Rambo álma: biokocsma a nyolckerben
Próbáltam megfejteni mit is jelenthet a „mahung” szó. Kerestem, kutattam, de folyton ugyanarra a helyre lyukadtam ki: Bródy Sándor utcai kis zöldséges, ahol mindenféle lötyiket kever egy lelkes pasi, a szezonális zöldségekből és gyümölcsökből.
Gondoltam, megér egy misét, ha már minden sarkon frissen préselt narancslét árulnak. Itt végre az ínyencek is megtalálják a számításaikat.
Péterről, a tulajról annyit érdemes tudni, hogy egy személyben eladó, mixer, táplálkozási tanácsadó és hatóanyag-szakértő. Korábban újságírással foglalkozott, ám felesége őstermelői családja akkora hatással volt rá, hogy úgy döntött, új szenvedélyét egy üzlet formájában valósítja meg.
A „mahungolás” a tea és a kakaó elegyítésével kezdődött, ami Péter szerint először borzalmasan sikerült. Így próbálkozott tovább mással, és ezt teszi a mai napig.
A falon található „mahungok” mind hosszas kísérletezés és szakmai ellenőrzés termékei. Péter minden esetben kikéri dietetikus tanácsát a kombinációkkal kapcsolatban.
A „mahung” szóval kapcsolatban azonban még mindig nem kerültem közelebb. A titok annyi, hogy nincs titok: egy egyszerű szó, ami kiszaladt Péter száján és mivel a turmix és a shake már elcsépelt, ez egy egyedi márkanévként is megállja a helyét.
Viccesek a turmixok nevei: a kedvenceim a Rambo álma (alma, répa, cékla, meggy), a Törpszörp (alma, körte, áfonya) és a Hajrá, Vasas (cékla, paradicsom, szeder), de a saját kitalációinkat is szívesen összekutyulja nekünk Péter, ha ezt szeretnénk.
Az árak 600-800 forint között mozognak attól függően, hogy mekkora mahungot szeretnénk és korrekt módon az anyagköltség is fel van tüntetve a tábla alatt.
Én egy mangós-ribizlis cuccot kóstoltam, és elárulom, hogy istenien kiegészítették egymást az ízek, jólesett a tiszta, érett gyümölcsízt érezni a számban.
Péter ugyanis rendkívül igényes az áruira. Mindent lehetőleg egyenesen a termelőktől szerez be, azt ugyan elmondta, hogy nem bio, de kizárólag a legjobb minőségű magyar gyümölcsöket és zöldségeket találjuk az üzletben lehetőség szerint. Bármiről megkérdezhetjük honnan van, mit lehet belőle készíteni.
Mindenkinek azt javaslom, hogy ugorjon be egy Mahungra, és kóstolja meg milyen az élet a frissen préselt narancslén túl.
Mahung
SZEZON - Biokocsma
Cím: 1088 Budapest Bródy Sándor utca 11.
Telefon: +3630-487-2126
Nyitva tartás: H-V: 8:30 - 19:00
facebook oldal itt: http://www.facebook.com/aszezon?ref=ts&fref=ts