FELFEDEZŐ
A Rovatból

20 év után nyitották ki halott dédmamájuk szobáját – bizarr dolgokat találtak

A mexikói nő és családja a TikTokon mutatta meg, mit rejtett az idős rokon rég nem látott szobája.
Fotó: Kerstin Riemer / Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2023. szeptember 08.Egy mexikói nő, Dayanne Flores egészen meglepő titokra jött rá: a nemrég elhunyt dédije házában talált egy szobát, amit több mint húsz éve nem nyitott ki senki - írta meg a 24.hu.

Az alábbi videón az látszik, hogy egy férfi próbálja feltörni a zárt ajtót annak érdekében, hogy megnézhessék, mit rejt a szoba.

@dayannefloresa ¿Quieren saber que habia adentro? #miedo #fyp #viral #parati #escalofriante ♬ Amityville Horror - Scary Halloween Sound Effects - Halloween Sound Effects

Aztán egy következő videón már lehullt a lepel: a szobában vallási szobrok, bizarr festmények és ijesztő csecsebecsék voltak szétszórva minden felé, és még a keresztre feszítésről is volt egy ábra a falon.

@dayannefloresa no sabemos que nos podamos encontrar ? #miedo #fyp #viral #parati #escalofriante ♬ Horror, suspense strange sound - DN.FACTORY

A nő elmondta azt is, hogy a tervek szerint teljesen átalakítják majd a szobát egy kiadós takarítás után.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Brutális árak: 3 jegeskávé 11 ezer forintba, 4 töltött bundáskenyér 17 ezer forintba került a Balatonon
Egy tihanyi cukrászdában fizetett ennyit egy vendég. A kommentelők kiakadtak a számla láttán.


Napok óta kering a neten egy sokkoló számla, amit valaki a népszerű balatoni vendéglátóhelyen az Apátsági Rege Cukrászdában kapott.

Aki ismeri a helyet, tudja, hogy a Balaton környékének egyik legszebb helyén található, Tihanynak is egy kiemelt részén, csodálatos kilátással a tóra. Ennek megfelelően az árai is igen borsosak, a számla összegének láttán ettől függetlenül így is sokaknak kikerekedett a szeme.

A kép készítője a blokk alapján többedmagával reggelizett a helyen: töltött bundáskenyeret, vegán toastot és kávét is fogyasztottak, limonádé és némi víz kíséretében.

Mindezért pedig alig kevesebb, mint 50 ezer, egészen pontosan 48 218 forintot fizettek – amiben már benne volt a kötelező 6 ezer forint feletti szervízdíj is.

Ha valaki a Rege honlapjáról akar tájékozódni az árakról, nem lesz könnyű dolga, ott ugyanis a kínálat részletes leírása mellett az nincs feltüntetve, hogy miért mennyit kell fizetni. Ugyanakkor a Google segítségével meg lehet nézni, hogy ide bizony azoknak érdemes betérni, akik a kilátásért és a hely patinájáért nem sajnálnak jó mélyen a zsebükbe nyúlni.

A több helyen felbukkanó kép megosztotta a kommentelőket. Bár azt senki nem vitatja, hogy a közel 50 ezer forint komoly összeg egy reggeliért, sokan azzal érvelnek, hogy a vendégek előre is tudtak volna tájékozódni, de legkésőbb a beüléskor szembesülhettek az árakkal. Mások szerint a 6 ezer forintos szervízdíj súlyos összegnek számít, még ilyen nagy fogyasztás esetén is. Egyesek szerint mindenképp „szinte rablás” az ilyen árazás, az értékelések azonban 4,5/5 és 9,4/10 körül állnak, így kimondható, hogy a legtöbb vendéget nem zavarják a magas árak.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Orbán Viktor nyaralása: megszólalt a horvát étteremtulajdonos, akit együtt fotóztak le a miniszterelnökkel
Goran Pečarević meglehetősen gorombán válaszolt az újságírók kérdéseire, majd leszögezte, hogy ő nem foglalkozik politikával.


Utolérte a Blikk annak a horvátországi étteremnek a tulajdonosát, akit Orbán Viktorral együtt fotóztak le a miniszterelnök nyaralása közben. A férfi kissé gorombán rázta le a lapot:

„Nem tudom, hogy került ki az a kép, nem tudok mondani semmit, viszhall”

– mondta az újságíróknak emelt hangon Goran Pečarević, mielőtt rájuk csapta a telefont.

Egy horvát hírportállal azonban ennél valamivel közlékenyebb volt:

„Itt nincsenek biztonsági őrök, ez az ember csak az unokáival sétálgatott. Én nem foglalkozom politikával, de szerintem kevés olyan politikus van, mint ő”

– mondta az étteremtulajdonos.

A Blikk megjegyzi, hogy a miniszterelnök a Vis szigetén található Villa Kaliopa nevű étterembe tért be. A Tripadvisoron található értékelések szerint a vendéglő 5-ből 4-es értékelést kapott, ami jó minősítést jelent.

Az étterem főleg tengeri ételeket kínál, és az árak 43-73 euró (16-28 ezer forint) között mozognak. A képek alapján a vendéglátóhely egy botanikus kerthez hasonlít, tele pálmafákkal, gyönyörű növényekkel és tengerre néző kilátással.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Egy apró hiba miatt dobták ki a fiatal párt a reptérről, és úgy bántak velük, mintha bűnözők lennének
A Ryanair szóvivője szerint a személyzet helyesen járt el, hiszen „minden utastól megkövetelik, hogy az útlevele az utazás időpontjában a vonatkozó követelményeknek megfelelően érvényes legyen”.


Egy brit pár, Rory Allen és Nina Wilkins, Costa Bravára tartó nyaralásuk során kellemetlen élményben részesült az East Midlands repülőtéren, amikor a Ryanair biztonsági szolgálata közbelépett. Minden gond nélkül eljutottak a Ryanair check-in pultjához, majd a biztonsági ellenőrzésen is átmentek, és már csak a beszállásra vártak.

A beszállókapunál azonban Nina Wilkins útlevelén egy kis foltot észleltek, amelyet a Ryanair személyzete sérülésnek minősített, ezért nem engedték fel őket a gépre.

A pár állítása szerint úgy vezették ki őket a reptérről, mintha bűnözők lennének, noha Wilkins útlevelével korábban már gond nélkül utaztak.

A nő teljesen összetört, sírni és pánikolni kezdett. A történtek után megtudták, hogy a Jet2 járataira viszont gond nélkül felengednék őket.

Wilkins értetlenül áll a történtek előtt.

„Nem értem, hogy egy légitársaság hogyan teheti ezt meg, míg egy másik nem.”

- mondta megtörten az utas.

Bár végül sikerült eljutniuk Spanyolországba, a plusz repülőjegyekért 260 fontot (120 ezer forint) kellett fizetniük, és további 70 fontot (körülbelül 32 ezer forint) vesztettek el a lekésett reptéri transzfer miatt. A Ryanair szóvivője szerint a személyzet helyesen járt el, hiszen „minden utastól megkövetelik, hogy az útlevele az utazás időpontjában a vonatkozó követelményeknek megfelelően érvényes legyen”.

(via 24.hu)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Tragikus vacsora: nem megfelelően előkészített osztrigák miatt halt meg a YouTuber barátnője
A bakteriális fertőzést a nyers, vagy nem megfelelően előkészített osztriga fogyasztása okozhatja. Kilenc éve fiát veszítette el egy ritka szívbetegség következtében.


Egy ismert YouTuber egy kórházban arra ébredt, hogy barátnője meghalt, miután közösen vacsoráztak, számolt be a LadBible.

A közösségi médiában sokak által követett Billy LeBlanc, a népszerű „Bratayley” YouTube-csatornán szereplő LeBlanc család édesapjaként ismert, a csatornát gyermekei életének dokumentálására hozta létre, és ezzel jelentős követőtábort szerzett.

A 44 éves amerikai férfi tegnap este az Instagramon számolt be arról, hogy barátnőjével, Natalie Clarkkal nemrégiben egy

Vibrio Vulnificus nevű fertőzést kaptak el nyers osztrigák fogyasztása után.

A Vibrio Vulnificus egy ritka bakteriális fertőzés, amely nyers vagy nem megfelelően elkészített halból származik, és végzetes is lehet. „Biztos vagyok benne, hogy senki sem tudja, de nemrég majdnem meghaltam. 12 napig voltam a kórházban” – írta a YouTuber.

„Sajnos Natalie nem élte túl a fertőzést, és meghalt. Mindig emlékezni fogok rá, hogy mennyit csavarogtunk együtt mindenhol. Mindig szeretni és hiányolni fogom. Legyetek biztonságban, és tartsátok közel szeretteiteket, sosem tudhatjátok, mikor látjátok őket utoljára.”

Natalie 17 éves fia, Julian Clark is gyászolja. Julian pályakezdő színész, akinek saját YouTube-csatornája van. „Köszönöm fiam a legjobb randit! Te vagy a legjobb dolog, ami valaha történt velem, alig várom, hogy láthassam a jövődet” – írta Natalie neki nemrég, anyák napján.

Billy édesanyja, Yvette Berthelot LeBlanc tisztelettel adózott fia elhunyt barátnője előtt. A Facebookon azt írta:

„Natalie elvesztette az életét, Billy is nagyon közel volt a halálhoz az intenzív osztályon 8 napig. Imádkozzatok továbbra is Natalie fiáért, Julianért, családjáért és Billyért."

A CDC (Amerikai Járványügyi Központ) szerint, akik nonstop dolgoznak Amerika egészségügyi, biztonsági és védelmi fenyegetéseinek megóvásán, az évente körülbelüli 80,000 vibrio eset 65 százalékát fertőzött élelmiszer fogyasztása okozza.

LeBlanc Instagram posztjára reagálva, egy rajongó így írt: „Mint aki régóta követőd voltam, el kell mondanom, hogy ami történt, rendkívül szívszorító. Nem tudom, miért történnek rossz dolgok jó emberekkel, ezt sosem fogjuk megtudni. Remélem, hogy találsz időt a békességre ebben a nehéz időszakban.”

„Senki sem érdemli meg, hogy elveszítse mind fiát, mind társát. A legmélyebb részvétem, Billy,” tette hozzá egy másik kommentelő.

Ez az eset azután történt, hogy LeBlanc fia, Caleb, 2015-ben, 13 éves korában meghalt hirtelen szívmegállás következtében, ami egy fel nem fedezett hipertrófiás kardiomiopátia (a jobb szívkamra falának megvastagodása) miatt következett be.

Link másolása
KÖVESS MINKET: