SPORT

„A szurkolók szeretete nélkül sokkal nehezebb dolgunk lenne” – így élték meg a győzelmet a világbajnok vízilabdásaink

Óriási ováció fogadta a Duna Arénába megérkező férfi vízilabda-válogatottat, miután negyedszer is világbajnok lett a magyar csapat. Azt mondják, maguk között is megünnepelték a győzelmet, még karaokeztak is az éjszakában.

Link másolása

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, drámai csatában, büntetőpárbaj után világbajnok lett a magyar vízilabda-válogatott a Japánban zajlott vízes világbajnokságon.

Az "aranyos" fiúk nem mellékesen kivívták a párizsi olimpiai kvótát is. Sokan a számmisztikával foglalkoztak, hogy a 3-as szám mennyire meghatározó az együttes számára, hiszen 1973, 2003, 2013 és 2023 után négyszeres világbajnok lett a Varga Zsolt által dirigált magyar nemzeti csapat.

A spontán sajtótájékoztatót követően az Szeretlek Magyarországnak sikerült exkluzív interjúkat is készíteni a világbajnokokkal. Először Lévai Márton mesélt az elmúlt napokról.

– Így utólag azt mondhatom, hogy gyorsan eltelt, de ott nagyon hosszú volt. Hogy miként éltem meg? Fantasztikusan.

– Díszeleg egy nagy monokli a jobb szemed alatt, ezt miként kaptad?

– Egy edzés során történt, de ez ebben a sportágban benne van. Az aranyérem azért csillapítja a fájdalmat. Szerintem mindenkinek van valamilyen sérülése, de nagyon boldog vagyok.

– Két kislányod melletted, akik folyamatosan összepuszilgatnak. Ők hogyan élték meg mindezt?

– Hosszú volt a távollét, de a sok-sok ezüst után most a VB aranynak nagyon örülnek.

Széles mosollyal fogadott minket Angyal Dániel is, aki elárulta, hogy nagyon fáradt, de a hosszú út után ez a fogadtatás őt is lenyűgözte.

– Fizikailag merültem ki, mert az elmúlt napjaink nagy feszültségekkel teltek, főleg ha a döntőre is gondolok.

– Hihetetlen erő volt bennetek. Te is minden mérkőzés előtt tüzelted a társakat. Átragadt rájuk. Érezted, hogy energiát kell sugároznod?

– Volt bennem erő és energia igyekeztem átadni a többieknek is. Jól láttad. Nagyon erősek voltunk és vesztett állásból is tudtunk előre lépni, le a kalappal a fiúk előtt. A spanyolok elleni mérkőzés volt a legnehezebb, mert úgy gondolom a mezőny legjobb csapata, nagyon jó vízilabdát játszanak, most is összeszedettek voltak, összeszokott, társaságról beszélünk. De nekünk voltak extra dolgaink, amikkel megleptük őket. Remélem, ez jövőre az olimpián is így lesz.

– A görögök elleni döntőre 48 óra távlatából hogyan emlékszel vissza? Jól kezdtetek aztán volt némi megtorpanás.

– Talán, de lesz még ilyen hogy lesznek hullámvölgyek. Mindig az a kérdés, hogy ezekre a szituációkra hogyan reagálunk.

A lényeg, hogy mindvégig jók voltunk és egységesek, és akkor az extrát az ötmétereseknél Vogel Soma nyújtott rendkívülit.

– Varga Zsolt, a szövetségi kapitány személye mekkora hatással van rád, rátok?

– Nagyon impulzív. Én kifejezetten szeretem ezt a stílust és egy játékosnak minden energia morzsára szüksége van.

– Ezek az energia morzsák mennyire "szabadultak" el szombat este a fukuokai éjszakában?

– Megünnepeltük a győzelmet, magunk között. Néhány sör mellett és még karaokeztunk is az éjszakában.

Vámos Márton, aki 2 méter 4 centijével a legmagasabb a csapatban, a rengeteg fénykép készítés közepette is válaszolt a kérdéseinkre.

– Hatalmas az eufória. Számítottál ekkora közönségre itt a Duna Arénában?

– Ebből már nekem van tapasztalatom 2013-ból. Tényleg óriási a tömeg és jól esik. A szurkolók szeretete nélkül sokkal nehezebb dolgunk lenne.

– Ha már említetted: két vb győzelmed van. Lehet különbséget tenni közöttük?

– Sok mindenben lehet, viszont azóta eltelt 10 év, akkor 21 éves voltam, fiatalként, a második világversenyem volt. Most pedig már rutinos játékosként álltam a világbajnoksághoz. Teher nem nyomott, mert az idő múlásával megtanulja az ember, hogy úgy próbálja átadni a tapasztalatot a fiatalabb generációnak, amelyet a nagy elődöktől megtanult. Szerencsénkre az ifjonti versenyzőink vevők erre.

– Volt egy 2022-es VB-csapat és most egy 2023-as. 

– Sokkal sikerre éhesebb brigád volt a mostani. Tavaly az olaszok ellen kiestünk, aztán egy picit hitehagyottabbak voltunk. Nyilván vb arannyal a nyakban könnyű mondani, de azért az fontos, hogy kellő motivációval kell a csúcson maradni, mert nyerni olykor könnyebb, mint megtartani a helyünket.

Gergely István kétszeres olimpiai bajnok is elmondta véleményét a csapatról:

– Nagyon örülök, hogy bővült a világbajnokok köre. Ez a fiatal csapat óriási eredményt ért el. Ráadásul az amerikai mérkőzés után kevesen gondoltuk volna, hogy aranyérmesek leszünk. Nagyon sokat hallottam az elmúlt napokban, hogy a kapusok mennyire fontosak, miután én is az voltam ezt így gondoltuk, de ez egy összetett sportág, hogy kinek köszönhető mindez? Ez most egy igazi csapatmunka volt, újra magasra tettük a mércét. Az olimpia már más kategória lesz.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


SPORT
A Rovatból
47 évesen meghalt Berkes László testépítő
Éppen Spanyolországban volt a fitness- és testépítő Európa-bajnokságon. Szívelégtelenség miatt halt meg.

Link másolása

47 éves korában meghalt Berkes László fitnesz- és testépítő – közölte a Magyar Fitness és Testépítő Szövetség.

Közleményükben az áll: a Berkes Team SE ötször szerzett vb-aranyat a fegyveres erők világbajnokságán testépítésben. A sportoló a Magyar Fitness és Testépítő Szövetségben több funkciót is betöltött. A Testépítő Szakág vezetője volt, és a Bírói Bizottság vezetőségének tagjaként is segítette a sportágat. Hozzátették, hogy ezenkívül az Elit Pro szekció irányítójaként dolgozott, továbbá profi bíróként is tevékenykedett.

Berkes László szívelégtelenség következtében hunyt el, mialatt a spanyolországi Santa Susannában zajló fitness- és testépítő Európa-bajnokságon vett részt.

A Magyar Fitness és Testépítő Szövetség saját halottjának tekinti Berkes Lászlót.

A rendőrség reagált a gyászhírre:

„Berkes László r. őrnagy a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ munkatársa a mai napon tragikus hirtelenséggel elhalálozott. A Rendőrség személyi állománya osztozik az elhunyt munkatársunk hozzátartozóinak gyászában”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SPORT
42:0-ra kapott ki hazai pályán egy NB II-es csapat
A magyar válogatott edző sem bírta a gólzáport, kiállították. Ahogy a csapat kapusát is.
VB / Fotó: Frauke Riether/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2024. április 22.


Link másolása

A Kriston SE-Martonvásár szombaton hazai pályán fogadta a listavezető Pécsi MFC-t a női NB II. nyugati csoportjában, ahol 42 gólos vereséget szenvedtek.

A Martonvásár az első negyedórától kezdve emberhátrányban játszott, félidőben már 23-0-s hátrányba került,

a mérkőzés vége előtti tíz percben pedig edzőjüket, az egyszeres magyar válogatott Kriston Attilát is kiállította a bíró.

A Martonvásár a maga 16 vereségével, 1 lőtt, és 240 kapott góljával egyébként csak a Dunaújváros kizárása miatt nem utolsó a bajnokságban, és egyébként egy viszonylag új csapatról van szó, amit Kriston Attila és felesége 2022 nyarán alapított.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SPORT
Meghalt Tatár György
A volt válogatott labdarúgó, a Diósgyőr legendás játékosa 71 éves volt.
Malinovszki András / Fotó: svklimkin/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2024. április 20.


Link másolása

Életének 72. évében meghalt a diósgyőri labdarúgás egyik legnagyobb legendája, Tatár György – adja hírül az MTI.

A DVTK a honlapján szombaton azt közölte, hogy az egykori kiválóságot a klub saját halottjának tekinti.

Tatár György a DVTK saját nevelésű játékosaként tagja volt a kétszeres kupagyőztes, valamint bajnoki bronzérmes csapatnak, és 11 mérkőzésen öt gólt lőtt a magyar válogatottban, valamint szerepelt az olimpiai válogatottban is (8 mérkőzés, 3 gól).

Az NB I-ben 247 mérkőzésen 51 gólt szerzett, az NB II-ben pedig 26 találkozón kétszer volt eredményes.

Pályafutását a spanyol másodosztályban, a Castellonban fejezte be.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SPORT
Jobban fogynak a Szoboszlai-mezek Liverpoolban, mint a Szalah-mezek
Hosszú idő után ez volt az első szezon, amikor nem Mohamed Szalah mezét vették a legtöbben. Az MLSZ TV riportot készített Szoboszlai Dominikról.

Link másolása

Több liverpooli csapattársát is megszólaltató riportot készített az MLSZ Tv Szoboszlai Dominikról, aki arról beszélt, hogy csapatukat a meccsek előtt olyan felfokozott hangulat fogadja a stadionban, hogy már az öltözőben olyan érzése van, mintha elkezdődött volna a mérkőzés.

Ibrahima Konaté, a Liverpool hátvédje is megszólal, szerinte

Szoboszlai még el sem érte a legjobb formáját, és nem kamatoztatta eléggé a vezetői kvalitásait.

Egy sportújságíró is nyilatkozik az adásban, aki egyetért Konatéval abban, hogy Szoboszlai akár képes lehet arra, hogy szezononként 15 gólt is rúgjon.

A riport második felében Szoboszlait a magyar válogatottról kérdezte az MLSZ TV munkatársa. A futballista őszintén beszélt az elmúlt meccseikről, és kiemelte, hogy az, hogy a 14 veretlen meccses szériájuk után becsúszott egy vereség is, teljesen természetes, ilyenkor pedig azt várnák a szurkolóktól, hogy ne a „szarok vagytok, bénák vagytok” hozzáállást vegyék elő újra.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk