GASZTRO
A bulgurt leginkább köretként ismerjük, sós ételek készítésénél használjuk fel. A tört búzából azonban nemcsak ebéd és vacsora, hanem könnyen elkészíthető, tápláló, laktató különleges reggeli is főzhető. A receptet kezdőknek is ajánljuk!
GASZTRO
Tombol a medvehagyma szezon. Ez a vadon termő növény kiváló alapanyag, sok mindent készíthetünk belőle. Lehet pesto, leves, főzelék, pogácsa, valójában csak fantázia kérdése. Kísérletezzetek bátran, és örvendeztessétek meg szeretteiteket evvel a finom aprósüteménnyel!
GASZTRO
Sokan szeretjük, mégsem ismerjük az egyik legnépszerűbb italt, a kávét. A kávé különleges világát hozta közelebb hozzánk az első Kreatív Kávéfórum, amit a Corinthia Grand Hotelben rendeztek meg. Tartsatok velünk, és nézzétek meg a kávécsodákat!
GASZTRO
Egyre több helyen kapható már eper, igaz még drága, de ehhez a desszerthez nem is kell belőle sok. Ebbe a csokoládékrémbe kókuszkrém és házi krémsajt is került, valamint levendulás eperdzsem.
GASZTRO
Az arborio rizs egyre elterjedtebb itthon is, és ebből az olasz fajtából finom csokis desszertet tudtok készíteni. Igazi mesterfogás, amit kezdőknek is ajánlunk!
GASZTRO
A medvehagyma a tavasz egyik legkedveltebb fűszernövénye. Sokféle módon el lehet készíteni. De lehet egyszerűen felaprítva vajas kenyérre is szórni. Mi most egy levest mutatunk, melynek főszereplője: a medvehagyma.
GASZTRO
Tudtátok, hogy a konyak(os)meggy régi, magyar találmány? Egy híres cukrász dinasztia leszármazottja Gerbeaud Emil 1886-ban készítette az első és leghíresebb találmányát a konyakmeggyet.
GASZTRO
Köves csoki, ugye milyen jól hangzik? Mondhatnánk azt is, hogy diákcsemege csokiba öntve. Különleges csemegének, születésnapi zsúrokra, ajándékba ajánljuk. Az elkészítése egyszerű, csak minőségi alapanyagok kellenek hozzá!
GASZTRO
Van ahol már elkészültek a mai ünnepi finomságok. A fotókat az I ♥ Csokoládé oldalunkon ti is megosztottátok velünk. Nézzük, mi minden kerül az ünnepi asztalra!
GASZTRO
A különböző sós töltelékkel készült, húsvéti, ízletes süteményeket nevezik legényfogónak vagy vőlegényfogónak. Ezekkel szokás kínálni a lányos házhoz érkező locsolkodókat. Az Ételallergia Online tejmentes hozzávalókból, sonkával és tojással sütött vőlegényfogót.
GASZTRO
Még melegen lekvárral összeragasztott linzerek tetejét citromos cukormázzal vonjuk be, vagy porcukorral szórjuk meg.
GASZTRO
Nagypéntek van, ilyenkor sokan tartjátok a böjtöt. Illetve az ünnepekkor érdemes vegetáriánus családtagokra is gondolni. Ez a lasagne igazi családi étel. Néhány lábas szükséges az előkészületekhez, de megéri ennyi időt és mosatlan edényt belefektetni :)
GASZTRO
Ma van zöldcsütörtök. A nagyhétre eső csütörtöki napot régen így nevezték, és ezen a napon friss zöldségeket ettek. A zöld étel a bő termést szimbolizálja. Készítsétek el ezt a finom medvehagymás gnocchi-t!
GASZTRO
Április 13-14-én a budapesti Corinthia Hotelben: világhírű kávék, alkoholos italkülönlegességek, pörkölés, korlátlan kóstolás, workshopok, bemutatók, hazai ínyenc-sarok és Országos Barista Bajnokság. A Kreatív Kávéfórumon mindent megtalálhattok, aminek köze van a kávéhoz - - mindezt két kávé áráért.
GASZTRO
A soltvadkerti Szent Korona Cukrászda nagyon híres. Sokan állnak meg mellette. Borbély Anita is így tett, olvassátok el élménydús beszámolóját!
GASZTRO
Három különleges húsvéti előételt hoztunk számotokra. A recepteket az Ételallergia Online szakértői állították össze, akik egyaránt gondoltak a laktózérzékenyekre, a tejet nem fogyasztókra, és a tojásallergiásokra is. A recepteket kezdőknek is ajánljuk!
Népszerű
Ajánljuk