hirdetés

SZTÁRVILÁG
A Rovatból
hirdetés

10 híresség, akik nem az eredeti nevükön váltak ismertté

Tudtad, hogy például Jennifer Aniston görög eredetű vezetéknévvel született? Natalie Portman pedig azért vette fel a nagymamája vezetéknevét, mert féltette a magánéletét?
Címképen szereplő fotók: Northfoto - Xinhua News Agency / eyevine és ZUMA Press, Inc - szmo.hu
2021. április 07.

hirdetés

A sztárvilágban igen gyakori a névváltoztatás és nemcsak házasodáskor. Sokan már azelőtt másik nevet választanak maguknak, mielőtt befutnak - vagy azért, mert túl átlagos az eredeti nevük, vagy azért, mert túl hosszú, esetleg nehéz kimondani, de sok más okból is dönthettek így.

Íme néhány példa:

Aaron Paul

A Breaking Bad – Totál szívás című sorozat egyik sztárjának a Paul valójában nem a vezetékneve, hanem a második keresztneve. Aaron Paul Sturtevant névvel született, ám a castingok vezetői nem tudták kiejteni a közép-angol és normann-francia eredetű vezetéknevét, ezért a színész úgy döntött, hogy elhagyja azt.

Bruno Mars

A hawaii születésű énekes a Peter Gene Hernandez nevet kapta szüleitől. Azért választott magának teljesen más nevet, hogy ne latin énekesként azonosítsák be.

Lady Gaga

Elég egyértelmű, hogy ez is egy művésznév. Az olasz származású amerikai énekes-színésznő eredeti neve Stefani Joanne Angelina Germanotta. Egy interjúban elmondta, hogy korábbi zenei producere, Rob Fusari adta neki a Gaga becenevet, mert a stílusáról a Radio Gaga című dal jutott eszébe. Az énekesnőnek ez nagyon megtetszett, mert szerinte a Gaga kissé őrült, de hogy ezt ellensúlyozza, hozzátette a Lady-t, ami kifinomultságot és eleganciát ad hozzá. Fusari viszont azt állította, hogy valójában ő találta ki az egész Lady Gaga nevet, még be is perelte a popsztárt, és 30 millió dollárt követelt tőle ezért, de végül ejtette az ügyet.

hirdetés

Jackie Chan

A hongkongi színész Chan Kong-száng néven született. Mielőtt befutott, építkezéseken és éttermekben dolgozott Ausztráliában. Az egyik munkatársa állítólag nem tudta kimondani a Kong-száng vezetéknevet, ezért elkezdte "kis Jacknek" hívni őt. Ebből lett a Jackie.

Nicolas Cage

A színész valódi neve Nicolas Kim Coppola. Azért akart megválni a vezetéknevétől, mert nem akarta, hogy híres nagybácsija, a filmrendező Francis Ford Coppola unokaöccseként azonosítsák be őt. Egy interjúban elmondta, hogy bár büszke a gyökereire és még véletlenül sem szerette volna letagadni a családját, ki akarta taposni a saját útját.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
SZTÁRVILÁG

Stohl András az első börtönéjszakáról: „Lekapcsolták a villanyt központilag, na akkor kezdődött az igazi dzsungel”

A színész 5 hónapot töltött börtönben. Most Hajdú Péter műsorában részletesen mesélt erről az időszakról.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 17.

hirdetés

Stohl András volt a vendége Hajdú Péter Összezárva című műsorának.

A színész beszélt arról az időszakról is, amikor 2011-ben börtönbe kellett vonulnia ittas vezetés miatt okozott balesetért. Stohl nem tudja, hogy kibírta volna-e az első fokon rá kiszabott büntetést, a 2 év, négy hónapnyi börtönt. Ezt később tíz hónapra enyhítették, amiből "feles kedvezménnyel" végül 5 hónapot kellett leülnie.

A Jászai Mari-díjas színész azt mondja, sosem fogja elfelejteni az első alkalmat, amikor a börtönben tusolni mehetett, mint mondta, akkor nyugodott meg először.

Mint mesélte, mikor az intézménybe szállították, először senkivel nem találkozott. Az első éjszakájáról is megosztott egy történetet. Elmondása szerint, minden rabnak lehetősége volt egy 40 cm átmérőjű tévét kérni a családjától, de ő nem élt ezzel a lehetőséggel. 9-fél 10 körül azonban

lekapcsolták a villanyt központilag, na akkor kezdődött az igazi dzsungel. [...] Bent fekszel és csak a börtön zajait hallod. Tényleg olyan, mint a természetfilmekben a hiénák

- számolt be a színész, aki arról is beszélt, hogy eleinte nem kért tévét, de végül meggondolta magát.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
SZTÁRVILÁG

Egy eddig még soha nem látott fotót osztott meg a palota Fülöp hercegről és II. Erzsébetről a királynő kérésére

A kép még 2003-ban készült a párról Skóciában, egy családi pikniken. A fotón II. Erzsébet és Fülöp herceg éppen a fűben pihen.
Fotó: MTI/AP/Alastair Grant - szmo.hu
2021. április 17.

hirdetés

II. Erzsébet kívánsága szerint, a brit királyi család hivatalos közösségi oldalának kezelői megosztottak egy eddig még soha nem látott fotót a királynőről és férjéről, Fülöp hercegről.

Ez a kép már nem az első, amivel a királyi család közösségi oldala megemlékezik az április 9-én elhunyt hercegről. Sőt, több privát fotót is megosztottak már a nyilvánossággal, amiket korábban soha nem láthattunk. Például azt, amin II. Erzsébet és Fülöp herceg hét dédunokájával látható.

A frissen közzétett fotó is egy privát pillanatot mutat be.

A képen ugyanis, II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp herceg éppen egy családi piknik közben látható, amint a fűben pihennek.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG

„Hova az anyádba költözöl?” – kérdezte Győzike a lányát, amikor az bejelentette, hogy elege van a mamahotelből

Meg a papabankból. Gáspár Evelin otthagyja a családi fészket, és a fővárosba költözik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 17.

hirdetés

Bejelentette Gáspár Evelin a családjának, hogy elköltözik otthonról. Már tavaly el akart költözni, de augusztusban mégis meggondolta magát, mert a járvány közepette nem tűnt a legjobb ötletnek.

Evelin a LifeTV Van életünk című műsorában jelentette be a szüleinek, hogy úgy döntött, költözik - írta meg a Blikk.

Győzike persze, ahogy az ilyenkor egy apánál majdhogynem kötelező, kiborult, és azt kérdezte: "hova az anyádba költözöl?"

Evelin kijelentette, hogy elege van már "a mamahotelből és a papabankból", és a fővárosba költözik. Győző szerint most a családjuk megint szétszakad.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG

Fülöp herceg haláláig hordta azt a cipőt, amiben 1947-ben elvette II. Erzsébetet

Barátja szerint a herceg azért hordta több mint 70 évig azt a bizonyos fekete cipőt, mert „szentimentális ember volt”.
Fotó: MTI/EPA/Karel Prinsloo - szmo.hu
2021. április 17.

hirdetés

Több mint hetven évig hordta Fülöp herceg azt a fekete bőrcipőt, amit 1947-ben, az esküvőjén viselt - számol be a 444 a Daily Mail alapján.

Egymás mellett ültünk, és a cipőnket kötöttük be, amikor mondta nekem, hogy ez ugyanaz a cipő, mint amiben házasságot kötött

- mesélte Lord Karan Bilimoria, a herceg egyik közeli barátja. Ez 2011-ben történt, de a hírek szerint a királynő férje az utóbbi 10 évben is megtartotta a lábbelit. Azt nem tudni, hány alkalommal kellett talpaltatni és javítani.

Azért csinálta, mert szentimentális ember volt. Ez az őszinteség mindig ott volt benne

- tette hozzá a barát.

II. Erzsébet királynő férjétől szombaton vesznek végső búcsút. A temetésen a járványügyi szabályozások miatt csak a szűk család vehet majd részt, de a szertartást a YouTube-on élőben lehet majd követni.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: