Top 5 töltött csirkemell, amit imádni fogsz
1. Sajttal töltött csirkemell rántva, egy kicsit másképp…
Az egyik kedvencemet, a gouda sajtot neveztem ki főszereplőnek, és kiegészítettem, megvadítottam egy kis frissen reszelt parmezánnal. Nem kedvelem a töltelékekben a harsogó fűszerezést, de egy leheletnyi fűszert azért tettem bele. Egy csipet szerecsendió, és csipet őrölt babér viszont pont annyi illatot, annyi fűszerességet adott hozzá, hogy csakis az összhangot érzékeljük.
A szerecsendió-babér íz összefüggést például a sajtszuflénál alkalmazom, a parmezánnal, és a vajon pirított hagymával valami mesés egységet alkot. A receptet itt találjátok.
2. Fokhagymás-spenótos mascarponéval töltött csirkemell
Rettentően szeretem a fokhagyma-spenót és krém összefüggést, ha valaki nem kóstolta még, akkor mindenképpen tegye meg. A krémes, fokhagymás spenót töltelék, a vékony, ízletes csirkemellel, és lehelet vékony panírral kecses, és nagyon ízletes volt.
A körettel pedig várakozáson felül harmonizált egyszerűsége ellenére. Ettől függetlenül borjú karajból is ki fogom próbálni, hiszen a krémes, fokhagymás spenót a borjúval az olasz konyha egyik alap csemegéje. Ha megkóstolnád, kattints a receptért!
3. Füstölt sajttal és kolbásszal töltött csirkemell
Ezt a verziót kifejezettem magamnak készítettem. Erőteljes ízeket és színeket választottam a saját töltelékemhez. Egyéb iránt roppant egyszerű és nem is egyedülálló ez a párosítás, éttermekben is szívesen választom az étlapról, ha találok ilyen verziót rajta.
Jóféle parasztkolbászt, füstölt sajtot és frissen vágott petrezselymet használtam a töltelékbe. Nagyon szeretem a füstölt, füstös ízeket, ez most koncentráltan jelen volt. A teljes recept itt olvasható.
4. Majdnem kijevi jércemell
A göngyölt csirkemell variációk közül a fűszervajas változatot semmiképpen nem hagytam volna ki. Szeretem a kijevi jércemellet, de ritkán eszem igazán jót. Vagy sajttal kombinálják, vagy túlzottan megfűszerezik szerecsendióval, pedig egy jól elkészített kijevi jércemell, különösen, ha a szárnnyal együtt hagyják a mellrészt, különleges csemege.
A kijevi fűszervaj töltelékből indultam ki, de a magam ízlése szerint változtattam rajta egy hangyányit. Ha szeretnéd elkészíteni, olvasd el, hogyan kell!
5. Körtével és camembert sajttal töltött csirkemell
Egyszerűen apró kockákra vágtam egy darabka sajtot és egy darabka körtét és megtöltöttem vele a csirkemell filét és durvára vágott dióval dúsított friss – átszitált - kiflimorzsában bundáztam. Közepesen forró olajban sütöttem ki.
Francia krumplipürével kínáltam és házi cseresznyelekvárral tálaltam. Látványra is és ízre is nagyszerű lett ez a verzió is!