News here
hirdetés

A Rovatból
hirdetés

10 élmény, amiért szinte még fizetni sem kell

A Fashion Capital blog szerzője összerakott egy listát, ami nem költséges, de annál jobb hangulatba hoz. Ráadásul ingyen van, vagy fillérekbe kerül.

Link másolása

hirdetés
Kövessétek Claudia blogját a Facebookon és az Instragramon, hogy le ne maradjatok a legújabb írásokról és fotókról!

Az ablakon hallom, ahogy az esőcseppek kopogtatnak, miközben a kedvenc teámat kortyolgatom. Meggyújtom a kedvenc vanília illatú gyertyámat és egy fantasztikusan jó könyvet olvasok, meleg takaróval bekuckózva – talán így tudom jellemezni a legboldogabb és legbékésebb óráimat, amit igyekszem nap mint nap újra és újra átélni. A minap ahogy a könyvesboltban kutattam újabb olvasmányok után, a kezembe akadt egy könyv (Meik Wiking, HYGGE), ami a dán életérzést adja át. Mindig is szerettem a hangulatos képeket, hangulatos élményeket és ez általában soha nem szólt fényűzésről vagy elit társaságról. Sokkal inkább szólt a kényelemről, boldogságról és az egyszerűségről.

Összegyűjtöttem pár fotót és megpróbálom átadni azt a hangulatot ami engem mindig feltölt és azt az érzést, amitől mindig de mindig mosolyognom kell. Sokan a karácsonyi hangulathoz fogjátok hasonlítani és jó úton jártok csak nincs karácsonyfa és ajándékozás. Arról az igazi meghitt, nyugalmas és békés érzésről beszélek, amit sokunk karácsonykor érez. Amikor nem sietünk sehova, békésen játszunk a kicsikkel vagy teljesen kikapcsolódva nézünk egy karácsonyi filmet, miközben forró csokit kortyolgatunk. De mi lenne ha ezt a hangulatot és lelki békét minden egyes nap éreznénk?

1. Gyertyák

Gyújtsunk mindennap gyertyát. Nekem a kedvencem a vaníliás illatgyertya, de nagyon kedvelem az almás-fahéjas verziót is. Télen a mézeskalács és sütemény illatgyertyák vannak a főszerepben és ezeket általában mind az Ikeában szerzem be. Nyáron vannak igazi nyárias és friss illatúak is, így érdemes szétnézni. A dánok nagy előszeretettel vásárolják az illatmentes verziókat, szóval kinek mi válik be. Szerintem nincs is hangulatosabb, mint hallgatni az esőt a párkányon, miközben otthon bekuckózva pihenünk egy meggyújtott gyertya mellett. A hangulat garantált.ingyenelmeny7

2. Meleg takaró és lakberendezéssel kapcsolatos magazinok

hirdetés

Kockás plédek, nagy takarók és lakberendezési magazinok, ahol kis faházakat mutatnak be vagy minimalista berendezéseket. Hűvösebb napokon, igazi feltöltődés és még a lakásból sem kell kimozdulni. Rengeteg inspirációt tud adni szép lakások, gyönyörű berendezések megfigyelése és elemzése. Ha valaki pedig nem magazinban gondolkodik, akkor nagy szívvel ajánlom a Pinterest nevezetű applikációt, ahol számos kreatívabbnál kreatívabb dologba futhatunk bele és kaphatunk rengeteg inspirációt. Bármilyen témában.

3. Fa

Ha teheted akkor menj olyan helyekre ahol fenyőerdő van, hiszen az az érzés, felbecsülhetetlen. Ezért is rajongok Svájcért, Ausztriáért. Barangolni a friss levegőn, esetleg tűzifát keresni. Aztán betérni egy meghitt kis házikóba vagy a lakásunk ajtaján és ha vagyunk olyan szerencsések, hogy van kandallónk, akkor begyújtani. Illetve a régi kályhák érzése, ami esetleg a nagymamánknál még mindig van.ingyenelmeny8

4. Kandalló

Ha nagyobb lakásba vagy házba költözünk, akkor a kandalló lesz az, amihez ragaszkodni fogok. Viszont rengetegszer előfordul, hogy sokaknak van kandallójuk, de egyszerűen nincs kihasználva, hiszen minek, ha nincs is hideg vagy van központi fűtés. Pedig a kandalló egy igazi varázslat, így csak az értheti és érezheti ezt, aki nyitott rá. Kandalló mellett hallgatni, ahogy pattog a tűz és barátainkkal forró teát inni, miközben hangosan nevetgélünk régi sztorikon?!

5. Égősor

A hangulati világításokban rendkívül hiszek. Gondoljunk csak bele mennyivel más hangulattal bír egy helység a világítástól függően. Számomra az otthon mindig is kulcsfontosságú pont, így nem csak egy lakásra vágyom, ami kiszolgál. Benne élek és szeretném nagyon jól érezni magam benne, így az égősorok kicsit sem elhanyagolhatóak. Kapcsoljuk le a villanyt és kapcsoljuk be a fényeket egy illatgyertyával és az egész szoba szerethető lesz, ahol élvezni lehet a jelen pillanatot.ingyenelmeny5ingyenelmeny4

6. Napilap

Tegnap úgy gondoltam a szokásos divatmagazin helyett vásárolok egy napilapot, így életemben először megvettem a The New York Times-t. Az illata valami régire emlékeztet és számomra valami pluszt ad. Egyébként itthon 880 forintért vásárolható meg, de gondoljuk át, hogy az angolunkat is gyakorolhatjuk és valami újat olvasunk. Nekem ez egy igazi élmény.

7. Csillagok

Ha a városban lakunk, akkor szökjünk el vidékre egy hétvégére. Tuti pénztárca kímélő program és garantált a feltöltődés. Nincs másra szükség, mint egy nagy plédre és jó társaságra, miközben a csillagokat figyelve beszélgettek. Akár sütögethettek is vagy egy pohár jó bor mellett élvezhetitek egymás társaságát és a csillagokat. Úgy gondolom, hogy aki nem tudja értékelni a csillagos eget, az nem tudja értékelni az életet sem.ingyenelmeny3ingyenelmeny2

8. Vörösbor

Ki ne ismerné az egy pohár vörösbor jótékony hatását? A társasjátékok nagy szeretője lettem és rajongok a jó társaságért. Amikor tartalmas programokkal van tele az életem és mindennap újabb és újabb élménnyel gazdagodom. Az életnek alapvetően arról kellene szólnia, hogy békében és szeretetben élünk, ahol élvezni is tudjuk a napjainkat és nem túlélni. Ha tartalmas programra gondolunk, nem feltétlenül kell egy elegáns étteremre és egy nagy utazásra gondolnunk. Hívjuk át a legjobb barátainkat, bontsunk fel egy üveg vörösbort és élvezzük egymás társaságát. Ha pedig egyedül vagyunk, akkor egy jó film vagy könyv mellett is nagyon jól tud esni.

9. A nyár érzése

Minden évszaknak megvan a megfelelő szépsége és minden hónapot élvezhetünk. A sajátos módján. A nyári hangulat is épp olyan csodás tud lenni, mint a téli kuckós hónapok. Ha éppen lennének felesleges millióim, egy hasonló házat vásárolnék, mert én ezzel nem tudok betelni. De ház nélkül is kereshetünk rengeteg hangulatos tóparti eldugott helyet, ahol elbújhatunk a világ elől egy jó könyvvel. Ha nyár, akkor irány a szabad és használjuk ki a pillanatokat és a napokat!ingyenelmeny1

10. Randi

A nyár tele van fantasztikusabbnál fantasztikusabb randiötletekkel. A lényeg a kreativitás és a nyitottság. Irány a szabad és a romantika! Ha 10 éve vagytok együtt vagy ha most ismerkedtek, akkor is szuper lehet a csillagos ég alatti beszélgetés vagy egy kertmozi. Napközben esetleg egy piknik? Csomagoljatok friss gyümölcsöket, sajtokat és irány Budapest agglomerációi. Ajánlani tudom: Nagymarost, Visegrádot, Páty környékét de akár a Hármashatárhegyet is.

Végszóként pedig ne felejtsétek élvezni a napjaitokat, hiszen annyi de annyi lehetőség van. Legyünk együtt nyitottak és befogadóképesek. Kísérletezzünk új dolgokkal és hatalmas dolgok helyett, a legkisebb eseményeket is élvezzük. Legyen szó egy jó könyvről vagy a legjobb barátunkról!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
ÉLET-STÍLUS
Azt hitte, valami belement a szemébe, erre kiderült..

Link másolása

hirdetés

..hogy csak száraz a szeme! Gondolta volna, hogy rengeteg ember küzd szemszárazsággal anélkül, hogy bármilyen szembetegség állna a hátterében? Szemviszketés, idegentest érzése a szemben, szúró vagy égető érzés sőt, a homályos látás mind-mind jelei a szemszárazságnak, azaz a nem megfelelő mennyiségű könnytermelésnek. Rövid távon „csak” rendkívül fájdalmas vagy bosszantó lehet, hosszú távon azonban komoly látási nehézségekhez is vezethet a szemszárazság. Ha kizártuk orvosi vizsgálattal is a szembetegségeket, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen élethelyzetünk vagy rendszeres tevékenységünk az, amely a szemszárazság rémes tüneteihez vezet.

A szemszárazságnak fokozottan ki vannak téve az 55 év felettiek, nemtől függetlenül, ugyanis a szem öregedésével a könnytermelési nehézségek is együtt járnak, a kontaktlencsét viselők, a monitor előtt vagy szabadtéren, esetleg erős fényben, porral szennyezett területen dolgozók, illetve azok, akik egész nap megfeszített figyelemmel erőltetik a szemüket: sofőrök, műtős orvosok, vagy kézimunkát végzők például.

A napi tevékenységeken túl hat a könnytermelésre az, iszunk-e elég folyadékot naponta, űzünk-e vízi sportokat, sokat járunk-e uszodába, strandra, de az elegendő alvás fontosságát is érdemes megemlíteni, ugyanis a szemünk pihentetésének mennyisége is sokat számít a szemünk jó közérzetében. Ezenkívül a változatos szembetegségeken átesettek is sokan szenvednek a szemszárazság kínzó tüneteitől, ahogy néhány gyógyszer mellékhatásaként is megjelenhet.

A szemszárazság bántó tüneteinek orvoslásában sokat segíthet, ha változtatunk azon a néhány tényezőn, amelyre van közvetlen hatásunk (vízfogyasztás, alvás például), ezenkívül bátran használjunk a természetes könnyel kémiailag szinte megegyező műkönnyeket! Kisméretű kiszerelésük és szobahőmérsékleten való tárolhatóságuk miatt bármilyen táskában magunkkal vihetjük munkába vagy nyaralásra és azonnal segíthetünk magunkon, ha érezzük a fenti tünetek egyikét. Ha rendszeresek a tünetek, akkor válasszunk olyan összetételű szemcseppet (azaz műkönnyet), amelyet jól tolerál a szemünk rendszeres használat esetén, ennek kiválasztásában szívesen segítenek a hozzáértő gyógyszerészek.

A VIZULIZE termékcsalád olyan műkönnyeket tartalmaz, amely bármely okból fakadó szemszárazságon segít. A kék jelzésű Vizulize Hypromellose 0,3% Eye Drops azonnali megkönnyebbülést hoz a száraz és irritált szemnek váratlanul fellépő tünetek esetén. A lilával jelölt Vizulize Dry Eyes Eye Drops hatékonyan enyhíti a száraz, fáradt és érzékeny szemeket, csökkenti az időnként jelentkező irritációt és kellemetlen érzést, míg a piros jelzéssel ellátott Vizulize Intensive Dry Eyes Eye Drops-ot a tartós szemszárazság okozta folyamatosan fellépő kellemetlen tünetek enyhítésére fejlesztették ki. Mindhárom szemcsepp bátran használható kontaktlencse-viselés közben is, további részletekről tájékozódjon gyógyszerészénél!

hirdetés

A Vizulize termékeket keresse bevezető áron országszerte a Kulcs Patikákban!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés
Stílus, elegancia, nőiesség – Claudio Dessi
A Sebastiano cipőboltok és a webáruház idei évben kiemelt Claudio Dessi-kollekciót kínál vevőinek.

Link másolása

hirdetés

A Claudio Dessi egy olyan márka, melyet a nők nagyon kedvelnek. Nem csoda, hiszen a márka cipőket dob piacra, még hozzá nem is akármilyeneket, hiszen ezek a cipők vonzzák a tekintetet.

Mindannyian tudjuk, hogy a nőket különleges kapcsolat fűzi a cipőkhöz, mely az erősebbik nemet sokszor kiborítja. Na, de mit is tudhat egy férfi arról, hogy milyen érzés egy elegáns, ugyanakkor nőies cipőben végigvonulni az utcán. A Claudio Dessi cipőkben bárki ízig-vérig nőnek érezheti magát.

A Claudio Dessi márka gyorsan reagál a trendek változására, így minden egyes újabb kollekció rabul ejti a gyengébbik nem szívét. Mindezek együttesen tették azt lehetővé, hogy idén ünnepli 20. születésnapját a Claudio Dessi Collection márka.

A brand mögött természetesen egy hölgy, mégpedig Rácz Rozália áll, aki a tervezéstől az anyagok kiválasztásáig, a termék elkészültéig végig figyeli/követi a munkafolyamatokat.

Hitvallása pedig egy üzenet a divat világ szerelmeseinek: "A tervezés során arra törekszem, hogy olyan nőies, egyedi darabokat hozzak létre, amely magabiztosságot pozitív kisugárzást teremt viselője számára. Elsődleges szempont a tökéletes harmónia megteremtése a ruhatárban."

hirdetés

Szavait, a divathoz való hozzáállását/ érdemes megfontolni/követni!

Stílus neked, szenvedéllyel!

A divat világa varázslatos, amely kitölti az egész életemet. Hiszem, hogy elhivatottságom a divat iránt, stílust teremt Magyarországon! (Rácz Rozália)

Bármilyen alkalomról legyen szó, Claudio Dessi kollekciójából biztosan megtalálja azokat a darabokat, melyek tökéletesen illenek az adott eseményhez. Ezek a cipők előhozzák Önből a nagy betűs nőt, miközben igazán kényelmesek!

A Claudio Dessi márka már jó ideje jelen van a divat világában, azonban a lelkesedés, a fiatalos lendület és a divat iránti szüntelen rajongás egyáltalán nem lankad, hanem szüntelenül megújulnak és ennek köszönhetően csodás lábbelikkel látják el a gyengébbik nemet.

A Lux by Dessi egy olyan prémium kategória, mely az elegáns cipőket egy új dimenzióba emeli. Egy ilyen cipőben igazi királynőket fogja érezni magát!

A Claudio Dessi cipők stílusos megjelenést biztosítanak, melyek számos élethelyzetben önbizalommal töltik fel viselőiket.

Merész trendeket követ az utcai kollekcióban, de a kifinomult, alkalmi kollekció is megtalálható a márka tervezésében.

A lábbelik készítésénél fontos szempont, hogy anyaguk természetes bőrből készüljenek, kimagasló gyártási technológia mellett! Hazánk egyik jelentős divateseményén a Budapest Fashion Week fináléjában immáron második alkalommal mutatta be nagy sikerrel az új ruha, cipő és táska kollekcióját.

A 2022-es tavaszi kollekciót az elegáns színek a bézs-arany kombinációja ihlette, ehhez extrém talpakat és fényes anyagokat használt a tervező. A márka célja, hogy mind színvilágában, mind formai megjelenésében elérhetővé tegye a magyar divatkedvelők számára a vezető világmárkák által diktált trendeket elérhető áron.

Az idei nyár a színekről, eleganciáról és a kényelemről szól!

Claudio Dessi 2022 nyári kollekciója megtalálható a Krokodil Corso Cipőáruházban, Budapest belvárosában, és kiemelt Sebastiano cipőboltjaiban. Természetesen online is beszerezheti kedvenc modelljeit.

Tűnjön ki a tömegből, élvezze a nyarat a Claudio Dessi elegáns szandáljaiban, melyhez biztos megtalálja a hozzá passzoló kiegészítőt is, mert egy jó lábbeli mit sem ér a megfelelő ridikül nélkül!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés
Videóban magyarázta el egy tiktoker, hogyan lehet mindent elárasztó orgazmusa a nőknek
A partner mindkét keze kell a tökéletes női orgazmushoz, ami akár olyan is lehet, mint „a Niagara-vízesés”.

Link másolása

hirdetés

Már majdnem 15 millióan látták azt a videót, amiben egy tiktoker gondosan illusztrálva elmagyarázza, hogyan lehet mindent elárasztó orgazmust elérni a nőknél, írja a Daily Star. Taylah Davies úgy fogalmaz, hogy aki követi tanácsait, egyenesen „a Niagara-vízeséshez” hasonló gyönyört okozhat partnerének.

A nő szerint a technika egyszerű: az egyik kezet az alhasra kell helyezni és enyhén benyomni. Eközben a másik kéz ujjaival a nő vaginájában olyan mozdulatokat kell végezni, mintha éppen odahívnánk valakit. Még hatásosabb lehet a végeredmény, ha mindeközben alulról egy párnával megtámasztjuk a nő derekát.

A konkrét mozdulatsort ebben a néhány másodperces angol nyelvű videóban mutatja be:

@taylahdavies1 Reply to @melstander #bigsisteradvice ♬ original sound - Taylah Davies

A kommentelők közül a nők többsége egyetért a Taylah tanácsaival, bár olyan is akad, aki szerint minden test más, így nem biztos, hogy mindig be fog válni a trükk. Olyan is akad, aki egyenesen rosszul lesz attól, ha a párja így akar örömet szerezni neki, míg másvalakinek rendre megfájdul a hasa a módszertől.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés
Az ideális útitárs: segít a bajban, kényeztet, szórakoztat és elfér a zsebedben is
A bankkártyákat a kényelmes fizetés miatt használjuk. Ám a piacon található olyan prémium betéti kártya, amely díjmentes szolgáltatásai révén szinte nélkülözhetetlen útitárs lehet. Ráadásul segítségével csökkenthetők az utazással járó költségek is.

Link másolása

hirdetés

Egy külföldi út előkészítése ma már jóval több előkészületet és figyelmet igényel, mint néhány éve, de ha járványszempontból megfelelő külföldi célpontot választasz, ingyenes átfoglalást biztosító repülőjegyet veszel, és ingyenesen lemondható szállást foglalsz, bátran tervezhetsz. Főként, ha mindezt GRÁNIT Platinum Mastercard bankkártyával a zsebedben teszed, amelynek használata számos előnnyel, díjmentes prémium szolgáltatással jár, amivel rengeteg élményben lehet részed.

50 millió forintig térítő biztosítás az egész világra

A biztosítás baleset vagy betegség esetén 50 millió forintig téríti az orvosi segítségnyújtást, így Platinum kártyások a világ minden pontján, többek között a magas kórházi költségeiről ismert Egyesült Államokban is teljes biztonságban vannak.

További egyedi vonása, hogy több – más utasbiztosításból extrémnek tartott, ezért kizárt – nyári sporttevékenységnél is fedezi az esetleges balesetet, például a népszerű vízisportok, mint vadvízi evezés, vízisí, szörf, wakeboard, siklóernyőzés vagy éppen 40 méteres mélységet nem meghaladó könnyűbúvárkodás esetén is, amennyiben hobbi szinten űzött és nem versenysportról van szó.

Gyorsított ellenőrzés és kényeztető időtöltés reptéri VIP várókban

Mikor végre eljön az utazás napja, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre kiérve a GRÁNIT Platinum kártya felmutatásával egy útitársaddal és 18 év alatti gyermekeiddel díjmentesen használhatod a Budapest Airport Fast Track Lane szolgáltatást, kikerülve az ellenőrzés előtti hosszadalmas sorban állást.

Az így nyert időt a járat indulása előtt nyugodt körülmények között, finom italokat és ételeket élvezve töltheted el a Mastercard Airport Lounge-ban, amelyet a kártya felmutatásával korlátlanul díjmentesen látogathatsz, és ide is beviheted magaddal egy vendéged és 18 év alatti gyermekeidet.

A bécsi reptéren is bármikor beléphetsz a Platinum kártya felmutatásával két prémium váróba: a SKY Lounge-ba, és a Vienna Lounge-ba. Világszerte további, több mint 1300 repülőtéri lounge is vár, amelyeket a GRÁNIT Platinum bankkártyához járó Priority Pass kedvezménykártya felmutatásával 24 euróért tudsz igénybe venni.

hirdetés
További szuper kedvezmények

Platinum kártyásként nem szükséges az utazás előtt bankba vagy pénzváltóhoz szaladgálnod, a GRÁNIT Platinum kártyával havonta kétszer díjmentesen és limit nélkül – pontosabban a bankkártyára beállított készpénzfelvételi limit erejéig – vehetsz fel készpénzt bármely külföldi ATM-ből kedvező árfolyamon. Itthon pedig havonta négy alkalommal élhetsz a díjmentes készpénzfelvétel lehetőségével.

A prémium kártyához emellett többféle – belföldön (is) igénybe vehető – kedvezmény tartozik. Az igényes szórakozás eszköze lehet a korlátlanul és díjmentesen használható Pressreader applikáció, amellyel 7000 nemzetközi és magyar online magazin és újság olvasgatható.

Nők számára további előnyt jelent, hogy 15 százalékos kedvezménnyel vehető igénybe a nemzetközi hírű Maternity Szülészeti- és Nőgyógyászati Magánklinika számos szűrővizsgálati csomagja.

Fotók: Gránit Bank, Mastercard

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: