SZTÁRVILÁG
A Rovatból

Havas Henrik juttatta a pszichiátriára Görög Lászlót, a színészben mély nyomott hagyott az a néhány hét

Az egyik könyve megírásában segített neki Görög László, akit egy nyaraláson kért meg, hogy járjon be helyette az intézetbe.

Link másolása

Nem mindennapi történetet mondott el HAvas Henrik a Blikknek. Mint kiderült, Görög László a tévés kedvéért két hétig járt a pszichiátriára.

Havas a Blikknek azt mondta: a Gaszner és Rihmer főorvos elmeosztálya című könyvén dolgozott, de amikor részt akart venni a kiscsoportos foglalkozásokon, amiket Csernus Imre tartott, összevesztek a híres terapeutával, mert a tévés szerint a betegek inkább vele akartak beszélgetni.

„Ezért, amikor Mauritiuson nyaraltunk, megkértem Görög Lacit, vállalja el ezt helyettem, mert úgy gondoltam, egy színésznek ez hatalmas kaland lehet, és abszolút alkalmasnak gondoltam erre a feladatra”

- mondta Havas. Ahogy később kiderült, nem is tévedett, és a színész olyan híven vissza tudta adni a jegyzeteiben a benyomásait, hogy ezeket tökéletesen bele tudta illeszteni a műbe.

Görög László büszke volt rá, hogy részt vehetett a munkában, és bár ennek már tíz éve, a mai napig nyomott hagyott benne a pszichiátrián eltöltött néhány hét.

„Előfordult, hogy egy 24 órás műszakot bent töltöttem, és ahogy a hajnali szürkületben sétáltam a hihetetlenül hosszú folyosón, ahol az alvásmegvonással kezelt betegek sétáltak imbolyogva, szürke árnyakként, egy zombifilmben éreztem magam”

- mondta a színész. Azt is felidézte, voltak olyan betegek, akik agresszívak voltak, és azonnal látszott rajtuk, hogy valamilyen problémájuk van, de akadtak, akiken csak egy kis beszélgetés után kezdte észrevenni, hogy valami nem stimmel.

„Olyan volt, mint egy külön világ, és – furcsa módon – amikor véget ért a kutatómunkám, majd kiléptem a kapun, úgy éreztem, mintha a normális világból léptem volna be az őrültek közé” - fogalmazott Görög László. A színész sorsszerűnek érzi, hogy pont akkor látogatta a pszichiátriát, amikor magánéleti gondjai voltak. Azt is hozzátette, hogy

Csernus valahogy megérezte rajta, hogy nála sem kerek minden, és próbált a probléma mélyére ásni.

Később jóba is lettek, és úgy érzi a terapeuta valóban sokat segített neki, hogy visszabillenjen a lelki egyensúlya.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
Eladta Amerikában az István, a király jogait Szörényi Levente – ezzel vádolta meg egy besúgó a zenészt a '80-as években
Az 1984-es jelentésében Víg ügynök azt írta, hogy az üzlettel a szerzők „óriási adómentes jövedelemhez” jutottak. Szörényi menedzsere szerint a jelentés tartalma nevetséges, és hasonlóan vélekedett Bródy János is.

Link másolása

El akarta adni Amerikában az István, a király rockopera zenei anyagának játszási jogát - ezzel vádolta meg egy ügynök a jelentésében Szörényi Leventét a '80-as években. A zenész menedzsere nevetségesnek nevezte a jelentés tartalmát.

„Baráti és munkatársi kapcsolataimtól hallottam, hogy Szörényi Levente Amerikában tartózkodik. A kint tartózkodása alatt eladta az István, a király c. rockopera zenei anyagának játszási jogát.

Ennek alapján a SZER több részletben fogja a rockopera zenei anyagát lejátszani és a történelmi részt ismertetni. Valószínűleg az opera főszereplője, rendezője és Bródy János szövegíró tudtával történt ez a játszási jog eladása. Ezzel a szerzőpáros óriási adómentes jövedelemhez jut. Elképzelni sem tudjuk, hogy lehet ilyen üzletet megkötni a hivatalos hazai szervek engedélye nélkül. Elképzelhető, hogy a hézagos szerzői jogokkal foglalkozó törvény valamelyik kiskapuját megtalálták. Budapest, 1984. ápr. 18.” - ezt írta a Víg fedőnevű ügynök jelentésében 1984 áprilisában. Az iratot az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára osztotta meg a Facebook-oldalán.

A Blikk az ügyben megkereste Szörényi Leventét, akinek a menedzsere konkrétan nevetségesnek nevezte a jelentés tartalmát.

„Az István, a királyt 1983 augusztusában mutatták be, a filmet pedig még csak forgatták. 1984-ben lehet, hogy járt ugyan Amerikában Szörényi Levente a családjánál, ám maximum megemlíthette, hogy készült egy ilyen mű, eladni semmiképpen sem tudott volna semmilyen jogot, hiszen azok akkor már a Fonográf GMK. tulajdonában voltak”

- mondta a lapnak Rosta Mária.

Hasonlóan vélekedett a jelentés tartalmáról Bródy János is. A zenész a levéltár Facebook-bejegyzéséhez is beírta, hogy „hülyeség”, és nem is érti, hogy miért pont ezt találta ki róluk az ügynök.

„Egyébként hozzá vagyok szokva a hamis feltételezésekből kiinduló rágalmazásokhoz, hiszen manapság mindenkiről, aki nem a jelenlegi kormány híve, és élt már 90 előtt is, azt terjesztik a propagandisták, hogy a kommunista rendszer kegyeltje volt, és csak ennek köszönhette a sikereit. Ez a NER eltörléskultúrája (cancel culture), amit néhány, magát történésznek képzelő figura jelentős kormánypárti támogatással az interneten terjeszt. És persze, nincs igazán kedvem vitatkozni velük, de a »Mondd, te mit hiszel« című dalban megírtam róluk a véleményem” - tette hozzá Bródy János.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZTÁRVILÁG
Nem Győzike Show lesz a Győzike Show új neve, de nem nehéz kitalálni, mire változott
Gáspárék néven tér vissza a legendás család, ezúttal a TV2 képernyőjére. Azt egyelőre nem tudni, hogy lányaik is szerepelnek-e majd.

Link másolása

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az RTL (Klub) után immár a TV2-n tér vissza a Gáspár Győző és családja életéről szóló reality. A műsorban azonban nem ez lesz az egyetlen változás:

az új show immár nem Győzike Show néven szerepel majd, hanem Gáspárék lesz a címe.

A hírek szerint TV2 már egy ideje tervezi az újabb Győzike Show-t, végül az őszi műsorrendbe kerül a képernyőre. Nyáron forgatnak majd, és terveik szerint néhány héten át napi rendszerességgel vetítik majd a műsort. Győző és Bea asszony már le is szerződött, de az, hogy a lányaik, Virág és Evelin szerepelnek-e majd, még kérdéses.

Annál is inkább, mert nemrég kiderült, hogy Gáspárék idősebb lánya, Evelin a fideszes EP-képviselő, Járóka Lívia csapatában is dolgozik, asszisztensként.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
A Rovatból
Botrány a celebvilágban: David Beckham 10 millió dollárra perli Mark Wahlberg cégét
Áll a bál a színész fitnesscége miatt. A volt focista szerint jelentősen megkárosították a szerződésével.

Link másolása

10 millió dolláros pert indított David Beckham Mark Wahlberg fitneszcége ellen. A volt focista azért indította a pert, mert azt állítja, félrevezették, mikor aláírta a globális nagyköveti szerződést – írta meg a Mafab.hu.

A perben a Mark Wahlberg Investment Group és az F45 alapítói, Adam Gilchrist és Rob Deutsch is érintettek.

Beckham azt állítja, hogy több mint 10 millió dollárt veszített, mivel csak akkor kapta meg az ígért részvényeket, amikor azok értéke már csökkent.

Az F45 visszautasítja a vádakat, és azt kérte a bíróságtól, hogy ejtsék az ügyet, ők azonban úgy döntöttek, hogy folytatják az eljárást.

Nem ez az első balhés ügy a cég körül, Terrell Owens focista korábban beperelte az F45-öt, azt állítva, hogy 700 000 dollárral tartoznak neki.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Joshi Bharat újra szerelmes: Mészáros Lőrinc felesége után egy ismert hölgy rabolta el a szívét
Valóban van valaki az életemben, aki boldoggá tesz – árulta el a műsorvezető. A fél ország biztosan hallotta már új párja hangját.
FM. Kép: Youtube - szmo.hu
2024. április 23.


Link másolása

Joshi Bharat életébe pár hónapja ismét beköszöntött a szerelem – írja a Blikk. A 68 éves celeb 2021 őszén 31 év után vált el feleségétől, Csillától, majd belépett az életébe Kelemen Beatrix – Mészáros Lőrinc volt felesége –, ám mindössze néhány hónap múlva vele is szakítottak.

„Már csak olyan jön, ami az életem utolsó szakaszát előkészíti”

nyilatkozta ezután Joshi, akire azóta mégis rátalált a boldogság.

„Ugyan nem szoktam már nyilatkozni a magánéletemről, de annyit elárulhatok, hogy valóban van valaki az életemben, aki boldoggá tesz”

– árulta el a műsorvezető, aki a lap információi szerint új munkájának köszönheti szerelmét. Új párja vendégként érkezett az Egy férfi és egy nő című műsorába még január végén. Kedvese ráadásul nem is ismeretlen: a műsorvezető Kiss Virág Magdolna mellett találta meg újra a boldogságot, aki színészként, szinkronrendezőként és parfümőrként dolgozik, ám a nagyközönség legjobban a hangjáról ismerheti. Ő szólaltatta meg magyarul Natalia Oreiro színésznőt a Vas Angyal című szappanopera Milagrosaként.


Link másolása
KÖVESS MINKET: