GASZTRO
Régi erdélyi sütemény a darázsfészek, amelyet legtöbben nagymamáink konyhájából ismerünk. A dédnagymama feljegyzései alapján klasszikus változatát készítette el Anita.
GASZTRO
Éjfélkor végetért a Budai Gourmet Fesztivál. A három napja tartó rendezvényen a magyar gasztronómia színfoltjai képviseltették magukat. A legjobb éttermektől a kézműves termelőkig bezárólag mindenki jelen volt, aki számít. Mi mindennap ott voltunk, és megkóstoltuk a legjobb ételeket, borokat, kézműves söröket.
GASZTRO
Harmadik alakalommal rendezte meg a Monori Borút Egyesület a Strázsahegyi Pincék Fesztiválját.
A rendezvénynek több különlegessége is volt, egyrészt az egész országból érkeztek borászok, másrészt Szent Orbán napi vigasságokkal is összekapcsolódott a fesztivál. Ráadásként különböző műfajokban négy tárlat nyílt a hegyi pincékben.
GASZTRO
Egy hónapja nyitotta meg kapuját a belvárosi Kapitány Cukrászda és Pékség Budapesten, amely nekünk bebizonyítja, hogy a tradicionális ízeknek a 21. században is van helyük. Íme, egy kis kóstoló a kínálatból.
GASZTRO
Május 28-án a nyári kiülős szezonra hivatkozva bezárja vaskos pinceajtaját a Lámpás Pinceklub, úgyhogy ha szeretitek a jófajta csapoltat (világos és barna Staropramen, Löwenweisse búzasör) a héten mindenképpen tegyetek egy látogatást ebbe a szerethetően lakájos pincekocsmába.
GASZTRO
Nálunk szokatlan, Erdélyben mindennapos. A lestyán kiváló fűszer, a tojásos salátaleves lestyánnal fűszerezve pedig a legjobb tavaszi ételek egyike lehet.
GASZTRO
A klasszikus mesék ma is élnek, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint Ugron Zsolna pár hónapja megjelent, Úrilányok Erdélyben című könyve. Az erdélyi, nemesi származású, egykori tévés újságírónő modern lányregénybe foglalta szerelme történetét.
GASZTRO
Kéthetes túránk végére értünk, a legjobb budapesti gyros nyomában ezalatt 14 gyrost, dönert, shawarmát ettünk, én még a húsmentességemet is megszakítottam, hogy megtaláljuk nektek a legjobb helyeket. Az első két helyezettnél olyan élményben volt részünk, amire egyáltalán nem számítottunk.
GASZTRO
Mit csináljunk a rengeteg csokoládényúllal, ha nem szeretnénk megenni? Természetesen tejcsokoládés süteményt mogyorós tejszínes öntettel!
GASZTRO
Három évvel ezelőtt, amikor ezt a szót hallottam - fúziós -, nem tudtam másra gondolni, mint egy hatalmas Tokamak-kamrára, ahol százmillió Celsius fokon olvadnak egybe az atomok, akár a Napban. Az ilyesmi egyáltalán nem passzol az evéshez.
GASZTRO
A tavasz beköszöntével az erdélyi piacokon megjelennek a különböző zöld növények. Több olyan vadon élő zöld van, mely a magyar konyhában nem ismert, de a balkáni konyha rendszeresen használja. Én a legutolsó piaci vásárláskor 3 csokor friss, zsenge sóskával tértem haza.
GASZTRO
A tojáslikőr sokunk kedvence, és küönösen finom, ha desszertek hozzávalójaként használjuk fel. Kiváló édesség készíthető belőle, és nem csak húsvétra.
GASZTRO
Talán a húsvéti ételek szimbolikája a legősibb és a legösszetettebb. Jó lenne tudni a valós okát, hogy miért merült feledésbe a bárány, hiszen ez a legősibb szimbólumok egyike.
GASZTRO
Mi kell egy zseniális ötlethez? Három egyetemista, akiknek elegük van a hagyományos bárokból meg kávézókból. Tíz évvel ezelőtt pont ez történt, amikor e három diák összefogott, és nyitott egy helyet, ahol el tudtak tölteni egy pár csendes órát az iskola után.
GASZTRO
Mit kezdjünk maradék dermedt sült csirkénkkel, ha már jelenlegi formájában nem akarunk még egyszer nekifutni. Mexikóit? Azt meg hogyan? Megmutatjuk!
GASZTRO
Lötyög az üveg alján még egy kis bor? Meginni sok, kiönteni kár? Kár lenne tartogatnunk, hiszen remek ebéd főzhető belőle. Nézzük meg hogyan!
GASZTRO
Szerintetek lehet fagyit készíteni ibolyából? Mármint úgy, hogy szó szerint a virágot használjuk hozzá. Nos, annak idején ez volt az egyik legnépszerűbb királynénk, Sissi kedvenc csemegéje.
Népszerű
Ajánljuk