News here
hirdetés

Gyomra helyett a tüdejébe kerül az étel egy furcsa betegségben szenvedő brit kisfiúnak

Sokszor üres tányérokkal és poharakkal játszotta el, hogy eszik. Halloweenkor és húsvétkor szenvedett a legjobban, amikor nem ehetett csokit és édességet.
Címkép: illusztráció,: kahhl/Pixabay - szmo.hu
2021. augusztus 18.


Link másolása

hirdetés

Rejtélyes betegséggel küzd egy brit kisfiú, amivel az orvosok sem tudnak mit kezdeni. Harley Duddin három évig nem volt képes semmit megenni vagy meginni, mivel minden étel a tüdejébe került - írja a Metro.

A szülők arra lettek figyelmesek a baba egyhetes korában, hogy Harley mindössze két korty tejet tud meginni, aztán keservesen sírni kezd. Miután számos alkalommal tüdőfertőzéssel került kórházba, leállt a légzése.

“Teljesen elszürkült. Azt mondták, haldoklik, és nem is értik, hogy lehet még életben” - mondja Kimberley, a fiú édesanyja. Ekkor derült ki a felvételekről, hogy az elfogyasztott étel a tüdejében köt ki.

Harley-t ezután három éven át gyomorszonda segítségével táplálták, és számtalan vizsgálatot végeztek el rajta, de nem jutottak közelebb a jelenség okához.

“Még mindig nem érti senki itt Newcastle-ben, soha nem láttak ilyesmit. Két műtétje is volt, hogy feltárják a problémát. Az agyát is vizsgálták, de semmi nem vezetett eredményre” - mondja az anyuka.

Újabb rejtelmes fordulatot jelentett, hogy a kisfiú állapota tavaly javulni kezdett: azóta már a legtöbb ételt képes megenni, és sűrített folyadékokat is fogyaszt. Igaz, néhány dolog, így a csoki, a chips és a zabkása még mindig tiltólistán van nála, és a gyomorszondáról is minden nap táplálják, hogy megerősödjön.

hirdetés
A betegség az egész családot megviselte: Harley egyik szülője mindig átvitte őt a másik szobába, amikor két lánytestvére leült enni. Máskor a kisfiú üres tányérokkal és poharakkal játszotta el, hogy eszik. Halloweenkor és húsvétkor szenvedett a legjobban, amikor nem ehetett csokit és édességet, mint a többiek.

A család nagyon bízik benne, hogy Harley egy napon épp úgy étkezhet majd, mint bárki más. Létrehoztak egy jótékonysági szervezetet is, amellyel a hasonló sorsú, szondán táplált gyerekeknek juttatnak el játékokat és ajándékokat.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
„Reggel még nem tudtuk, hogy akkor látjuk utoljára élve a lányunkat” – megszólalt egy édesapa, aki elvesztette a lányát a texasi lövöldözésben
A seriff azt reméli, hogy a lánya nem csak egy újabb áldozat lesz, hanem most végre történik valami a laza fegyvertartási szabályokkal.

Link másolása

hirdetés

Korábban beszámoltunk róla, hogy egy 18 éves fiatal megölt 19 gyereket és 2 tanárt egy texasi iskolában. Az egyik meggyilkolt lány apja, Felix Rubio seriff most megszólalt – írja a Metro.

"Reggel, amikor elvittük az iskolába, mondtuk neki hogy szeretjük és hogy délután jövünk érte. Nem tudtuk, hogy ez egy végleges búcsú lesz"

– mondta Rubio. Lexi, a lányuk kitűnő tanuló volt, a halála előtt nem sokkal készítettek is egy közös családi képet, amin a kislány a jeles bizonyítványát tartotta a kezében.

A férfi nagyon reméli, hogy a lánya nem csak egy újabb szám lesz a halálos áldozatok listáján, hanem most tényleg történik valami az USA fegyvertartási szabályait illetően. Seriffként is úgy gondolja, hogy elég volt az erőszakból és a fegyverekből.

A lap azt is megemlítette, hogy Amerikában ez volt idén a 212.-ik ilyen jellegű lövöldözés, és még az év felénél sem járunk.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Leharapta egy kutya a nő orrát, de sikerült visszavarrni – örökre sebes lesz az arca
Megpróbálta megakadályozni, hogy kiszökjön a kutya, a következő dolog, amire emlékszik, hogy leszakadt az orra.

Link másolása

hirdetés

A 31 éves Ashley Unger fodrászként dolgozik Illinois államban. Március 17-én házhoz ment hajat vágni, ahol a kliense lakótársának volt egy pitbullja. A fodrász eleinte jól eljátszott vele, simogatta a kutyát, viszont miután végzett a munkával, a kutya egyszer csak megtámadta őt.

Egészen pontosan kinyitotta az ajtót, mire a kutya megindult felé. Unger ekkor leguggolt, és megpróbálta megakadályozni, hogy a kutya kiszökjön, ezután pedig csak azt vette észre, hogy az orra lóg az arcáról, a pitbull ugyanis leharapta azt.

Természetesen azonnal a kórházba vitték, az odaúton pedig kézzel tartotta össze az arcát.

"Életem végéig elkísér ez az ijedtség. Az orvos azt mondta a kórházban, hogy ilyen durva kutyaharapást még sosem látott" - mesélte a fodrász. Azt is elmesélte, hogy poszttraumás stresszben szenved, gyakran felidéződnek benne az emlékek.

Mostanra már összeforrtak a sebei, de ahogy a fenti képen is látszik, ez a heg nem tűnik el.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
23 éve csak szendvicsen élt a lány, aki most végre kigyógyult a fóbiájából
Hosszas terápia után végre sikerült átesnie az első normális étkezésén.

Link másolása

hirdetés

A 25 éves Zoe Sadler totyogó kora óta kizárólag szendvicset evett, amibe csak chips, hagyma és vaj került. A szülei elmondása alapján már olyan kicsiként is félt az ételektől, kivéve ettől a kombinációtól.

"A szüleim azt mondták, hogy semmi mást nem voltam hajlandó a számba tenni"

– mesélte Zoe. Azt is elmondta, hogy más étel szóba sem jöhetett, ugyanis fizikailag megbetegedett tőlük.

Viszont szeretett volna meggyógyulni, ezért David Kilmurryhez járt hipnoterápiára, ami sikeres volt, így mostanra már tud más ételeket is enni. 23 év után végre az első rendes étkezésén is túl van.

Kép: Northfoto/SWNS

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Beszorult a háztetőbe egy szerencsétlenül járt mosómedve, a lakók szabadították ki
Lyukat rágott a tetőn, hogy bemászhasson a tetőtérbe, de az nem volt elég nagy ahhoz, hogy átférjen rajta. Szerencsére nem lett baja.

Link másolása

hirdetés

Sajnos sokszor látunk példákat arra, hogy egy állat beszorul valahová és önerőből nem tudja kiszabadítani magát, ezért emberi segítségre van szüksége. A legtöbb eset jó véget ér, így történt ez az amerikai Kalifornia államban pórul járt mosómedvével is.

Az állat egy Santa Cruz-i családi ház tetőjén keresztül akart bemászni a tetőtérbe a kicsinyei után, miután kirágott egy lyukat belőle. Csakhogy a lyuk nem volt elég nagy ahhoz, hogy ő is átférjen rajta, így beszorult, ráadásul úgy, hogy a felsőteste a tetőtérben volt, míg a hátsó fele kint.

A ház lakói értesítették a vadállatok mentésével foglalkozó szervezetet, akik segítettek nekik elmagyarázni, hogyan tudják úgy átnyomni a mosómedvét a lyukon, hogy ne fulladjon meg, mivel kritikus volt a helyzet. Végül sikerült kimenteni a nőstény állatot szorult helyzetéből, így újra együtt lehetett a kicsinyeivel. Az állatmentők segítségével biztonságosan kiterelték a családot a tetőtérből, hogy aztán egy számukra megfelelő környezetben élhessenek tovább.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: