hirdetés

FELFEDEZŐ

16 ezer kilométert utazott egy tacskó, hogy öt hónap után újra gazdijaival lehessen Ausztráliában

Ilyen nehezen még nem ért haza tacskó, mint a kis Pip. Videó is készült a megható pillanatról, amikor végre hazaért a családjához.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 04.

hirdetés

Éppen egy világkörüli vitorlásúton volt a négytagú Eilbeck család, amikor a koronavírus-járvány miatt 48 órán belül haza kellett repülniük Ausztráliába. 40 láb hosszú hajójukkal kikötöttek Dél-Karolinában, gyorsan összecsomagoltak, de az ország szigorú háziállat-behozatalra vonatkozó szabályai miatt a család tacskóját egy ismerősre kellett bízniuk, írja a CNN.

Úgy számoltak, hogy Pipsqueak csak hat rövid hétig lesz tőlük távol, de a dolgok másképp alakultak.

Eilbeckékhez két évvel korábban csatlakozott a kis tacskó. Zoe és Guy, valamint két fiuk, Cam és Max éppen a négyévesre tervezett világkerülő vitorlázás kellős közepén jártak, amikor Szicíliában az útjukba sodorta a sors Pipet. Tisztában voltak vele, hogy amikor majd eljön az idő, nem lesz egyszerű hazavinni a kutyát: 10 napos karantén várt Pipre. De akkor még fogalmuk sem volt arról, hogy tovább nehezíti a helyzetet a 2020 elején kitörő világjárvány is.

Így került egy ismerősön keresztül a kis Pip a vitorlás után egy amerikai bölényfarmra. Mivel azonban a tulajdonosnak már voltak kutyái, akik nem vették jó néven az apró jövevény érkezését, kénytelen volt új gyámot keresni a kutyusnak.

A tacskó ekkor a hirdetésre jelentkező átmeneti gazdijelöltek közül az észak-karolinai Ellen Steinberget választotta ki, aki csak keveset tudott a kutya előéletéről. A folyamatos kapcsolattartásnak köszönhetően aztán az igazi gazdik és befogadó nagyon jól összebarátkoztak, miközben Zoe hónapokon keresztül intézte a kutya importjának adminisztrációját Ausztráliában.

hirdetés

Közben Pipnek lett saját Instagram-fiókja is, ahol gyorsan komoly követőtáborra tett szert. A kaland akkor fordult különösen izgalmasra, amikor kiderült, hogy Eilbeckék a járvány miatt nem térhetnek vissza a kutyáért az Egyesült Államokba, így Pipnek egyedül kell megtennie hazáig a több mint 16 ezer kilométeres utat.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

A Pip Pupdate: Thank you enormously to everyone who shared Pip’s plea for a travel buddy across America to LA next week - the post was shared 135 times and viewed by over 18,500 people; we’ve been blown away by the kind offers of help received from so many. Ultimately Pip’s chosen ‘wing gal’ for the two flights from North Carolina to Los Angeles is the amazing Melissa Young @mhyoung83 who has generously offered to take Pip across the country in a time of great uncertainty and deliver her to Jetpets for her onward international journey. At this point Pip will do final vet checks before climbing aboard Air New Zealand to avail herself of their hospitality en route to Auckland. Why NZ? Because Qantas aren’t flying and we need to get this gal home. After a night in NZ to get some sleep and a good meal, Pip will fly cargo to Melbourne to complete her 10 (not 14) day quarantine. We envisioned ourselves driving the 12 hours to Melbourne to collect her (hoping like mad she remembers who the hell we are after all this!) but Victoria’s just closed their borders due to the latest Covid wave so we will find a way to get her out and home to us in the coming weeks - this journey certainly feels like a never ending roller coaster! No one’s kidding themselves that this is going to be a happy trip for Pip but she’s been in limbo now for 4 months and we are determined to get her home! Melissa’s generosity and bravery in taking Pip across borders in the USA is inspiring and humbling. she also happens to be on the Board of a NFP called @sparkyfoundationnc that rescue and find dogs loving homes for “the happily ever after story book ending that they all deserve.” If you wanted to help Pip or just want to acknowledge Melissa’s act of kindness and bravery, please consider donating to her foundation - every cent received will be used wholly for animal rescue in tough times ahead. #thankyou #generosity #helpingothers #cmonpip #dachshund #minidachshund #weinerdog #doxie

No Plans Just Options (@noplans.justoptions) által megosztott bejegyzés,

Végül számtalan nehézség és kudarcba fulladt ötlet után Új-Zélandon keresztült tudták megoldani a tacskó hazaszállítását. A folyamatos járattörlések miatt további hónapokat kellett várni, mire Pip végül felülhetett a Los Angelesből Aucklandbe tartó járatra, ahonnan augusztus 11-én érkezett meg új és végleges otthonába, Sydneybe.

A nagy pillanatról videó is készült:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

Egy hatéves kislányra hagyta mindenét egy angol nyugdíjas, a gyerek életét tönkretette az örökség

Sokan hiszik, hogy a férfi gyerekként szexuálisan bántalmazta a nőt, de ő azt állítja, olyan volt a viszonyuk, mintha nagypapa és unoka lettek volna.
Fotó: klimkin/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2021. február 26.

hirdetés

Katie Loveridge neve azt követően vált ismertté, hogy egy 72 éves férfi, Wilfred Lamb minden vagyonát az akkor hatéves kislányra hagyta a saját családja helyett. Az eset még 2000-ben történt, Katie azóta felnőtt, és elmesélte, hogyan keserítette meg az életét az örökség - írja a Daily Star.

A 27 éves nő elmondta, az emberek még mindig azt hiszik, hogy szexuális bántalmazás érte Wilfred részéről. Az idős ember felháborodott családja hiába próbálta visszaszerezni a pénzt, 5 év után egy legfelsőbb bírósági ítélet is kimondta, hogy az Katie-t illeti meg.

Katie négyévesen ismerkedett meg a nyugdíjas mérnökkel, apja egyik barátjával, akivel elválaszthatatlanok lettek. A különös duóra a férfi halála után figyeltek fel, amikor Wilfred saját lánya, Josephine helyett mindenét, még 27 hektár földjét is a kislányra hagyta.

“Úgy szeretett, mint egy nagypapa, és én is úgy szerettem őt, mint egy nagypapát. Ennyi volt az egész” - mondja a Worcestershire megyében élő, négygyermekes Katie. Utólag már azt kívánja, bárcsak ne is örökölt volna semmit, mert annyi baja származott belőle.

“Egy kislány voltam, aki soha nem kért ilyesmit. Nem derült ki számomra, milyen a normális élet, és ez kínoz engem. Nem érte meg, mert annyi mindentől megfosztott. Szégyellek utcára lépni, mert az emberek folyamatosan pénzt kunyerálnak tőlem, még olyan férfiak is voltak az életemben, akik loptak a pénztárcámból. Undorítónak és értéktelennek érzem magam, mert sokan azt hiszik, szexuális viszonyért cserébe kaptam a pénzt. De mostanra besokalltam, és szeretném véglegesen tisztázni magam”

- mondja.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

Szó szerint csoda: hat lábbal és két farokkal született egy kiskutya Amerikában

Az ilyen rendellenességekkel született kutyák nem szoktak életben maradni.
Fotó: Skippers Journey/Facebook - szmo.hu
2021. február 26.

hirdetés

A tudósokat is lenyűgözte az a különleges kiskutya, amelyik hat lábbal és két farokkal látott napvilágot az Egyesült Államokban- írja a Daily Star.

Skipper az első olyan kutyus, amelyik ilyen adottságokkal született, és életben is maradt.

“Ő itt a Skipper nevű csoda, szó szerint. Tovább maradt életben, mint a gyanúnk szerint bármelyik kutya, amelyik ilyen jellegű eltérésekkel született. Habár Skipper még csak 4 napos, az ilyen állatok nem is szoktak élve születni”

- tette közzé az oklahomai Neel Állatkórház személyzete.

“Feltűnő lehet, hogy kicsit más, mint a többi kutya - 6 lába van! Több örökletes rendellenességgel jött világra, így egy feje és mellürege, de 2 csípőtájéka, 2 alsó húgyúti traktusa és 2 reproduciós rendszere van, emellett 2 farka és 6 lába” - írják.

hirdetés

A border collie és ausztrál juhászkutya-keverék azért születhetett így, mert a megtermékenyült petesejt ikrekre osztódott volna, de nem vált szét teljesen. Nyolc másik, egészséges testvérrel jött világra.

Skipper gerincoszlopa nem záródott le teljesen a fejlődése során, ez néha izomgyengeséghez és bénuláshoz vezethet. Jó hír viszont, hogy a kiskutya minden lába mozog, ezért akár a fizioterápia is elég lehet majd neki idősebb korában.

“A szervei remek formában vannak, nincs gond az emésztésével és nagyon erős” - tették hozzá az állatorvosok, akik továbbra is megfigyelés alatt tartják a nőstény kölyköt, figyelve az esetleges fájdalom jeleire.

Skippert az anyakutya elutasította, ezért jelenleg cumiból táplálják, és adománygyűjtést is indítottak a későbbi állatorvosi költségeire.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Háromból két orosz szerint a koronavírus egy mesterségesen létrehozott biológiai fegyver

A felmérést a Levada Center nevű orosz, független közvéleménykutató végezte.
Címkép: MTI/Bús Csaba - szmo.hu
2021. március 01.

hirdetés

Az oroszok közel kétharmada hisz abban az összeesküvés-elméletben, miszerint a koronavírus egy emberek által mesterségesen létrehozott biológiai fegyver – írja a Moscow Times.

A kutatást a Levada Center nevű orosz, független közvéleménykutató végezte. A megkérdezettek 64 százaléka vélte úgy, hogy a koronavírust mesterségesen állították elő, hogy új típusú biológiai fegyverként használják. Az emberek 23 százaléka válaszolta azt, hogy a vírus természetes módon terjedt, 13 százalék pedig nem szerette volna, vagy nem tudta eldönteni.

A megkérdezettek 56 százaléka ugyanakkor nem fél attól, hogy elkapja a koronavírust, ami rekord, 2020 októberében még csak 46 százaléknyian vallottak így.

A felmérés szerint az oroszok csupán 30 százaléka oltatná be magát a Szputnyik V orosz vakcinával. Különösen a fiatalok elutasítóak az orosz vakcinával szemben, 74 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy nem adatná be magának. Az idősebbek nyitottabbak az orosz oltóanyag felé, de köztük is többségben vannak azok, akik nem oltatnák be magukat vele.

A leggyakoribb okok között volt a mellékhatásoktól való félelem, valamint az oltóanyag hiányos teszteredményei is.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Hős lett a futár, aki elkapta a 12. emeletről kizuhanó kislányt Vietnamban

Rémisztő felvételen az eset, a kétéves gyerek megúszta kéz- és lábtöréssel.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. március 01.

hirdetés

Kiesett egy kislány egy vietnami panelház 12. emeletéről, valaki a telefonján fel is vette a rémisztő pillanatokat. A kislány az erkélyen lógott, az egyik kezével kapaszkodott még, aztán lezuhant.

A kétéves kislány csodával határos módon túlélte a február 28-án történt esetet, mindössze a karja és a lába tört el. Az történt, hogy az utcán épp ott állt egy futár, aki még időben felmászott az épület előtt lévő kisebb tetőre, és elkapta a lezuhanó gyereket.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: