Megnyílt Kásás Tamás étterme
Kásás Tamás édesapja révén már gyerekkorában több évet töltött Szicíliában, és felnőttként is sok évet az olasz bajnokságban húzott le a Pro Recco és a Posillipo Napoli színeiben. Ez utóbbi időszak ihlette az ötletet, hogy a nápolyi konyha ízeit is haza hozza pályafutása befejezésével. Mindebben egy csendestárs volt a segítségére, akivel közösen létrehozták a Tommy di Napoli éttermet, amelynek stílszerűen a Császár-Komjádi Sportuszoda épülete ad otthont.
Kása az általa hőn szeretett olasz ízeket csak olasz alapanyagokból és olasz mesterekkel képzelte el az igazinak, ezért Nápolyban tartottak egy „castingot”, ahol számos jelentkező közül választották ki a Tommy di Napoli csapatának tagjait. A pizzasütő mesternek közel negyven éves gyakorlata van, míg a séf is komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, Michael Schumacher éttermében is dolgozott korábban.
Az alapanyagok szintén olasz földekről érkeznek, elsősorban Nápoly környékéről, a paradicsom például a Vezúv lábánál nő, de a pizza tésztához szükséges speciális lisztet is a környékről hozzák. Habár Kásás Tamás a nápolyi ízeket szerette a legjobban, a helyi specialitások mellett az olasz konyha valamennyi kötelező eleme helyet kap az étlapon. Közel harmincféle tésztából válogathatunk, többféle hús-és halétel, vegetáriánus fogás is van, és persze a hamisítatlan olasz desszertek sem hiányoznak. Emellett különleges fogásokra is számíthatunk, Vito, a főszakács éppen ott jártunkkor kapta ki a polipot a forró vízből.
A legtöbb étel 1500-2500 Forint körül mozog, a különleges fogások ennél persze kicsit többe kerülnek, tehát egy közép árkategóriáról beszélünk, amiért cserébe viszont fantasztikus ízeket kapunk. A pizza tésztája vékony, nem száraz, és éppen annyira lágy, amennyire kell, önmagában is nagyon finom.
A rákerülő feltétek pedig a már említett prémium olasz minőséget képviselik, a sajtok, a paradicsom, a sonka mind-mind nagyon el lett találva, de ha éppen arra vágyunk, a padlizsános verziót is érdemes kipróbálni. Habár az ételek az olasz ízvilágot idézik, a borlapra, igaz, olasz somellier segítségével, de magyar pincészetek borai kerültek.
A Tommy di Napolit jó szívvel ajánljuk az autentikus olasz ételek szerelmeseinek, és mindazoknak, akik csak szimplán szeretnének egy jót enni. Nem említve Kásás Tamás rajongóit, akik jó eséllyel találkozhatnak kedvencükkel az étteremben, ahol Kása szeretne minél több időt eltölteni.
Cím: Árpád fejedelem útja 8.
Nyitva: a hét minden napján 12-24 óráig
Ha szívesen kipróbálnád Kásás éttermét, nyomj egy lájkot!