GASZTRO
A Luca naphoz ételkészítési hagyományok is tartoznak. Borbély Anita megmutatja nektek, hogyan készül a mézes pogácsa, ami bizonyára a boszorkányoknak is ízlene.
GASZTRO
Karácsonyra finom salátákat ajánlunk számotokra, amelyek önálló fogásként és köretként is megállják a helyüket. Mindegyik egyszerű, így kezdő háziasszonyoknak is ajánljuk.
GASZTRO
Nagyon szép csokikat lehet otthon készíteni. Ezt Emőke marcipánkrémes tallérja is bizonyítja. Ha szeretitek a marcipánt ennek az édességnek nem tudtok ellenállni. Kiváló ajándék karácsonyra, születésnapra, névnapra, de bármilyen alkalomra elkészíthetitek, a siker garantált.
GASZTRO
Az elmúlt hetekben megmutattuk nektek, hogyan készíthettek műanyag formában illetve forma nélkül bonbont. Most a szilikonformásat mutatjuk meg lépésről-lépésre. Még mindig nem késő a házi karácsonyi ajándékoknak nekiállni.
GASZTRO
A Gourmet Ház egyszerre cukrászda, kávézó és csokoládé manufaktúra. Kézműves bonbonkészítés, csokirobot és csokifa vár titeket.
GASZTRO
Csokiból már mutattunk pár meglepő dolgot, de úgy látszik, az emberei fantázia határtalan. Most például hatalmas csoki-épületeket gyűjtöttünk össze a világból. Ahol a falaktól az ablakokon át az ajtókig minden csupa csoki.
GASZTRO
Múlt héten bemutattuk nektek, hogyan kell bonbont készíteni polikarbonát formában. Most egy egyszerű változatot ajánlunk, amihez még forma sem kell, mégis nagyszerű ajándék lehet. Emőkétől megtudhatod a marcipános kocka készítéseinek titkait.
GASZTRO
Mai sütemény ajánlatunkban minden finomság megtalálható: dió, krém és kakaó. Ezúttal gondoltunk a lisztérzékenyekre is, mert ez a süti gluténmentes. :)
GASZTRO
Az ünnepek közeledtével ismét előkerülnek az elegáns italok. A pezsgő jellegű italok között nagy különbségek vannak. A legexkluzívabb a champagne, ami itthon kevésbé ismert. A Paris Budapest Étterem champagne vacsoráján készült képes beszámolónkból, megtudhatjátok mit tud ez az ital.
GASZTRO
Nincs is jobb dolog annál mint, hogy egyedi ajándékokkal lepjük meg szeretteinket. Sok ajándék már előre elkészíthető, így nem kell az utolsó pillanatokban kapkodni. Emőke segítségével megmutatjuk a bonbon készítés alapjait
GASZTRO
A csoki az egyik legjobb dolog a világon. Valószínűleg így gondolták a csoki-szobrok készítői is, akik azonban nem csak eszik a csokoládét, hanem a jelek szerint művészetük alapanyagaként is ezt használják. Beleharapnátok?
GASZTRO
Különleges divatbemutató lesz vasárnap, az Ízek és Borok Kiállításon. Ismét bemutatkozik a Bikavér Kollekció, vagyis a modelleken olyan ruhákat láthattok majd, amelyeket a szőlő és a bor szeretete ihletett. Mindezt délután háromtól, a Hungexpon.
GASZTRO
Budapesten megnyílt az első magyar borokra és párlatokra szakosodott komplexum a Vinopolis. A rendezvényközpontban a hazai borkínálat mellett, külföldi borválaszték is vár rátok. A borboltban 1000 féle bor közül választhattok, míg a borbárban 100 kóstolható tételt találtok.
GASZTRO
Ma is Szent Márton újborfesztivállal és libatorral vár benneteket Szentendre, egészen este hat óráig. Kóstolhattok mindenféle libás finomságot, meg kiváló kézműves újborokat, de lesz mesejáték, táncház és Söndörgő koncert is.
GASZTRO
Sokszor gondot okoz, hogy sütés után mit csináljunk a tojásfehérjékkel, Vagy az, hogy látványos sütit készítsünk vendégeinknek, ami sokáig eláll, ezért előre megsüthetjük. A kávés habcsók mindkét problémára megoldás lehet és még szép is. :)
GASZTRO
A tavalyi nagy siker után idén újra megrendezik Debrecenben a Márton-napi Libalakoma Egri Borcsillagokkal elnevezésű gasztronómiai eseményt. A kezdeményezés nagyszerű és látható, hogy miként is tud együttműködni két nagyváros.
Népszerű
Ajánljuk