Ahol minden reggel barátok várnak: Szendzso
Nem sok kétség férhet ahhoz, hogy a főváros budai oldala némi lemaradásban van a vendéglátást tekintve, és ez igaz a reggeliző helyekre is. Viszont ez a helyzet lassan javulni látszik, és erre egy nagyon jó példa a Frankel Leó út és környéke, ahol már több jó helyet is ajánlottunk nektek.
Ebből a sorból eddig kimaradt a Szendzso, pedig csak néhány lépésre van a hídtól a béke és nyugalom, no meg persze a finom falatok szigete. Az első benyomásunk az, mintha a két tulajdonos, Soltész Zsolt és Horváth Zsolt körbenézett volna a családi padláson, és a hasznosítható edények és bútorok dekorációként nyertek volna új értelmet. A Szendzso védjegye is egy kis piros fazék, ami nem csak a logóban jelenik meg, de Zsolték több darabot rendeltek belőle, hogy a házias ételek tálalása autentikus legyen.
Elsősorban reggeliző hellyel van dolgunk, ezekben az órákban nagy a sürgés-forgás, és nem sok üres szék van. Sokan csak egy kávéra ugranak be, de kiadós reggelire is jó pár jelentkező van. Ez nem is meglepő, hiszen mind szendvicsekből, mind villásreggelikből bőven van választék.
A szendvicsekből választhatunk croissant-os, baguettes és bageles verziót, a vendégek nagy kedvence az utóbbiból a lazacos, ami alá sajtkrém is kerül, de mi a croissant szendvicsben sem találtunk kritizálnivalót. Minden falatban érződik, hogy minőségi alapanyagokkal van dolgunk, a pékáru francia, a belevalók pedig magyar termelőtől vannak. A két Zsolt sokat járja az országot, hogy olyan kistermelők termékeit is felleljék, akikét Budapesten nem találnának meg, szinte alapelv, hogy kerüljék a tömegcikkeket.
Áttérve a villásreggelire is nőhet a kíváncsiságunk, mert az olyan hagyományos fogások mellett mint a ham and eggs vagy tükörtojás, vannak itt olyan csavaros verziók mint a mediterrán omlett, ami szerintünk könnyen függőséget okozhat a szárított paradicsommal és a házi pesztóval.
Ha már a „házi” jelzőnél tartunk, fontos megjegyezni, hogy ez itt nem csak üres melléknév, több termék valóban saját készítésű, és nagyon-nagyon finom. A villás reggelihez is friss, helyben sütött kenyér dukál, és van itt házi joghurt is. A három tojásos rántotta feltétjeit is mi választhatjuk ki, de a mangalicából készült kolbászt vagy sonkát kár lenne kihagyni. Ugyanúgy mangalica sonka kerül a magyaros omlettbe is némi kolbász és gyöngyhagyma társaságában.
Az édesszájúak is megtalálhatják a számításukat, hiszen a vajas croissant a mellé passzoló lekvárral alap, de sütemények terén is van mindig választék, érdemes jól szemügyre venni a pultot minden látogatásnál.
A növekvő igényekre való tekintettel a Zsoltok mindennap főznek ebédre is, a heti menü persze változik, de kétfogásos finomságok várnak mindenkit a nap közepén. Mivel két, a szakmájában tapasztalt szakáccsal van dolgunk, sejthetjük, hogy nem csak a szendvicsek terén képesek maradandó élményt „kifőzni” a vendégeiknek.
A melegebb napokkal az üzlet elé gurult egy fagyis pult is, ahol szintén kiváló finomság kerül a tölcsérekbe. Ha pedig gurulásnál tartunk, meg kell említenünk egy bizonyos felújított Barkast, ami Reggeli Járat fedőnéven járja majd az utcákat, hogy a mozgásban lévő polgártársak is részesülhessenek egy kis finomságban.
Ami pedig a remek ételek mellett a hely külön varázsát adja, az a barátság és törődés, amivel itt minden alkalommal találkoztunk, és amiért úgy érezzük, hogy akkor is jó ide betérni, ha nem is vagyunk éhesek.
Az itt úgyis jön majd magától.
Cím: 1027 Budapest Frankel Leó út 11.
Nyitva tartás:
Hétfőtől - Péntekig:7:30- 19:30
Szombat:7:30 - 15:30
Vasárnap:Zárva
Ha megjött a kedved a Szendzsohoz, nyomj egy lájkot!