GASZTRO
Hazánkban nincs nagy kultúrája a nyúlhús fogyasztásnak, pedig a nyúlhús roppant egészséges, ízes, szaftos, mégsem zsíros húsfajta, készítsetek belőle egy fazék finom, tavaszi levest.
GASZTRO
A népszerű burgonyasalátát tartalmas étellé varázsolhatjátok, hogyha csülköt is tesztek bele. Diétázók szedjék le a csülök zsíros részét, de mások nyugodtan rajta hagyhatják.
GASZTRO
Egykor Blaha Lujza és a nemzet többi színésze is itt ebédelt, vacsorázott, mostantól pedig Ti is elkölthetitek a vasárnapi ebédet a Nemzeti Szállóban. Annyit ehettek, amennyi belétek fér.
GASZTRO
Amikor még nincsenek friss tavaszi, nyár eleji gyümölcsök, de már vágytok valami üde desszertre, ragadjatok meg egy szem zöld almát, és egy fél marék diót, és gyönyörködjetek a végeredményben.
GASZTRO
Ha maradt még a húsvéti sonkából, akkor kiváló lehetőség, hogy felhasználjátok ehhez az ételhez. A tojásos reggelit felfújt formába készítsétek.
GASZTRO
A tizdolog.hu összegyűjtött néhány tipikus mondatot, amit ki ne ejtsetek a szátokon, ha egy borsznob van a környezetetekben.
GASZTRO
Ennek a tortának az az előnye, hogy gyorsan, sütés nélkül készíthetitek el. A lényeg, hogy minőségi alapanyagokból dolgozzatok. A hófehér alapon jól mutatnak a színes cukortojások.
GASZTRO
Ennek a húsvéti keksznek az alapja a kedvelt amerikai cookie, sok csokival, mazsolával és mogyoróval. Bloggerünk a közepét egy kicsit bemélyesztette, aztán színes marcipántojásokat ültetett bele.
GASZTRO
Ez a lazacos fogás előételként és vendégváró falatkaként is kiváló. Fűszeres lazacot készen is vehettek, de házilag is elkészíthetitek. Mindössze lazacra és fűszerekre van szükségetek hozzá.
GASZTRO
Nagypénteken, húsvét előtt még tart a böjt, van, aki szigorú, tejtermék és tojásmentes étrendet követ ilyenkor. A bloggerünk által készített étellel rájuk gondoltunk.
GASZTRO
Csaknem másfél méteres csokinyúl áll a soproni Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda bejárata előtt. Karl Harrer negyven kiló étcsokiból készítette a szobrot, amelynek minden porcikája ehető.
GASZTRO
Ma van zöldcsütörtök. Ajánlatunk egy zöld, tápláló, vitamindús, laktató saláta. Tetszés szerint készíthetitek leveskellel vagy spenóttal.
GASZTRO
Az árpa régen nagyon kedvelt étel volt és mostanság ismét népszerű alapanyag. Élettani hatása nagyon jó. Az szívre, az idegrendszerre is jó hatással van, illetve segíti a sejtépítést. Füstölt sonkával és friss petrezselyemmel keverve üde húsvéti salátát készíthettek belőle.
GASZTRO
Könnyű, látványos és nagyon finom étel, amely ráadásul maximálisan egészséges is. A zöldfűszeres csirkemell sokak kedvence lehet, ráadásul ételallergiások is fogyaszthatják.
GASZTRO
A tükörtojás a magyar konyhában sem ismeretlen. Többnyire a sült szalonnával való párosítása ismert, kedvelt. Ha szeretnénk egy kicsit izgalmasabbá tenni, érdemes kipróbálni ezt a mexikói elkészítési módot. Tortilla lapokat bárhol lehet már venni, a többit meg gyerekjáték elkészíteni. Kitűnő hétfői reggeli lehet!
GASZTRO
A húsvéti előkészületek egyik sarkalatos pontja a sonka. Ha elolvassátok tanácsainkat, nem lesz csalódás az ünnepi asztalnál.
GASZTRO
Végre beindult a medvehagyma szezon! Frissen, feldolgozatlanul is finom, de fűszerként is kiváló. Ezt az egyszerű tojáskrémet is feldobja. Húsvétra kiváló reggeli vagy vacsora lehet, ízlés szerint pirítós vagy friss kenyér mellé kínáljátok.
Népszerű
Ajánljuk