hirdetés

BUDAPEST

Randi és vacsora a sötétben - Blind Bar

Egy vacsora, ahol csak a tapintásodra hagyatkozhatsz, ugyanis mindez vaksötétben történik. Akár randizhatsz is így. Kipróbáltuk!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2014. július 15.

hirdetés

A Blind Bárban teljes sötétség fogad minket. A sötétített ablakokon a legkisebb fény sem jön át - a bárba betérve az orrunkig sem látunk. Még a mobilunkat is kikapcsoltatják, így annak a telefon fénye sem adhat semmilyen támpontot.

A ötletgazdák szerint a Blind Bar tökéletes hely randikhoz, baráti sörözésekhez, vagy csapatépítőkhöz is. Azt mondják, a vaksötétben még egy szimpla leülés vagy iszogatás is különleges közös élménnyé válik. "Vajon az a te söröd vagy az enyém? Most sajtért nyúltam vagy valamiféle zöldségért?"

blindbar2

blindbar2

hirdetés

CPP_0322_1 Hogyan látnak a pincérek a sötétben?

Egyelőre a vak vacsora a legnépszerűbb program, ahová nem árt előre asztalt foglalni, ha biztosítani szeretnéd a helyedet, de persze betérő vendégként is megér egy próbát. Ez egy olyan randi, ahol nem kell folyton arra figyelned, hogy vajon jól nézel-e ki, szépen fogod-e a poharat, vagy izgulni, hogy elpirulsz-e. Ezúttal kizárólag a mondandó, a hanglejtés, az illatok, a finom kézfogás a fontos.

A sötétben nem érzékeled a távolságokat, óvatos léptekkel közelítesz az asztalodhoz és tapogatózol körbe, így egyből kiderül, mennyire figyelmes a másik.

Míg a bárban ülőknek csak egymásra kell figyelni, a pincérek éjjel látó szemüveggel ügyelnek a vendégek biztonságára, kintről pedig plazma TV-n követik az eseményeket. Így ha bármi gond van, a segítségetekre tudnak sietni, de a rendelés is hosszú kéztartásra érkezik.

1511038_1431572093749502_1390509614_n

Annak, aki játékosabb úton szeretné felfedezni, milyen, hogyha egy érzékszervvel kevesebbel kell boldogulnia, ajánljuk csapatépítésre is a helyet. Ilyenkor a résztvevők vicces feladatokat oldanak meg: asztalt terítenek a sötétben, koktélt kevernek, üzleti tervet írnak, vagy éppen különféle tárgyakat próbálnak felismerni tapintás útján.

Ez alatt pedig kintről a csapat másik fele – vagy éppen a főnök – tévén figyelheti az eseményeket, amiket kérésre rögzítenek is, így később együtt lehet nevetni, de elemezni is lehet a csapatmunkát.

Egyszerű baráti iszogatáshoz pedig a vak italkóstolót ajánljuk: itt aztán tényleg tesztelhetitek, ki mekkora bor és pálinka szakértő, de a gyümölcsös üdítők felismerése is igazi kihívás lehet, ha nem látod az italod színét!

A Blind Bar az Ó utcában megbújó Farmon található, ahol – nevükhöz hűen – frissen készített szezonális gyümölcslevekből készülő italok, minőségi sörök és borok közül válogathatsz, míg a hidegtálat bőségesen megpakolták friss zöldségekkel, sajtokkal, sonkával, szalámival és kolbásszal, egyszóval igazi terülj-terülj asztalkám fogásról beszélünk. Ezeket fogyaszthatod a „sötét szobában” is, s bár a tapasztalatok szerint, a legtöbb ember nem meri elengedni a poharát bent, - mert fél, hogy nem találja meg ismét -, de a poharak törhetetlen üvegből készülnek, úgyhogy nem kell félni az üvegszilánkoktól sem.

1504170_646007385437280_858538515_o

1669763_687175597987125_8548772164278461117_o

1909307_687174101320608_1830000754245769389_o

CPP_0330

A vakvacsora 3490 Ft-ba kerül, míg az „élmény a sötétben” 1500 Ft-ba, de mindkettő tartalmaz egy pohár italt, a vacsora pedig természetesen a hidegtálat is.

Blind Bar - A Vak Bár

FARM - 1066 Budapest, Ó utca 14.

Bejelentkezés: +36 (70) 408 4684

www.blindbar.hu

Ha kipróbálnád a vacsorát sötétben, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
BUDAPEST

Március 16-tól részlegesen nyithatnak a budapesti gyógyfürdők

A fürdőkben folyamatosan fertőtleníteni fognak, hogy csökkentsék annak a kockázatát, hogy vendég vendéget fertőzzön meg.
Címkép: Wikimedia Commons - szmo.hu
2021. február 22.

hirdetés

Több mint 200 dolgozóját oltatta be február 19-én a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt., hogy a hozzájuk tartozó fürdőkben újra megnyithassák a gyógyászati egységeket. Ezt azért tehették meg, mert a cég valamennyi dolgozója – így például a kasszás és a ruhatáros is – egészségügyi dolgozónak számít, írja a Telex.

"Az NNK (Nemzeti Népegészségügyi Központ) hivatalos válasza megerősítette Társaságunk álláspontját, miszerint a Társaságunk kezelésében lévő gyógyfürdők egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító működési engedéllyel rendelkeznek, s tevékenységük egészségügyi tevékenységnek minősül és valamennyi, a Társasággal munkaviszonyban álló dolgozó egészségügyben dolgozónak tekintendő” – mondta a Telexnek Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. vezérigazgatója.

A hozzájuk tartozó fürdőkben folyamatosan fertőtleníteni fognak, hogy csökkentsék annak a kockázatát, hogy vendég vendéget fertőzzön meg. Várhatóan követik majd az osztrák példát, ott ugyanis már a beérkező vendégeket is tesztelik.

A tervek szerint március 16-tól nyitják majd meg a fürdőkben a gyógyászati egységeket, hogy "a rendeletben engedélyezett kezeléseket" újra igénybe lehessen venni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
BUDAPEST

A kormány akarja elosztani a Budapestnek járó EU-s támogatások 80 százalékát

A 444.hu által megkérdezett szakértők szerint a fővárosnak mindössze 5 milliárd forintnyi pénzre lehet hatása a következő hét évre összesen.
Címkép: Mervai Márk - szmo.hu
2021. február 09.

hirdetés

A januárban kezdődött hétéves EU-s költségvetési ciklusban nagyjából 11 ezer milliárd forint támogatás jár Magyarországnak. A 444.hu megszerezte a napirenden lévő kormányzati tervet, és eszerint a 11000 milliárdból csak körülbelül 5 milliárd elosztásába szólhat majd bele Budapest vezetése – a Fővárosi és a kerületi önkormányzatok együtt.

Ebben a 11 ezer milliárdban nincs benne a járvány hatásait ellensúlyozó, EU-s mentőcsomagból járó, további 6000-7400 milliárd forint körüli összeg. Ebből viszont nem kötelező a fővárosra is költeni. Ugyanakkor a 11 ezer milliárdos költségvetési keretből érkező pénz egy része viszont olyan alapból származik, amiből muszáj valamilyen módon a fővárosra is költeni - írja a lap.

Budapestnek egyébként eleve kevesebb jár az ország többi részénél, ugyanis a pénz legnagyobb részét a szegényebb régiók kaphatják. Az EU-támogatásoknak van viszont egy olyan programja, amelyből a gazdagabb nagyvárosok fejlesztésére kell fordítani. Ennek alapja az úgynevezett ERFA, vagyis az Európai Regionális Fejlesztési Alap.

A teljes uniós keret elköltésének terveit a Miniszterelnökségen készítik. A településfejlesztési terveket pedig nemrég küldték ki az összes megyei önkormányzatnak, a 444.hu-hoz ennek egy példánya jutott el. Ebben a tervezetben szerepel az is, hogy

„a budapesti ERFA forrás 80 százaléka kiemelt projektek formájában” valósuljon meg.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
BUDAPEST

Így néz ki a jégbe-hóba fagyott Normafa – megnéztük, miért zárták le a területet

Munkatársunk képein szinte hallani lehet a téli csendet - de a fotókon is átjön, miért is nem szabad most tömegével felmenni a csodásan fehér kirándulóhelyhez.
Fotók: Markovics Z. Kristóf - szmo.hu
2021. február 11.

hirdetés

Korábban mi is hírt adtunk róla, hogy veszélyhelyzet miatt lezárta a Normafa környékét a XII. kerületi önkormányzat. A népszerű hegyvidéki kirándulóhelyet egybefüggő hóréteg, sok helyen pedig vastag jégpáncél borítja. Ennél is veszélyesebb azonban a fákon kialakult jégréteg, ami alatt már több ág leszakadt, életveszélyessé téve így a kirándulást a környéken.

A Szeretlek Magyarország fotósának sikerült bejutni a Normafa környéki területekre, ahol számos fotót készített az elmúlt napok mínuszainak következményeiről.

A képek nagyon hatásosan visszaadják a terület jelenleg érintetlen szépségét, a képeket látva azonban azt is megértjük, az önkormányzat miért döntött a terület lezárása mellett.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
BUDAPEST

Óriási terepasztal lesz a felújított Kelenföldi indóház épületében

A Közlekedési Múzeum tervei alapján az állomásépület teljes felújításával, bővítésével létrejövő új múzeumi kiállítóhely fő attrakciója egy vasúti kiállítást kiegészítő több száz négyzetméteres terepasztal lesz.
Fotók, látványterv: Közlekedési Múzeum / Építész Stúdió - szmo.hu
2021. február 10.

hirdetés

A Közlekedési Múzeum kapta meg a lehetőséget, hogy megmentse az enyészettől, és új, az épület múltjához méltó funkcióval újítsa meg a műemléki védettség alatt álló Kelenföldi indóház épületét - írja Vitézy Dávid a Facebook-oldalán.

"A Kormány tegnap este megjelent rendelete kiemelt beruházássá minősítette a Kelenföld indóház megmentését a Közlekedési Múzeum által előkészített tervek nyomán, és rendelkezett az építési engedélyezés menetéről, valamint a kivitelezési közbeszerzés kiírásáról.

Az állomásépület teljes felújításával, bővítésével létrejövő új múzeumi kiállítóhely fő attrakciója egy vasúti kiállítást kiegészítő terepasztal lesz, így a vasútbarátok és a kisgyermekes családok számára különlegesen izgalmas helyszín jön létre az autentikus vasúti épületben. Az épület így megmenekül a pusztulástól, és színvonalas műemléki helyreállítása is megtörténik" - írja a BFK igazgatója, aki egyben a Közlekedési Múzeum vezetője is.

"A Kelenföld indóház legfőbb attrakciója egy több száz négyzetméter alapterületű terepasztal lesz egy vasúttörténeti kiállítás részeként. A kulturális kínálatot időszaki kiállítások és múzeumpedagógiai foglalkozások színesítik majd.

Az épület környezetében a villamosvégállomás menti bódék lebontásával vasúti tematikájú játszókert létesül, teraszán szabadtéri mozivetítéseket tarthatunk majd, az épület pedig kiegészül egy kilátópontként, trainspotter-helyként is szolgáló új, kortárs terasszal a vasút felé, valamint terveink szerint egy bisztró is helyet kap az épületben. Az épület előtt, szabadtéren az indóházzal közel egyidős gőzmozdony fog állni.

hirdetés
Az 1884-ben épült Kelenföldi indóház az ország egyik legrégebbi állomásépülete, amely a közelmúltig be is töltötte ezt a szerepét. A 4-es metró projekt részeként épült aluljáró miatt funkcióját az elmúlt években teljesen elveszítette, a MÁV pénztár kiköltözött belőle, és állapota tovább romlott, így félő volt, hogy az egyébként dinamikusan fejlődő, átalakuló Etele tér közelségében idővel lebontják"

- áll a posztban.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: