Már van olyan jégkrém, ami nem olvad szanaszét a kezedben
Ebben kellemes tavaszi időben, így október közepén újra rácuppantunk a fagyira és a jégkrémre. Úgy kívántuk, mintha várandósak volnánk.
Csakhogy a legtöbb fagyival és pálcás jégkrémmel akadt egy kis gond: mire befejeztük, átázott a tölcsér és ragadt a kezünk, vagy a pálcikáról továbbfolyt a jégkrém a ruhánk ujjára.
Sajnos gyakran képtelenség kulturáltan elfogyasztani a hűsítő édességeket.
A japánoknál persze megszületett a megoldás a fenti gondra:
piacra dobták azt a jégkrémet, ami nem olvad szanaszét evés közben.
A kanazawai Bioterápiás Fejlesztő- és Kutatóközpont által kikísérletezett édesség ugyanis ellenáll a nap meleg sugarainak.
?????? ?????? ??????
こんにちは?????
今日から3日間下↓の画像をスタッフに見せていただくと金箔(100円)が無料??????になります☺️☺️☺️????#東京 #原宿 #竹下通り #溶けないアイス #kanazawaice #拡散希望 pic.twitter.com/xWuRNXfr1g
— 金座和アイス原宿店 (@kanazawaice) 2017. október 17.
Mi gátolja meg a gyors olvadást? Az eperből kivont polifenol.
A tanulmányok szerint a jégkrém még akkor is megtartotta a formáját, amikor 5 percig volt kitéve 28 celsius fokon napsugárzásnak, illetve hajszárító melegének. Ez minek köszönhető?
"A polifenolfolyadék megnehezíti az olaj- és vízbázisú folyadékok szétválását, így ezek a jégkrémek sokkal ellenállóbbak a hőséggel szemben, lassabban indulnak be az olvadási folyamatok" – mondta Tomihisa Ota, a Kanazawa Egyetem munkatársa az Asahi hírportálnak.
溶けないアイスというものを食べたよ?
美味しかった? pic.twitter.com/77NmXyjweW
— すみか(たぁ☺︎) (@S_dish_8) 2017. október 3.
こんばんはー?
入り口から入ってすぐの所にアイスクリームのサンプルが置いてあります?
とても可愛いのでサンプルを使って写真撮ったり遊んでみてください?
夜の20時まで営業してます?
是非、竹下通りを歩いた際には遊びに来てください?#竹下通り#金座和アイス pic.twitter.com/6k8TGNtz1u
— 金座和アイス原宿店 (@kanazawaice) 2017. július 25.
お客様がチョコペンでデコレーションしたのを撮らせていただきました?
こんな感じで文字を書いたりも出来ます(゚∀゚)
自分だけのオリジナルアイスにして遊んで下さい?#竹下通り#金座和アイスクリーム#溶けないアイスクリーム#チョコペンで絵も描いたり出来ます pic.twitter.com/xkDnM6yJ7k
— 金座和アイス原宿店 (@kanazawaice) 2017. július 18.
溶けないアイス pic.twitter.com/wlH9OaDpa3
— フウセン775 (@fu_sen_7) 2017. július 8.
A jégkrémmel egyelőre két bajunk van: a medve formájú brutál ronda. De ennél nagyobb gond, hogy nálunk még lehet kapni a Kanazawa Ice termékeit.
Az Edinburgh-i Egyetem kutatói egyébként már évekkel ezelőtt felfedeztek egy új fehérjét. A természetben előforduló protein összeköti a vizet és a zsírt a fagylalban, így az tovább tart, és ezzel lehet megakadályozni a fagylalt gyors szétolvadását.
A edinburgh-i kutatók szerint az így készített fagylalt ráadásul kevesebb zsírt és kalóriát tartalmaz. Az összetevőknek köszönhetően szállítani is könnyebb. A szakemberek akkor úgy gondolták, hogy 3-5 év kell, amíg piacra dobhatják az új fehérjével készült fagyit.