News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

Lassan „kővé dermed” az amerikai youtuber, akinek az izmai csonttá válnak egy ritka betegség miatt

Joe korábban mélyen depressziós volt, mivel úgy érezte, szörnyeteggé alakul át. De örül annak, hogy a kerekesszékesek közösségét képviselheti.

Link másolása

hirdetés

Már 95 százalékban mozgásképtelen egy amerikai youtuber, Joe Sooch, akinek az izmai “megdermedtek” és “kővé váltak” egy rendkívül ritka betegség következtében - írja a Daily Star.

A 29 éves férfi izmai lassan csonttá alakulnak a fibrodysplasia ossificans progressiva, röviden FOP nevű betegség miatt, amelyet inkább csak “kőember szindrómaként” emlegetnek. Joe sokáig küzdött depresszióval, miután kerekesszékbe kényszerült, és ma már a mosdó használatához is segítségre van szüksége.

“Képzeld el, hogy eltöröd a karodat, és gipszbe kerül - de a gipsz örökre fennmarad. Extra csontjaim nőnek és elzárják a mozgásteremet. Olyan érzés, mintha késeket forgatnának az izmaimbam, amíg meg nem szilárdulnak”

- mondja egy videóban.

A betegség világszerte mindössze 700 embert érint, és sajnos nincs rá gyógymód, így a férfi idővel teljesen mozgásképtelenné válik majd. Elkeserítő, de a csontok műtéti eltávolítása sem vezet eredményre, mert a helyükön újabb, sőt, erősebb csontok nőnek.

A New York-i Joe-t mindössze háromévesen diagnosztizálták a betegséggel, amikor a testén duzzanatok jelentek meg. A válla már ötéves korában “megdermedt”, így nem tudta felhúzni a vállait vagy felemelni a kezét.

hirdetés

Nyolcévesen a könyöke is megmerevedett, így azóta úgy hordja a karját, mintha eltörte volna, a jobb karja pedig véglegesen megemelkedett. Állapota miatt nem tudott játszani a többi gyerekkel, így nehezen tudott beilleszkedni, fiatalkora óta kirekesztve érzi magát.

“Mindig én voltam a “furcsa gyerek”. Mély depresszióba ejtett, hogy a testem egyre torzul, és ez ellen senki nem tehet semmit. Annak azonban örülök, hogy a kerekesszékesek közösségét képviselhetem a YouTube-on, hiszen az egészséget és a betegséget egyaránt megtapasztaltam az életem során”

- mondja a férfi, aki időnként szteroidokat kap, ha az izmai megfájdulnak, más gyógyszert azonban nem szed az állapotára.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
Kilógott a pénisze az olasz tízpróbázónak futás közben, a kezével próbálta menteni a helyzetet
Alberto Nonino végül utolsóként ért célba a 400 méteres futáson.

Link másolása

hirdetés

Igen kínos helyzetbe került egy olasz sportoló a kolumbiai Caliban rendezett U20-as atlétikai-világbajnokság tízpróba számában szombaton. A Daily Mail beszámolója szerint Alberto Nonino bár jól rajtolt a 400 méteres futásban, a táv közepe felé komoly problémája akadt.

Mivel a 18 éves versenyző

elfelejtett alsónadrágot húzni, ezért a nemi szerve kilógott a nadrágjából futás közben.

A közvetítés távoli képein is kivehető, ahogy Nonino a kezével próbálja megregulázni a szabadon lengedező hímtagot. Ez azonban annyira lekötötte a sportolót, hogy végül utolsóként haladt át a célvonalon, 51,57 másodperces idővel.

A fiatal sportoló később azt írta az Instagramon, hogy az eset „nyilvánvalóan baleset volt”, és most már próbál nevetni az egészen, de a verseny után szörnyen érezte magát.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Konok Péter: „A benzinkutakon lassan kifogy az üzemanyag. Kell a láncfűrészekbe.”
Összekötötte a válság két fajsúlyos elemét az ismert publicista.

Link másolása

hirdetés

„A benzinkutakon lassan kifogy az üzemanyag. Kell a láncfűrészekbe.”

– írta Konok Péter a Facebookon.

A publicista, történész így kommentelte azokat a híradásokat, miszerint egyre több benzinkút kénytelen ideiglenesen bezárni, mert egyszerűen kifogytak az üzemanyagból.

Ahogy a kormány azon intézkedését is, hogy a rezsicsökkentés részleges megszüntetése miatt egy csütörtöki kormányrendeletben lazítottak az erdővédelmi szabályokon, így védett területen is egyszerűbb lesz a fakivágás.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Belső vizsgálat indult a turisták feje fölött landoló Wizz Air-gép ügyében
Kielemzik a repülési adatokat és beszélnek a pilótákkal is.

Link másolása

hirdetés

A Wizz Air belső vizsgálatot indított, hogy minél több részletet megismerjen a nagy port kavart szkíathoszi landolás pontos körülményeiről - írta a Telexnek a légitársaság.

Mi is beszámoltunk róla, hogy augusztus 5-én

a Wizz Air Airbus A321neo repülőgépe annyira alacsonyan közelítette meg a görög szigeten található kifutópályát, hogy az még az erre felkészült bámészkodókat is meglepte.

A társaság most azt írta: a gép alacsony szögben közelítette meg leszállópályát, mely a repülőtér kialakításának sajátossága.

„Bár személyi sérülés nem történt, a légitársaság belső vizsgálatot indított, hogy kielemezze a repüléshez kapcsolódó adatokat, beszéljen a pilótákkal, és megtudjon minél több részletet a landolás pontos körülményeiről” - írták. Az eredményekről későbbre ígértek tájékoztatást.

A szokatlanul izgalmasra sikerült landolásról a görög GreatFlyer videósa készített felvételt.

hirdetés

Az üggyel kapcsolatban Háy György balesetvizsgáló és nyugalmazott pilóta a Telexnek azt mondta, hogy

létező probléma, ha kisebb szögben száll le egy gép. Ennek több, nem szándékos oka is lehet: jöhet például egy váratlan széllökés, ami lejjebb nyomja a repülőt, vagy bezavarhat egy éjszakai érzéki csalódás.

Bár az embereket fizikailag még így sem tudja elsodorni a gép, mert a leszállópálya szintje magasabban van a kerítésen kívüli talajszintnél, a szakértő szerint ennek ellenére „nagy marha”, aki ilyen helyeken a repülőgép turbinája közelébe megy.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Szuperhold lesz péntek hajnalban, idén utoljára
Zsinórban a negyedik hónapban fordul elő szuperhold. Aki látni akarja, korán kell kelnie.

Link másolása

hirdetés

Az idei év negyedik és egyben utolsó szuperholdja lesz péntek hajnalban - írja a LiveScience.

Szuperholdnak nevezik azt, amikor a telihold fázisa az ellipszis alakú holdpálya Földhöz legközelebbi pontján következik be, ilyenkor láthatjuk a legnagyobbnak a Földről a Holdat. Ez egy nem tudományos elnevezés, a csillagászok inkább közeli holdnak hívják ezt a jelenséget.

Bár a hold szerda és péntek este is fényesnek és telinek fog tűnni,

teliholdat pontosan csütörtökről péntekre virradó éjjel, magyar idő szerint 3:36-kor láthatunk.

Zsinórban a negyedik hónapban lesz szuperhold, májusban ráadásul ez az esemény teljes holdfogyatkozással is párosult. Az augusztusi szuperhold után idén már nem lesz több, úgyhogy aki szeretné látni, ne maradjon le róla.

Telihold nagyjából havonta egyszer fordul elő.

hirdetés
A következő ilyen alkalom szeptember 10-én lesz, ezt arató holdnak hívják.

Mostanában egyébként egy másik látványos égi jelenséget is meg lehet figyelni: a Perseidák hullócsillagzáport augusztus 14-ig is lehet elcsípni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: