Így tedd fenntarthatóbbá és környezetkímélőbbé az irodai étkezést
3. A csomagolás legyen környezetkímélőbb
Ha már vannak műanyag edényeid, ne vásárolj újakat, ezeket használd, amíg csak tudod, és ha már tönkrementek, szelektív gyűjtőbe tedd.
Az uzsonnákat, szendvicseket kiürült süteményes vagy kekszes fémdobozba is teheted, a leveseket, főzelékeket fémtetős befőttes üvegben vagy jól záródó csatos üvegben is magaddal viheted (nekem ez a módszer éveken át bevált.)
Az olyan gyümölcsöket, mint az alma, körte, birsalma, dió stb. otthon vart textilzsákokba is teheted, de a textiltasakok a péksütemények és kenyérfélék tárolására is jók.
4. Nem használj papírszalvétát
A tízóraihoz, uzsonnához, ebédhez textilszalvétát is beszerezhetsz, ez az egyszer használatos, eldobható papírszalvéta alternatívája. Magad is megvarrhatod maradék vászonból, vaterán beszerzett textilből, általad már nem használt konyharuhákból.
5. Eldobható evőeszközök helyett legyen saját készleted
A megoldás: hordozható evőeszköz szett rozsdamentes acélból. Több hulladék- és csomagolásmentes üzletből, webshopból, illetve turista felszereléseket árusító üzletekből is beszerezheted. Vagy egyszerűen vászonszalvétába tekersz otthon egy kiskanalat, egy evőkanalat, egy villát és egy kést, és beviszed magaddal...
Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló Facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!