GASZTRO
Nem igazi a nyár hamburger nélkül. Mi a helyzet ha vega vagy, vagy csak egyszerűen valami újdonságra vágysz? Készítsz húsmentes hambit, ahol a húspogácsát a különleges quinoa-bab fasírt helyettesíti. A receptet kezdőknek is ajánljuk!
GASZTRO
Ha egy kicsit fel akarjátok dobni a vastag palacsintát, érdemes ezzel a recepttel próbálkoznotok, a fekete szín színes gyümölcsökkel nagyon jól mutat. A mákliszt miatt viszonylag sok tojás kell bele. Kicsit jobban törik, mint a hagyományos liszttel készült, ami nagyon jól kompenzálható valamilyen krémmel, lekvárral. Kezdőknek is ajánljuk!
GASZTRO
Itt a dinnyeszezon! Ez a gyümölcs nemcsak önmagában fogyasztható, hanem többféleképpen felhasználható. Most egy nagyon könnyű és finom salátát mutatunk számotokra. Ne ijedjetek meg, a dinnye működik sós változatban is. Ebédre, vacsorára egyaránt kiváló fogás. Diétázóknak is ajánljuk!
GASZTRO
Ez egy indiai ital, hazánkban is nagyon népszerű. Otthon sokkal olcsóbban elkészíthetitek. Ha az alapanyagokat előre behűtitek, akár elkészítés után már fogyaszthatjátok is. Reggelire, tízóraira is jó, vagy csak úgy üdítő kényeztetésként.
GASZTRO
Budapest legbarátságosabb pincérét keresik egy új versenyben, ahol a neten szavazhattok majd arról, szerintetek kire illik legjobban ez a jelző. A versenyt a Pincér Akadémia szervezi. Azt mondják, ideje, hogy Magyarországon is elterjedjen a vendégközpontú vendéglátás.
GASZTRO
Ez egy könnyű, frissítő jégkrém, gyümölcsös és enyhén savanykás. Ilyet otthon is könnyen készíthettek. Calippo formát is lehet kapni, de a hagyományos jégkrém forma is megteszi.
GASZTRO
Ismeritek a tagine-t? Ez a marokkói eredetű kúpos anyag edény, amiben pörköltszerű zöldséges és húsos ételeket készítenek, nálunk is több helyen kapható. Ha nincs ilyen edényetek egy méretes, vastag falú, fedővel ellátott sütőedény is megteszi. A hangsúly a lassú főzésen van!
GASZTRO
A világ legegyszerűbb csokoládés fagyiját te is könnyen elkészítheted. Ha van jégkrémformátok, az még jobb.
GASZTRO
Szeretitek a mogyoróvajat? Házilag a bolti ár töredékéért készíthetitek el, se cukor, se olaj nem kell hozzá, csak mogyoró és egy erős aprítógép. Öt perc alatt elkészül, és olyan krémes lesz, hogy a szájpadlásra tapad. Kenyérre kenve, sütemények, bonbonok készítéséhez egyaránt jó.
GASZTRO
A Magyarország Cukormentes Tortája versenyen, amelyre 20 tortát neveztek be a cukrászatok a zsűri egyhangú döntést hozott, de a győztes nevét csak augusztusban hozzák nyilvánosságra.
GASZTRO
Ez a torta nem csak azért szuper mert extrán csokis, hanem azért is mert még nagy melegben is szállítható. Gyorsan megsül, ami szintén nagy előny.
GASZTRO
Ilyen időben jobban csúsznak a jeges desszertek. De hogy lehet egy jégkrém finom, egészséges, és csokis is egyben? Most megtudhatjátok!
GASZTRO
vaníliás krém lágysága, a meggy savanykássága oldja az extrán mákos ízt, így már nem is olyan vészes az egész ügy.
GASZTRO
Ismeritek a bagelt? Ennek a reggeli péksüteménynek Amerikában nagyon nagy sikere van, de itthon is egyre több helyen kínálják. Nem kell érte sok pénzt fizetnetek, készítsétek el inkább otthon. Számos felhasználási módja ismert, hideg és melegszendvicsként is finom.
GASZTRO
Ez a különleges desszert is az 1800-as évekből való. Kriszti olyan szintre fejlesztette, hogy most is eltudjátok készíteni. A bundás almába rumos meggy kerül, köretként pedig a fagyi őse, sörbet dukál mellé.
Népszerű
Ajánljuk