hirdetés

FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

Megnyílt a világ első boldogságmúzeuma Dániában

Koppenhágában, 240 négyzetméterre zsúfoltak mindent, amit csak tudni lehet a boldogságról.

Link másolása

hirdetés

Minden a boldogságról szól Dánia legújabb múzeumában, írja a Sunny Skyz. A koppenhágai intézmény "egy kis múzeum az élet nagy dolgairól", mondta Meik Wiking igazgató.

A 240 négyzetméteres múzeumban rengeteg olyan tárgyat meg lehet nézni, ami a boldogsággal kapcsolatos. Ezeket jellemzően ajándékba adták az emberek a világon elsőként megnyílt boldogságmúzeumnak. De a tárgyakon kívül rengeteg interaktív tevékenységet is kínál a múzeum.

DENMARK CORONA WEEK 15 - HAPPINESS MUSEUM OPENS IN DENMARK - #lovelife

null

A látogatók megtudhatják, hogy miért Finnországot tartják a világ legboldogabb országának, ahogy az is kiderül, hogy az egyes országokban mi befolyásolja leginkább a boldogságot.

hirdetés

A pozitív érzés nemzetközi története mellett azt is megismerhetik a betérők, hogy Bhután hogyan és miért méri 1970 óta a boldogságot.

A laborban kiderül, hogy az agyunkban pontosan mi is történik, amikor örülünk valaminek, de arra is választ kapnak a múzeum látogatói, hogyan változik a boldogság a korral.

Mint mindenre, a boldogságra is nagy hatással lehet a mesterséges intelligencia, így nem csoda, ha az érzés jövőjét is kutatják a lassan két hónapja megnyílt intézményben. A koppenhágai boldogságmúzeumot keddtől vasárnapig 11 és 17 óra között lehet felkeresni.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Újabb veszélyes trend terjed a TikTokon: házilag próbálják eltávolítani a nők a fogamzásgátló spirált

A nőgyógyászok azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy senki se próbálja otthoni körülmények között eltávolítani az eszközt.
Fotó: EWTN/YouTube - szmo.hu
2021. szeptember 16.


Link másolása

hirdetés

Újabb rendkívül veszélyes trend terjed a TikTokon, aminek követésétől óva intenek az orvosok - írja a Daily Mail.

A bizarr módszer lényege, hogy a fogamzásgátló spirállal élő nők maguk próbálják házilag eltávolítani az eszközt, ezt azonban kizárólag orvos tudja biztonságosan megtenni.

A brit lap szerint nők közül sokan azért keresnek házi praktikákat, mert több hónapot kell várniuk egy-egy időpontra a nőgyógyászuknál.

A fém eszköz eltávolítása azonban fájdalomhoz, vérzéshez, sőt, mélyebb beágyazódáshoz is vezethet, de a méh falának előreesését is okozhatja.

Sok TikTokker, köztük például a Mikkiegallagher néven posztoló nő is azzal büszkélkedett: egyszerűbb volt kiszedni a spirált, mint azt gondolta volna, ráadásul mindössze 2 percbe telt az egész.

hirdetés

A nőgyógyászok azonban mindenkit intenek attól, hogy otthon kísérletezzen a módszerrel. Dr. Gloria Bachmann, a Rutgers Robert Wood Johnson Orvosi Egyetem igazgatója szerint sokkal jobban járunk, ha a nőgyógyásznál távolíttatjuk el a spirált, mivel az orvosok felkészültebbek rá, hogy szembeszálljanak az esetleg felmerülő problémákkal.

“Amikor a rendelőben vesszük ki az eszközt, minden tisztán látható, míg otthon ugyanezt vakon csináljuk. Ha a spirál beágyazódik a méhizomba, sokkal erősebb fájdalmat és vérzést okoz, ráadásul az egész méhet magával ránthatja, ezt pedig mindenképp el akarjuk kerülni”

- mondta.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

Lebukott a YouTuber anyuka, aki kényszerítette a gyerekét, hogy sírjon a kutyájuk betegsége miatt a videójában

Cheyenne elfelejtette kivágni a videóból, ahogyan unszolja a gyereket, hogy látványosan sírjon.
Fotó: NBCWashington/Twitter - szmo.hu
2021. szeptember 16.


Link másolása

hirdetés

Lebukott az a 30 éves nő, aki rávette kilencéves kisfiát, hogy tegyen úgy egy YouTube-videó kezdőképén, mintha sírna a kutyájuk betegsége miatt - írja az iheartintelligence.

A kaliforniai Jordan Cheyenne tettén sokan felháborodtak. Az anyuka az azóta már törölt, “Összetört a szívünk” című videóból elfelejtette kivágni, ahogyan unszolja a kisfiát, hogy sírjon a kép kedvéért.

A videóban Cheyenne elmondja, hogy a család kiskutyáját parvovírussal diagnosztizálták, amit várhatóan nem fog túlélni. A felvételen látható, ahogyan anya és fia együtt sírnak, ám mint kiderült, csak a fiú megrendülése volt őszinte.

“Csinálj úgy, mintha sírnál” - mondja a fiúnak a videóban, amikor közelebb húzza magához. A fiú eközben azt hajtogatja: “Én valóban sírok.”

Miután az eset óriási botránnyá dagadt, a nő egy bocsánatkérő videót is feltöltött, ám végül letörölte a YouTube-csatornáját, indoklása szerint azért, hogy a kisfiára koncentrálhasson.

“Undorodom attól, ahogyan cselekedtem, erre nincs semmilyen mentség, annyi szempontból rettenetes. Mindennél jobban szeretem a kisfiamat, és örökre bánni fogom ezt a pillanatot” - mondta Cheyenne, akinek eredeti videóját azonban azóta más felületeken is elérhetővé tették.

hirdetés

Az eset kapcsán a kommentelők hosszas vitákat folytattak a vloggerek szülői felelősségéről:

“Egy gyerekkel sem lenne szabad így bánni, ráadásul az “érzelmi kimerültségre" fogta. Hát, asszonyom, a fia még annál is kimerültebb lehet!” - írta egyikük.

Egy másik hozzászóló a bocsánatkérést kritizálta:

“Ez akkora vicc. Csak azt sajnálja, hogy rajtakapták, nem azt, amit a gyerekével művelt” - vélekedett.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

Megkérdezte egy nő a korábbi randipartnerét, hogy miért szívódott fel, meglepően egyenes választ kapott

Szerinte az ok a randiappok természetében keresendő.
Fotó: 99mimimi/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2021. szeptember 16.


Link másolása

hirdetés

Őszintén rákérdezett egy nő a korábbi randipartnerénél, vajon miért tűnt el néhány találkozás után, a férfi pedig meglepően egyenes választ adott - írja az Indy100.

Danielle a TikTokon osztotta meg a beszélgetés részleteit a “Nem nyerhetsz meg mindenkit” című videóban. Mint mondja, nem volt különösebb oka kideríteni az igazságot, egyszerűen a kíváncsiság mozgatta.

A nő az ő eredeti üzenetét és a férfi válaszát is közzétette:

“Helló, remélem jól vagy. Ez most elég random lesz, de beavatnál kérlek, hogy miért nem sikerült szintet lépnünk a randizással? Csak a visszajelzés érdekel” - írta Danielle a férfinek, aki reagált is a barátságos üzenetre.

“Jól vagyok, köszi, remélem te is. Igazából az appos randizás intézményéről van szó, ami túl sok lehetőséget és változatosságot nyújt. Megölte a hagyományos randizást” - írta.

A nő ezek után megkérdezte azt is, hogy áll manapság a férfi a társkereséssel. Az egykori randipartner erre elárulta, hogy Tinderezik, ami “olyan, mint egy szexbuli”.

hirdetés

Danielle a videó végén kijelentette, a válaszok után sokkal jobban érzi magát, ám sok néző nem értette, egyáltalán miért merült fel benne ilyen igény.

“Nagyon fura dolog visszajelzést kérni” - írta az egyikük.

Más azonban egyetértett a férfi üzenetével:

“Igaza van, a randiappok mérgezőek. Mindig egy húzásnyira van a következő lehetőség. Ha valakivel van köztünk kémia, azzal én mindig végigviszem a teljes randizási folyamatot” - írta.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Leszakadt emberi ujjba harapott a hamburgerében egy bolíviai nő

Úgy tűnik, a testrész a hamburgert előkészítő alkalmazottól származhatott.
Fotó: Shutterbug75/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2021. szeptember 16.


Link másolása

hirdetés

Élete legnagyobb sokkját élte át az a bolíviai nő, aki egy étteremben rendelt hamburgerbe harapva egy leszakadt emberi ujjat talált - írja a Daily Star.

Estefany Benitez a Santa Cruz de la Sierra városában található Hot Burgerben evett szeptember 12-én, amikor a testrész az ételébe keveredett. A nő felfedezése után ráadásul az étkezdében továbbra is úgy szolgálták ki a vevőket, mintha mi sem történt volna.

Később, a nyomozás során az étterem egy alkalmazottja elmondta, munka közben elveszítette az egyik ujját.

Benitez a Facebookon osztotta meg az undorító élményt:

“Evés közben ráharaptam egy UJJRA” - írta, és képeket is csatolt az elrettentő látványról, ami a marhaburgert szétszedve fogadta.

Arról is felvételt készített, ahogy számon kéri az étterem menedzserét: ebben az alkalmazott elmagyarázza, hogy a burgerek előre elkészítve érkeznek hozzájuk, és az eset teljesen példátlan.

hirdetés

“Kérem, mondja meg, mit tehetünk Önért, és mi megtesszük” - próbálja a férfi menteni a helyzetet a videón.

A képen látható a már rothadásnak indult ujj is a tányér szélén, amire a nő gyanútlanul ráharapott.

Miután a videó a közösségi médiában is elterjedt, egy szóvivő “szerencsétlen incidensnek” nevezte az ügyet, és elmondta, hogy az alkalmazottjuk a hús előkészítése során veszítette el a mutatóujja egy darabját. A bolíviai fogyasztóvédelmi hatóság átmenetileg bezáratta az étteremlánc üzleteit, és bírságot is kiszabott a cégre.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: