FELFEDEZŐ

Kiakadtak a szülők a lányukra, aki teljesen szétvágatta az anyja nagy becsben tartott menyasszonyi ruháját

A dühös apa szerint a menyasszony ezzel tönkretette a családi örökséget, így nem is hajlandó finanszírozni az esküvőjét.

Link másolása

"Seggfej vagyok, amiért nem vagyok hajlandó több pénzt adni a lányom esküvőjére, miután ő darabokat vágatott le az édesanyja esküvői ruhájából a sajátjához?" - tette fel a kérdést egy apa a Redditen.

Elmagyarázta, hogy a felesége az édesanyja segítségével, saját kezűleg készítette el anno az esküvői ruháját, ezért nagy fontos számára, és büszke is rá.

Egy egyszerű, de nagyszerű ruháról van szó, amit azért tartott meg, mert szerette volna, ha a gyerekei is ezt viselik majd, amikor eljön az ideje. Azt viszont kikötötte, hogy csak bevehetnek, illetve kiengedhetnek belőle, hogy passzoljon rájuk, teljesen átalakítani nem engedi.

Három lányuk és egy fiuk van, közülük hárman már megházasodtak. A legkisebb lányuk nem akarta viselni az anyja ruháját, idősebb nővére viszont ezt vette fel, sőt a fiútestvérük felesége is ebben volt a polgári szertartáson. A fiú pedig úgy oldotta meg a dolgot, hogy a fotózáson maga elé tette a ruhát.

Most a középső lány van soron, aki azt kérte a szüleitől, hogy segítsenek neki az esküvő költségeit fedezni. A szülők ugyanis felajánlották mindegyik gyereküknek, hogy támogatják őket anyagilag a tanulmányaikban, a házvásárlásban vagy az esküvő finanszírozásában, Olivia pedig utóbbit választotta. Augusztusban lesz az esküvője, pár hónappal ezelőtt pedig elkérte az édesanyjától a nagy becsben tartott ruhát, hogy elvihesse varrónőhöz.

Csakhogy, mint kiderült, nem egyszerűen magára alakíttatta a ruhát, hanem teljesen átszabatta. Ezt pedig akkor tudta meg az apa, amikor elment a lányával, hogy kifizessék a varrónőnek az előleget.

"Egy teljesen másik ruha volt, egyes részeket csatoltak csak hozzá az anyja ruhájából. Levágatta a pántokat, a selyemövet, az uszályt és a hímzett felsőszoknyát is, amit hozzávarrtak az új ruhához. Egy kicsit összezavarodtam, megkérdeztem, hogy mi a fene ez. (...) A feleségem megsemmisült, amikor megtudta. Visszavontam az aznap kifizetett összegeket és megmondtam a lányomnak, hogy egy centet sem költök többet az esküvőjére. Majd megoldják valahogy a vőlegényével"

- írta a dühös édesapa.

Elmondása szerint a lánya azzal védekezett, hogy mivel ő a gyerekük közül az utolsó a sorban, aki viselhetné a ruhát, átalakíthatná olyanra, amilyenre szeretné, ügyelve arra, hogy az eredeti ruha darabjai megmaradjanak, és azokat visszaadhassa az anyjának. Az apa viszont ezt nem fogadta el, mivel szerinte a ruha teljesen más lett, ráadásul Oliviának nem volt joga ahhoz, hogy így szétszabassa anyja menyasszonyi öltözékét. A családfő ezért utasította a lányát, hogy ő mondja el az édesanyjának, mit tett a ruhájával.

Olivia szerint az apja túlreagálta ezt a helyzetet, és a lány kiakadt, amiért apja most kihátrál a költségekből. Főleg, hogy mindent a szülői segítségre alapozva szervezett meg, anélkül nem is tudnák kifizetni az esküvőt. Az apa viszont úgy gondolja, hogy indokolt az anyagi támogatás megvonása azok után, amit a lánya tett.

Megkérdezte a redditezőktől, hogy mit gondolnak erről, posztjára pedig több mint 2000 komment érkezett már. Többen azt írták, nagyon nagy tiszteletlenség volt a menyasszonytól, hogy megnyirbálta az anyja ruháját a megkérdezése nélkül, és teljesen jogos, ha a szülők ezután nem adnának pénzt a menyegzőre. Sokan nagyon megsajnálták az összetört anyát, amiért a lánya olyat tett, amit már nem lehet visszacsinálni. Azt javasolták a szülőknek, mondják meg a párnak, hogy ha nincs elég pénzük az általuk megálmodott lakodalomra, akkor engedjenek lejjebb az igényeikből. Valaki azt írta. "Mondd meg a lányodnak, hogy az esküvőhöz már hozzájárultatok a ruhájával".

Az apa később frissítette a posztját, amelyben az anya is megszólalt. Szavaiból kiderült, szerette volna eltenni a ruhát emlékül - ezért is fáj neki, hogy a lánya szétvágatta, mivel már úgysem fogja felvenni egyik testvére sem.

"Édesanyám tanított meg mindenre, amit a varrásról tudok. Hónapokat töltöttünk azzal, hogy kiválogattuk az anyagokat és kísérletezgettünk a próbaruhákkal, miközben az enyémet készítettük. Az én ruhám volt. Ez volt az egyetlen értékes dolog, amelyhez elképesztő emlékek fűznek. Arra is gondoltam, hogy magam mellé tetetném a koporsóba is. Viszont addig még újra hordtam volna. Pár év múlva lesz a 40. évfordulónk, nagyon vártam, hogy újra felvehessem, amikor újraalkotjuk az esküvői fotóinkat.

Úgy tűnhet, hogy a ruhámat választom a lányom helyett, de nem erről van szó. Az bánt a legjobban, hogy ezt megcsinálta a hátunk mögött, illetve a közömbössége és a lelkiismeret-furdalás nyilvánvaló hiánya. Hogy nem fog bocsánatot kérni és nem fog velem beszélni erről, és csak amiatt aggódik, hogy miből fogja fizetni az esküvőjét. Én nem ilyennek neveltem őt. Szívesen segítettem volna neki megtervezni az általa megálmodott ruhát, ha kérte volna, és ő ezt pontosan tudja."

A bejegyzés végén azt is írták a szülők, hogy megpróbálják valahogy megmenteni a ruhát. De ha sikerülne is helyreállítani, Olivia ragaszkodik a saját ruhájához, amit az esküvő után is meg akar tartani.

"Nem szeretnénk, ha megszakadna a kapcsolatot a lányunkkal, de egyetértünk abban, hogy ez nem maradhat következmények nélkül. Addig pedig nem lehet előrelépni, amíg Olivia nem hajlandó tenni semmit" - zárta sorait az apa.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Véletlenül egy szexhotelbe foglaltak szobát, megmutatták, mi fogadta őket
Az amerikai anya eléggé benézte a foglalást. A lánya levideózta, mit láttak, amikor átvették a szobájukat.

Link másolása

Óriási bakiról számolt be egy fiatal amerikai nő a TikTokon: véletlenül egy szexhotelben kötöttek ki az édesanyjával.

Az Orlandóban élő Chaney Belle elmondta, hogy az anyja intézte a foglalást, de fogalma sem volt róla, hogy egy miami swingerhotelben fizetett ki egy szobát. Ez már csak akkor derült ki számukra, amikor megérkeztek a helyszínre.

Chaney videóban mutatta meg, mivel szembesültek a szobájukban.

Különböző szexjátékokat készítettek oda nekik, például mini vibrátort, de sikosító és óvszer is volt. Egy minibár is a rendelkezésükre állt tele vodkával, pezsgővel és egyéb alkoholos italokkal, a franciaágy felett pedig egy tükör volt a plafonon.

A lány alig bírta visszafogni a nevetését a felvétel készítése közben. A videó nagy sikert aratott a TikTokon, már több milliószor nézték meg.

Többen poénkodva próbálták "vigasztalni" anyát és lányát. Valaki például ezt írta: "Remélhetőleg az ágyak kényelmesek, a falak pedig hangszigeteltek, így legalább nem halljátok a többi vendéget."

@chaneybelle

guess where I’m at... ##miami

♬ Sex and the City (Main Theme) - TV Sounds Unlimited

Forrás: Mirror


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
Egy fehér cápa leharapta egy mexikói búvár fejét – ez volt 2023 első halálos cápatámadása
Hiába figyelmeztették a helyieket a veszélyre, a férfinak pénzre volt szüksége, ezért ment el kagylókat gyűjteni.

Link másolása

Az év első halálos cápatámadását jelentették Mexikóból: egy 5,8 méter hosszú fehér cápa a hírek szerint leharapta egy búvár fejét – írja a Tracking Sharks.

Az 53 éves Manuel Lopez január 5-én kagylóféléket gyűjtött Paredón Colorado település mellett.

11-18 mélyen ment bele a vízbe a kagylókért, mikor a ragadozó megtámadta.

A támadásnak egy szemtanúja volt, Jose Bernal, aki együtt ment ki az áldozattal a nyílt óceánra, de ő a hajón maradt.

„Lopez már a vízben volt, mikor a cápa gyakorlatilag letépte a fejét, és mindkét vállát megharapta”

– számolt be a történekről.

A halász szerint pár nappal korábban figyelmeztették a helyieket a cápatámadás veszélyére, ezért a többség nem is ment a vízbe. Lopeznek viszont muszáj volt bemennie, pénzre volt szüksége, az elmúlt időszakban pedig megnőtt az igény a tengeri ételek iránt. A cápák miatt azonban rengeteg bevételtől esnek el a halászok, hiába kapnak támogatást, az nem elég a megélhetésre.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Bújócska közben elrejtőzött egy konténerben, hat nappal később egy másik országban találtak rá a bangladesi fiúra
A 15 éves Fahim a játék közben elaludt. A konténert azonban közben vele együtt lezárták és útnak indították Malajziába.

Link másolása

Bújócskázás közben egy konténerben rejtőzött el egy 15 éves bangladesi fiú, akire csak hat nappal később Malajziában találtak rá - írja a Daily Star.

A cikk szerint Fahim miután január 11-én elrejtőzött a konténerben, de mivel a hunyó sokáig nem talált rá, így végül elszundított.

Csakhogy a konténert közben lezárták és útnak indították Malajzia felé. Fahim az út során hiába dörömbölt és kiáltozott segítségért, ezt senki nem hallotta.

Végül, hat nappal később és 3000 kilométerrel odébb, a malajziai Port Klangban egy kikötői munkás figyelt fel a fiú segélykiáltásaira a kirakodás után. Az ekkora már nagyon rossz állapotban lévő Fahimot kiszabadították, ő pedig azzal szembesült, hogy egy szót sem ért abból, amit a döbbent munkások beszélnek hozzá.

A kiszabadításának pillanatairól egy videót is megosztottak a TikTokon.

@al_zach90

Ah sudah!!!!!

♬ bunyi asal - AAL

Miután megtalálták Farimot a dolgozók értesítették a hatóságokat és végül kórházba szállították, ahol lázzal kezelték.

A hatóságok kezdetben arra gyanakodtak, hogy valamilyen embercsempészettel kapcsolatos ügyre bukkantak,

de a nyomozás során kiderült, hogy Fahim igazat mond. Jelenleg zajlik a 15 éves fiú hazajuttatásának megszervezése.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Keresd a lepkét! – Kifogott az interneten egy kiválóan rejtőzködő állat
Nem átverés, a képen tényleg van egy lepke, aminek ráadásul a története is érdekes.

Link másolása

Nagy fejtörést okozott a Reddit felhasználóinak egy csütörtökön posztolt kép, amin elsőre egy fa kérges törzse látható. A feltöltő szerint viszont egy lepke is van a fotón, ez azonban sok felhasználón kifogott.

Volt, aki azt hitte, csak egy nagy trollkodásról van szó, és nincs is semmilyen rejtett dolog a képen,

mások belementek a játékba, de olyan is volt, aki nagyon könnyűnek találta.

Mi most lelőjük a poént:

Fotó: Reddit

A The Sun szerint

valószínűleg egy nyírfaaraszoló vagy más néven szürke pettyesaraszoló látható a képen,

főleg Ázsiában, Európában és Észak-Amerikában fordul elő. Ennek a lepkefajtának érdekes története van: az eredeti fehér színét az ipari forradalom idején változtatta meg a mostani szürkés-barnás színére azért, hogy jobban el tudjon bújni a kormos épületeken. Mikor a légszennyezés mérséklődött, újra világosabb színű lett.


Link másolása
KÖVESS MINKET: