News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

Egy hétre felfüggesztette a YouTube az ukrajnai eseményekről tudósító kínai vlogger csatornáját

„Erőszakos tartalom megosztása” miatt jelentették a csatornáját, ezért függesztette fel a videómegosztó, ám a felülvizsgálat után visszaállították.

Link másolása

hirdetés

Egy hét után újra elérhetővé tette a YouTube annak a kínai vloggernek a csatornáját, aki az orosz katonák által elkövetett rémtettekről is tudósított videóiban – írja a Guardian.

Vang Csihszian 2015 óta Észak-Macedóniában élt, idén januárban költözött Ukrajnába, azon belül Odesszába. A mindennapi életéről már a háború előtt is posztolt közösségi oldalain, ám amikor Oroszország megtámadta Ukrajnát, napi vlogokat kezdett el készíteni YouTube-csatornájára mandarin nyelven. Minden videója így kezdődik: „Ma ... van. Még mindig Odesszában vagyok, még mindig életben vagyok.”

Videói hamar népszerűek lettek, már több mint 100 ezren követik. De nemcsak a háborúról tájékozódni akaró emberek találták meg, hanem oroszbarát és nacionalista kínai netezők is, akik jelentették a csatornáját "erőszakos tartalom megosztása" miatt. A YouTube emiatt múlt csütörtökön felfüggesztette a csatornát.

Vang a felfüggesztés előtti utolsó videójában egyébként az oroszok által elkövetett rémtettekről szóló, ukrán emberek beszámolóit fordította le kínai nyelvre.

A vlogger nem értette, hogy miért minősítették erőszakosnak a tartalmait a csatornáját jelentő emberek, hiszen a videóiban nem szerepeltek erőszakos cselekményt ábrázoló felvételek. A felfüggesztés azonban nem állította meg: új csatornát csinált, amire egy hét alatt majdnem 35 ezer néző iratkozott fel. Itt folytatta a napi vlogok megosztását, amit a követői biztató üzenetekkel támogattak.

Vang múlt héten még azt írta követőinek Twitter-oldalán, hogy a YouTube elutasította a felfüggesztés ellen benyújtott fellebbezését, ám most,

hirdetés
egy héttel az intézkedés után a videómegosztó visszaállította a csatornáját.

A YouTube szóvivője azt közölte, néha tévesen korlátozzák a felhasználók által jelent tartalmakat, de ha erre felhívják a figyelmüket, felülvizsgálják ezeket a tartalmakat, és gyorsan megteszik a megfelelő lépéseket, például a tévesen megítélt videók visszaállítását.

Vang azt mondta, nem a YouTube-ot, hanem a videóit rosszindulatból jelentgető embereket hibáztatja a történtek miatt.

Korábban a WeChat-fiókját is törölték, és a családtagjait is zaklatták az általa közzétett tartalmak miatt, de ezek sem akadályozták meg abban, hogy folytassa a posztolást az ukrajnai eseményekről.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
Konok Péter: „A benzinkutakon lassan kifogy az üzemanyag. Kell a láncfűrészekbe.”
Összekötötte a válság két fajsúlyos elemét az ismert publicista.

Link másolása

hirdetés

„A benzinkutakon lassan kifogy az üzemanyag. Kell a láncfűrészekbe.”

– írta Konok Péter a Facebookon.

A publicista, történész így kommentelte azokat a híradásokat, miszerint egyre több benzinkút kénytelen ideiglenesen bezárni, mert egyszerűen kifogytak az üzemanyagból.

Ahogy a kormány azon intézkedését is, hogy a rezsicsökkentés részleges megszüntetése miatt egy csütörtöki kormányrendeletben lazítottak az erdővédelmi szabályokon, így védett területen is egyszerűbb lesz a fakivágás.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
Három típusa van a női orgazmusnak egy tanulmány szerint: lavina, vulkán vagy hullám
A kutatáshoz 54 nőt kértek meg egy Bluetooth-kapcsolattal rendelkező okosvibrátor használatára.

Link másolása

hirdetés

Egy új kutatás szerint a női orgazmus a medencefenéki izmok mozgása alapján három kategóriába sorolható, írja a Metro.

Amikor ugyanis a nők a csúcspont közelébe érnek, ezek az izmok leginkább a vulkánkitöréshez, a lavinához vagy a hullámokhoz hasonlóan viselkednek.

A prágai Károly Egyetem idegtudományi intézetének egyik professzora 54 nőt kért arra, hogy egy Bluetooth-kapcsolattal rendelkező vibrátort használjon önkielégítésre. A Lioness nevű eszköz úgy működik, hogy használat közben érzékeli a medencefenék összehúzódásának erősségét, így képes elemezni a mozgás ritmusát is. Az önkéntesektől James Pfaus azt kérte, hogy napokon keresztül juttassák csúcsra magukat az okosvibrátor segítségével.

A professzor és csapata az adatok elemzése után arra jutott, hogy

a többség a hullámokhoz hasonló orgazmust él át. Ilyenkor a nők izmai ritmikusan megfeszülnek és elernyednek.

Ennél valamivel ritkább a lavinaszerű orgazmus, melynek során elképesztő erővel következik be a csúcspont, majd folyamatos apró hullámokban vezeti le a feszültséget. Ennek éppen ellentéte a vulkán, amikor kisebb összehúzódásokkal kezdődik az orgazmus, majd hirtelen óriási erővel robban be az utolsó lökés.

A tudós megjegyzi, hogy a kutatás mintája meglehetősen alacsony, ezért nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, vagy további orgazmus-típusok létezését kizárni. Terveik szerint a közeljövőben szélesebb körben folytatják a felméréseket azoknál a nőknél, akik ilyen típusú vibrátort használnak.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Szuperhold lesz péntek hajnalban, idén utoljára
Zsinórban a negyedik hónapban fordul elő szuperhold. Aki látni akarja, korán kell kelnie.

Link másolása

hirdetés

Az idei év negyedik és egyben utolsó szuperholdja lesz péntek hajnalban - írja a LiveScience.

Szuperholdnak nevezik azt, amikor a telihold fázisa az ellipszis alakú holdpálya Földhöz legközelebbi pontján következik be, ilyenkor láthatjuk a legnagyobbnak a Földről a Holdat. Ez egy nem tudományos elnevezés, a csillagászok inkább közeli holdnak hívják ezt a jelenséget.

Bár a hold szerda és péntek este is fényesnek és telinek fog tűnni,

teliholdat pontosan csütörtökről péntekre virradó éjjel, magyar idő szerint 3:36-kor láthatunk.

Zsinórban a negyedik hónapban lesz szuperhold, májusban ráadásul ez az esemény teljes holdfogyatkozással is párosult. Az augusztusi szuperhold után idén már nem lesz több, úgyhogy aki szeretné látni, ne maradjon le róla.

Telihold nagyjából havonta egyszer fordul elő.

hirdetés
A következő ilyen alkalom szeptember 10-én lesz, ezt arató holdnak hívják.

Mostanában egyébként egy másik látványos égi jelenséget is meg lehet figyelni: a Perseidák hullócsillagzáport augusztus 14-ig is lehet elcsípni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Belső vizsgálat indult a turisták feje fölött landoló Wizz Air-gép ügyében
Kielemzik a repülési adatokat és beszélnek a pilótákkal is.

Link másolása

hirdetés

A Wizz Air belső vizsgálatot indított, hogy minél több részletet megismerjen a nagy port kavart szkíathoszi landolás pontos körülményeiről - írta a Telexnek a légitársaság.

Mi is beszámoltunk róla, hogy augusztus 5-én

a Wizz Air Airbus A321neo repülőgépe annyira alacsonyan közelítette meg a görög szigeten található kifutópályát, hogy az még az erre felkészült bámészkodókat is meglepte.

A társaság most azt írta: a gép alacsony szögben közelítette meg leszállópályát, mely a repülőtér kialakításának sajátossága.

„Bár személyi sérülés nem történt, a légitársaság belső vizsgálatot indított, hogy kielemezze a repüléshez kapcsolódó adatokat, beszéljen a pilótákkal, és megtudjon minél több részletet a landolás pontos körülményeiről” - írták. Az eredményekről későbbre ígértek tájékoztatást.

A szokatlanul izgalmasra sikerült landolásról a görög GreatFlyer videósa készített felvételt.

hirdetés

Az üggyel kapcsolatban Háy György balesetvizsgáló és nyugalmazott pilóta a Telexnek azt mondta, hogy

létező probléma, ha kisebb szögben száll le egy gép. Ennek több, nem szándékos oka is lehet: jöhet például egy váratlan széllökés, ami lejjebb nyomja a repülőt, vagy bezavarhat egy éjszakai érzéki csalódás.

Bár az embereket fizikailag még így sem tudja elsodorni a gép, mert a leszállópálya szintje magasabban van a kerítésen kívüli talajszintnél, a szakértő szerint ennek ellenére „nagy marha”, aki ilyen helyeken a repülőgép turbinája közelébe megy.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: