GASZTRO
Kenhető, épp megfelelően édes, magában, de kenyérrel, kaláccsal is isteni jó. Ráadásul egészségesebb a bolti változatnál.
GASZTRO
A szilvás gombóc mindig biztos siker. Jöhet második fogásnak, de uzsonnára, vagy édesszájúaknak akár egy vacsorára önálló fogásnak is megállja a helyét. Sokféle elkészítési módja van, mi most a gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes változatot mutatjuk meg. Ételallergiások is fogyaszthatják.
GASZTRO
A tésztájába kakaó és író is került. Tetejéről pedig nem hiányozhat a csokiöntet. Kínálj mellé gyümölcsöt és juharszirupot is.
GASZTRO
A téli ízeket hordozó csokitortának hangulatjavító hatása van. Egyedisége a vodkában áztatott mazsolában és a házilag készített fűszerkeverékben rejlik. Születésnapokra, családi összejövetelekre kitűnő választás lehet. Elkészítése egyszerű, az eredmény különleges.
GASZTRO
Az egyik legmutatósabb és legkönnyebben elkészíthető reggeli a házi készítésű müzli: egyszerűen össze kell kevernetek a hozzávalókat, magvakat és szárított gyümölcsöket.
GASZTRO
Szereted a kávét? És a Semiramis kávét? Aki betér a pécsi Semiramis Garden Panoramaba, a világ legnevesebb termőterületeiről származó húszféle színtiszta és frissen pörkölt arabica kávéból válogathat, amit akár húszféle módon is elkészítenek neki.
GASZTRO
Itt a farsang, itt a fánkszezon. Az égetett édes tésztának számtalan változata van. Hazánkban is igen kedvelt a spanyol nyelvterületek népszerű édessége a churros. Magyar nevét az elkészítési technika alapján kapta. Az élvezetek fokozásáért kínáljatok mellé csoki-, karamell-, vagy vaníliaöntetet.
GASZTRO
A Keserédes az egyik legismertebb csokimanufaktúra Magyarországon. Ha kíváncsiak vagytok, milyen a fűszeres csokiszalámi vagy éppen a belga sörös bonbon, akkor tartsatok velünk a manufaktúrába!
GASZTRO
Negyed óra sütés után a konyha úszik majd a csoki illatban, és egyértelmű, hogy a házi készítésű, friss, meleg csokis kekszre fogtok szavazni, szemben a giga kávézók száraz, hideg, néha kőkemény változataira.
GASZTRO
A perec hazánkban is nagyon kedvelt csemege. Házilag könnyen megcsinálhatod, jól záródó dobozban sokáig eláll. Hétköznapi nasinak, vendégváró falatnak, ünnepi süteménynek is kiváló. Az elkészítéséhez szükséged lesz egy perec alakú kiszúróra.
GASZTRO
Újévkor nemcsak Magyarországon hagyomány, hanem más országokban is szokás sertést enni. Ehhez húshoz sült sárgarépából készített püré a köret. A sárgarépa karikák együtt párolódtak a hússal, ez ad az ételnek különleges zamatot.Ha a szeletekre apróra kockázott sonkát is tesztek, úgy még ízletesebb lesz.
GASZTRO
A lencse a gazdagság szimbóluma, ezért olyan népszerű étel szilveszterkor és újévkor. Pástétomként a büféasztalon is megállja a helyét. Egyszerű elkészíteni, száraz lencse helyett készülhet lencsekonzervből is. Pirítósra kenve kiváló.
GASZTRO
Az olasz ciambelline al vino mintájára készült ez a szilveszteri sütemény. A perechez hasonló, kívül ropogós, belül puha karikák különleges ízét a fehérbor adja meg. Olcsó, és nem igényel speciális konyhai szaktudást a tészta összeállítása.
GASZTRO
Szilveszteri édességnek készítsetek szerencsehozó malackákat. Ez az egyszerű keksz garantáltan nagy siker lesz. Máz nélkül is nagyon finom, de a rózsaszín bevonattal még vonzóbb.
GASZTRO
A sertéshús és a káposzta kiválóan illik a szilveszteri menübe. Elkészítése nagyon egyszerű, pár perc munka van vele, utána már csak magára hagyva sül a sütőben. A húshoz járó csontból készítsetek orjalevest.
Népszerű
Ajánljuk