News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

Félig kutya, félig emberi lény vette üldözőbe - állítja egy ausztrál horgász

Állítólag hetekig követte a horgásztúrára induló férfit a partról a kutyaember, mire végül sikerült lefotózni.

Link másolása

hirdetés

Éppen a kajakjából horgászott egy ausztrál férfi, amikor állítása szerint feltűnt neki, hogy a bozótból egy félig ember, félig kutyalény figyeli, írja a Daily Star. Az esetről a magát Johnnak nevező horgász a 'Believe: Paranormal & UFO' című podcast egyik epizódjában mesélt.

A férfi szerint a "szörnyeteg" heteken át figyelte észrevétlenül. John eleinte csak arra lett figyelmes, hogy minden lapáthúzásnál egy lépést hall a partmenti bokrok mögül. Amikor megállt, abbamaradtak a lépések is, amit furcsának vélt. De amint újrakezdte a lapátolást, a lépések zaja ismét megütötte a fülét.

Állítása szerint a titokban leskelődő idegen végül hetekkel később megmutatta magát a bozótosban, a lényről pedig fényképet is készített a horgász:

John szerint minden kétséget kizáróan egy kutyaember eredt a nyomába tavaly karácsonykor. Ezután sokáig rosszul aludt, sokszor a szörnyeteggel álmodott és a legkisebb zajra is felébredt.

Végül amikor a férfi hosszú idő után visszatért a kedvenc horgászhelyére, ismét furcsa neszezésre lett figyelmes. De azt mondja, amint odafordult, már csak a futásnak eredt rém lépteit hallotta. Menekülés közben pedig a kutyaember állítólag olyan üvöltésbe kezdett, amitől teljesen földbe gyökerezett a horgász lába.

hirdetés

Az egész jelent nagyjából tíz percig tartott, de John szerint ez volt a leghosszabb tíz perc az életében. Miközben az esze azt mondta, hogy azonnal meneküljön onnan, a lába az ijedtségtől lebénult. Az egyetlen fegyvere a horgászkés volt, még a telefonja sem volt nála. Végül John sikeresen eljutott az autójáig, azóta pedig nem merészkedett a környékre.

A halálra vált ausztrál horgász azt mondja, hogy korábban hallott már a kutyaemberről, de egészen mostanáig azt hitte, hogy csak a képzelet szüleménye. Mióta azonban személyesen találkozott vele, azóta hisz a létezésében.

Nem Ausztrália az első hely, ahol kutyaembert véltek látni: ehhez hasonló esetet először 1887-ben jelentettek az Egyesült Államokban.

A teljes, angol nyelvű podcastet itt lehet meghallgatni:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
Kilógott a pénisze az olasz tízpróbázónak futás közben, a kezével próbálta menteni a helyzetet
Alberto Nonino végül utolsóként ért célba a 400 méteres futáson.

Link másolása

hirdetés

Igen kínos helyzetbe került egy olasz sportoló a kolumbiai Caliban rendezett U20-as atlétikai-világbajnokság tízpróba számában szombaton. A Daily Mail beszámolója szerint Alberto Nonino bár jól rajtolt a 400 méteres futásban, a táv közepe felé komoly problémája akadt.

Mivel a 18 éves versenyző

elfelejtett alsónadrágot húzni, ezért a nemi szerve kilógott a nadrágjából futás közben.

A közvetítés távoli képein is kivehető, ahogy Nonino a kezével próbálja megregulázni a szabadon lengedező hímtagot. Ez azonban annyira lekötötte a sportolót, hogy végül utolsóként haladt át a célvonalon, 51,57 másodperces idővel.

A fiatal sportoló később azt írta az Instagramon, hogy az eset „nyilvánvalóan baleset volt”, és most már próbál nevetni az egészen, de a verseny után szörnyen érezte magát.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Konok Péter: „A benzinkutakon lassan kifogy az üzemanyag. Kell a láncfűrészekbe.”
Összekötötte a válság két fajsúlyos elemét az ismert publicista.

Link másolása

hirdetés

„A benzinkutakon lassan kifogy az üzemanyag. Kell a láncfűrészekbe.”

– írta Konok Péter a Facebookon.

A publicista, történész így kommentelte azokat a híradásokat, miszerint egyre több benzinkút kénytelen ideiglenesen bezárni, mert egyszerűen kifogytak az üzemanyagból.

Ahogy a kormány azon intézkedését is, hogy a rezsicsökkentés részleges megszüntetése miatt egy csütörtöki kormányrendeletben lazítottak az erdővédelmi szabályokon, így védett területen is egyszerűbb lesz a fakivágás.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Belső vizsgálat indult a turisták feje fölött landoló Wizz Air-gép ügyében
Kielemzik a repülési adatokat és beszélnek a pilótákkal is.

Link másolása

hirdetés

A Wizz Air belső vizsgálatot indított, hogy minél több részletet megismerjen a nagy port kavart szkíathoszi landolás pontos körülményeiről - írta a Telexnek a légitársaság.

Mi is beszámoltunk róla, hogy augusztus 5-én

a Wizz Air Airbus A321neo repülőgépe annyira alacsonyan közelítette meg a görög szigeten található kifutópályát, hogy az még az erre felkészült bámészkodókat is meglepte.

A társaság most azt írta: a gép alacsony szögben közelítette meg leszállópályát, mely a repülőtér kialakításának sajátossága.

„Bár személyi sérülés nem történt, a légitársaság belső vizsgálatot indított, hogy kielemezze a repüléshez kapcsolódó adatokat, beszéljen a pilótákkal, és megtudjon minél több részletet a landolás pontos körülményeiről” - írták. Az eredményekről későbbre ígértek tájékoztatást.

A szokatlanul izgalmasra sikerült landolásról a görög GreatFlyer videósa készített felvételt.

hirdetés

Az üggyel kapcsolatban Háy György balesetvizsgáló és nyugalmazott pilóta a Telexnek azt mondta, hogy

létező probléma, ha kisebb szögben száll le egy gép. Ennek több, nem szándékos oka is lehet: jöhet például egy váratlan széllökés, ami lejjebb nyomja a repülőt, vagy bezavarhat egy éjszakai érzéki csalódás.

Bár az embereket fizikailag még így sem tudja elsodorni a gép, mert a leszállópálya szintje magasabban van a kerítésen kívüli talajszintnél, a szakértő szerint ennek ellenére „nagy marha”, aki ilyen helyeken a repülőgép turbinája közelébe megy.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Szuperhold lesz péntek hajnalban, idén utoljára
Zsinórban a negyedik hónapban fordul elő szuperhold. Aki látni akarja, korán kell kelnie.

Link másolása

hirdetés

Az idei év negyedik és egyben utolsó szuperholdja lesz péntek hajnalban - írja a LiveScience.

Szuperholdnak nevezik azt, amikor a telihold fázisa az ellipszis alakú holdpálya Földhöz legközelebbi pontján következik be, ilyenkor láthatjuk a legnagyobbnak a Földről a Holdat. Ez egy nem tudományos elnevezés, a csillagászok inkább közeli holdnak hívják ezt a jelenséget.

Bár a hold szerda és péntek este is fényesnek és telinek fog tűnni,

teliholdat pontosan csütörtökről péntekre virradó éjjel, magyar idő szerint 3:36-kor láthatunk.

Zsinórban a negyedik hónapban lesz szuperhold, májusban ráadásul ez az esemény teljes holdfogyatkozással is párosult. Az augusztusi szuperhold után idén már nem lesz több, úgyhogy aki szeretné látni, ne maradjon le róla.

Telihold nagyjából havonta egyszer fordul elő.

hirdetés
A következő ilyen alkalom szeptember 10-én lesz, ezt arató holdnak hívják.

Mostanában egyébként egy másik látványos égi jelenséget is meg lehet figyelni: a Perseidák hullócsillagzáport augusztus 14-ig is lehet elcsípni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: