News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

Ezért nem lehet könnyen végezni Putyinnal: a biztonságát négyszintű testőrség, hasonmások és előkóstolók védik

Sokan akarnak az életére törni, éppen ezért rendkívül komplex védelmi rendszer épült a személye köré.

Link másolása

hirdetés

Vlagyimir Putyin biztonságát számtalan alkalmazott védi a legkülönbözőbb pozíciókban. Különösen igaz ez mostanság, hiszen soha nem váltott ki olyan indulatokat a személye, mint az elmúlt két hétben - írja a Daily Star.

Az amerikai szenátor, Lindsey Graham például egyenesen arra hívott fel: “Valaki likvidálja már ezt az embert!” Ez azonban egyáltalán nem lenne könnyű feladat.

Először is, a Putyint védő alakulatot a pszichés és fizikai állóképességük alapján válogatták össze. Beleértve, hogy ellenállnak az extrém hidegnek, és kiválóan tűrik a rendkívüli a hőséget is.

Bármelyik bérgyilkosnak négy különböző védelmi vonalon kellene áthatolnia, amelynek tagjait a 35 éves kor betöltése után lecserélik.

Amikor ugyanis Putyin a nyilvánosság elé áll, a Szövetségi Védelmi Szolgálat (FSO) négyszeres biztonsági hálót von köré, amiből csak egy látható a kívülállók számára is. A külső védelmi vonalat alkotó ügynökök gyakran hordanak maguknál golyóálló aktatáskákat és kevlár esernyőket, amelyek célja, hogy megvédjék Putyint a golyóktól. Mindegyikükön van egy 9 mm-es „Gurza” pisztoly is, amellyel percenként 40 lövést tudnak leadni.

hirdetés

A második védelmi vonal valójában nem az elnök körül, hanem a tömegben található. Ezt álcázott, civil ruhás ügynökök alkotják, akik csak akkor lépnek akcióba, ha szükség van rá.

Az őrök harmadik köre a tömeg peremén, elszórtan található, míg a negyedik szintet orvlövészek képviselik, akik a tetőkről figyelik az elnök környezetét. Ha pedig ezek a védelmi vonalak csődöt mondanának, egy páncélozott autós kíséret is van a közelben, teli felfegyverzett katonákkal.

Az FSO a jelentések szerint időnként hasonmást alkalmaz Putyin biztonságának biztosítására, erre az “egyes számú testként” hivatkoznak. Az orosz elnök minden külföldi útja előtt egy őrcsapatot is küld a célállomásra, akik minden lehetséges kockázatot kivizsgálnak.

Ide tartoznak a szállodai szobák és az útvonalak is, ahol az elnök közlekedik, nehogy áldozatul essen egy merényletnek.

A Szövetségi Védelmi Szolgálat Putyin mellett más magas rangú állami tisztviselők biztonságáért is felelős, és több mint 50 ezer alkalmazottal rendelkezik. Jogában áll körözést, megfigyelést és letartóztatásokat végrehajtani, valamint utasításokat adni más állami szerveknek.

És ha ez még nem lenne elég, valaki minden ételt előkóstol, amit Putyinnak felszolgálnak, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem akarják megmérgezni.

De az elnök maga is hosszú éveken keresztül szolgált a szovjet titkosszolgálat ügynökeként, ezért valószínűleg jóval képzettebb ezen a téren, mint amilyen egy civil vezető lenne.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
Kilógott a pénisze az olasz tízpróbázónak futás közben, a kezével próbálta menteni a helyzetet
Alberto Nonino végül utolsóként ért célba a 400 méteres futáson.

Link másolása

hirdetés

Igen kínos helyzetbe került egy olasz sportoló a kolumbiai Caliban rendezett U20-as atlétikai-világbajnokság tízpróba számában szombaton. A Daily Mail beszámolója szerint Alberto Nonino bár jól rajtolt a 400 méteres futásban, a táv közepe felé komoly problémája akadt.

Mivel a 18 éves versenyző

elfelejtett alsónadrágot húzni, ezért a nemi szerve kilógott a nadrágjából futás közben.

A közvetítés távoli képein is kivehető, ahogy Nonino a kezével próbálja megregulázni a szabadon lengedező hímtagot. Ez azonban annyira lekötötte a sportolót, hogy végül utolsóként haladt át a célvonalon, 51,57 másodperces idővel.

A fiatal sportoló később azt írta az Instagramon, hogy az eset „nyilvánvalóan baleset volt”, és most már próbál nevetni az egészen, de a verseny után szörnyen érezte magát.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Konok Péter: „A benzinkutakon lassan kifogy az üzemanyag. Kell a láncfűrészekbe.”
Összekötötte a válság két fajsúlyos elemét az ismert publicista.

Link másolása

hirdetés

„A benzinkutakon lassan kifogy az üzemanyag. Kell a láncfűrészekbe.”

– írta Konok Péter a Facebookon.

A publicista, történész így kommentelte azokat a híradásokat, miszerint egyre több benzinkút kénytelen ideiglenesen bezárni, mert egyszerűen kifogytak az üzemanyagból.

Ahogy a kormány azon intézkedését is, hogy a rezsicsökkentés részleges megszüntetése miatt egy csütörtöki kormányrendeletben lazítottak az erdővédelmi szabályokon, így védett területen is egyszerűbb lesz a fakivágás.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Szuperhold lesz péntek hajnalban, idén utoljára
Zsinórban a negyedik hónapban fordul elő szuperhold. Aki látni akarja, korán kell kelnie.

Link másolása

hirdetés

Az idei év negyedik és egyben utolsó szuperholdja lesz péntek hajnalban - írja a LiveScience.

Szuperholdnak nevezik azt, amikor a telihold fázisa az ellipszis alakú holdpálya Földhöz legközelebbi pontján következik be, ilyenkor láthatjuk a legnagyobbnak a Földről a Holdat. Ez egy nem tudományos elnevezés, a csillagászok inkább közeli holdnak hívják ezt a jelenséget.

Bár a hold szerda és péntek este is fényesnek és telinek fog tűnni,

teliholdat pontosan csütörtökről péntekre virradó éjjel, magyar idő szerint 3:36-kor láthatunk.

Zsinórban a negyedik hónapban lesz szuperhold, májusban ráadásul ez az esemény teljes holdfogyatkozással is párosult. Az augusztusi szuperhold után idén már nem lesz több, úgyhogy aki szeretné látni, ne maradjon le róla.

Telihold nagyjából havonta egyszer fordul elő.

hirdetés
A következő ilyen alkalom szeptember 10-én lesz, ezt arató holdnak hívják.

Mostanában egyébként egy másik látványos égi jelenséget is meg lehet figyelni: a Perseidák hullócsillagzáport augusztus 14-ig is lehet elcsípni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Belső vizsgálat indult a turisták feje fölött landoló Wizz Air-gép ügyében
Kielemzik a repülési adatokat és beszélnek a pilótákkal is.

Link másolása

hirdetés

A Wizz Air belső vizsgálatot indított, hogy minél több részletet megismerjen a nagy port kavart szkíathoszi landolás pontos körülményeiről - írta a Telexnek a légitársaság.

Mi is beszámoltunk róla, hogy augusztus 5-én

a Wizz Air Airbus A321neo repülőgépe annyira alacsonyan közelítette meg a görög szigeten található kifutópályát, hogy az még az erre felkészült bámészkodókat is meglepte.

A társaság most azt írta: a gép alacsony szögben közelítette meg leszállópályát, mely a repülőtér kialakításának sajátossága.

„Bár személyi sérülés nem történt, a légitársaság belső vizsgálatot indított, hogy kielemezze a repüléshez kapcsolódó adatokat, beszéljen a pilótákkal, és megtudjon minél több részletet a landolás pontos körülményeiről” - írták. Az eredményekről későbbre ígértek tájékoztatást.

A szokatlanul izgalmasra sikerült landolásról a görög GreatFlyer videósa készített felvételt.

hirdetés

Az üggyel kapcsolatban Háy György balesetvizsgáló és nyugalmazott pilóta a Telexnek azt mondta, hogy

létező probléma, ha kisebb szögben száll le egy gép. Ennek több, nem szándékos oka is lehet: jöhet például egy váratlan széllökés, ami lejjebb nyomja a repülőt, vagy bezavarhat egy éjszakai érzéki csalódás.

Bár az embereket fizikailag még így sem tudja elsodorni a gép, mert a leszállópálya szintje magasabban van a kerítésen kívüli talajszintnél, a szakértő szerint ennek ellenére „nagy marha”, aki ilyen helyeken a repülőgép turbinája közelébe megy.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: