News here
hirdetés

FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

Egyre több túrázó tűnik el Ausztrália kietlen vidékein, sokan a Gombemberre gyanakodnak

Sorra nő a megoldatlan ügyek száma, legutóbb tavaly tűnt el szőrén-szálán egy nyugdíjas pár.

Link másolása

hirdetés

Továbbra is rejtély, hova tűnnek a túrázók Ausztráliában, egy Gombemberként elhíresült furcsa remete neve is felmerült az ügyben - írja a The New York Times.

Russell Hill és Carol Clay esete már több mint egy éve tartja izgalomban a világot. A hetvenes éveikben járó pár tavaly márciusban érkezett az Ausztrália dél-keleti részén található Wonnangatta-völgybe. A hobbirádiós férfi még rádiós összeköttetést létesített ismerőseivel, azt követően viszont többé nem hallottak róluk. A helyszínelők bizarr állapotban találták meg a pár táborhelyét:

a tábortűz teljesen leégett, a pár dolgai egy halomba voltak szórva, a völgyben pedig több széttépett szarvastetem is volt. A párnak azonban semmi nyoma nem volt - ahogy azóta sem derült ki, mi lett velük.

Több találgatás is napvilágot látott: az egyik, hogy orvvadászokkal akadtak össze, akik eltüntették a párt, egy másik szerint továbbra is boldogan élnek titokban - a férfi ugyanis házas volt, titkos viszonyt folytatott a nővel. Eltűnésük azonban ismét arra hívta fel a figyelmet, hogy Ausztrália kietlenebb vidékein rendre válnak köddé túrázók - ebben a térségben különösen. Felkutatásuk többek közt azért is nehéz, mivel hatalmas, néptelen területről van szó, amelyet nyáron lóháton, gyalog vagy terepjáróval lehet csak megközelíteni, télen pedig szinte sehogy. Az elmúlt évtizedekben rendre fordultak elő olyan esetek, ahol túrázóknak veszett nyoma, a megoldatlan ügyek száma pedig egyre növekszik.

2008-ban például egy 57 éves tapasztalt túrázó, egy bizonyos Warren Meyer indult neki egyedül egy relatíve könnyű túrának a nemzeti parkba - azóta sem látta senki.

Az ügyben több furcsa nyom is volt: épp akkoriban szökött meg egy gyilkos hajlamokat magában hordozó, pszichiátrián kezelt beteg, sőt, látták is a helyiek a környéken. Mások lövésekről számoltak be Meyer eltűnése ideje alatt, a rendőrök pedig a keresés alatt egy gazdátlan marihuánaültetvényt is találtak.

A sztori mégsem állt össze, Meyer eltűnése a mai napig megoldatlan.

hirdetés

Szintén itt tűnt el a melbourne-i börtön feje, David Prideaux is, akinek szarvasvadászat közben veszett nyoma. Az ő ügyében sokat számító körülmény lehet, hogy az igazgatósága alatt öltek meg a börtönben egy bandavezért, az eltűnését követően pedig többen jelentették országszerte, hogy látták felbukkanni Prideauxot az ország legkülönbözőbb részeiben, ám hivatalosan azóta sem került elő.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
33 millió forintnyi kártérítést kapott egy nő, amiért nem hívták meg a munka utáni iszogatásra a kollégái
A füle hallatára beszélték meg kollégái a munka utáni koccintást, de még véletlenül sem hívták meg az 51 éves nőt.

Link másolása

hirdetés

74 ezer font (33 millió forint) kártérítést ítélt meg a munkaügyi bíróság egy londoni kaszinó alkalmazottjának, akit egyedüliként nem hívtak meg a csapatból egy munka utáni italozásra, írja a LADbible. Az indoklás szerint az 51 éves nő emiatt „hátrányba került a munkahelyén”, mivel „elveszítette a lehetőségét a kollégákhoz kapcsolódásnak”. Rita Leher szerint a kiközösítés etnikai hovatartozása és életkora miatt történhetett.

A bíró úgy fogalmazott, hogy ha valakit kizárnak munkahelyi megbeszélésekből vagy céges eseményekről, akkor az illetőt „munkahelyi sérelem” érte. Megállapította továbbá, hogy a nőt akkor is diszkriminálták, amikor megtagadták tőle a továbbképzést, melyet a fiatalabb kollégák részére biztosítottak. Miközben Leher már több mint 10 éve a Westfield bevásárlóközpontban működő Aspers Casino dolgozója volt.

Amikor Rita Leher felvetette a főnökeinek, hogy véleménye szerint hátrányosan megkülönböztetik, még meg is zsarolták. Azt mondták neki, hogy fegyelmi eljárással néz szembe, ha állításait nem tudja bizonyítani. Ezután mérgesedett el igazán a helyzet, mivel a többiek úgy érezték, hogy nem akarnak egy olyan valakivel közösködni, aki diszkriminációra panaszkodik.

Lehert néhány nap szabadságot vett ki, hogy megbirkózzon a kirekesztés okozta sokkal. Kollégái ugyanis a füle halltára egyeztettek egy munka utáni koccintásról, amire eszük ágában sem volt meghívni az 51 éves nőt, aki ezután terelte jogi útra a történteket.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
Kitálalt egy volt stewardess: „Láttam, ahogy az utasok prostikkal szexelnek és túladagolják magukat a repülőn”
Repülőútra bérelt prostituált, temetésre utazó gyászoló családtagok és Mile High Club: hét év élményeit szedte könyvbe egy korábbi légiutas-kísérő.

Link másolása

hirdetés

Könyvet írt a repülőgépeken titokban zajló dolgokról egy korábbi légiutas-kísérő, írja a The Sun. Ann Hood május elején megjelent Fly Girl: A Memoir (magyarul: Repülő Lány: Emlékek) című kötetében több meghökkentő esetet is felidéz abból a hét évből, amíg 1979 és 1986 között stewardessként bejárta a világot.

Az egykori légikísérő egyszer például szemtanúja volt egy fiatal nő halálának, aki drogtúladagolás miatt vesztette életét a fedélzeten. Egy másik alkalommal a szeme láttára kapott szívrohamot az egyik utas, akinek oxigént kellett adni az út alatt. De előfordult az is, hogy egy temetésre utazó komplett családot kellett vigasztalnia órákon keresztül.

Nem csak szörnyűségek történtek azonban a hétéves repkedés alatt. Egyszer például szemtanúja volt, ahogy ketten a Mile High Club tagjai lettek. A különleges klubba azokat sorolják, akik legalább másfél kilométerrel a föld felett, egy repülőgép fedélzetén szeretkeznek.

Ennél is pikánsabb volt azonban, amikor egy Bostonból Los Angelesbe tartó járaton a mosdóban egy direkt erre az útra felbérelt prostituált fogadta szép sorban az első osztályon utazó összes férfit.

Több hírességgel is szerencséje volt találkozni az egykori stewardessnek. Közülük talán a legemlékezetesebb az volt, amikor fagyit szolgált fel Richard Gere-nek. A sztártól Ann ráadásul pimaszul megkérdezte, hogy szeretne-e mogyorót is, a színész pedig elpirult, mivel angolul ez (nuts) egyben utalás a férfi nemi szervre is.

A könyvben leírja, hogy a stewardessek élete azonban jóval nehezebb, mint sokan képzelik. Ő például hét különböző géptípus teljes kiürítését sajátította el a kiképzéseken. A tudást ráadásul folyamatosan szinten kellett tartani, mert gyakran felbukkantak ellenőrök a legváratlanabb helyeken, és megkérdezték tőle a tanultakat.

Az elbocsátások közül az első számú indok általában a járat lekésése volt, ezután szorosan következett a sorban a túlsúly. A légikísérőknek kötelező volt megtartani azt a súlyt, amivel alkalmazták őket. Emiatt folyamatosan diétáztak, hogy jó formában maradjanak.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
„Reggel még nem tudtuk, hogy akkor látjuk utoljára élve a lányunkat” – megszólalt egy édesapa, aki elvesztette a lányát a texasi lövöldözésben
A seriff azt reméli, hogy a lánya nem csak egy újabb áldozat lesz, hanem most végre történik valami a laza fegyvertartási szabályokkal.

Link másolása

hirdetés

Korábban beszámoltunk róla, hogy egy 18 éves fiatal megölt 19 gyereket és 2 tanárt egy texasi iskolában. Az egyik meggyilkolt lány apja, Felix Rubio seriff most megszólalt – írja a Metro.

"Reggel, amikor elvittük az iskolába, mondtuk neki hogy szeretjük és hogy délután jövünk érte. Nem tudtuk, hogy ez egy végleges búcsú lesz"

– mondta Rubio. Lexi, a lányuk kitűnő tanuló volt, a halála előtt nem sokkal készítettek is egy közös családi képet, amin a kislány a jeles bizonyítványát tartotta.

A férfi nagyon reméli, hogy a lánya nem csak egy újabb szám lesz, hanem most tényleg történik valami az USA fegyvertartási szabályait illetően. Seriffként is úgy gondolja, hogy elég volt az erőszakból és a fegyverekből.

A lap azt is megemlítette, hogy Amerikában ez volt idén a 212-ik ilyen jellegű lövöldözés, és még az év felénél sem járunk.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Meghalt az egyik angol nő, akinek gyorsabban nőtt a bőre, mint a teste
Még tavaly diagnosztizáltak vérrákot Hannah Bettsnél. A halbőrűségben szenvedő nő május 18-án hunyt el.

Link másolása

hirdetés

32 éves korában elhunyt az a nő, aki testvérével együtt azzal került a címlapokra korábban, hogy a szervezete túl sok bőrt termelt, írja az ITV. Húga halálhírét Lucy Betts jelentette be még május 18-án a Twitteren. A szomorú bejegyzésből kiderül, hogy Hannah halálát daganatos betegség okozta.

A Harlequin-szindrómával még az 1980-as években született testvérpár megpróbáltatásairól rendszeresen beszámolt a média. A súlyos genetikai rendellenességgel születők bőre vastag, pikkelyszerű, melyet folyamatosan be kell kenni a kirepedezés ellen. A Harlequin ichthyosist éppen ezért halbőrűségnek is nevezik, mivel elnevezése a görög hal szóból eredeztethető.

A család életéről félórás dokumentumfilm is készült. A nővérek igazi példaképnek számítottak az országban, miután szörnyű betegségük ellenére rendkívül pozitívan álltak az élethez.

Hannah-nál még tavaly februárban diagnosztizálták a vérrák egy ritka fajtáját. Bőrbetegsége miatt komplikációk léptek fel kezelése során, ezért az év elején hazaengedték a kórházból, és kerekesszékben elmehetett mostohatestvére esküvőjére is. Hannah végül februárban elkapta a koronavírust, tüdőgyulladása lett, és ismét kórházba került, ahonnan már többé nem térhetett haza.

Időközben a lányok anyukájáról kiderült, hogy Parkinson-kórban szenved, ezért a testvérekre maradt a súlyos állapotban lévő Hannah ápolása. A néni szerint a lányok nagyon jó testvérek voltak, ugyanis annak ellenére minden szó nélkül gondoskodtak az utolsó percig a súlyos beteg Hannah-ról, hogy a szintén hasonló bőrbetegséggel küzdő 35 éves Lucy időközben összeköltözött a vőlegényével, Emma pedig feleségül ment a barátjához.

hirdetés

A család már szervezi Hannah temetését és abban reménykednek, hogy rengetegen mennek el a szertartásra. Az elhunyt nőről iskolája is megemlékezett. Azt írták, hogy a közösség barátságos és népszerű tagja volt, aki rendkívül odaadó volt mindenkivel.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: