ÉLET-STÍLUS

22 gyereke van a házaspárnak, és ők a legnagyobb család Nagy-Britanniában

Most bevallották, hogy korábban már kis híján elváltak, de ennek semmi köze nem volt a sok gyerekhez.

Link másolása

A legnagyobb brit család 22 gyerekkel a Radford família. A szülők most elárulták, milyen nehézségekkel kellett szembenézniük az évek során.

Sue és Noel Lancashire-ben, Morecambe-ben él egy 240 000 font értékű ingatlanban, amely korábban gondozóház volt.

Sue hétéves volt, amikor először találkoztak, és 14 éves már korában terhes lett. A nála négy évvel idősebb Noeltől várt gyereket 93-ban. Első fiukat, Christophert gyorsan követte a második gyermekük, Sophie. Majd további húsz.

Miután Radfordék 22. gyermeke, Heidie 2020 áprilisában megszületett, a show-t, amiben szerepeltek, át kellett nevezni: 21 Kids & Countingról 22 Kids & Countingra. Radfordék 2008-ban kerültek a címlapokra, amikor a pár bejelentette, hogy tizenharmadik gyermekük is megszületett - írta a LADBible.

Azóta a család állandó szereplője a televíziós valóságshow-knak és a címlapoknak az országban.

Lássuk a gyerekeket:

Chris (33), Sophie (29), Chloe (27), Jack (25), Daniel (24), Luke (22), Millie 22, Katie (20), James (19), Ellie (17), Aimee (16) Josh (15), Max (14), Tillie (12), Oscar (11), Casper (10), Hallie (7), Phoebe (6), Archie (5), Bonnie (4) és Heidie (2).

A pár tizenhetedik gyermeke, Alfie 2014 júliusában meghalt.

Sue nemrég elárulta, hogy egyszer fontolgatta a válást, amikor a család eladósodott. Ekkor a férje 30 éves volt. A házaspár kölcsönt vett fel egy vállalkozás elindítására, de nagy csapásként érintette őket, amikor a 2000-es évek elején fertőző száj- és körömfájás sújtotta a brit állatállományt.

Mivel tehenek és juhok millióit ölték meg a betegség terjedésének megállítása érdekében –, ami egyébként Egyesült Királyság gazdasága számára 8 milliárd font veszteséget jelentett –, a Radford család helyzete kritikussá vált, mert a cumbriai falujuk turizmusa is megsínylette a járványt.

Sue így nyilatkozott: „Nem is tudom elmondani, mennyi álmatlan éjszakát és mekkora stresszt okozott. "Régebben az adósságra gondolva feküdtünk le, az adósságra ébredtünk, éjszaka is arra riadtunk, hogy adósságunk van..."

"Ha valami miatt elváltunk volna, akkor ez volt az"

- mondták a műsorban.

A 22 gyermekes anya azt is hozzátette: "Most visszatekintve, ez volt az az időszak, amikor őszintén azt hittem, hogy a házasságunk nem fogja ezt túlélni."


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
Okos trükkel érte el egy utas, hogy senki ne üljön mellette a repülőn
Egy fiatal férfi a TikTok-videójában mutatta meg, hogyan lehet lefoglalni egy egész sort a turista osztályon úgy, hogy még anyagilag se bukjunk rajta nagyot.

Link másolása

Aki gyakran utazik repülőn, egészen biztosan elgondolkodott már azon, milyen jó lenne, ha teljes egészében elfoglalhatna egy sort a gépen: amellett, hogy nyugta lenne az egész utazás alatt, még kényelmesen is elférne, és nem kéne nyomorognia a sok utastárs mellett.

A TikTokon @ndainternet néven szereplő fiatal férfi nemrég mutatott egy sajátos cselt, amivel meg lehet ezt oldani - írta meg a Mirror.

Az utas a következő trükköt próbálta ki:

lefoglalta az összes helyet az egyik sorban, majd a repülőgép indulása előtt 45 perccel egy kivételével mindet visszamondta.

A pénzét 100 százalékban visszakapta, és a videójában azt is hozzátette, hogy ez a trükk az esetek 90 százalékában működik.

@ndainternet How to get a Poor Man’s First Class! ??✈️ If you’re looking to fly on an airline or travel abroad on holiday, you can’t afford a private jet or the first class on most flights, but with this hack, you can book an airline ticket and get yourself the cheap version of first class and save money! ? #airline #flight #firstclass #savemoney ♬ original sound - NDA

Azért hozzá kell tenni, hogy valószínűleg nem minden légitársaságnál lehet ezt megcsinálni, és az esetek többségében nem a befizetett pénz 100 százalékát kapná vissza az utas, de aki szeretné, tehet egy próbát a fenti trükkel.

Vagy bízhat a szerencséjében, és abban, hogy kevesen utaznak egy adott járaton.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

ÉLET-STÍLUS
Megunta, hogy bérleti díjat kell fizetnie, inkább egy barlangban élt 16 évig egy amerikai férfi
Daniel Shellabarger szabadon akart élni, nem akart tovább fizetni. A szemétbe dobott ételeket, illetve a barlangja közelében termesztett zöldségeket ette.

Link másolása

Belefáradt, hogy fizetnie kell az albérletet, ezért kiköltözött a vadonba és 16 évig egy barlangban élt egy amerikai férfi - írja a LadBible.

Daniel Shellabarger 2016-ban tért vissza a civilizációba, mert gondoskodnia kellett idős szüleiről.

Azt mondta, hogy a „modern élete” alatt súlyos depresszióval küzdött, már az öngyilkosság gondolata is felmerült benne. Miután a férfi szinte belebetegedett, hogy csak kilátástalanul fizeti a bérleti díjat, igen drasztikus lépésre szánta el magát.

Úgy döntött, kiköltözik a Utah állambeli Moab közelében található egyik barlangba. Ahogy fogalmazott: szabadon akart élni, nem akart tovább fizetni.

Daniel végül 16 évig élt a barlangban, úgy hogy közben a pénzről is teljesen lemondott. És hogyan élt túl ennyi ideig? Egyszerűen azt ette, amit a szemétben talált, illetve zöldségeket termesztett a barlangja közelében. Szerinte viszonylag könnyű élelmet szerezni akkor is, ha nincs pénzed, mert az emberek rengeteg ételt kidobnak, és elmondása szerint ő soha, semmitől nem lett rosszul, amit a kukából megevett.

Azt is elárulta, hogy soha nem kapott élelmiszerjegyeket, vagy más állami támogatást. Egyedül a könyvtári számítógépeket használta, a blogja írásához.

A férfi azt a pillanatot is felidézte, amikor teljesen lemondott a pénzről, az utolsó érméit egy telefonfülkében hagyta.

„Kivettem a pénzt a zsebemből, elmentem egy telefonfülkéhez Pennsylvaniában, rátettem a tetejére, és arra gondoltam, hogy valaki majd elviszi.”

Azt mondta, hogy amikor ezt megtette az nagyon misztikus volt számára, és „egyszerűen szabadnak” érezte magát utána. Miután kiköltözött a barlangba a depressziója is elmúlt.

Végül 2016-ban tért vissza a civilizációba, mivel gondoskodnia kellett idős szüleiről. A barlangban töltött éveiről az Only Human nevű YouTube-csatornának mesélt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
„Őrült árak vannak” – Kétmillió forintért vált meg egy édesanya Disney-mesekönyveitől
„Kérem, csak az írjon, aki ismeri és tisztában van a sorozat értékével!” - írta az eladó, aki a teljes gyűjteményt egyben kínálta eladásra.

Link másolása

Egészen elképesztő összegeket lehet keresni mostanában egy-egy mesekönyvvel, ez bizonyosodott be legutóbb is, mikor is egy édesanya 2 millió forintért hirdette meg 62 kötetes Walt Disney-mesekönyveit. Ezek még a régi, klasszikus, sorszámozott példányok, némelyik konkrétan beszerezhetetlen.

„Kérem, csak az írjon, aki ismeri és tisztában van a sorozat értékével!”

- írt a hirdetésbe az eladó, aki a teljes gyűjteményt egyben kínálta eladásra.

„Néhány éve A hihetetlen család című 2004-es Disney-könyv 40 ezer forintért ment el az egyik aukciónkon. Ugyanilyen ritka és szintén ennyiért kelt el A kincses bolygó ebből a sorszámozott sorozatból. A Robinson család titkára 51 ezerért volt vevő. De nem is kell a Disney-könyvekig menni: tavaly egy Gombóc Artúr kötetet is 18 ezerért ütöttek le egy árverésünkön, korábban pedig egy 1969-es mese, a Róka Miska megjavul 38 ezer forintot ért meg valakinek, pedig alig száz oldal”

— mondta el a Vasárnapi Blikknek Chovanecz Balázs, az Antikvárium.hu tulajdonosa.

Mint elmondta, „minden, amit az emberek most a gyerekkori, régi könyveikből meg akarnak venni, drága. Őrült árak vannak, mert ezek a könyvek már nem kaphatók és minden könyv annyit ér, amit adnak érte. És vevő is mindig lesz.”

Hasonlóan értékes és majdhogynem beszerezhetetlen a magyar Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő című sorozata. Jelenleg több hirdetés is fut a Marketplace-en, ahol a 11 darabos gyűjteményt lehet megvásárolni, potom 120-140 ezer forintokért. Habár az ára jóval kedvezőbb, mint egy Disney-sorozatnak, azért ehhez is mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha meg akarjuk vásárolni.

Persze a nagy kereslet beindította a neppereket is, számos gyanútlan eladó kínálja 1-2000 forintért az amúgy értékes mesekönyveket, amiből aztán jó pénzt lehet csinálni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


ÉLET-STÍLUS
Munkaidőn kívül kereste a főnöke, letiltotta a számát
A fiatal kanadai nő direkt fenntart egy telefont a céges ügyekre, munkaügyben mégis privát számán keresték, ebből lett elege.
Fotó: StockSnap / Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2023. március 02.


Link másolása

Munkaidőn kívül próbált meg egy főnök kapcsolatba lépni egyik alkalmazottjával, aki emiatt egyszerűen letiltotta a számát – írja a LADBible.

A kanadai Ontarióban élő Vanessa a TikTokon magyarázta el, hogy direkt vásárolt magának egy olyan telefont, amit csak céges ügyekre használt, mégis kapott üzeneteket a privát számára a munkahelyéről is.

„Ma otthon vagyok, rosszul vagyok már a munkától, de valamiért úgy érezte, hogy üzenetet kell küldenie a munkahelyi feladatokról”

– mondta el főnökéről a lány, aki havi 45 dollárt költ arra, hogy céges telefonja legyen, főnöke mégis a privát számán hívja.

„Ezért ma letiltottam”

– jelentette ki a videóban.

@wealthxlab Life hack. Block everyone who texts you. #careertips #moneytok #annoyingboss #quitequitting #personalfinance #careergoals #jobtips ♬ Spin Monkeys Speed Up (Remix) - Daulay Fam

A kommentelők túlnyomó többsége egyetértett Vanessával, volt, aki szerint egyenesen illegális Ontarióban a munkaidőn kívül keresni az alkalmazottakat.

(via 24.hu)

Link másolása
KÖVESS MINKET: