News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

Felesége szeme láttára esett össze hirtelen és halt meg egy 35 éves ausztrál férfi – egy vizsgálat megmenthette volna az életét

Az orvosok szerint hirtelen szívhalál miatt vesztette életét, ám a boncolás kiderítette, hogy a kétgyerekes apának egy örökletes szívbetegsége volt, amit életében nem diagnosztizáltak.

Link másolása

hirdetés

Tragikus hirtelenséggel halt meg egy 35 éves ausztrál férfi. Andrew Barry minden előjel nélkül esett össze még 2020 szeptemberében - írja a Daily Mail.

A kétgyermekes apa özvegye, Bec most figyelemfelhívás céljából mesélte el szomorú történetüket. Elmondása alapján egy átlagos hétfő volt, amikor a család élete összeomlott. Megvacsoráztak a gyerekeikkel, majd ketten edzettek egyet és lezuhanyoztak. Lefekvés előtt még beszélgettek egy kicsit, amikor Andrew egyszercsak elhallgatott, tekintete üressé vált, majd holtan esett össze felesége szeme láttára.

"Láttam, ahogyan lélegzetet vett, még utoljára. Annyira gyorsan történt az egész, alig pár másodperc volt"

- mondta a Daily Mailnek.

Először azt hitte, hogy férje csak elájult, mert korábban volt már példa rá. Amikor viszont látta, hogy Andrew arca fehérré válik és már nem lélegzett, tudta, hogy baj van. Remegve hívta a szomszédjukat, aki megkezdte az újraélesztést, amíg a mentők kiértek. Eközben az anya becsukta az ajtókat, hogy a gyerekei ne vegyenek észre semmit ebből. A mentősök több mint másfél órán át küzdöttek a férfi életéért, de hiába, már nem tudták megmenteni.

Az építészként dolgozó Andrew egészséges volt, rendszeresen sportolt. Pár hónapja teljes kivizsgáláson esett át, amelyen remek eredményeket produkált. Egyedül MRI-vizsgálatot nem végeztek nála, mert azt mondták az orvosok, hogy arra nincs szüksége. Felesége szerint azonban ha megcsinálták volna ezt is, Andrew talán még most is életben lenne.

hirdetés
A boncolás után ugyanis kiderült, hogy a férfi aritmogén jobb kamrai kardiomiopátiában szenvedett.

Ez azt jelenti, hogy a jobb szívkamrában lévő izomrostok helyén zsírszövet jelenik meg. Egy örökletes betegségről van szó, amely miatt a szívkamra falai elvékonyodnak, ez pedig megzavarja a szívizomba irányuló létfontosságú elektromos jeleket.

Ez lehet a felelős a hirtelen szívhalálért, ami látszólag minden előjel nélkül jelentkezik a 20-as és 30-as éveikben járó felnőtteknél.

Bec szerint az orvosok azért nyilvánították férje halálát hirtelen szívhalálnak, mert egy korábban nem diagnosztizált szívbetegség végzett vele. Elmondása szerint egész életében nem volt nehezebb pillanata annál, amikor meg kellett mondania a gyerekeiknek, hogy az apjuk meghalt.

"Először nem akartak hinni nekem. Nem is tudtam, hogy kezdjek bele. Még én is csak próbáltam feldolgozni, hogy már nincs velük, de már szülőként kellett viselkednem, össze kellett szednem magam, hogy elmagyarázzam nekik. Először a fiam ébredt fel, a lányom pedig már arra kelt, hogy hallotta a testvérét sírni"

- mesélte az anya.

Amint a gyerekei elég idősek lesznek, szeretné kivizsgáltatni őket, hogy kiderüljön, ők is örökölték-e apjuk szívbetegségét. Andrew testvére is szívritmuszavarral küzd, egyszer kórházba is került, amikor a pulzusa hirtelen felugrott 200-ra, de túlélte. Azóta egy beültetett defibrillátorral él, amely szabályozza baj esetén a szívritmusát.

Bec a férje halála után "AVC The label" néven alapított egy divatmárkát, amelyben az AVC az aritmogén jobb kamrai kardiomiopátiát jelenti. A bevétel egy részét a Szív Alapítványnak adja, hogy segítse a betegség kutatását.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
Nincs itt semmi látnivaló, csak egy férfi a 4-es 6-os villamoson nyalogatta az egereit – videó
Amikor már azt hinnénk 2022 nem tartogat több meglepetést, szembejön velünk egy ilyen videó.
Fotó: Alexa / Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2022. augusztus 14.


Link másolása

hirdetés

Aki a 4-es 6-os villamoson szokott tömegközlekedni az tudja, hogy ez a vonal olyan mint egy párhuzamos univerzum, ahol bármni megtörténhet, és meg is történik!

Nemrégiben például egy férfi szállt fel az egereivel a villamosra. Ebben még nem is lenne semmi különös, csakhogy a Reddit-re felkerült videó szerint

az ingben utazó úriember miután kiengedte két kedvencét a ketrecből, az egyiket a kezébe vette, majd egy kis simogatás után nyaldosni kezdte.

Eközben a másik rágcsáló a párkányon szaladgált.

Ha nem hiszed el, hogy ez megtörtént (de miért ne hinnéd, hiszen 2022-ben már semmin sem lepődünk meg), akkor íme az esetről a videó:

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
Önzőnek nevezte 13 éves rákbeteg unokahúgát a menyasszony, amiért teljesen levágta a haját az esküvő előtt
Az egészet még szörnyűbbé teszi az, hogy a lány betegsége miatt volt kénytelen megválni a hajától.

Link másolása

hirdetés

Kegyetlenül bánt az unokatestvérével egy menyasszony azért, mert a lány levágatta a haját a nő esküvője előtt – számolt be róla a Sun.

A 13 éves unokahúg a Redditen mesélte el a történteket. Rokona megkérte, hogy ő legyen a virágszóró lány a nagy napján, mert ő a legfiatalabb lány a családban.

El is vállalta ezt, ám egy hónappal később szörnyű hírt kapott: súlyos agydaganattal diagnosztizálták. Rögtön el is kezdett kemoterápiára járni, emiatt pedig a haja gyorsan hullani kezdett.

Elmondta az unokanővérének, hogy mi a helyzet, és megkérdezte, mi legyen így a hajával. A menyasszony azt mondta, hagyja minél hosszabbra. A lány azonban tudta, hogy az esküvőig nem fog megmaradni a haja, ezért a testvére rendelt neki egy parókát, amely nagyon hasonlított az eredeti hajára. Saját fürtjei azonban továbbra is csomókban hullottak, és már kezdett elviselhetetlen lenni számára. Pár nappal a lánybúcsú és a próbavacsora előtt már annyira zavarta, hogy levágta az egész haját. A próbavacsorán már az új parókáját viselte, hogy a fodrász (aki egyben a család barátja is) kitalálhassa, milyen frizurát csináljon neki. A nő éppen azt mutatta meg a lánynak, hogy kell használni a parókaragasztót, amikor a menyasszony besétált és teljesen kiakadt.

„Megkérdezte, hogy miért nincs hajam, én meg mondtam neki, hogy mert rákos vagyok és kihullott. De ezután is folyton szidott engem, így végül beismertem, hogy leborotváltam a fejemet, mert már nagyon csúnyán nézett ki a hajam. Erre ő önző porontynak nevezett, és kijelentette, hogy nem kaptam tőle engedélyt arra, hogy bármilyen drasztikus dolgot tegyek a hajammal az ő esküvője előtt”

– mesélte.

Bejegyzését a Reddit „Én vagyok a seggfej?” című rovatában tette közzé. A kommentelőknek pedig elég egyértelmű volt a válasza.

hirdetés

„Nem te vagy a seggfej. Sajnálom, hogy rákos vagy. Nem tudom, hogy egy esküvő miért feledteti el az emberekkel az emberséget.”

„Önző porontynak nevezni egy rákos gyereket tényleg a legalja. Rohadt dög.”

„Kétszeres ráktúlélőként azt mondom, szard le! Nagyon fáj, amikor kihullik a hajad. Száz százalék, hogy nem te vagy a seggfej. Ezek után én kopaszon mennék az oltárig.”

„Önző poronty, amiért az életveszélyes állapotát előrébb helyezi az unokatestvére bulijánál? Mi a fenét képzel el az unokatestvér? Ki a franc akar feleségül venni egy ilyen nárcisztikus seggfejet?!?”

„Ő az önző, egy kegyetlen menyasszörny. Mondd meg neki, hogy ha nem tudja megérteni, min mész keresztül, akkor nem vehetsz részt az esküvőjén.”

A lány több mint 1200 kommentet és bennük rengeteg bátorítást kapott a posztja alá.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A strandolók szeme láttára szeretkezett egy pár a tengerparton Walesben
Csak egy rövid ideig volt látható az interneten a swansea-i aktusról készült felvétel.
Fotó: Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2022. augusztus 14.


Link másolása

hirdetés

Fényes nappal esett egymásnak pénteken Wales egyik népszerű tengerpartján egy férfi és egy nő. Még az sem zavarta az önfeledten szeretkező párt, hogy tőlük néhány méterre mit sem sejtő gyerekek és családok strandoltak, írja a Wales Online.

Az enyelgő pár a swansea-i strandon kívánta meg egymást, nem messze a csillagvizsgáló és egy helyi lakópark házaitól, ahonnan tökéletesen lehetett látni, hogy mi történik a magas fűben.

Az Instagramon 24 óráig látható felvételt később a Twitteren is megosztották egy rövid időre. Itt a posztoló azt írta megjegyzésképp a videóhoz, hogy „a meleg időjárás mindenkit begerjeszt”.

A lap megjegyzi, hogy a strandon szeretkezés nem minősül bűncselekménynek, de egy 1986-os törvény alapján könnyen minősíthetik zaklatásnak és közszeméremsértésnek. Ilyen esetekben a leggyakoribb büntetés a pénzbírság kiszabása lehet.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Sajtótájékoztató közben nyelt le egy méhet az ontariói miniszterelnök
A kanadai politikus előbb a gyomrában, majd a torkában érzi mocorogni a lenyelt rovart.

Link másolása

hirdetés

Éppen az egészségügy privatizálásáról tartott sajtótájékoztatott Ontario tartomány miniszterelnöke, amikor beszéd közben lenyelt egy méhet, írja a New York Post. Az esetről videó is készült, melyen jól látszik, hogy Doug Ford arca körül repked pár pillanatig a méh, mielőtt eltűnik a kanadai politikus szájában.

Az 57 éves férfi ekkor a szájához kap, hátrébb lép a mikrofontól, és megpróbálja kikotorni a torkából a rovart, de nem jár sikerrel. Ford ezután elnézést kér a megjelentektől és közli, hogy mi történt. A politikus néhány korty vízzel próbál túllépni a helyzeten, majd előbb azt mondja, hogy szerinte a gyomrában köröz a méh, később pedig a torkában érzi mocorogni a rovart.

Ford megjegyzi, hogy ez egy olyan jelent volt, amit az egész világon sokat fognak majd ismételni.

A politikus és a méh közös jelenetét itt lehet megnézni:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: