FELFEDEZŐ

Csak borsos felárért vihették volna fel a péksüteményt az utasok a Ryanair egyik járatára, ezért inkább kidobták az édességet

A légitársaság szerint az étel meghaladta a kézipoggyász korlátját, míg mások azt mondják, más gépeken ilyenért nem kérnek külön pénzt.

Link másolása

Nagy felháborodást váltott ki Spanyolországban, hogy egy párnak 45 eurót (mintegy 17 ezer forintot) kellett volna fizetnie azért, hogy péksüteményt vihessen fel a Ryanair egyik járatára.

A két utas a Baleár-szigeteki Palma de Mallorca repülőtéren hagyományos mallorcai péksüteményt, ensaimadát, más néven spanyol brióst szeretett volna felvinni a fedélzetre a kézipoggyászával.

A Ryanair arra hivatkozva, hogy az étel meghaladta a kézipoggyász korlátját, 45 eurót kért azért, hogy a péksütemény felengedjék a gépre.

Ekkor az utasok úgy döntöttek, nem fizetnek ilyen magas díjat, ezért inkább eldobták az ensaimadát.

Az esetből botrány kerekedett, Iago Negueruela, a Baleár-szigetek turisztikai minisztere pedig találkozóra hívta a Ryanair vezetését és a helyi péksütemény-készítők szövetségét „a helyi termékek védelmében és mindenfajta diszkrimináció elkerülése érdekében”.

Lapozz a cikk folytatásához!Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Videó: Horváth András 328 km/h-val száguldva előzgette a kocsikat egy autópályán
A népszerű influenszer a TikTok-ra töltött fel egy videót, amelyen egy Teslával száguld őrült sebességgel.
Fotó: handras/TikTok - szmo.hu
2023. szeptember 20.


Link másolása

Horváth András ismert vlogger-influenszer a TikTok-oldalára töltött fel egy videót, amelyen az látható, hogy őrült sebességgel hajt az autópályán egy Teslát.

"328 km/h a Tesla Model S Plaid-nek a végsebessége, elég lesz?"

- teszi fel a kérdést a felvételen.

Nem ez az első alkalom, hogy nagy figyelmet keltő videót tölt fel a TikTokra Handrás, korábban azon borult ki káromkodva a platformon, hogy Csobánkán valaki este hét órakor használta a motoros fűkaszáját.

A száguldásról készült videót itt lehet megnézni:

@handras Tesla Model S Plaid 328 km/h #elektromosauto #automobile #tesla #plaid #gyorsulás #tesla #plaid #gyorsulás #csrs #fast #superfast #germany #elonmusk #vezetés ♬ original sound - Handras


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
230 milliárd forintot követelt a kórháztól egy férfi, miután végignézte a felesége császármetszését
Az ausztrál férfi szerint a császármetszés látványa egy olyan „pszichotikus betegséget” idézett elő nála, ami miatt végül tönkrement a házassága.
Fotó: Unsplash - szmo.hu
2023. szeptember 18.


Link másolása

Egy ausztrál édesanya még 2018-ban sikeresen világra hozta a gyereküket, az édesapánál azonban a császármetszés látványa állítása szerint egy olyan "pszichotikus betegséget" idézett elő, amely már a magánéletében is nagyon komoly problémákat okozott.

Anil Koppula a melbourne-i kórház dolgozóit hibáztatta a történtek miatt, mivel szerinte nem figyelmeztették a lehetséges veszélyekre, sőt még bátorították is, hogy legyen ott a felesége mellett.

A férfinak az állítólagos betegsége miatt mára tönkrement a házassága, ezért jogi úton egymilliárd ausztrál dollárt (230 milliárd forint) követelt a kórháztól.

A bíróság azonban a napokban elutasította a keresetét, az ügyben eljáró bíró "eljárással való visszaélésnek" minősítette Koppula beadványát.

(via Blikk, Business Insider)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Egy részeg utas vizelte körbe az éppen felszálló WizzAir-gép folyosóját
Egy ideig hiába próbálta a személyzet visszaterelni a helyére az ordítozó utast, aki végül elvégezte dolgát, de leszálláskor a rendőrök fogadták.

Link másolása

Egy részeg utas okozott botrányt hétfőn este a Máltáról Budapestre tartó WizzAir gépen. Az esetről az Utazómajom.hu-nak számolt be egyik olvasójuk.

Mint írják, a férfi a helyéről felkelve indult el a mosdók felé, miközben a gép már a felszálláshoz készült a kifutópályán. A személyzet próbálta visszaterelni a helyére, de az ittas utas nem tágított.

Végül a hátsó személyzeti helyre ült le, de ahogy a gép elindult, azonnal felállt és trágár oordításba kezdett.

Ekkor már a teljes személyzet körbevette, videót is készítettek róla és rendőrséggel fenyegették.

A férfi végül a hátsó folyosó és a mosdók elé vizelt, és az egyik wc-t is körbejelölte pisijével.

Mikor elkérték az útlevelét, kezdett kitisztulni és lecsendesedni. Az út során átöltözött és csendben a helyén maradt. Az út végén pedig már várták a rendőrök és elkísérték.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
„Ez BDSM vagy állatszex?” – Egy kicsit félrement az állatvédő akció
Eredetileg a kasmír kecskék nyírása ellen terveztek látványos akciót, de a meztelen, lekötözött sikoltozva vonagló nőről, akiről puha kis szőröket tépnek le, az embereknek egészen más jutott az eszébe.

Link másolása

Volt olyan idő, amikor azt gondolták, meztelen nővel mindent el lehet adni – csavarboltot éppúgy, mint utazási irodát. Ennek legszórakoztatóbb termékei a kártyanaptárak voltak, ezek a semmire sem jó kis kartonlapocskák, melynek egyik oldalán, nyilván alibiből ott volt apró számokkal táblázatban az egész év, de a másik oldala volt a lényeg!

Pucér néni, meg persze egy kis körítés, valamelyik szocialista nagyvállalat kimondhatatlan betűszava harsogva odanyomtatva.

Minden bizonnyal így gondolkodott a PETA nemzetközi környezetvédő szervezet, amikor a Londoni Divathétre nagyszabású performanszt terveztek, tiltakozásul a kasmír kecskék nyírása ellen.

A kasmír az a pici bolyhocskás szőr, amely ezeken az állatokon nő, persze az azt fedő durva szőr alatt. A különlegesen finom szőrből fonják a selymes tapintású kasmír fonalat, melyből például különlegesen finom sálak készülnek.

A Daily Star számolt be róla, hogy a divathétre kilátogató közönségnek azt kellett látnia, hogy egy meztelen fiatal nő

megkötözött kezekkel és lábakkal vonaglik, miközben egy durva bőrkötényes férfi előzetesen a testére ragasztott finom bolyhokat tépdes a testéről.

A nő, akinek a biztonság kedvéért kecskeszarvakat ragasztottak a fejére, ezt a cselekedetet olyan sikoltozásokkal honorálja, amiről az embernek elsőre nem a fájdalom, hanem egészen más jut az eszébe.

A PETA az akciójáról készült videót megosztotta a közösségi médiában, ahol a kommentelők zöme értetlenkedik a mutatvány láttán:

Ez a legfurcsább BDSM-játék, amit valaha láttam” – írta valaki. „Ez az OnlyFans-ről van?” – tette hozzá egy másik.

Egy harmadik azt mondta: „Ez valami szex dolog? Huh.

Egy másik így viccelődött: „Úgy tűnik, van egy jó kis új fétis, amit fel kell fedeznem. Kösz PETA!"

Valaki pedig azt vetette fel, hogy miért nem egy férfi van lekötve, amire egy másik így válaszolt: „Mert a szinte meztelen nők nagyobb nézettséget hoznak. A PETA szemét.

Kisebb vita bontakozott ki, egyáltalán fáj-e egy kecskének, ha lenyírják a szőrét. Sokan amellett érveltek, hogy ahogy a hajvágás sem fáj, ez sem fájdalmas beavatkozás. Az igazság azonban az, hogy a kis szőröket, ha vedlés előtt távolítják el,

bizony komoly fájdalmat, akár sérülést is okozhatnak az állatnak.

Így, vagy úgy, a PETA elérte, hogy az emberek elgondolkozzanak ezen.

Link másolása
KÖVESS MINKET: