ÉLET-STÍLUS

Szeress bele az őszbe! - 11 érvet is mondunk mellette

Sajnálod, hogy vége a nyárnak és szinte depresszióssá válsz a napfény hiányától, vagy hogy már nem lehet csobbanni? Hidd el, az ősznek millió szépsége van, amikbe kapaszkodva simán kiszerethetsz a nyárból és élvezheted azt, ami van.

Link másolása

Nem ismered még a Mókusunkat?

Házi praktikák, receptek, DIY, napi mókusmóka, hasznos tippek, női lélek, gondolatébresztő témák... mindezekkel jön napról napra, úgyhogy érdemes követned!

Ugye nem kell mondanom, hogy a nyár után vágyakozó, szomorkás hangulatunk mindenre (!) rányomja a bélyegét. Ha a jókedvünket elveszítjük, feleződik a teljesítményünk és csökken az energiaszintünk is, ami ahhoz vezet, hogy feszültté és ingerlékennyé válunk, minden csak nyűgnek fog tűnni. Így nehéz megállni az impulzusvásárlást és a terveinkbe vetett lelkesedésünk is csökkenhet. Ne hagyd!

Szerezd vissza a lelkesedésed, lásd meg a szép dolgokat magad körül, hogy újult erővel foghass neki bárminek! Én annyival segítek, hogy összeszedtem egy párat az ősz szépségeiből. Nagyon örülnék, ha te is hozzáadnál a listához és együtt összegyűjtenénk még egy tucatot.osz_ck2

1. Túrázás, aktív mozgás

Aktív sportolóknak biztos nem okoz gondot nyáron sem, de aki nem rendszeresen mozog (tudom, kellene), annak az ősz felüdülés. Nyáron nincs kedvem túrázni, ősszel pedig minden hétvégén felvehetem a bakancsom. Mert van kedvem mozogni. Van kedvem kimozdulni, mivel nem izzadok le 5 perc alatt, helyette pedig élvezhetem a tájat.

2. Sütés-főzés - Az ősz ízei

Nyáron többször is vágytam valami sütni való édességre vagy olyan finomságra, amihez bizony több órán keresztül mennie kell a tűzhelynek/sütőnek. De kinek van kedve olyankor befűteni? Most esténként simán. Konyhában nem is megy a fűtés!alma_osz1

Ráadásul a nyár nagyon édes ízei mellé végre megjöttek az ősz ízei, amiket imádok: a sütőtök, a cékla, szőlő, gyömbér, szilva, stb. És ki ne felejtsem a legjobbat: a diót, minden mókus álmát. Ha hidegebbek az esték, egy forró tea vagy forralt bor is jólesik egy fincsi sajtfondü mellett. Persze a mai világban még januárban is lehet dinnyét enni, de az a legegészségesebb, ha évszaknak megfelelően táplálkozunk.

3. Rend a lelke mindennek

Bár nem a legszélesebb mosollyal, de ilyenkor még én is túlesek egy alapos nagytakarításon, amivel megszenvedek, de a végeredményt imádni szoktam. Nem beszélve az apróbb felújításokról, amiket szintén ilyenkor szoktunk megejteni.dekor1

Elteszem a nyári ruháimat és cipőimet is, rendet rakok a virágos kis beltéri kertemben, elkészítem a régóta halogatott varrós-ragasztós, saját készítésű apróságaimat, dekorálom az egész lakást... a vázakba őszi gallyak, a tálkákba gesztenye kerül. És nálam már - igen, sokaknak beteges és korai - jönnek a gyertyák is.

4. Tévézés - Hurrá, jönnek az új évadok!

Újra indulnak a sorozatok, reality-showk, tehetségkutató műsorok, stb.. Aki szeret tévézni, annak külön örömünnep szeptember elseje, egy kiadós túra után meg is érdemeljük a kanapén való elterülést. Mellesleg, a moziban is most vetítik majd a régóta várt filmjeimet, a képregényhős-rajongók tudják, miről beszélek.

5. Beépül az irodalom is a mindennapokba

Bár nyáron is olvasgatok, de legtöbbször könnyedebb, olyan igazi táskába dobálós könyveket választok, ilyenkor hal bele minden főhősöm a szerelembe. A keresztrejtvény is inkább csak a strandon kerül elő, de soha nem tudok befejezni egyetlen oldalt sem, mert mindig van jobb dolgom.

Ősszel előkerülnek a tartalmasabb kötetek, és befejezem a függőleges sorokat is. Hiába, legyünk őszinték, kell az esős program is ősszel. Ha tudnék kötni vagy horgolni, biztos klassz dolgok készülnének, de azok is csak a fotelben, ősszel. Így inkább kézműveskedem (és majd hozom az ötleteimet)!

6. Végre jókat lehet aludni éjjelente

Aki panelben él, tudja, mit jelent ez. Nyáron a falakból csak úgy dől a meleg, nem lehet aludni, mert éjjel is 30 fok van. Rendszeresen kialvatlanul ébredek, és morgok mindenre, főleg a betonra persze, de az évszakot is simán lecseszem. Ősszel viszont mindig jókat durmolok, és hát hiába, egy mókusnak az fontos, na!alvas1

7. Termálfürdő és szauna

Persze nyáron ott a strand és a napozás, de én sokkal jobban szeretem a termálvizet és a szaunát. A termálvíz jótékony hatásai nagyon hiányoznak a melegben, de képtelenség forró vízben üldögélni nyáron, pedig úgy fejti ki igazán a gyógyerejét, mint ahogy a szauna is csak az irodában valósul meg, ruhában. Bezzeg ilyenkor! El is mentem wellnessezni, üdv a jakuzziból!

8. Az öltözködésemben is beköszönt a sokszínűség

Nem vagyok egy Carrie Bradshaw, a Szex és New Yorkból, és nincs több négyzetméternyi gardróbom se, de ősszel tudok a legváltozatosabban öltözködni és ezt is imádom. Már nem kell annyira figyelnem, hogy minden 100%-os pamut legyen, és nagyon lenge.oltozkodes1

Egyik nap jöhet egy rövid szoknya és térdig érő csizma, másik nap magas sarkú és feszes farmer. Bevallom, a mintás gumicsizmák is jó szolgálatot tesznek ilyenkor, így szerves részét képezik a ruhatáramnak. Lehet egyik oldalt hosszú, másikon ujjatlan felsőket hordani, és senki nem szól, ha vastag sál helyett, lenge kendőt tekerek a bőrkabát fölé. A réteges öltözködés ugyan kevésbé barátom, de látványban és hasznosságban verhetetlen!

9. Smink- és frizuramódosítás

Ilyenkor a smink is újra barátom lesz, mert végre nem folyik le rólam az alapozó, és a színeket is lecserélem, ráadásul kigyógyulok a több hónapig tartó leégésemből, ami az arcomat sem kíméli. Nyáron rózsaszínesebb a körömlakk, színesebb a szemhéj, de ősszel végre a föld színei, a pasztell és natúr színvilág a trendi. Ilyenkor végre ki tudom bontani lófarokból a hajam, anélkül, hogy megsülnék a melegben. Bátrabban próbálok ki új fazonokat, mert ha nem sikerül a frizura, felkapok egy sapkát.

És jöhetnek a vadabb színek is. Én imádom, ha megnéznek! És te?smink1

10. Az ősz színei

A fák átváltoznak és felöltik legszínpompásabb ruhájukat, ezért szemet gyönyörködtető kép tárul a természetjárók szeme elé. Amikor a szél fújja a leveleket, olyan, mintha táncolnának. Imádom nézni és elmerülni benne. Végre fel tudok nézni a kék égre anélkül, hogy sírni kezdenék a napszemüvegem után a szikrázó napsütés miatt.

11. Végre tudok hosszú távra is tervezni

Bár nyáron is szövögetek hiú ábrándokat egy kis életmódváltásról és több mozgásról, de a nyaralás mindig keresztbe tesz. Bevallom, nem tudok ellenállni a csábításnak és itt is, ott is megszegem a magamnak tett fogadalmakat. Ilyenkor sokkal elszántabb vagyok, ráadásul közeleg az év vége, amikor egyébként is muszáj megfogadnunk bizonyos dolgokat. Ugye?

Mint minden más esetben, itt is igaz, hogy a pozitív változásokra koncentrálj és a negatív érzéseket felejtsd el. Persze nem arra gondolok, hogy ne nézegesd vissza a nyaralós képeket egy őszi estén a családdal vagy barátokkal (hisz az is egy tökéletes őszi program!), de amin úgysem tudsz változtatni, azon felesleges nyervogni. Érted, ugye?!

Habos forró kakaóval a kézben sokkal szebb a világ, nem igaz? Biztos vagyok benne, hogy új megvilágításba kerül a te szemedben is ez a csodás évszak. Pozitív energiákra fel, és használjuk ki, amit az ősz kínál! És persze nyugodtan vitatkozz! Lehet más a véleményed!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
Izzasztó, kikapcsoló, fókuszt adó – ilyen volt 40 fokban Bikram és yin jógázni
Zárásként egy hangtálas foglalkozás pedig teljesen lenyugtatott. A Birds of Paradise jógastúdióban jártunk.

Link másolása

A sport mindig is a hétköznapjaim része volt, de az elmondható, hogy inkább a helyváltoztató mozgás híve vagyok. A jógát a covid alatt próbáltam ki otthon, egy online edzés keretein belül, viszont régóta győzködtem magam, hogy elmenjek egy rendes órára. Már csak azért is, mert nagyon

kíváncsi voltam, mit tud a jóga, hogy manapság ilyen sokan űzik

és mit tud nekem adni, aki világéletemben futottam, úsztam, tehát gyorsaságon alapuló sportokat csináltam. A jóga ennek a tökéletes ellentétje, a Bikram jóga pedig még ennél is extrább.

Mi a Bikram jóga?

A Bikram jóga a 70-es évek elején indult hódító útjára Bikram Choudhury által. Egy teljes sorozat 26 ászanából (gyakorlatból) áll, amelyet 38-40°C-ra felfűtött teremben végeznek 90 percen keresztül. A gyakorlatok egymásra épülnek, mindig előkészítve a testet a következő ászana végrehajtására. Célja, hogy megdolgozza a test minden egyes részét, friss, oxigéndús vérhez juttassa a belső szerveket, ezáltal helyreállítva egészséges működésüket.

Beérve a Birds of Paradise designos stúdiójába, rögtön egy kellemes érzés lett rajtam úrrá, hála a szívélyes fogadtatásnak és a mennyei illatoknak. Megtetszett, hogy mennyire igényesen és precízen rendezték be a stúdiót, és hogy mindennek megvan a maga helye. Máris úgy érzetem, hogy egész más lesz így jógázni, mint otthon a képernyő előtt. Ahogy érkeztek a rutinos jógázók, egy kissé elkezdtem tartani attól, hogy mégis hogyan fogok helyt állni. Szerencsére Vályi Tamás oktató látta rajtam a feszültséget, és azonnal megnyugtatott, hogy ez teljesen természetes, de aggodalomra semmi ok. Megtudtam, hogy – hacsak nincs valamilyen komolyabb egészségügyi problémánk – a 40°C-ra felfűtött termemben végzett Bikram jóga egyáltalán nem veszélyes.

A jóga Indiából indult hódító útjára, a 40 fokos hőmérséklet pedig az indiai klímát hivatott utánozni.

Az egymásra épülő ászanák, vagyis gyakorlatok szépen felépítették az óra ívét. Persze tíz perc után már izzadtam, és a végére semmi nem maradt szárazon, de

végig azt éreztem, hogy a testem hihetetlenül élvezi, amit csinálok.

Ugyan nem én vagyok a világ leghajlékonyabb embere, a kötött izomzatom ellenére azt tapasztaltam, hogy mindent bele tudok adni annak érdekében, hogy minél jobban megnyújtsam magam, és a tőlem telhető legtökéletesebbre törekedjek. A gyakorlatok között gyakran volt szünet, amikor csak háton fekve pihentünk kb. fél percig. Tamás arra is odafigyelt, hogy kezdőként terelgessen a helyes pozíciótartásra, de sosem éreztem azt, hogy kínos lenne, ha egyszer-egyszer kibillenek az egyensúlyomból. Ugyan az óra nem a hivatalos 90 percig tartott, de szerintem ugyanúgy élveztem volna, hiszen az egy óra is gyorsan eltelt.

A törülköző és a víz pedig melegen ajánlott (szó szerint).

Az este megkoronázásaképp

maradtam a Yin & Hangtál nevű órán is, ami a jógának egy lassú, meditatív stílusú irányzata.
A Birds of Paradise jógastúdió Budán, a Széna tér mellett várja azokat, akik a jógával szeretnének kikapcsolódni. Őszi akciójuk keretén belül most szeptember 20-25. között 30% kedvezményt adnak a 10 alkalmas, a havi, a féléves és az éves bérleteikre.

Cím: 1015 Budapest, Hattyú utca 14.

Órarend és további információ itt található.

Talán nem is gondolnánk, de a hosszabban (akár 3-4 percig) kitartott nyújtásokkal a test mélyebb kötőszöveteire tudunk hatni. Itt teljesen el tudtam engedni a testi és lelki feszültségeket, a hangtálak megnyugtató hangjára szinte el is aludtam. És bár ezt a tényt félve osztottam meg Sas Zsuzsi oktatóval, ő megerősített, hogy pont ez a lényege a foglalkozásnak, hogy az idegrendszer megnyugodjon és az elme elcsendesedjen. A másfél óra könnyen elrepült, és a zuhany alatt arra jöttem rá, hogy a testem sokkal több mindenre képes, mint gondolnám.

A stúdió kínálata egyébként sokszínű, szobahőmérsékleten Vinyasa Flowt tartanak (kreatív gyakorlatok a légzés, és az órát kísérő zene ritmusában áramolva történő nyújtás és erősítés), illetve Hot Vinyasa, és Inferno Hot Pilates óráik is vannak, valamint HIIT jellegűek a feszesedni vágyóknak. Mindenképpen vissza fogok térni!


Link másolása
KÖVESS MINKET:

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
Új útburkolati jelet vezetnek be Magyarországon a motorosok miatt
A kísérleti jelek a motorosok biztonsága miatt kerültek az aszfaltra a Bajna és Héreg közötti szakaszon.

Link másolása

A magyar motorosok egyik kedvenc szakasza a roppant balesetveszélyes Bajna-Héreg között található kanyargós rész, írja a vezess.hu. Ezen próbálnak javítani a különös útburkolati jelekkel, melyek több szervezet, hatóság, illetve magánszemély kezdeményezését követően kerülhettek az aszfaltra.

A sportmotor.hu szerint „a burkolati jelek legfontosabb szerepe, hogy általuk elkerülhető a kezdő motorosok egyik jellemző vezetéstechnikai hibája, nevezetesen, hogy túl szűk íven kezdik meg a kanyart, ezért ha a gép nem is, de a felsőtestük már átlóg a másik sávba”. A zöld csík célja, hogy a kerék a felezővonalhoz képest azon kívül legyen kanyarodás közben. A köröknek pedig szintén az a lényege, hogy a motor kereke ne azokon belül fusson, hanem kívül.

Néhány éve Héreg és Tarján között már felfestettek egy szakaszt, amit idén követett még egy. Ennek ügyét és építését a Kanyarfotó stábja karolta fel, és az összefogás eredményeként egy rizikós S kanyar is megkapta idén az új jelzéseket:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
Miért válasszuk az elektromos autót a hagyományos belső égésű helyett?
Az elmúlt években az elektromos autók térhódítása számos pozitív változást hozott a közlekedés és környezetvédelem terén. Elmondjuk milyen kiegészítővel lehet még hatékonyabbá tenni a működését!

Link másolása

Pár éve még nagyon messze voltunk attól, hogy a mindennapi életben használható elektromos autóink legyenek a belső égésű motorral működő járművek helyett. Pedig a technológia nem újdonság, a 19. század végén egy angol mérnök, Thomas Parker fejlesztette ki az első tisztán elektromos meghajtású járművet. Azonban az akkori akkumulátorok alacsony teljesítménye miatt a technológia sokáig parkolópályára kényszerült, egészen a 21. század elejéig, amikor is felcsillant a megvalósulásának reménye.

Mára pedig már az elektromos járművek reneszánszát éljük és nem véletlenül: a fosszilis üzemanyagok elégetése miatt környezeti válságba sodorta világunkat, az elektromos hajtású járművek pedig tökéletes alternatívát kínálnak a belső égésű motorral ellátott járművekkel szemben.

Mi a népszerűségének az oka?

A villanyautók számos előnnyel kecsegtetnek. A környezettudatosság, a technológiai innovációk, az állami szabályozások, az autógyártók kedvező beruházásai, a megfizethetőség és a fogyasztói nyitottság mind az elektromos járművek elterjedését segítik elő. Felhasználói szempontból pedig egyszerűbb vezetni az automata sebváltónak köszönhetően. Sokszor még önvezető funkció is társul a kormányhoz, aminek segítségével biztonságban érezhetjük magunkat a legnagyobb forgalomban is. Sokaknak pedig az az imponáló, hogy az elektromos motorok milyen halkak, az meg még inkább, hogy csupán pár másodperc alatt képesek felgyorsulni több száz km/h-ra. Nem mellékesen egyszerűbb fenntartani és környezetbarát.

Ezek miatt az okok miatt a kibocsátás nélküli járművek népszerűsége egyre nő, a jövő környezettudatos eszközeinek elterjedéséhez azonban elengedhetetlen, hogy a kiegészítők, például a járművekre szerelt abroncsok is igazodjanak az elektromos autók speciális igényeihez.

A Hankook iON termékcsaládja kimondottan ezzel a céllal készült, a vállalat tapasztalatai szerint azonban még mindig sokan teszik fel a kérdést: miért kell speciális gumi a villanymeghajtású autók alá?

A csendes és biztonságos működés az abroncson is múlik

Ahogy fentebb is említettük az elektromos autók egyik vonzereje, hogy jóval csendesebbek a belső égésű motorral működő járműveknél. A helyes abroncsválasztással ezt tovább növelhetjük, a gumik kialakítása és anyaghasználata minimalizálhatja a zajt, így még harmonikusabbá téve az autózás élményét.

Ám sokszor pont a csendes működés jelenthet problémát a gyalogosan- vagy biciklivel közlekedők számára. Mivel hang alapján kevésbé feltűnő kocsikról van szó, így a rutinból közlekedőket érheti egy-egy meglepetés az utakon. Ha erdővel övezett úton járunk, akkor pedig az ott lakókat tévesztheti meg. Ilyen esetekben a vészfékezés szinte elkerülhetetlen, azonban a kifejezetten ezekre a járművekre gyártott autógumik (mint az iON evo is) tapadására ekkor is számíthatunk, így az esetleges ijedtségen kívül – jó esetben – más kellemetlenség nem érhet minket.

Erre szeretné felhívni a figyelmet a Hankook Tire legújabb kampányfilmjében is, amiben egy szarvas nehézségekkel teli napját követhetjük végig, mielőtt aztán egy arra haladó autó útjába kerül. A megfelelő gumiabroncs fékteljesítményének köszönhetően a szarvas és az autó utasai is megmenekülnek.

A megfelelő abroncs választással mindenki jól jár

Az elektromos autózás egyik legfontosabb előnye a környezetvédelem, a megfelelő abroncsok kiválasztásával pedig tovább fokozhatjuk ezt az előnyt. Az iON evo fejlesztésének köszönhetően egy akkumulátortöltéssel nagyobb hatótávolságot nyerhetünk, továbbá a teherbírása is nagyobb, így később is lesz csereérett. Ezek a környezetbarát megoldások hozzájárulhatnak a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez, így a fenntarthatóbb közlekedés kialakulásához is. Nem utolsó szempont, hogy ez segít a levegő minőségének javításában, amivel saját magunk, és a körülöttünk élők védelmére is kelhetünk, hiszen a jó levegőminőség és a közlekedés-biztonság mindenkinek fontos – akár autósról, gyalogosról, vagy erdei állatokról legyen szó.

Oláh Szabolcsot, a Hankook Tire Magyarország Kft. anyagfejlesztési menedzserét kérdeztük az iON gumiabroncsról:

- Miért nem jó a hagyományos gumiabroncs az elektromos autókra?

- A hagyományos gumiabroncs is használható elektromos autókhoz, de a jármű nem nyújtja ugyanazt a teljesítményt. Az iON jobb! Az iON abroncsokat elektromos autókhoz terveztük, figyelembe véve a hagyományos, belső égésű motorokkal szerelt autóktól eltérő tulajdonságaikat, így maximálisan, kompromisszumok nélkül ki tudják szolgálni az elektromos járműveket használók igényeit.

- Aki olyan elektromos autót vezet, amin iON evo gumiabroncs van, mit fog tapasztalni?

- Azt fogja tapasztalni, hogy halkabban, komfortosabb utazik, és messzebbre jut el egy töltéssel, mindezt optimális vezetési élmény és kimagasló biztonság mellett.

- Mi volt a szempont az iON evo gumiabroncs tervezésénél?

- Az iON abroncsok tervezésekor az volt a célunk, hogy az abroncs maximálisan kiszolgálja az ultra-nagy teljesítményű elektromos járművek igényeit. A legújabb technológiák alkalmazásával, az iON optimális vezetési élményt nyújt az elektromos autózásban.

- Mitől válik környezetbaráttá, fenntarthatóvá egy gumiabroncs?

- Attól, hogy megnövelt élettartama mellett környezetbarát, fenntartható anyagokból készül, ráadásul környezetbarát és fenntartható technológiával. Mi nemcsak az alapanyagokat vizsgáljuk ebből a szempontból, hanem az abroncs egész életútját végigkísérjük, beleértve a teljes beszállítói láncot, az abroncsgyártást, a felhasználást és az életút végét. Erről tesz bizonyságot a Hankook ISCC Plus tanúsítványa is.

- Az iON evo gumiabroncs segítségével mennyivel növelhető az autó hatótávja?

Megközelítőleg 6%-kal, ami egy 500km hatótávolságú autónál 30km hatótáv növekedést jelent.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
Sokkoló részleteket árultak el tizenévesek arról, milyen az élet játékfüggőként
Egyikük elárulta, hogy nem egy rossz családi légkörből jött, hanem hívő keresztény családból, és neki ez az egész csak kíváncsiságból jött.

Link másolása

Az RTL Fókusz készített riportot a játékfüggőségről: a műsorban két tizenévest kérdeztek meg arról, hogy milyen megélni a játékfüggőséget.

A riportból kiderült, hogy a 16 éves Máté és Áron az Emberbarát Alapítvány rehabilitációs intézetében gyógyul több, hasonló helyzetben lévő társukkal együtt.

Máté elmondta, hogy a szülei mély alkoholisták, és ő is elkezdett inni, majd a játékokba is komolyabban belement. Neki a játék egy menekülés volt a szülei elől.

Áron is elmondta, hogy neki a virtuális világ menekvés volt.

„Én nem egy rossz családi légkörből jöttem. Nekem hívő keresztény a családom. Ez az egész csak kíváncsiságból jött. Megtetszett, ki akartam próbálni és nem láttam benne veszélyt”

– mondta Áron az adásban, amit itt lehet visszanézni.


Link másolása
KÖVESS MINKET: