BUDAPEST
A Rovatból

Tengerparti hangulat vár benneteket a Váci utcában

Bemutatjuk nektek azt a koktélbárt Budapest szívében, amely végig vastag, fehér homokkal van felszórva. És még gulyásleves is kapható!

Link másolása

A két éve megnyílt Ice Bar után itt a másik véglet a Váci utca túlvégében: az Ocean Beach Budapest. Ha már nagyon vágytok a nyárra, akkor irány a homokkal felszórt koktélbár!IMG_2003kIMG_2009kIMG_2025k

A Váci utcáról elsőre mindenkinek a rengeteg külföldi, a drága árak és a hungaricumnak számító termékek, ételek jutnak eszébe. Nos, ez most egy egész különleges kivétel lesz! A gulyásleves illatú vásárlóutcában egy óriási műanyagcápa torkába sétálva egészen fantasztikus helyre juthattok. Február elején nyitott az Ocean Beach Budapest, ami nevéhez hűen tökéletesen tükrözi a tengerparti hangulatot.

A koktélbár különlegessége, hogy az egész helyen a padló 10 cm vastagon gyönyörű fehér homokkal van felszórva. Bizony, így ahogy mondom. A tavaszra való tekintettel már a két oldalsó hatalmas ablakot is nyitva hagyják, így gyakorlatilag olyan bent leülni a nyugágyakba, mintha kint lennétek. A 30 tonna fehér homok az afrikai kontinensről érkezett a Váci utca kellős közepére, majd egy alapos tisztításon esett át, a bárba pedig kézzel hordták be a nyitás előtt. A homokréteg pont olyan vastag, hogy még nem kényelmetlen rajtuk járni és szuper tisztaságának köszönhetően hihetetlen, de a cipőtökre sem ragad rá, még akkor sem, ha vizes cipővel mentek be, ugyanis jóformán korall zúzalék az egész, agyagot nem tartalmaz.IMG_1994kIMG_1989kIMG_2017k

A nagytakarítás érdekesen zajlik itt, hasonlóan a tengeri akváriumok tisztításához. Egy felvastagított műanyag csövet kötnek a porszívóra, aminek köszönhetően a szívóhatás gyengül, így a homokot nem, de az annál könnyebb szennyeződéseket fel tudják szívni vele.

Elsőre kicsinek tűnhet a hely, épp ezért megdöbbentő, hogy 100 ülőhellyel rendelkezik! A homokban a nyugágyakon kívül nádnapernyős asztalkáknál is leülhettek, ha azonban nem szeretnétek a kirakatban ülni, akkor kiváló lehetőség a romantikázásra a felső emelet, ahol jól el lehet bújni, és ráadásul jóval melegebb is van fent. A romantikus hangulatot külön emeli este a gyertyafény, illetve a háttérben szóló zene.IMG_1976kIMG_2116kIMG_1999k

Természetesen elsősorban a koktélokról szól a budapesti beach bar, de ha éhesek vagytok, akkor sincs gond. A külföldiek külön kérésére ma már itt is lehet például gulyáslevest kapni. De a magyaros vonalat erősíti az epres-erőspaprikás, az unicumos vagy a tokaji aszús szószban úszó süti is. Nem mindennapi ízélményekben lehet itt részetek. A beach vonal és a hungarikum csodálatosan olvad össze egy meghökkentő kombinációt szülve. A kürtöskalácsokat például háromgombócos fagyikelyhekkel tálalják.

Az alkoholos koktélok mellett fogyaszthattok még különleges kávékat is, mindenféle ízzel, például vaníliával, mandulával megspékelve. A közelgő nyári hőségre és a beach hangulatra való tekintettel pedig rengeteg különleges limonádé közül választhattok. Amiben az Ocean Beach más, mint a többi hely: itt gyakorlatilag ugyanazért az árért, amiért a Váci utcában egy pohár limonádét kaptok, itt egy egész kancsó jár, tele gyümölcsökkel.IMG_2096kIMG_2061kIMG_2072kIMG_2105k

Az árak még budapesti pénztárcával is megfizethetőek: a koktélok 1500 Forint körül mozognak, de egy sima espressot abc-áron, 300 Forintért is kaptok. Ha viszont maradnátok a koktéloknál, akkor használjátok ki a 2-t fizet 3-at kap akciót, ami minden a választékban megtalálható koktélra vonatkozik!

Jövőhéttől pedig már az új étlappal találkozhattok, amiben már fagylaltkelyhek is lesznek. Innentől pedig élni fog az új akció, aminek a lényege, hogy ha regisztráltok a weboldalon, akkor kaptok egy 25%-os kupont, ami bármire felhasználható.

IMG_2139kIMG_2036kIMG_2029k

A fehérhomokos tengerparti hangulat minket magyarokat is megihletett, három pár is bejelentkezett már, hogy szeretnék nálunk tartani esküvőjüket. – mesélte Klima Dénes, ügyvezető igazgató.

Ha tetszett a cikkünk, nyomj egy lájkot!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


BUDAPEST
A kormány lemondott több mint egymilliárd forint uniós pénzről, amit a Nyugati pályaudvar átépítésére kaptak
A tervek szerint az Eiffel-csarnok alá vitték volna a vágányokat, az így felszabaduló részen pedig közösségi teret alakítottak volna ki. Lázár János azonban közbelépett.

Link másolása

Lázár János beruházási miniszter javaslatára azonnali hatállyal

felmondott egy tavaly októberben aláírt 2,8 millió eurós (1,1 milliárd forint) összegű uniós támogatási szerződést a kabinet

- írja a Népszava.

A lap megjegyzi, hogy a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat alapvetően az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz 2022. évi második pályázati kiírására történő benyújtásáról szól, de az utolsó pontjában az is szerepel, hogy Magyarország a szomszédságában zajló háború idején a rezsicsökkentés megvédése és a honvédelmi célok teljesítése érdekében szükséges költségvetési intézkedések keretében felmond egy Európai Bizottsággal korábban megkötött Támogatási Megállapodást is.

A Népszava információi szerint a Nyugati pályaudvar környezetének megújítására, kapacitásbővítésére, valamint további tervezési feladatainak elvégzésére még tavaly a Vitézy Dávid vezette - azóta megszűnt - Budapest Fejlesztési Központ és a jogutódja a Lázár János felügyelete alá tartozó Nemzeti Közlekedési Központ (NKK) által elnyert uniós forrásról van szó.

Az már korábban kiderült, hogy a spórolás legnagyobb vesztese Budapest lesz. Folyamatosan állítják le a projektjeit az iskoláktól a hídakig.

A Nyugati Pályaudvar újjászületését célzó terv 2,5 milliárd forint összértékű projekthez az állami forráson kívül ugyanis az EU-tól pályázati úton 2,8 millió eurót, azaz körülbelül 1,1 milliárd forint forrást nyert el a BFK jogutódjaként az NKK.

A felújítástól többek között a metróállomás integrálását várták, valamint a vágányokat a műemléki védettségű Eiffel-csarnok alá vitték volna, az így felszabaduló teret pedig közösségi célokra nyitották volna meg. Lehetőség nyílt volna a belváros további zöldítésére, a környéken egy új, parkosított városrészt alakítottak volna ki.

A brit építészirodával meg is kezdődtek a részleteket tisztázó tárgyalások, de a tervezői szerződést már nem tudta aláírni a BFK, mivel Lázár János előbb átnevezte, majd minisztériumába olvasztotta a céget.

Korábban mi is bemutattuk a terveket:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

BUDAPEST
A Rovatból
Így ünnepelt Budapest utcáin a tömeg szilveszter éjjelén
A fővárosban a Covid-éveket leszámítva mindig jó nagy tömeg ünnepelte az új évet, éjjel sem volt ez másképp. Sok ember, dudaszó, tűzijáték, petárdák, színes és hangos kavalkád volt az utcákon.

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:


BUDAPEST
Szilveszteri hangulatban Budapest - már kora este elárasztották a belvárosi utcákat az ünneplők
Hangos dudaszó, színes parókák, konfetti, és egyre nagyobb tömeg - ezt találtuk Budapest utcáin néhány órával éjfél előtt. Mutatjuk a képeket.

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:


BUDAPEST
Videó: Koncertteremmé alakult a Deák téri metróállomás az átadás előtt
A metró vezetése egy zártkörű állomásavató koncerttel szerette volna megköszönni mindazok munkáját, akik részesei voltak a megújulásnak. Most te is bepillanthatsz a különleges eseménybe.

Link másolása

Január 23-án átadják a fővárosi közlekedőknek az M3-as metró Deák téri, valamint a Ferenciek tere állomásokat.

Ám a közlekedés megindulása előtt a metró vezetése egy zártkörű állomásavató koncerttel szerette volna megköszönni mindazok munkáját, akik részesei voltak a megújulásnak. A koncertről az Énbudapestem készített felvételt.

Az M3-as metró felújítása újabb szakaszához érkezik:

január 23-án megnyitják a Ferenciek tere és a Deák Ferenc tér állomásokat az utasforgalom előtt

– írta a Budapesti Közlekedési Központ.

Az átadás után Kőbánya-Kispesttől már a Deák Ferenc térig lehet utazni a metróval, így Dél-Pest felől átszállás nélkül elérhetővé válik a belváros, az M1-es földalatti, valamint az M2-es metró. A Deák Ferenc tér és a Göncz Árpád városközpont között továbbra is pótlóbusz közlekedik, a Nagyvárad téren pedig az állomás felújítása miatt továbbra sem állnak meg a szerelvények.

Az M3-as metró felújítása 2017 őszén a vonal északi szakaszán kezdődött. A felújítás 2023 második negyedévében fejeződik be, várhatóan március közepétől már a teljes vonalon jár a metró, május közepétől pedig az utolsóként felújított Nagyvárad tér és Lehel tér állomásokat is használhatják az utasok – ígéri a BKK.

A koncertről szóló anyagot EZEN A LINKEN lehet megnézni.


Link másolása
KÖVESS MINKET: