hirdetés

FELFEDEZŐ

7 kevésbé ismert titok mindennapi dolgokról - ki ölte meg a királyt a szív ászon?

Annyira hétköznapi dolgok, hogy eszünkbe se jut megkérdezni, hogy miért vannak így.
Brightside - szmo.hu
2017. április 28.

hirdetés

De a legtöbb dolog mégsem véletlenül vált olyanná, ahogyan azt ma ismerjük, és a Bright Side összeszedett 7 hétköznapi titkot, amiről még biztosan nem hallottál.

1. A rejtélyes villamos cikcakkcikkcakk

Ha jól megnézed a villamosvezetékeket, akkor látni fogod, hogy a villamos tetején az áramszedő nem egyenesen, hanem cikcakkot leírva fut a vezetékeken.

Ezek az áramszedők a használat során rongálódnak és ahhoz, hogy egyenletesen kopjanak az kell, hogy mozogjanak, így nem csak egy részük használódik el. Szóval, amikor a villamos mozog, az áramszedő minden része egyenletesen érintkezik a vezetékekkel.

2. Ki ölte meg a Királyt?

hirdetés
kiraly kartya

Egy átlagos francia kártyapakliban, a Szív király meglepő módon van ábrázolva. Ő az egyetlen, akinek nincsen bajusza, és úgy tűnik, mintha kardját saját fejébe döfte volna. Több elképzelés is létezik, hogy miért alakult ez így:

Egy felvetés szerint, az eredeti lapon a király balkezében egy fejszét fogott. De az évszázadok alatt a kártyakészítők elkezdték rosszul másolni a figurát, ezért került kard a markába.

Egy másik teória szerint a kártya VII. Károly francia királyt ábrázolja, aki állítólag megbolondult és egy kardot szúrt fejébe, mert félt, hogy megmérgezik.

Míg más történészek szerint a Szív király nem más, mint Aiasz, a Szív királynő pedig Trójai Heléna, aki a világ legszebb teremtése volt. Aiasz Szép Heléna egyik udvarlója volt, de mikor elutasította őt, kardjával vetett véget az életének.

3. Az Egyesült Királyság címerepennyk

A brit aprók, az egy, kettő, öt, tíz, húsz és ötven penny mindegyike a királyi címer egy részletét ábrázolja és egymás mellé rakva kirajzolják a királyi emblémát. Az egy fontos érme pedig, az egész címert ábrázolja.

4. A nyitott tégely rajza a kozmetikumok hátoldalánkozmetikai csomagolas

Ez a kis rajz az úgynevezett PAO (Period After Opening) szimbólum. Azt jelzi, hogy kibontás után még mennyi ideig lehet használni a terméket.

Általában egy szám és egy M betű látható, ami az angol month, vagyis hónap szóra utal, azaz azt mutatja meg, hogy hány hónapig lehet a kozmetikumot a felbontást követően alkalmazni.

5. Az amerikai Szabadság-szobor koronájaszabadsag szobor

Ha élőben nem is, filmekből és képekről biztosan ismerős az Egyesült Államok egyik szimbóluma. De talán arról még nem hallottál, hogy a hétágú korona a 7 tengert és a 7 kontinenst jelképezi, és az egyetemes szabadságra utalnak.

Bónusz titok: minden tüske pontosan 150 fontot, vagyis 68 kilót nyom.

6. A könyvek üres lapjaiures lapok

Biztosan feltűnt már, hogy a legtöbb könyv elején vagy végén egy pár üres lap található, de vajon mire valók? A könyvek lapjait általában nem külön méretezett lapokra nyomják, hanem egyetlen óriási lapra, és sokszor marad ezért felesleg.

Vannak szerkesztők, akik valamit írnak ezekre az oldalakra is, csak azért, hogy az olvasók ne higgyék azt, hogy valami hiba történt a kiadvány szerkesztése során.

7. A fogkrémek színeifogkrem szinei

A klasszikus fogkrémekben 3 színes csík van és minden egyes szín más hatóanyagokat tartalmaz, ezért más a feladatuk is.

A fluorid, a fehér komponens, a fogkrém legértékesebb összetevője, amely a fogakat fehéríti, és eltávolítja a lepedéket. A kék (vagy zöld) aqua gél antimikrobiális és lélegzet-frissítő hatást fejt ki. A vörös gélt később adták hozzá, és az ínyt védi.

Valójában nem kellene, hogy különböző színűek legyenek ezek a részek, de ezt hívják ügyes marketingnek.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

Rafinált trükkel lassítja a villámgyorsan kasszázó bolti pénztárosokat egy angol férfi

Teljesen máshogy kell felpakolni a kosár tartalmát a szalagra, mint ahogy eddig csináltuk.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 16.

hirdetés

Lehet, hogy egy angol férfi oldotta meg a hétköznapok egyik legnagyobb problémáját: hogyan tudják a vásárlók az árukat villámgyorsan lehúzó kasszások sebességével felvenni a versenyt a boltokban? A TikTokra posztolt néhány másodperces videóban Ciaran Elliott Warms még be is mutatja, neki mivel sikerült kordában tartani a legtöbbször követhetetlen tempójú csipogást, írja a Daily Star.

Az eddig közel 100 ezerszer elindított felvételen a férfi egy Aldi kasszájánál várakozik éppen, miután a kosara tartalmát felpakolta a pénztárszalagra.

De a többséggel ellentétben nem a lehető legkisebb helyre csoportosította a kiválasztott termékeket, hanem kisebb kupacokra bontotta, a szalag szinte teljes hosszát kihasználva.
@ciaranelliottwalmLIFE HACK ##aldi ##fyp ##shopping ##supermarket ##tellme ##rentfree ##cheat ##lifehack♬ original sound - Ciaran Elliott Walms

Ciaran trükkje kellő időt biztosít a vásárlónak arra, hogy kényelmesen a táskájába tudja pakolni a megvásárolt termékeket, és nem kell versenyt futni az idővel és a pénztárossal. Így mire a fizetésre kerül a sor, szabad lehet a vásárló mindkét keze.

A kommentelők még így sem optimisták a vásárlási tippet illetően. Akad olyan, aki szerint ezzel sem lehet elég időt nyerni, mert a kiskereskedelmi láncok pénztárosai elképesztően gyorsak. Többen ugyanakkor minden idők egyik legjobb life hackjének tartják, amit rögtön ki fognak próbálni, amint lehetőségük lesz rá.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

Véletlenül egy szexhotelbe foglaltak szobát, nagyon meglepődtek, amikor ez kiderült

Az amerikai anya eléggé benézte a foglalást. A lánya levideózta, mit láttak, amikor átvették a szobájukat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 14.

hirdetés

Óriási bakiról számolt be egy fiatal amerikai nő a TikTokon: véletlenül egy szexhotelben kötöttek ki az édesanyjával.

Az Orlandóban élő Chaney Belle elmondta, hogy az anyja intézte a foglalást, de fogalma sem volt róla, hogy egy miami swingerhotelben fizetett ki egy szobát. Ez már csak akkor derült ki számukra, amikor megérkeztek a helyszínre.

Chaney videóban mutatta meg, mivel szembesültek a szobájukban.

Különböző szexjátékokat készítettek oda nekik, például mini vibrátort, de sikosító és óvszer is volt. Egy minibár is a rendelkezésükre állt tele vodkával, pezsgővel és egyéb alkoholos italokkal, a franciaágy felett pedig egy tükör volt a plafonon.

A lány alig bírta visszafogni a nevetését a felvétel készítése közben. A videó nagy sikert aratott a TikTokon, már több mint 2,8 millió megtekintésnél jár.

hirdetés

Többen poénkodva próbálták "vigasztalni" anyát és lányát. Valaki például ezt írta: "Remélhetőleg az ágyak kényelmesek, a falak pedig hangszigeteltek, így legalább nem halljátok a többi vendéget."

@chaneybelle

guess where I’m at... ##miami ♬ Sex and the City (Main Theme) - TV Sounds Unlimited

Forrás: Mirror


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

82 milliárd forintot érő bitcoinos merevlemezt dobott ki véletlenül egy brit férfi, most 21 milliárdért túrná át a szeméttelepet

Először akkor kereste meg a várost, amikor még csak 2,7 milliárd forintot ért a merevlemez tartalma. Mára megharmincszorozódott az értéke.
képünk illusztráció, fotó: Pixabay/Pasi Mäenpää - szmo.hu
2021. január 16.

hirdetés

Még valamikor 2013 júniusa és augusztusa között dobta ki véletlenül 7500 bitcoint tartalmazó merevlemezét egy brit informatikus. James Howells négy évvel korábban bányászta az akkor alig valamit érő kriptovalutát, melynek árfolyama azonban ma már meghaladja a darabonkénti 37 ezer dollárt (11 millió forint). Így az informatikus összesen 277 millió dollártól (82 milliárd forint) szabadult meg nyolc éve, írja a CNN.

Howells amikor rájött, hogy hiába forgatja fel a lakását, a milliárdokat érő merevlemezt tévedésből kidobta, azonnal megkereste a newporti városi tanácsot, és engedélyt kért a szeméttelep átkutatására. Az informatikus nagyjából sejti, melyik területre kerülhetett a hatalmas vagyont érő eszköz, ezért felajánlott a városnak 70 millió dollárt (21 milliárd forint),vagyis a becsült összeg egynegyedét, ha átfésülheti a rengeteg lomot.

Howells úgy számolt, hogy ha Newport városa az esetleges sikeres szeméttúrás után szétosztja az emberek között a semmiből az ölükbe pottyant pénzt, akkor mind a 316 ezer helyi lakosnak jutna fejenként 239 dollár (71 ezer forint). A város vezetői azonban elutasították az informatikus kérését.

Howells elképzelései szerint a pénzből 50 százalék lenne a gigantikus területet átkutató művelet résztvevőinek részesedése, neki pedig a teljes összes 25 százaléka maradna meg. Ehhez azonban aprólékos módszerrel szektorról szektorra kellene átfésülni a szeméttelepet, majd ha megvan a merevlemez, egy speciális eljárással és alkatrészek cseréjével juthatna hozzá a milliárdokat rejtő memóriához.

A férfi először akkor kereste fel ötletével a városi tanácsot, amikor a lemezen tárolt bitcoin értéke elérte a 9 millió dollárt (2,7 milliárd forint). Azóta a kriptovaluta értéke több mint a harmincszorosára emelkedett. Newport egyik képviselője a CNN-nek azt mondta, azért nem járultak hozzá egyszer sem Howells tervéhez, mert a szeméttelep átkutatása hatalmas környezeti károkat okozhat a szomszédos területekben, ráadásul rengeteg pénzbe kerülne a projekt és semmi sem garantálja, hogy végül sikerrel járnak.

Nem a walesi informatikus az egyetlen, aki az elmúlt időszakban nagyot erősödő virtuális pénz nagy vesztese lehet. Néhány napja egy San Franciscó-i férfiről derült ki, hogy elfelejtette a nagyjából 72 milliárd forintot érő jelszavát:

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Ikerterhessége alatt fogant meg egy újabb baba, így már hármas ikreket vár egy amerikai nő

Ez a jelenség rendkívül ritka, de nem lehetetlen. Havonta kétszer is peteérése lehetett.
Címkép (illusztráció): Cindy Parks képe a Pixabayen - szmo.hu
2021. január 14.

hirdetés

Meglepő dolog történt egy amerikai kismamával: már terhes volt, amikor ismét teherbe esett.

A fiatal nő és vőlegénye nagyon megörültek, amikor megtudták, hogy ikreket várnak, akik természetes úton fogantak meg. Egy vizsgálaton azonban kiderült, hogy nem is két, hanem három magzat növekszik a nő hasában, ami óriási meglepetés volt számukra.

Az, hogy egy kismama a terhessége alatt újra teherbe esik rendkívül ritka, de nem lehetetlen. A szuperfetáció akkor történik meg, amikor a már várandós nő, egy újabb szexuális együttlét során ismét megtermékenyül. Ez a terhesség nagyon korai szakaszában lehetséges, amikor az anya szervezete még nem készült fel erre az állapotra. A megtermékenyülés után ugyanis a test több "gátat szab" az újabb beágyazódásnak, például a terhességi hormon termelésével, illetve a nyáktermeléssel és a méhnyálkahártya összetételének változásával. Ez a jelenség inkább a mesterséges megtermékenyítésen vagy hormonkezelésen átesett nőknél fordul elő. Már csak ezért is döbbenetes, hogy a természetes úton teherbe eső amerikai nővel is megtörtént.

A kismama TikTok-videójában azt mondta, ő azon kevés nők közé tartozhat, akiknek havonta kétszer is peteérésük van. Az ő esetében a harmadik baba nagyjából 10 nappal az ikrek után foganhatott meg, így nem sokkal van lemaradva tőlük a fejlődésben. Azt is megjegyezte viccesen, hogy bár arra is van példa ilyenkor, hogy a gyerekek más apától vannak (ezt a jelenséget szuperfekundációnak nevezik), náluk nem ez a helyzet.

A nő most a 16. hétben van, és bár a kicsik nemét egyelőre még nem tudják, a pocakja már látványosan kerekedik. Várhatóan áprilisban vagy májusban születhetnek meg a hármasikreik, akiket már nagyon várnak a vőlegényével.

hirdetés
"Megütöttük a főnyereményt az első terhességgel, hiszen hárman is jönnek egyszerre. Szóval valószínűleg ez lesz egyben az utolsó terhességem is"

- mondta a nő az egyik videójában.

Amellett, hogy elmagyarázta a tiktokozóknak, hogy eshetett teherbe várandósan, arra is figyelmeztette őket, hogy ne hallgassanak a férfiakra, akik nem akarnak védekezni szeretkezéskor a terhesség idején, mert ahogy az ő példája is mutatja, bizony lehetnek következményei.

Forrás: The Sun


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: