hirdetés

FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

Egy csodával kevesebb: kiderült, nem volt igaz a tízesikreknek életet adó dél-afrikai nő története

A nőt azóta egy pszichiátriai klinikán kezelik, az ügyet feltáró újságíró pedig azt állítja, csőbe húzták a történettel.

Link másolása

hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy megerősítésre vár egy hír, miszerint egy dél-afrikai nő egyszerre tíz gyereket hozott világra - ha ez megtörtént volna, az világrekordot jelentett volna.

Csakhogy kiderült, hogy az ügy szövevényesebb, mint az elsőre látszott.

Piet Rampedi, a Pretoria News szerkesztő-újságírója néhány hete kapott fülest egy sztoriról, miszerint a város kórházában a 37 éves Gosiame Sithole tízes ikreknek adott életet. Az önmagában is döbbenetes sztorit csak fokozta, hogy ezzel a számmal megdöntötte volna a világrekordot, amit egy marokkói anya tartott kilenc gyerekkel.

Nemsokára azonban kétségek merültek fel a történettel kapcsolatban, mikor kiderült, hogy helyi politikusok és orvosok is azt állították, nincsen tudomásuk ilyen szülésről. Később Rampedi sem tudott konkrét bizonyítékkal szolgálni.

Piet Rampedi egyébként nem számít ismeretlen újságírónak Pretoriában, lényegében hírhedtnek is nevezhető. Neve akkor került elő szélesebb körökben, mikor több társával együtt felgöngyölített egy adócsalási ügyet, amiről azonban kiderült, hogy fiktív sztori volt, egy helyi politikus koholmánya. A zsurnaliszta akkor elvesztette a munkáját.

hirdetés

Most azt állítja: a tíz gyermeket szülő nő sztorijában is többen fontosabbnak tartják az ő személyének ellehetetlenítését, mint magát a történetet.

A világrekord híre akkor dőlt meg végleg, amikor Sithole párja, a gyerekek feltételezett apja közölte: azóta nem látta a nőt, mióta szülni ment a kórházba. A gyerekekről képet sem látott, emiatt pedig a rendőrséget is értesítette.

A hatóságok június 17-én a hajnali órákban vették őrizetbe Sithole-t. Ezután a közeli Chloorkop külvárosban lévő rendőrségre szállították, majd átadták szociális munkásoknak, és mentálhigiénés vizsgálat céljából felvették a Tembisa Kórház pszichiátriai osztályára.

Refiloe Mokoena ügyvéd, aki Sithole-t képviseli, azt állította, hogy a nőt akarata ellenére tartják fogva, és a kiengedésére szólította fel a rendőrséget. Azt is állítja, hogy védencével nagyon rosszul bánnak, mintha közveszélyes elmebeteg lenne. Közben a nő is ragaszkodik hozzá, hogy engedjék szabadon, állítása szerint az elméje teljesen tiszta.

Piet Rampedi - bár beismeri, hogy nem volt kellően körültekintő a dokumentációk és más bizonyítékok ügyében - továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy Sithole terhes volt és szült is, bár azt elismeri, hogy nem tíz gyereket. Míg a jelenleg is pszichiátriai kezelés alatt álló nő továbbra is tartja magát a rekordot jelentő tíz gyermek történetéhez.

(Dailymail)


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

Megrázó videón, ahogy egy 18 éves lány zombiként rángatózik az italába csempészett drogtól

Az angol lány édesanyja figyelemfelhívásként osztotta meg a felvételt, bízva abban, hogy ettől többen odafigyelnek majd, ha bulizni mennek.

Link másolása

hirdetés

Saját lányáról készült videóval hívja fel a figyelmet egy angol anyuka arra, miért kell nagyon figyelni arra, hogy a szórakozóhelyeken ne fogadjunk el csak úgy senkitől egy italt - számolt be róla a Mirror.

Millie Taplin életében először ment bulizni a barátaival, mióta 18 éves lett. Egy férfi, aki egy olyan csapat tagja volt, akiket a lány ismert, megkínálta őt egy itallal, egészen pontosan egy vodka-limonádéval. "Próbáld ki ezt" - mondta.

A lány ivott is belőle egy-két kortyot, nem többet, mert túl erősnek találta. Majd alig 5-10 perccel később rosszul lett, ezért kiment levegőzni. Tudta, hogy ez nem részegség, érezte, hogy valami nem stimmel vele. Pláne amikor egy idő után már nem tudott megszólalni, menni és a karját és a lábát irányítani.

A barátai rögtön felhívták Millie nővérét, majd az ő segítségével együtt betették egy kocsiba és elvitték a sürgősségire. Az orvosok arra gyanakodtak, hogy bedrogozták, ráadásul nem is egy, hanem kétfajta kábítószert adtak be neki: az egyiket azért, hogy mozgásképtelenné tegyék, a másikat azért, hogy "kiüssék".

A szerek rémisztő hatással voltak a fiatal lányra. Ahogy az édesanyja által közzétett videóban látható, Millie lemerevedett, az állkapcsa és az ujjai is görcsben álltak, a szemei kidülledtek, és gyakorlatilag úgy nézett ki, mint egy zombi. Amikor az anyja, Claire beért a kórházba, ezzel a látvánnyal szembesült, ami teljesen lesokkolta.

"Erre nem lehet felkészülni. Egyszerűen szörnyű volt ezt látni. Olyan volt, mint akit megszállt valami. Tomboltam a dühtől. Csak néztem őt, és azon járt az agyam, hogy mégis mi a fenét adhattak neki, mert még sosem láttam ehhez hasonlót egész életemben. A leglesújtóbb az volt, hogy bár teljesen le volt merevedve, tudatánál volt, és pontosan tudta, mi történik. Láttam rajta, hogy jelen van, próbált velem szemkontaktusba kerülni, de képtelen volt megszólalni"

- mesélte.

hirdetés

Ugyanerről beszélt Millie is:

"Tudtam mindenről. A fejemben tudtam reagálni az embereknek, de kifelé képtelen voltam kommunikálni. Nagyon ijesztő volt. A fejemben jelen voltam, de a testem külön életet élt. Még sosem éreztem ilyesmit, és soha többet nem akarok még egyszer keresztülmenni ezen. Borzalmas volt."

Ez az állapot még órákig tartott nála, mire elkezdett javulni. Végül szerencsére nem lett komolyabb baja és már másnap reggel hazaengedték a kórházból. Aznap még nem érezte magát száz százalékosan, de aztán gond nélkül felépült.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

Házasodna a gazda: Viki gazdasszony sírva fakadt, miután hazaküldte Attilát, aki búcsúzkodás nélkül elviharzott

A nézők egyöntetű véleménye szerint a nő rosszul döntött, amikor a fiatal férfi helyett Johnnyt választotta végső párjának.

Link másolása

hirdetés

Felpörögtek az események a Házasodna a gazda című RTL-es műsorban, amelyben gazdálkodók keresnek maguknak párt. A keddi adásban még mindegyiküknél több párjelölt volt versenyben, Viki gazdasszony azonban a gazdáknál hamarabb leszűkítette a kört két férfira, sőt tegnap már ki is választotta azt, akivel elutazik kettesben az álomrandira, vagyis egy nyaralásra.

Már csak Attila és Johnny közül kellett döntenie, de elég egyértelmű volt, hogy Johnnyra esik végül a választása. Nádai Anikó műsorvezetőnek azzal indokolta ezt, hogy olyan férfit keres, akire fel tud nézni, akire támaszkodhat, számíthat, és aki mellett nőnek érezheti magát, ezt pedig Johnnyban érezte inkább.

Először a kiválasztottnak mondta el a döntését, majd következett a nehezebb rész, amikor Attilának megmondta, hogy nem őt választotta, ezért haza kell mennie. Azzal kezdte, hogy csodálatos embernek nevezte a férfit, és azt mondta, abszolút el tudná képzelné őt abban a környezetben, ahol ő él, majd jött a feketeleves:

"Te éljél még egy kicsit, hidd el, ne akarjál családot! És találd meg azt a nőt, aki téged nagyon-nagyon szeretni fog, mert ha valaki, akkor te nagyon megérdemled. Ne haragudj!" - mondta Viki, majd megölte a fiatal férfit, és ezután már próbálta visszafojtani a könnyeit.

Aztán félre is vonult, mert már annyira kerülgette a sírás, hogy nem is bírta már visszatartani.

hirdetés
"Alapvetően nem szeretem megbántani az embereket, a kivételes embereket végképp nem. Nagyon rosszul esett, hogy ennyi mindent megtett értem, és mégse mellette döntöttem. Egyszerűen a lelkem egy picit megfájdult, mert láttam rajta, hogy ő is férfiasan tartani szeretné magát előttem, de a szemében láttam a csalódottságot, a megbántottságot, és ott kész, elfogytam"

- mondta később a kamerának.

Ezután a teraszon ülve próbált megnyugodni, és közben Johnny is odaült hozzá. Attila, aki ez idő alatt már összepakolt, egyszercsak kijött a házból, odaköszönt, majd sietett is a kocsijához, hogy hazainduljon.

Lapozz a videóhoz!hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Olyan szokatlan helyen van az ágy egy londoni lakásban, hogy első látásra észre sem veszed

Klausztrofóbiások rémálma ez a hálószobának nevezett lyuk.
Címkép: Zoopla - szmo.hu
2021. augusztus 03.


Link másolása

hirdetés

Meglepő részletet fedeztek fel a netezők egy londoni lakáshirdetésben. A brit főváros délnyugati részén, egészen pontosan a St Martin's Roadon található ingatlant 1000 font/hó (416 ezer forint) áron kínálják. Egyik jellemzőjeként a "sokoldalú elrendezést" írják a hirdetésben, ami igencsak megkérdőjelezhető, tekintve, hogy a hálószoba elég messze van a megszokottól.

A leendő lakóknak ugyanis nemcsak létrán kell felmenniük az ágyukhoz, de egy szekrénybe is be kell mászniuk. A hálószoba ugyanis az előszoba felett található, és a nappaliból lehet felmenni.

Az apró, világos stúdiólakásban a mini előszoba mellett még egy kis konyha található, valamint egy közös kert is tartozik hozzá. A hirdetésben szereplő képeken viszont nem látni, hol van a fürdőszoba és a vécé.

Kép: Zoopla

Kép: Zoopla

hirdetés

A Twitteren nem igazán voltak elájulva a lakástól, főleg az ár-érték arányt tekintve.

"Ebben a lakásban meghalnék, ami végülis kényelmes lenne, mert az ágy pont olyan, mint egy koporsó" - viccelődött egy felhasználó.

"Imádom, hogy úgy hirdetik, hogy iskolák közelében van, mintha egy család elférne ebben" - írta egy másik.

Volt, aki azon elmélkedett, vajon hová dughatták a mosdót, más meg azon, hogy hogy a fenébe lehet lecserélni az ágyon a lepedőt.

Egy felhasználó pedig megmutatta, szerinte hogy néz majd ki a hálószobának nevezett lyuk egy hónappal a beköltözés után.

A hirdetést egyébként már levették a hirdető oldalról, lehetséges, hogy kivették.

Forrás: Indy100


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Társkeresésnek álcázta a hirdetését, így tudott megjelenni egy momentumos politikus a Mediaworks-családba tartozó megyei lapban

Pleva Dániel a Vas megye 3-as számú választókerületében jelölt az előválasztáson. Facebook-oldalán mutatta meg, hogyan sikerült bekerülnie a Vas Népe nevű megyei lapba.

Link másolása

hirdetés

Társkeresésnek álcázta, így tudott megjelenni egy momentumos politikus hirdetése a több száz kiadványt magába foglaló Mediaworks-családba tartozó Vas Népe megyei lapban - szúrta ki a Telex.

Pleva Dániel a Vas megye 3-as számú választókerületében jelölt az előválasztáson. Kedden a Facebook-oldalán mutatta meg, hogyan sikerült megjelennie a megyei lapban. A politikus a Vas Népe társkereső rovatában feladott hirdetésének szövege a következő:

"Barna hajú és szemű állatorvos keresi azt a 18 évnél idősebb, Körmend környéki magyar állampolgárt, akinek a választottja lehet. Minden momentumot szeretnék megélni veled, nekem kimondhatod a problémáidat, és segítek megoldani őket!"

A poszthoz Donáth Anna is hozzászólt.

"Annyira van ma sajtószabadság Magyarországon, hogy ilyen trükközéssel kell bekerülni a megyei lapba egy ellenzéki jelöltnek"

- fogalmazott a Momentum EP-képviselője.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: