SZTÁRVILÁG
A Rovatból

Havas Henrik juttatta a pszichiátriára Görög Lászlót, a színészben mély nyomott hagyott az a néhány hét

Az egyik könyve megírásában segített neki Görög László, akit egy nyaraláson kért meg, hogy járjon be helyette az intézetbe.

Link másolása

Nem mindennapi történetet mondott el HAvas Henrik a Blikknek. Mint kiderült, Görög László a tévés kedvéért két hétig járt a pszichiátriára.

Havas a Blikknek azt mondta: a Gaszner és Rihmer főorvos elmeosztálya című könyvén dolgozott, de amikor részt akart venni a kiscsoportos foglalkozásokon, amiket Csernus Imre tartott, összevesztek a híres terapeutával, mert a tévés szerint a betegek inkább vele akartak beszélgetni.

„Ezért, amikor Mauritiuson nyaraltunk, megkértem Görög Lacit, vállalja el ezt helyettem, mert úgy gondoltam, egy színésznek ez hatalmas kaland lehet, és abszolút alkalmasnak gondoltam erre a feladatra”

- mondta Havas. Ahogy később kiderült, nem is tévedett, és a színész olyan híven vissza tudta adni a jegyzeteiben a benyomásait, hogy ezeket tökéletesen bele tudta illeszteni a műbe.

Görög László büszke volt rá, hogy részt vehetett a munkában, és bár ennek már tíz éve, a mai napig nyomott hagyott benne a pszichiátrián eltöltött néhány hét.

„Előfordult, hogy egy 24 órás műszakot bent töltöttem, és ahogy a hajnali szürkületben sétáltam a hihetetlenül hosszú folyosón, ahol az alvásmegvonással kezelt betegek sétáltak imbolyogva, szürke árnyakként, egy zombifilmben éreztem magam”

- mondta a színész. Azt is felidézte, voltak olyan betegek, akik agresszívak voltak, és azonnal látszott rajtuk, hogy valamilyen problémájuk van, de akadtak, akiken csak egy kis beszélgetés után kezdte észrevenni, hogy valami nem stimmel.

„Olyan volt, mint egy külön világ, és – furcsa módon – amikor véget ért a kutatómunkám, majd kiléptem a kapun, úgy éreztem, mintha a normális világból léptem volna be az őrültek közé” - fogalmazott Görög László. A színész sorsszerűnek érzi, hogy pont akkor látogatta a pszichiátriát, amikor magánéleti gondjai voltak. Azt is hozzátette, hogy

Csernus valahogy megérezte rajta, hogy nála sem kerek minden, és próbált a probléma mélyére ásni.

Később jóba is lettek, és úgy érzi a terapeuta valóban sokat segített neki, hogy visszabillenjen a lelki egyensúlya.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
A Rovatból
Szomorú: Bruce Willis után újabb hírességnél diagnosztizálták a gyógyíthatatlan afáziát – videóval
Az amerikaiak egyik nagy kedvence két éve vonult vissza, de akkor még egy másik egészségügyi probléma miatt. Azt követően derült ki, hogy a helyzete súlyosabb.

Link másolása

Újabb hírességről derült ki, hogy afáziával és frontotemporális demenciával küzd. Bruce Willis után most Amerika egyik legnépszerűbb talkshow-műsorvezetőjénél diagnosztizálták a betegséget.

Wendy Williams 2008-tól 2021-ig vezette saját talk show-ját, a The Wendy Williams Show-t. Hatalmas sikert ért el szókimondó, humoros stílusával - írja a ABC.

Népszerűségét mutatja, hogy még csillagot is kapott Hollywoodban, és ma is sokan kedvelik.

2022-ben hagyta abba a tévés munkáját, egészségügyi okok miatt. Akkor a Graves-kór miatt vonult vissza. Most pedig csapata közleményben tudatta, hogy az 59 éves Wendy Williamsnél progresszív afáziát és frontotemporális demenciát (FTD) diagnosztizáltak.

„Nehéz közölni ezt a hírt és a döntést alapos megfontolás után hoztuk meg. Nem csak azért, mert szeretnénk, ha mindenki megértené és együtt érezen Wendyvel, hanem azért is, hogy felhívjuk a figyelmet az afáziára és a frontotemporális demenciára, és támogassuk azt a több ezer embert, aki ugyanezzel a betegséggel küzd”

– írták. Azt is elárulták, hogy a sztár a betegség ellenére is megtartotta humorát és a helyzetét is jól kezeli.

Életéről egy dokumentumfilm is készült, melyet szombaton mutatnak be a Lifetime csatornán. Ebben beszél a Graves-kórról, de már látszik rajta, hogy más problémája is van. Gyaníthatóan ezért is időzítették a mostani bejelentést a film bemutatója elé.

Mint ismert, a filmvilág egyik legismertebb színésze, Bruce Willis is évek óta küzd az afáziával. Emiatt abba kellett hagynia a színészi pályáját is. Jelenleg családja körében él, de állapota folyamatosan romlik.

VIDEÓ: Wendy Williams-film előzetese

Forrás: Blikk

Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZTÁRVILÁG
A Rovatból
Felesége haláláról beszélt Szacsvay László: „Megtanítottam újra járni, majd jött a rák, ami két hónap alatt elvitte”
Tavaly ősszel halt meg Szacsvay László felesége. A közkedvelt színészt saját családi gyásza mellett szeretett kollégái elvesztése is sokkolta az elmúlt időszakban.

Link másolása

Szacsvay László felesége, Csicsay Claudia tavaly ősszel halt meg. A színész több mint ötven évig élt boldog házasságban a fotóművésszel. 1971-ben házasodtak össze, később egy fiuk született. Csicsay Claudia fotóművészként lett ismert és többek között a Magyar Televíziónál is dolgozott. A Nemzet Színészét megviselte felesége elvesztése és a halálát követő első karácsony is a mély gyász jegyében telt.

A pár megismerkedésének története Szacsvay szerint meseszerű volt, a szentendrei színházban kezdődött minden. „Nem mertem megszólítani őt, pedig már mindenkit ismert a társulatból, csak engem nem. Aztán egyszer csak egy nagyot köszönt rám, én pedig úgy megijedtem, hogy egészen a kocsmáig szaladtam, ahol berúgtam a Zala Márkkal” – áll a Blikk cikkében.

Szacsvay feleségét évekkel ezelőtt súlyos baleset érte. Kizuhant a lakásuk ablakán, és igazán sosem tudott felépülni. Férje ápolta őt élete utolsó napjáig.

„Miután kizuhant a negyedikről, talpra állítottam, megtanítottam újra járni, majd jött egy rák, ami két hónap alatt elvitte” – mesélte a színész.

„Annyi tragédia ért mostanában, hogy az már nevetséges. Ezen már csak röhögni lehet.

Nemrégiben iszonyú sok olyan kolléga halt meg, akiket kedveltem, köztük két barátom is. Várom a következő tragédiát” – tette hozzá fekete humorral Szacsvay László.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
A Rovatból
„Ez egy óriási menet lesz” – Till Attila a Megasztárról nosztalgiázott és izgalmakat ígért
Hosszú szünet után tér vissza a népszerű tehetségkutató, de még nem árulták el, kik lesznek a zsűritagok.

Link másolása

A TV2 a napokban bejelentette, 12 év után visszatér a Megasztár. A győztesre a magyar tehetségkutatók eddigi legnagyobb pénznyereménye vár: 40 millió forint, egy Los Angeles-i dalfelvétel és egy videóklip. A Megasztár korábban hat szériát élt meg a csatornán és pontos indulási időpont híján egyelőre annyi biztos, hogy már idén szurkolhatnak a kedvenceiknek a rajongók.

Till Attila mind a hat szériában műsorvezető volt más-más tévés kollégája oldalán, így könnyen lehet, hogy 2024-ben is ő kapja meg ezt a lehetőséget.

Tilla az Instagram-oldalán nosztalgiázott és közben sokat sejtetően beszélt a műsorvezetők kilétéről...

„Ez egy óriási menet lesz. Húsz éve volt az első döntő, pont 2004 áprilisában. Emlékszem, mert ezek nekem is óriási élmények. Eltelt húsz év, nyilván van rengeteg kérdés, de azt gondolom, tényleg nagyon sok embernek jelent valami pluszt a Megasztár, és ez nagyon jó érzés. Hogy pontosan kik lesznek a zsűritagok – mert ugye, ez nagy kérdés –, meg hogyan lesz a műsorvezetői felállás, az majd még kiderül. Ezeket az izgalmakat még tartogatjuk...” – mondta Tilla.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SZTÁRVILÁG
A Rovatból
Videó: így énekelt Vitray Tamás új felesége az operettgálán 24 éve
A 91 éves műsorvezető párja operaénekenősként végzett a Zeneakadémián. Hivatását már nem űzi, de azért egy régebbi felvételen megcsillan a tehetsége.

Link másolása

Nemrég újra megnősült Vitray Tamás, a 91 éves műsorvezető titokban állt az oltár elé szerelmével.

Azóta az is kiderült, hogy az operaénekesnő végzettségű Ivens Éva és Vitray kapcsolata munkával kezdődött, majd szomszédok lettek.

„Amikor Tamás ideköltözött, 2019-ben, én már itt laktam, és itt találkoztunk, bár ismertük egymást több mint 35 éve.

Találkoztunk fogadásokon, előadásokon... távolról követtük egymást. Rajta nőttem fel, mint mindenki ebben az országban” - mondta Éva a megismerkedésükről.

A hölgy a Zeneakadémián végzett, és opera-énekesnőként ismerhette meg az ország. Hivatását már nem űzi, a Story azonban kiszúrt egy korábbi videót a YouTube-on.

A felvétel a 2000-es újévi operettgálán készült, ahol Éva Odette szerepében állt színpadra.

via Blikk


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk