult a feje, hogy azonnal el is indult haza - írja a LADBible.

"Valamilyen bort rendeltem, de ahogy beleittam, azonnal megfájdult a fejem. Nagyon furcsa volt. A mellkasom összeszűkült, és azt hittem, fel fog robbanni a fejem"

- mesélte a lány. Az is megfordult a fejében, hogy az ital valamelyik összetevőjére, vagy egyenesen az alkoholra lett allergiás.

Miután megállíthatatlanul köhögni kezdett, azonnal orvoshoz ment, ahol több vizsgálat után kiderült, hogy kettes stádiumú Hodgkin-limpfómában szenved.

A Hodgkin-limpfóma a nyirokrendszer daganatos megbetegedését jelenti.

Először 2022 márciusában fordult orvoshoz, mióta pedig kiderült, mi a baja, kemoterápiával kezeik.

"Most már hat hónapja tart a kemó. Nagyon-nagy esélyem van arra, hogy meggyógyuljak" - nyilatkozta.

Azóta többször is megosztotta a történetét, mivel arra szeretne inspirálni másokat, hogy ne várjanak, ha valami problémájuk van, hanem azonnal menjenek orvoshoz.

"Számomra a legnagyobb tanulság az, hogy ha valami aggaszt, akkor azt azonnal ki kell vizsgáltatni. 23 évesen persze nem gondoltam arra, hogy azonnal mennem kell a háziorvosomhoz, hiszen az ember azt hiszi, hogy ebben a korban úgysem lehet komoly problémája. Arra senki sem számít, hogy 23 éves korában rákos lesz"

- mondta.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
Mi történik, ha 10 000 liter kólába szódabikarbónát dobunk? Egy orosz youtuber bemutatta
Kipróbálta, hogy senki másnak ne kelljen.

Link másolása

Elég nagyban próbálta ki a kóla-mentos kísérletet egy orosz youtuber, aki tízezer liter kólát változtatott több méter magas gejzírré.

Maxim Monakhov, aki Mamix néven vezeti Oroszországban elég sikeres vlogját, két évvel ezelőtt arra vállalkozott, hogy kipróbálja a híres kólás-mentosos kísérletet, csak épp nem egy üveggel, hanem több ezerrel.

Csapatával egy mezőn állította fel a szerkezetet, amely egy összetákolt fémtartály volt. A 10 ezer liter kóla kamionnal érkezett a helyszínre, ezt öntötték bele a tartályba, amelynek a tetejére mintegy kupakként került a szódabikarbónát tároló kisebb edény. Egy kar segítségével engedték bele az anyagot a kólába, hogy aztán pár másodperc múlva kitörjön a több méter magas barna gejzír.

Maxim a videóban elmondja, hogy azért használt mentos helyett szódabikarbónát, mert sokkal olcsóbb, igaz, a hatás is más egy kicsit - sokkal látványosabb.

Volt is oka min spórolni, a kísérletre ugyanis 700 ezer rubelt, azaz nagyjából 3,5 millió forintot költött.

Szerencsére úgy látszik, hogy Youtuber-szemmel mérve nem volt felesleges pénzkidobás, a videója már 27 milliós nézettséggel büszkélkedhet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Lecserélték a botrányt kavart tankönyv borítóján a Kölcsey–képet
Az előző képen Ferenczy István szobra volt látható Kölcsey Ferencről, de a lehető legrosszabb szemszögből, félreérthető módon.

Link másolása

Ahogy azt mi is megírtuk, Nyáry Krisztián író, kommunikációs szakember szúrta ki a 7. osztályosoknak készült, irodalmi munkafüzet borítóját.

A fotón Ferenczy István szobra látható Kölcsey Ferencről, de a lehető legrosszabb szemszögből, félreérthető módon.

Ezt követően - a jelek szerint - az illetékesek gyorsan intézkedtek, és lecserélték a könyv borítóját. Ezen is Kölcsey látható, de Franz Eybl nevezetes litográfiáját felhasználva - szúrta ki a 24.hu.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Fotók: Közel 300 kiló makkot raktározott el egy harkály egy kaliforniai ház falaiban
A rágcsálóirtó azt írta, hogy még soha nem látott hasonlót.

Link másolása

Meglepő fotókat közölt egy kártevőirtó a közösségi oldalán. Egy falba vágott nyíláson rengeteg makk dőlt ki a szobába. Mint kiderült, egy harkály volt a gyűjtögető, ami közel 320 kilós termést raktározott el magának.

A könnyűszerkezetes ház falaiba dugta az eleséget. A ház tulajdonosai csak azt látták, hogy az épület kívülről tele van lyukakkal. Erről később kiderült, hogy a madár vágta ki magának.

A makkok nyolc zsákot töltöttek meg

- írta a posztoló, aki még sosem találkozott hasonlóval.

Mikor az egyik kommentelő felvetette, hogy makkot általban a mókusok rejtenek el, akkor válaszában megírta, hogy látták, amint az „őrült” madár makkot dobál a falba a lyukon kereztül.

Forrás: abc7news.com


Link másolása
KÖVESS MINKET: