hirdetés

FELFEDEZŐ

16 ezer kilométert utazott egy tacskó, hogy öt hónap után újra gazdijaival lehessen Ausztráliában

Ilyen nehezen még nem ért haza tacskó, mint a kis Pip. Videó is készült a megható pillanatról, amikor végre hazaért a családjához.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 04.

hirdetés

Éppen egy világkörüli vitorlásúton volt a négytagú Eilbeck család, amikor a koronavírus-járvány miatt 48 órán belül haza kellett repülniük Ausztráliába. 40 láb hosszú hajójukkal kikötöttek Dél-Karolinában, gyorsan összecsomagoltak, de az ország szigorú háziállat-behozatalra vonatkozó szabályai miatt a család tacskóját egy ismerősre kellett bízniuk, írja a CNN.

Úgy számoltak, hogy Pipsqueak csak hat rövid hétig lesz tőlük távol, de a dolgok másképp alakultak.

Eilbeckékhez két évvel korábban csatlakozott a kis tacskó. Zoe és Guy, valamint két fiuk, Cam és Max éppen a négyévesre tervezett világkerülő vitorlázás kellős közepén jártak, amikor Szicíliában az útjukba sodorta a sors Pipet. Tisztában voltak vele, hogy amikor majd eljön az idő, nem lesz egyszerű hazavinni a kutyát: 10 napos karantén várt Pipre. De akkor még fogalmuk sem volt arról, hogy tovább nehezíti a helyzetet a 2020 elején kitörő világjárvány is.

Így került egy ismerősön keresztül a kis Pip a vitorlás után egy amerikai bölényfarmra. Mivel azonban a tulajdonosnak már voltak kutyái, akik nem vették jó néven az apró jövevény érkezését, kénytelen volt új gyámot keresni a kutyusnak.

A tacskó ekkor a hirdetésre jelentkező átmeneti gazdijelöltek közül az észak-karolinai Ellen Steinberget választotta ki, aki csak keveset tudott a kutya előéletéről. A folyamatos kapcsolattartásnak köszönhetően aztán az igazi gazdik és befogadó nagyon jól összebarátkoztak, miközben Zoe hónapokon keresztül intézte a kutya importjának adminisztrációját Ausztráliában.

hirdetés

Közben Pipnek lett saját Instagram-fiókja is, ahol gyorsan komoly követőtáborra tett szert. A kaland akkor fordult különösen izgalmasra, amikor kiderült, hogy Eilbeckék a járvány miatt nem térhetnek vissza a kutyáért az Egyesült Államokba, így Pipnek egyedül kell megtennie hazáig a több mint 16 ezer kilométeres utat.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

A Pip Pupdate: Thank you enormously to everyone who shared Pip’s plea for a travel buddy across America to LA next week - the post was shared 135 times and viewed by over 18,500 people; we’ve been blown away by the kind offers of help received from so many. Ultimately Pip’s chosen ‘wing gal’ for the two flights from North Carolina to Los Angeles is the amazing Melissa Young @mhyoung83 who has generously offered to take Pip across the country in a time of great uncertainty and deliver her to Jetpets for her onward international journey. At this point Pip will do final vet checks before climbing aboard Air New Zealand to avail herself of their hospitality en route to Auckland. Why NZ? Because Qantas aren’t flying and we need to get this gal home. After a night in NZ to get some sleep and a good meal, Pip will fly cargo to Melbourne to complete her 10 (not 14) day quarantine. We envisioned ourselves driving the 12 hours to Melbourne to collect her (hoping like mad she remembers who the hell we are after all this!) but Victoria’s just closed their borders due to the latest Covid wave so we will find a way to get her out and home to us in the coming weeks - this journey certainly feels like a never ending roller coaster! No one’s kidding themselves that this is going to be a happy trip for Pip but she’s been in limbo now for 4 months and we are determined to get her home! Melissa’s generosity and bravery in taking Pip across borders in the USA is inspiring and humbling. she also happens to be on the Board of a NFP called @sparkyfoundationnc that rescue and find dogs loving homes for “the happily ever after story book ending that they all deserve.” If you wanted to help Pip or just want to acknowledge Melissa’s act of kindness and bravery, please consider donating to her foundation - every cent received will be used wholly for animal rescue in tough times ahead. #thankyou #generosity #helpingothers #cmonpip #dachshund #minidachshund #weinerdog #doxie

No Plans Just Options (@noplans.justoptions) által megosztott bejegyzés,

Végül számtalan nehézség és kudarcba fulladt ötlet után Új-Zélandon keresztült tudták megoldani a tacskó hazaszállítását. A folyamatos járattörlések miatt további hónapokat kellett várni, mire Pip végül felülhetett a Los Angelesből Aucklandbe tartó járatra, ahonnan augusztus 11-én érkezett meg új és végleges otthonába, Sydneybe.

A nagy pillanatról videó is készült:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

Élő adásban lökte félre az M1 németországi tudósítóját egy dühös nyugdíjas

A stáb elállta az idős férfi útját, aki többször odaszólt a riporternek, végül utat tört magának.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 21.

hirdetés

Élőben jelentkezett be az M1 műsorában Noll Katalin Berlinből, amikor nem várt esemény történt.

A riporter a koronavírus miatti szigorításokról beszélt, de egy idős férfinek nem tetszett, hogy a stáb elállja az utat, és nem tud továbbmenni.

Először kiabálni kezdett a tévésnek, aki ügyet sem vetve rá tovább beszélt, úgyhogy botjával kezdte bökdösni a nőt, aki ismét nem reagált, ezért végül egyszerűen arrébb lökte.

VIDEÓ: A német nyugdíjas arrébb löki az M1 tudósítóját

(Forrás: ÉszakHírnök)

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés

Bekamerázta a hálószobáját, hogy rájöjjön, miért képtelen pihenni, kiderült: a macska volt a ludas

A felvételen látszik, hogy a macska minden éjjel órákon át pofozgatta gazdáját.
Fotó: @susieandmollie TikTok - szmo.hu
2021. január 21.

hirdetés

Éjjellátó kamerát szerelt fel egy nő, hogy rájöjjön, miért kel fáradtabban, mint ahogy elalszik, így buktatta le a komoly éjszakai randalírozást végző macskáját - írja a Daily Mail.

A nyomozás eredménye természetesen a TikTokra is felkerült, ahol a nő ismertette a fejleményeket:

az éjjellátó kamera felvette, hogy macskája, Ginger éjjel 11 körül odalopózott gazdájához, láthatóan nehezményezte, hogy az alszik, ezért elkezdte mancsával piszkálni, pofozgatni a nő arcát, közben néha rányávogott.

A videón látszik, hogy a nő nem ébredt fel, viszont mozgolódik, láthatóan nyugtalanul alszik. A macska mindezt hajnali háromig folytatta, azaz a nő alvásából 4 órát tett ki az, hogy szőrös mancsok bökdösték, tapodták.

@susieandmolliecattitude ? ##nightmare ##cat ##pet ##nightvision ##sleep ##cattok ##nosleeptonightagain ##nosleep ##ginger ##gingercat ##gingercatsoftiktok ##claws♬ Sneaky Snitch - Kevin MacLeod

Hogy boldog végkifejlete legyen a történetnek, a nő nem sokkal később feltöltött egy videót, amihez azt írta: rájött a bökdösődés igazi céljára. A nagyon hasonlóan induló videóban a gazdi felébred, és kezével átkarolja a macskát, aki ezt követően nyugodtan összegömbölyödik, és nem zargatja tovább gazdáját.

hirdetés
@susieandmollieI will NOT be locking him out my bedroom ##nightmare ##cat ##pet ##nightvision ##sleep ##cattok ##nosleep ##ginger ##gingercat ##gingercatsoftiktok ##claws♬ Ice Dance (From "Edward Scissorhands") - Ashton Gleckman


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Hóbarlangot épített, így úszta meg a fagyhalált a tini, aki motoros szánozás közben szakadt el a barátaitól

A rendőrség külön is megdicsérte, hogy helyesen járt el ebben a helyzetben.
Fotó: CNN - szmo.hu
2021. január 20.

hirdetés

Hóbarlangban meghúzódva élte túl nem mindennapi kalandját egy kanadai fiú, aki motoros szánozás közben tévedt el és maradt le a barátaitól - írja a CNN.

A 17 éves, Brit Columbiában élő fiatal a barlangban húzta meg magát, miután leszakadt a csoporttól, számolt be róla a South Cariboo Search and Rescue.

A meg nem nevezett fiú barátai és családtagjai a pálya parkolójában gyülekeztek, rá azonban hiába vártak. Egyesek a hegyen kezdték el keresni, míg a többiek útra keltek, hogy riadóztassák a fenti hegyimentő-szervezetet, akik a rendőrségnek továbbították a jelzést.

Végül a South Cariboo-nak sikerült megtalálni a tinit, akire a későbbi posztjuk szerint jó fizikai állapotban bukkantak rá.

„Ez a fiatalember mindent jól kezelt azután, hogy a dolgok rossz irányt vettek” - írták a Facebookon.

Miután a fiú leszakadt a csapatától, eredménytelenül próbált visszajutni az eredeti terepre. Több próbálkozás után végül leparkolta a szánját egy nyílt területen, és egy közeli fás térségben épített magának barlangot a hóban, hogy ott töltse az éjszakát.

hirdetés

„Amikor a csapatunk tagjai rátaláltak, már a menedékében volt, vízzel és élelemmel. Ez a fiatalember megkönnyítette a dolgunkat azzal, hogy egy helyben maradt, és hogy volt némi ismerete arról, hogyan kell viselkedni egy ilyen vészhelyzetben” - tette hozzá a South Cariboo.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Sötét titokkal szembesült a lány, aki DNS-tesztet kapott ajándékba az apjától

Cat McDonald a TikTokon osztotta meg a döbbenetes eredményt.
Fotó: fretlessfeline/TikTok - szmo.hu
2021. január 20.

hirdetés

Egy egyszerű karácsonyi meglepetésnek indult, Cat McDonald életét azonban gyökeresen megváltoztatta, amikor édesapja DNS-tesztekkel lepte meg a családot - írja a Daily Mirror.

„Szóval, apukám azzal a remek ötlettel állt elő, hogy a családunk minden tagjának egy DNS-teszt csomagot vett karácsonyra” - kezdett a lány a történetbe egy pohár bor társaságában.

Cat arra reagálva töltötte fel a videót, hogy egy felhasználó korábban feltette a kérdést: van-e, akinél valamilyen sötét családi titokra derült fény az egyre népszerűbb, olcsó DNS-tesztek segítségével, amelyekkel az etnikai örökségünknek tudunk utánajárni.

„Egész életemben írnek hittem magam, mivel a nevem McDonald, és a hajam is vörös. Erre kiderült, hogy 75 százalékban norvég vagyok, és a maradék is inkább német és brit. Egy csepp ír vér sincs bennem!” - fakad ki Cat a videóban.

hirdetés
@fretlessfeline##stitch with @meezersqueezer This is the first time I have said this on the internet and my soul just sighed. ##fyp ##Ancestry ##ancestrydna♬ original sound - Cat McDonald

„Ezek után egy genetikai adatbázisba is bevittem az adataimat, és képzeljétek el: egy pontos találatot adott arra nézve, ki az apám. Hát nem az, akit eddig annak hittem!” - folytatta a döbbent lány, aki ezek után mindent kitálalt a családjának. 

A valódi apa nevét mindannyian ismerték: mint kiderült, egy régi családi barátról van szó, aki mára ráadásul milliárdos lett, egy nagy cég vezérigazgatója, és három lánya is nála dolgozik.

„Amilyen hibbant milleniál vagyok, a fél országon átvezettem, hogy találkozzak vele. Próbáltam neki átadni egy levelet, de amikor meghallotta a nevemet, nem volt hajlandó találkozni velem. Pedig csak annyi állt benne, hogy nagyon hálás vagyok az életemért” - mondta Cat.

A videót azóta 3,7 millióan látták. Volt, aki azt tanácsolta a lánynak, próbálja inkább a mostohanővéreivel felvenni a kapcsolatot. Cat még nem tudja, mi lesz a következő lépése, de szeretne utánajárni a különös örökségnek.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: