GASZTRO
Erdélyben nagyon kedvelik a csorbának nevezett, tartalmas leveseket és a bárányhúst. Rita segítségével megmutatjuk, hogyan készíthettek autentikus ünnepi levest húsvétra. A technika nem bonyolult, bátran fogjatok hozzá!
GASZTRO
Közeleg a húsvét és a kalácssütés ideje. Az ételallergiások sem maradhatnak ki ebből a finomságból. Az Ételallergia Online glutén- és laktózérzékenyeknek készített igazi húsvéti mandulás kalácsot.
GASZTRO
A csokoládéhoz jól passzol a levendula bódító illata. Ez a desszert akár egy romantikus vacsora záróakkordja is lehet. A siker garantáltan nem marad el. Készítsetek mellé színes gyümölcskörítést is, hiszen ehhez a műfajhoz ez szinte magától kívánkozik.
GASZTRO
Ma kezdődött a budapesti Étterem Hét, amikor egy héten keresztül minden résztvevő étterem egységesen 3000 Ft-ért kínál (szervízdíjjal együtt) egy-egy 3 fogásos ebéd/vacsora menüt! Az Étterem Hét-en közel 50 budapesti „TOP étterem" vesz részt!
GASZTRO
A hagyományos sütik mindig jól jönnek, legyen szó ünnepről, családi, baráti eseményről, vagy akár egy szimpla hétköznapról. A tésztát a rumba áztatott piskóta teszi különlegessé. Ezt a receptet kezdőknek is ajánljuk!
GASZTRO
Minden évben húsvétkor szoktunk készíteni tojáslikőrt. Ajándéknak is kitűnő, de előfordul, hogy a húsvéti desszertekhez is szükség van rá. Ez a recept nem a legegyszerűbb az igaz, de érdemes kipróbálni mert nagyon finom.
GASZTRO
Úgy gondolom, ez a világ legfinomabb nyers csokoládétortája. Még azt is megkockáztatom, ez a világ legfinomabb csokoládétortája.
GASZTRO
Nagy sikerrel zárult a IV. Online Cukrász Verseny, ami egy torta-, cukrászati artisztika- és cukorvirág-verseny. A díjakat Mosonmagyaróváron adták át. Az ünnepségen élő cukorvirág verseny és Cukor Show is volt. Nézzétek meg a gasztronómiai műalkotásokat!
GASZTRO
New York és Párizs után idén mi is csatlakozunk a Macaron Nap nevű rendezvényhez. A macaron könnyű, változatos krémekkel töltött, igazán finom és divatos édesség. Arra biztatunk benneteket, hogy próbálkozzatok meg az elkészítésével.
GASZTRO
Tortacsodák, mégpedig tőletek. Az édes műalkotásokat ti kaptátok, vagy adtátok, és kérésünkre velünk is megosztottátok I ♥ Csokoládé oldalunkon. Milyen ötletes, személyes, különleges süteményeket lehet készíteni? Lássuk most a ti fotóitokat!
GASZTRO
Üde tavaszi krémdesszert, mely hagyományos alapanyagokból is elkészíthető. Az édességet az eper, a túró és a lime ihlette. Alapja kukoricalisztből készült piskóta és epres öntet; a krém lágy textúráját pedig a ropogós mandula emeli ki.
GASZTRO
A nálunk csak kevéssé ismert macaron ínyenc csemege, amiből csak ritkán találni igazán jól elkészítettet. Erre most itt a lehetőség, mert március 20-án végre nálunk is rendeznek Macaron-napot.
GASZTRO
Egészséges csokitorta sütés nélkül, ennél több már nem is kell. Friss eperrel vagy málnával a legfinomabb.
GASZTRO
Édes meglepetéssel nyitott a Zsolnay Kulturális Negyed kézműves utcája. A boltban hagyományos édességek készülnek, és a cukorkakészítés folyamatát élőben is megnézhetitek. A cukormester semmit nem tart titokban, csak az arányokat.
GASZTRO
Tavaly március 15-én a Kossuth kifli receptjét osztottuk meg veletek. Idén is a 19. századi Magyarországhoz kapcsolódunk, most azonban Deák Ferenc tortájának elkészítését mutatjuk be.
Népszerű
Ajánljuk