ÉLET-STÍLUS

"A pasidat ne hozd fel, sétáltasd a kutyámat" – albérletkeresők igaz és szörnyű történetei

Az egyiket ezért nem hiszed el, a másikat azért nem. Magyar fiatalok mesélték el nekünk képtelen albérletkeresős történetüket.

Link másolása

Szeptember a nyárzáró bulik, a sulikezdés, és sokaknak az albérletkeresés időszaka. És talán ez utóbbi a legkeményebb dió, legalábbis manapság. Az, hogy az árak - főleg Budapesten - totálisan el vannak szállva, csak egy dolog.

E mellé jön még az is, milyen felfoghatatlan kérésekbe, kérdésekbe vagy feltételekbe futhat bele a szerencsétlen lakáskereső, hogy a csalásokról ne is beszéljünk.

Az alábbiakban álneveket választó húszasok és harmincasok mesélik el történeteiket az egészen közeli, illetve pár éves múltjukból.kitchen-2094723_960_720

Ha felhozod a pasid, akkor mások a feltételek!

"Most nyáron esett meg, hogy egy ismerős ismerősének a szép, nagy lakását ajánlották nekem, aki külföldön él, és nagyon jó áron adja ki, mert van benne cucca, és így limitált tárolóhelyem lenne. 90 ezer lett volna rezsistől a cucc, azzal a kitétellel, hogy ha X összeg felett van a rezsi, akkor azt pluszba kifizetem. Ó, mondom remek.

Igen ám, de elkövettem azt a hibát, hogy a barátomat is elhívtam magammal,

aki műszaki gondolkodású, hogy férfiszemmel nézze meg. Na, ebből a közvetítő és a tulaj azt rakta össze, hogy mi majd együtt fogunk beköltözni. Hosszú telefonhívás lett ebből, melyben elmondtam, hogy nem, egyedül tervezek odaköltözni. Oké, oké, de hát az milyen sunyi dolog, hogy én nem mondtam előre, hogy nekem van párkapcsolatom. Mondom persze, nem mondtam, mert nem gondoltam, hogy ennek van bármi jelentősége.

"
Jaaa, de van, mert ő csak egyedülállónak akarja kiadni, mert hogyha van párom, akkor biztos szoktunk egymásnál aludni, ugye? Mondom, persze, mint egy átlagos pár, mikor melyikünknél alszunk. Milyen gyakran? Hát, itt kicsit leakadtam, hogy ne haragudjon, de nem tudok naptárat adni arról, hányszor alszunk együtt.

Na de ezt hogy gondolom? Hiszen, akkor mi ketten használjuk a lakást, ami máshogy jelenik meg a rezsiben (amit ugye, ha több X összegnél, eleve kifizettem volna), meg máshogy kopik a lakás, stb., stb.

Na, végül is az lett a történet vége, hogy oké, túltette magát a bizalmi paráin a főbérlő, és akkor beköltözhetek, de így, mivel barátom van, a lakbér 90 helyett 120 ezer lenne havonta. Szóval csak annyi ebből a tanulság, hogy egy pasi havi 30 ezerbe kerül minimum!"

(Mirtill, 31)apartment-2094666_960_720

Néha a főbérlő is itt alszik, nem gond?

"Nekem három nyomorult sztorim van, amiken nagyon kiakadtam."

Első:

"A képeken korrekt a lakás, csendesnek mondják, a helyszínen kiderült, hogy egy mentőbejáróval szembe néz a hálószoba ablaka. Élőben persze lelakott volt az egész, penészesek voltak a falak, és amint hozzáértem egy polchoz, leesett a falról, a tartótiplivel együtt, amit ki akart velem fizettetni az ingatlanos. Persze azonnal eljöttem."

Második:

"Tizenegyedik kerület, Feneketlen-tóhoz közel, kedves házaspár fogadott. Megnéztem a lakásukat, amiben minden helyiségben dohos szag volt. Kérdeztem, miért, nem tudták, a fal tele volt beázásfoltokkal. Beszélni szerettem volna az előző lakóval, akiről nem tudtak semmit, nagyon furán titkolóztak.

"

Majd jött a legnagyobb meglepetés: kivehetem olcsóbban a lakást, ha megengedem a férjnek, hogy néha a kanapén aludjon, amikor korán megy dolgozni.

Nevettem egy nagyot és elköszöntem tőlük."

Harmadik:

"Nyugati mellett kis garzon, kedves öregúr mutatja a linóleumos szobát, amiben nem volt SEMMI 100 ezer+rezsiért. Még fűtés sem!!! Rákérdeztem, hogy mégis télen itt hogy lehet élni, erre a válasz a mosogató alatt lapult: egy törött mini olajradiátor, amiből a kapcsoló mellett kiálltak a kábelek. Ketten néztük meg a lakást, és a bácsi versenyeztetni akart minket, ki ad többet. Hát, nem én voltam az."

(Levente, 27)montenegro-2471068_960_720

Ha itt élsz, kutyát sétáltatsz!

"A hirdetésben meg volt említve két kutya. Bár nem rajongok a kutyákért, valójában sajátom sosem volt, gondoltam, csak nem lesz baj, elmentem hát az albérletbe.

Ez egyébként a tulajdonos kertes háza volt, és az abban lévő szobákat adta ki. A felsőt már bérelte egy lány, a tulajdonosnő hálója mellett lévőt. Az enyém lett volna, mint akkor kiderült, a két óriási, öreg kutyán át vezető és többnyire raktárként funkcionáló - nappaliból nyíló - kisszoba.

"
Miután leküzdöttem a bent élő állatok szaga miatti undorom, megtudtam, hogy a kertben is él két fiatalabb kutya, és mivel ez az állatcsorda nem bírja egymás társaságát, nekem is segítenem kell az esti kutyasétáltatásban.

Mondanom sem kell, ha eddig nem, valószínűleg most kiakadt volna minden épeszű ember, viszont én elég elkeseredett helyzetben voltam épp, hát próbáltam kialkudni heti kettő, 2 kutyára szóló esti sétát.

Viszont ennek ellenére kiadták a szobát egy fiatalabb fiúnak, aki mindent bevállalt, de pár hónap után mégis kaptam egy telefont: a srác elköltözött, mehetnék."

(Eztak, 30)dog-2484762_960_720

Végezetül egy jóval súlyosabb, szervezett bűnözésről szóló eset:

"Kábé 2 évvel ezelőtt kerestünk albérletet Budapesten, és találtunk is egy elég jónak mondhatót, megfizethető áron, közel a munkahelyhez. Amikor megnéztük, akkor egy ingatlanos cégen keresztül mentünk, az illető személyit mutatott, kötöttünk szerződést is, hivatalosnak tűnt az egész. Még az ingatlanos cégét is megkerestük, láttuk, hogy igen, létezik, van hivatalos irodájuk, cégszám, minden.

Odaadtuk a 2 havi kauciót, plusz egy havi lakbért. Aztán hazafelé menet azért volt egy rossz érzésünk - semmi konkrét oka nem volt, egyszerűen tényleg csak megérzés volt -, és elkezdtünk kutakodni jobban.

Megtaláltuk a lakást egy oldalon, mint kiadó apartman, de más telefonszám volt megadva, mint amivel mi foglaltuk le.

"
Felhívtuk a számot, kiderült, hogy az apartmant (egy panellakásról beszélünk) kivették 1 hétre, és akik kivették, azok albérletként kiadták több embernek is. Az ingatlanost sikerült elérni, kiderült, hogy ő 3 napja dolgozik az ingatlanos cégnél, de nem volt bejelentve se, meg semmi. Őt is átverték. Próbáltuk elérni a céges telefont, kikapcsolták természetesen.

Másnap mentünk a rendőrségre, ahol felvették a jegyzőkönyvet, de nyilván nem történt semmit változás. Közben elkezdtünk nyomozni, a telefonszám alapján találtunk másik 8 lakást, amit szintén ezen az ál-ingatlanirodán keresztül hirdettek. És találtunk még 34 károsultat is.

Több kerületben tettünk feljelentést, de hiába, 2 hónap után beszüntették a nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az álingatlanos cégről kiderült, hogy lopott cégadatokat felhasználva és előre megírt szerződéssel dolgoznak.open-window-1246191_960_720

Egy egész hálózatot fedeztünk fel, nagyon sok károsulttal beszéltem, volt, akit a hálózat feje fenyegetett meg, hogy álljon le a nyomozással. A rendőrségre bevittem minden károsult adatait, valamint azokat a lakásokat, amiket akkor még hirdettek.

"
Egy újságíróval próbáltuk lebuktatni az egész hálózatot, addig a pontig, amíg meg fenyegettek minket. Nekem az ügyben nyomozó rendőrnő mondta, hogy álljak le a nyomozással, mert bajok lesznek, amikor odaraktam az asztalára az ujjnyi vastag papírköteget, rengeteg lakással, telefonszámokkal, károsultakkal.

Itt van az erről szóló cikk, de a történet ezt követően több portálon is megjelent.

Valószínűnek tartom, hogy a mi adatainkat is felhasználták, további átverésekhez. Még azt is kiderítettük, hogy egy svájci számlára küldik a pénzt, és a főfejes Németországból irányít, Skype-on keresztül.

Az egyik károsult tovább ment, elkapott egy embert a hálózatból. Másnap telefonon hívták, hogy tudják, hol lakik, és jó bulizást kívántak neki. Ott volt a 3 éves kislánya is, és soha nem adta meg se a számát, se a címét. Ezután állt le.architecture-1868378_960_720

Megvan minden bizonyíték, a kutatási anyagok, a rendőrségi papírok is. Facebookon is csináltunk egy csoportot, de a legtöbben már feladták, és kiléptek belőle. Pedig rengetegen voltunk.

"
Az a durva, hogy nem tudtuk elkerülni se a dolgot, mert megmutattam a szerződést egy ügyvédnek, amit az ingatlanos hozott, és azt mondta, hogy ő is beleugrott volna. Biztos vagyok benne, hogy ez a hálózat a mai napig működik.

(Barbara, 23)

Mint ez a történet is mutatja, az albérletkeresés kifejezetten veszélyes is lehet, ezért az a legjobb, ha - lehetőség szerint - ismerősön keresztül keresel albérletet. Ha erre nincs esélyed, akkor végtelen körültekintést javaslunk, és mielőtt akár csak egy forintot is letennél kaucióként, érdemes lehet megkeresni az albérlet előző lakóit, sőt akár a szomszédban élőket, és megbizonyosodni arról, hogy a főbérlő megbízható. Ha a szomszédok nem tudnak semmit mondani, netán arról se volt tudomásuk, hogy a lakás albérletnek van kiadva, az mindenképp gyanús kell, hogy legyen.

A Facebookon mindenképp érdemes csatlakoznod az Albérletcsalók oldalhoz, ahol szintén informálódhatsz az egyes lakásokról.

Képek: Pixabay

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
Izzasztó, kikapcsoló, fókuszt adó – ilyen volt 40 fokban Bikram és yin jógázni
Zárásként egy hangtálas foglalkozás pedig teljesen lenyugtatott. A Birds of Paradise jógastúdióban jártunk.

Link másolása

A sport mindig is a hétköznapjaim része volt, de az elmondható, hogy inkább a helyváltoztató mozgás híve vagyok. A jógát a covid alatt próbáltam ki otthon, egy online edzés keretein belül, viszont régóta győzködtem magam, hogy elmenjek egy rendes órára. Már csak azért is, mert nagyon

kíváncsi voltam, mit tud a jóga, hogy manapság ilyen sokan űzik

és mit tud nekem adni, aki világéletemben futottam, úsztam, tehát gyorsaságon alapuló sportokat csináltam. A jóga ennek a tökéletes ellentétje, a Bikram jóga pedig még ennél is extrább.

Mi a Bikram jóga?

A Bikram jóga a 70-es évek elején indult hódító útjára Bikram Choudhury által. Egy teljes sorozat 26 ászanából (gyakorlatból) áll, amelyet 38-40°C-ra felfűtött teremben végeznek 90 percen keresztül. A gyakorlatok egymásra épülnek, mindig előkészítve a testet a következő ászana végrehajtására. Célja, hogy megdolgozza a test minden egyes részét, friss, oxigéndús vérhez juttassa a belső szerveket, ezáltal helyreállítva egészséges működésüket.

Beérve a Birds of Paradise designos stúdiójába, rögtön egy kellemes érzés lett rajtam úrrá, hála a szívélyes fogadtatásnak és a mennyei illatoknak. Megtetszett, hogy mennyire igényesen és precízen rendezték be a stúdiót, és hogy mindennek megvan a maga helye. Máris úgy érzetem, hogy egész más lesz így jógázni, mint otthon a képernyő előtt. Ahogy érkeztek a rutinos jógázók, egy kissé elkezdtem tartani attól, hogy mégis hogyan fogok helyt állni. Szerencsére Vályi Tamás oktató látta rajtam a feszültséget, és azonnal megnyugtatott, hogy ez teljesen természetes, de aggodalomra semmi ok. Megtudtam, hogy – hacsak nincs valamilyen komolyabb egészségügyi problémánk – a 40°C-ra felfűtött termemben végzett Bikram jóga egyáltalán nem veszélyes.

A jóga Indiából indult hódító útjára, a 40 fokos hőmérséklet pedig az indiai klímát hivatott utánozni.

Az egymásra épülő ászanák, vagyis gyakorlatok szépen felépítették az óra ívét. Persze tíz perc után már izzadtam, és a végére semmi nem maradt szárazon, de

végig azt éreztem, hogy a testem hihetetlenül élvezi, amit csinálok.

Ugyan nem én vagyok a világ leghajlékonyabb embere, a kötött izomzatom ellenére azt tapasztaltam, hogy mindent bele tudok adni annak érdekében, hogy minél jobban megnyújtsam magam, és a tőlem telhető legtökéletesebbre törekedjek. A gyakorlatok között gyakran volt szünet, amikor csak háton fekve pihentünk kb. fél percig. Tamás arra is odafigyelt, hogy kezdőként terelgessen a helyes pozíciótartásra, de sosem éreztem azt, hogy kínos lenne, ha egyszer-egyszer kibillenek az egyensúlyomból. Ugyan az óra nem a hivatalos 90 percig tartott, de szerintem ugyanúgy élveztem volna, hiszen az egy óra is gyorsan eltelt.

A törülköző és a víz pedig melegen ajánlott (szó szerint).

Az este megkoronázásaképp

maradtam a Yin & Hangtál nevű órán is, ami a jógának egy lassú, meditatív stílusú irányzata.
A Birds of Paradise jógastúdió Budán, a Széna tér mellett várja azokat, akik a jógával szeretnének kikapcsolódni. Őszi akciójuk keretén belül most szeptember 20-25. között 30% kedvezményt adnak a 10 alkalmas, a havi, a féléves és az éves bérleteikre.

Cím: 1015 Budapest, Hattyú utca 14.

Órarend és további információ itt található.

Talán nem is gondolnánk, de a hosszabban (akár 3-4 percig) kitartott nyújtásokkal a test mélyebb kötőszöveteire tudunk hatni. Itt teljesen el tudtam engedni a testi és lelki feszültségeket, a hangtálak megnyugtató hangjára szinte el is aludtam. És bár ezt a tényt félve osztottam meg Sas Zsuzsi oktatóval, ő megerősített, hogy pont ez a lényege a foglalkozásnak, hogy az idegrendszer megnyugodjon és az elme elcsendesedjen. A másfél óra könnyen elrepült, és a zuhany alatt arra jöttem rá, hogy a testem sokkal több mindenre képes, mint gondolnám.

A stúdió kínálata egyébként sokszínű, szobahőmérsékleten Vinyasa Flowt tartanak (kreatív gyakorlatok a légzés, és az órát kísérő zene ritmusában áramolva történő nyújtás és erősítés), illetve Hot Vinyasa, és Inferno Hot Pilates óráik is vannak, valamint HIIT jellegűek a feszesedni vágyóknak. Mindenképpen vissza fogok térni!


Link másolása
KÖVESS MINKET:

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
Új útburkolati jelet vezetnek be Magyarországon a motorosok miatt
A kísérleti jelek a motorosok biztonsága miatt kerültek az aszfaltra a Bajna és Héreg közötti szakaszon.

Link másolása

A magyar motorosok egyik kedvenc szakasza a roppant balesetveszélyes Bajna-Héreg között található kanyargós rész, írja a vezess.hu. Ezen próbálnak javítani a különös útburkolati jelekkel, melyek több szervezet, hatóság, illetve magánszemély kezdeményezését követően kerülhettek az aszfaltra.

A sportmotor.hu szerint „a burkolati jelek legfontosabb szerepe, hogy általuk elkerülhető a kezdő motorosok egyik jellemző vezetéstechnikai hibája, nevezetesen, hogy túl szűk íven kezdik meg a kanyart, ezért ha a gép nem is, de a felsőtestük már átlóg a másik sávba”. A zöld csík célja, hogy a kerék a felezővonalhoz képest azon kívül legyen kanyarodás közben. A köröknek pedig szintén az a lényege, hogy a motor kereke ne azokon belül fusson, hanem kívül.

Néhány éve Héreg és Tarján között már felfestettek egy szakaszt, amit idén követett még egy. Ennek ügyét és építését a Kanyarfotó stábja karolta fel, és az összefogás eredményeként egy rizikós S kanyar is megkapta idén az új jelzéseket:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
Miért válasszuk az elektromos autót a hagyományos belső égésű helyett?
Az elmúlt években az elektromos autók térhódítása számos pozitív változást hozott a közlekedés és környezetvédelem terén. Elmondjuk milyen kiegészítővel lehet még hatékonyabbá tenni a működését!

Link másolása

Pár éve még nagyon messze voltunk attól, hogy a mindennapi életben használható elektromos autóink legyenek a belső égésű motorral működő járművek helyett. Pedig a technológia nem újdonság, a 19. század végén egy angol mérnök, Thomas Parker fejlesztette ki az első tisztán elektromos meghajtású járművet. Azonban az akkori akkumulátorok alacsony teljesítménye miatt a technológia sokáig parkolópályára kényszerült, egészen a 21. század elejéig, amikor is felcsillant a megvalósulásának reménye.

Mára pedig már az elektromos járművek reneszánszát éljük és nem véletlenül: a fosszilis üzemanyagok elégetése miatt környezeti válságba sodorta világunkat, az elektromos hajtású járművek pedig tökéletes alternatívát kínálnak a belső égésű motorral ellátott járművekkel szemben.

Mi a népszerűségének az oka?

A villanyautók számos előnnyel kecsegtetnek. A környezettudatosság, a technológiai innovációk, az állami szabályozások, az autógyártók kedvező beruházásai, a megfizethetőség és a fogyasztói nyitottság mind az elektromos járművek elterjedését segítik elő. Felhasználói szempontból pedig egyszerűbb vezetni az automata sebváltónak köszönhetően. Sokszor még önvezető funkció is társul a kormányhoz, aminek segítségével biztonságban érezhetjük magunkat a legnagyobb forgalomban is. Sokaknak pedig az az imponáló, hogy az elektromos motorok milyen halkak, az meg még inkább, hogy csupán pár másodperc alatt képesek felgyorsulni több száz km/h-ra. Nem mellékesen egyszerűbb fenntartani és környezetbarát.

Ezek miatt az okok miatt a kibocsátás nélküli járművek népszerűsége egyre nő, a jövő környezettudatos eszközeinek elterjedéséhez azonban elengedhetetlen, hogy a kiegészítők, például a járművekre szerelt abroncsok is igazodjanak az elektromos autók speciális igényeihez.

A Hankook iON termékcsaládja kimondottan ezzel a céllal készült, a vállalat tapasztalatai szerint azonban még mindig sokan teszik fel a kérdést: miért kell speciális gumi a villanymeghajtású autók alá?

A csendes és biztonságos működés az abroncson is múlik

Ahogy fentebb is említettük az elektromos autók egyik vonzereje, hogy jóval csendesebbek a belső égésű motorral működő járműveknél. A helyes abroncsválasztással ezt tovább növelhetjük, a gumik kialakítása és anyaghasználata minimalizálhatja a zajt, így még harmonikusabbá téve az autózás élményét.

Ám sokszor pont a csendes működés jelenthet problémát a gyalogosan- vagy biciklivel közlekedők számára. Mivel hang alapján kevésbé feltűnő kocsikról van szó, így a rutinból közlekedőket érheti egy-egy meglepetés az utakon. Ha erdővel övezett úton járunk, akkor pedig az ott lakókat tévesztheti meg. Ilyen esetekben a vészfékezés szinte elkerülhetetlen, azonban a kifejezetten ezekre a járművekre gyártott autógumik (mint az iON evo is) tapadására ekkor is számíthatunk, így az esetleges ijedtségen kívül – jó esetben – más kellemetlenség nem érhet minket.

Erre szeretné felhívni a figyelmet a Hankook Tire legújabb kampányfilmjében is, amiben egy szarvas nehézségekkel teli napját követhetjük végig, mielőtt aztán egy arra haladó autó útjába kerül. A megfelelő gumiabroncs fékteljesítményének köszönhetően a szarvas és az autó utasai is megmenekülnek.

A megfelelő abroncs választással mindenki jól jár

Az elektromos autózás egyik legfontosabb előnye a környezetvédelem, a megfelelő abroncsok kiválasztásával pedig tovább fokozhatjuk ezt az előnyt. Az iON evo fejlesztésének köszönhetően egy akkumulátortöltéssel nagyobb hatótávolságot nyerhetünk, továbbá a teherbírása is nagyobb, így később is lesz csereérett. Ezek a környezetbarát megoldások hozzájárulhatnak a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez, így a fenntarthatóbb közlekedés kialakulásához is. Nem utolsó szempont, hogy ez segít a levegő minőségének javításában, amivel saját magunk, és a körülöttünk élők védelmére is kelhetünk, hiszen a jó levegőminőség és a közlekedés-biztonság mindenkinek fontos – akár autósról, gyalogosról, vagy erdei állatokról legyen szó.

Oláh Szabolcsot, a Hankook Tire Magyarország Kft. anyagfejlesztési menedzserét kérdeztük az iON gumiabroncsról:

- Miért nem jó a hagyományos gumiabroncs az elektromos autókra?

- A hagyományos gumiabroncs is használható elektromos autókhoz, de a jármű nem nyújtja ugyanazt a teljesítményt. Az iON jobb! Az iON abroncsokat elektromos autókhoz terveztük, figyelembe véve a hagyományos, belső égésű motorokkal szerelt autóktól eltérő tulajdonságaikat, így maximálisan, kompromisszumok nélkül ki tudják szolgálni az elektromos járműveket használók igényeit.

- Aki olyan elektromos autót vezet, amin iON evo gumiabroncs van, mit fog tapasztalni?

- Azt fogja tapasztalni, hogy halkabban, komfortosabb utazik, és messzebbre jut el egy töltéssel, mindezt optimális vezetési élmény és kimagasló biztonság mellett.

- Mi volt a szempont az iON evo gumiabroncs tervezésénél?

- Az iON abroncsok tervezésekor az volt a célunk, hogy az abroncs maximálisan kiszolgálja az ultra-nagy teljesítményű elektromos járművek igényeit. A legújabb technológiák alkalmazásával, az iON optimális vezetési élményt nyújt az elektromos autózásban.

- Mitől válik környezetbaráttá, fenntarthatóvá egy gumiabroncs?

- Attól, hogy megnövelt élettartama mellett környezetbarát, fenntartható anyagokból készül, ráadásul környezetbarát és fenntartható technológiával. Mi nemcsak az alapanyagokat vizsgáljuk ebből a szempontból, hanem az abroncs egész életútját végigkísérjük, beleértve a teljes beszállítói láncot, az abroncsgyártást, a felhasználást és az életút végét. Erről tesz bizonyságot a Hankook ISCC Plus tanúsítványa is.

- Az iON evo gumiabroncs segítségével mennyivel növelhető az autó hatótávja?

Megközelítőleg 6%-kal, ami egy 500km hatótávolságú autónál 30km hatótáv növekedést jelent.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
Sokkoló részleteket árultak el tizenévesek arról, milyen az élet játékfüggőként
Egyikük elárulta, hogy nem egy rossz családi légkörből jött, hanem hívő keresztény családból, és neki ez az egész csak kíváncsiságból jött.

Link másolása

Az RTL Fókusz készített riportot a játékfüggőségről: a műsorban két tizenévest kérdeztek meg arról, hogy milyen megélni a játékfüggőséget.

A riportból kiderült, hogy a 16 éves Máté és Áron az Emberbarát Alapítvány rehabilitációs intézetében gyógyul több, hasonló helyzetben lévő társukkal együtt.

Máté elmondta, hogy a szülei mély alkoholisták, és ő is elkezdett inni, majd a játékokba is komolyabban belement. Neki a játék egy menekülés volt a szülei elől.

Áron is elmondta, hogy neki a virtuális világ menekvés volt.

„Én nem egy rossz családi légkörből jöttem. Nekem hívő keresztény a családom. Ez az egész csak kíváncsiságból jött. Megtetszett, ki akartam próbálni és nem láttam benne veszélyt”

– mondta Áron az adásban, amit itt lehet visszanézni.


Link másolása
KÖVESS MINKET: