Megnyílt a Budapest Bägel
A Budapest Bägel számomra nem csupán egy új és ígéretes kulináris színfolt a fővárosban, de személyes történet is, hiszen a Budapest Bägel péksüteményeit kedves cimborám, Németh Tom készíti, a volt Közhely, ma Atelier konyhájában.
Tom két éve nyáron eltöltött pár emlékezetes hetet Izraelben, és az emlékek mellett bepakolt hazafelé a kofferbe egy igen értékes kincset, a bagel tradicionális receptjét. Az izraeli utazásból hazatérve, majd két év kísérletezés után, Tom elmondhatja magáról, hogy ő süti a legklasszabb bagelt a városban!



A bagel nem újkeletű szereplője a nemzetközi gasztrokultúrának – valahol az 1600-as évek táján született meg Lengyelországban, innen terjedt el Oroszország és Kelet-Európa irányába, jellemzően a zsidó közösségekben. Majd az 1900-as években a zsidó lakossággal vándorolt Amerikába, Kanadába, így ismeri meg a világ. A bagel különlegessége elkészítésének módjában áll – sütés előtt megfőzik a tésztát, így lesz tökéletes alapanyaga a legkülönfélébb szendvicseknek, de magában is nagyon finom.



Korábban Budapest több kisebb kávézójában találkozhattunk Tom bageleivel, most pedig a nemrégiben Közhelyből Atelier-vé avanzsált Kecskeméti utcai kávézó-étterem-bár vált a Budapest Bägel főhadiszállásává.
Itt készíti saját kezűleg naponta azt a több száz süteményt, melyekből néhányat nap közben a Telepre szállítanak, hogy az ottani vendégeknek is jusson belőle.
A Kecskeméti utcában reggel nyolctól éjfélig kaphatók süteményei a legkülönfélébb töltelékekkel: lazacos, pármai sonkás, szalámis, avokádós, gomolyás – és az áruk is teljesen rendben van, 790 Ft a teteje, és felér egy ebéddel.




Az Atelier egyébként önmagában is hangulatos és menő hely, legyen szó reggeli kávéról, uzsonnáról kora délutáni fröccsről, ebédről, vagy esti koktélról, itt mindennek megvan a helye és az ideje.
Az enteriőr pedig jó ízléssel és ügyesen lett kialakítva, így a nap folyamán a különböző funkciókhoz illeszkedve nyújt ideális teret a felsorolt gasztro-funkciók bármelyikéhez.





Melegen ajánlom a Budapest Bägel meglátogatását, a pármai sonkÁs bagel pedig garanáltan nagyon finom, érdemes kipróbálni, de Tom szerint a szalámis a legzseniálisabb. Jó étvágyat!


Cím:
1053 Budapest, Kecskeméti utca 2.
Nyitva:
Hétfőtől-Péntekig: 08.00 - 00.00
Szombaton: 12.00 - 00.00
Hasonló írásokért kattintsatok a Stilblog ra!
Ha te is ellátogatnál ide, akkor nyomj egy lájkot!