Nyáron nagyon figyelj: ezt a 6 ételtípust kerüld el, ha biztosan nem akarsz ételmérgezést kapni
3. Nyers csírák
Sokan kedvelik, a vegetáriánusok, illetve a bioételek szerelmesei is szívesen eszik. Az ügyvéd szerint a harminc legnagyobb, és legtöbb embert érintő ételmérgezéses botrány nyers csírákon tenyésző szalmonella és E. Coli baktériumok miatt tört ki a praxisában.
It's summer, and it's time to get sprouting! Check out our 5 easy DIY steps below. ??⠀ ⠀ -- ⠀ ⠀ 1. Soak lentils overnight, then rinse and drain. ⠀ 2. Place lentils in mason jar, add 1 pt lentils & 3 pts water with a piece of cheesecloth overtop, then secure with metal ring or rubber band. ⠀ 3. Place jar on it's side in a dark cupboard. ⠀ 4. Rinse and drain lentils 2 or 3 times a day until lentils have 1 inch sprouts, (about 2 or 3 days).⠀ 5. Transfer to covered container and refrigerate for up to one week. ⠀ ⠀ Happy sprouting! #alivemagazine
183 Likes, 9 Comments - alive Canada (@alivehealth) on Instagram: "It's summer, and it's time to get sprouting! Check out our 5 easy DIY steps below. ??⠀ ⠀ -- ⠀ ⠀ 1...."
4. Félig átsütött vagy nyers hús
Ezt annyira nem kell magyarázni, gyakorlatilag tabu, ha az ember nem akarja kitenni magát az ételmérgezés komoly kockázatának.
Marler szerint azok a húsok "biztonságosak", amelyeket legalább 160 fokon, tartósan főztek vagy sütöttek. Ez a hőmérséklet kiöli a baktériumokat, amelyek között akár életveszélyesek is lehetnek.
5. Nyers tojás
Sokan teszik házi turmixokba, vagy sózva, cukrozva felhörpintik, mert például nagyon jót tesz a hangszálaknak, de a nyers tojás akkor is veszélyes.
Az a legjobb, ha inkább rántottaként, vagy keményre főzve esszük.
6. Pasztőrizálatlan tej és gyümölcslevek
Sokféle diétában és bioétrendben kedveltek a pasztőrizálatlan italok, de ez megint csak nagyon kockázatos divat. A pasztőrizálás lényege épp az, hogy a folyadékot felmelegítik olyan hőmérsékletre, amely megöli a káros baktériumokat.