Diétára fogják vagy hamarabb levágják a pulykákat, nehogy túl nagyra nőjenek karácsonyig Angliában
A Brit Baromfitenyésztők Tanácsának vezetője, Richard Griffith hasonlót tanácsol a pulykatenyésztőknek: vágják le hamarabb az állatokat, és fagyasszák le karácsonyig. Ez valóban jó megoldás lehet, ám sok olyan vásárló van, aki ragaszkodik a friss húshoz.
A Ginger Pig nevű húsüzem ezen a téren próbálja megoldani a problémát, azt vallják ugyanis, hogy a korai vágás miatt elveszik a pulykahús igazi íze.
Ennek megőrzése érdekében diétát írnak elő pulykáiknak, hogy így maradjanak kisebb méretűek.
A cég egyik vezetője, Lynsey Coughlan szerint a járványhelyzet alapjaiban változtathatja meg az emberek karácsonyi húsfogyasztási szokásait, ugyanis egyre többen hívják őket azért, hogy a karácsonyi rendelést leadják, ám nem a hagyományos pulykát kérik,
hanem inkább libát vagy kacsát, amely a nő szerint "tipikus hatemberes szárnyas".
A Brit Baromfitenyésztők azonban arra bíztatnak mindenkit, hogy vegyenek pulykát, még akkor is, ha sokkal több lesz a maradék, ezzel ugyanis támogatják a hazai farmereket.