Megmutatták, hogyan készül a Szamos szaloncukor
Ha már megvettük a fára, vagy a fa alá a szaloncukrot, felvetődik a kérdés: hogy is készül ez az édesség? A szakma fortélyait most Szamos László és Haraszti Andor, a Szamos mestercukrászai mutatják be. A hagyományos édesség új és izgalmas formákat is öltött, így ajándékként is megállja a helyét!
Budapesten, a Vörösmarty tér sarkán, a Váci utca 1. szám alatt nyílt meg hat évvel ezelőtt a Szamos Gourmet Ház. Az egykor tőzsdepalotaként ismert patinás épület gyönyörű földszinti termeiben kialakított kávéházat egész évben megtöltik a magyar és külföldi vendégek. Decemberben pedig különösen sokan vannak, hiszen ilyenkor jólesik betérni az adventi vásár forgatagából.
A kávézó belső szalonjából egy látványcukrászat látható, ahol kávézás közben kísérhetjük figyelemmel a cukrászok munkáját. A helyszín adta magát, hogy filmen is bemutassuk a karácsonyi szezon legnépszerűbb édességének, a szaloncukor készítésének titkait.
A család egyik tagja, Szamos László mestercukrász, valamint Haraszti Andor csokoládémester mesél a szaloncukor készítés titkairól a Szamos Gourmet Ház látványműhelyében:
„A Szamos mai napig azt az elvet követi, amit az alapító Szamos Mátyás képviselt 50 évvel ezelőtt.
Hiszünk a minőségi alapanyagokban, a jó magyar szakemberekben és a folyamatos megújulásban. A különleges minőség, a változatos, nemes ízek megérdemlik, hogy ne csak ünnepi nassolnivalóként, hanem akár ajándékként is tekintsünk rájuk” – mondja Kelényi Kolos, a Szamos család stratégiai igazgatója.
A Szamos az idei évben a korábban is népszerű marcipán szaloncukrait új csomagolásban is elérhetővé tette. Ezeken túl természetesen az idei évben is megtalálhatók a kínálatban a szaloncukornak csomagolt prémium töltött praliné desszertek.