GASZTRO
A mákos guba tradicionális karácsonyi édesség. A néphagyomány szerint úgy tartották, a sok apró mákszem pénzt hoz a házhoz az új évben. Egyszerű elkészíteni, ráadásul olcsó desszert. Ha kicsit elegánsabb változatra vágysz, készíts ropogós tojáshabot a tetejére.
GASZTRO
A habkarika elkészítése nagyon egyszerű. A karácsonyfát is díszíthetitek vele, de ajándékba is adhatjátok. A karácsonyi süteményválaszték része is lehet.
GASZTRO
A sütinyalóka, vagy eredeti nevén cake pop már nálunk is hódít. Nem hiába, hiszen nagyon finom.
GASZTRO
Karácsony előtt jön a bejlgirecept, bárki eheti ezt a finomságot, hisz glutén- és laktózmentes.
GASZTRO
Ettél már Harcsa-gyroszt? Vagy olvasztott cheddar sajtos, hagymalekváros, pirított baconnel megszórt hot dogot? Esetleg Arigato marha-sajtburgert? Most mindezt megkóstolhatod vasárnap estig a Hold utcai piacon, a II. Street Food Show-n.
GASZTRO
Torta és design, minőségi alapanyagok és a legnemesebb cukrászművészeti hagyományok, londoni mesterlevél és egy elbűvölő csapat. Mindez Budapest szívében, egy varázslatos helyen – nézzetek be velünk a Preston torta manufaktúra műhelyébe!
GASZTRO
Nem tudtok megegyezni, hogy karácsonykor diós vagy mákos beigliből készüljön több? Megtaláltuk erre a kényes kérdésre megoldást: beigli helyett flódni!
GASZTRO
Karácsonyi vagy szilveszteri nasiként jól jöhet ez a finom pogácsa. Egyszerűen abbahagyhatatlan, elkezded enni és azt érzed, hogy muszáj mindig visszamenni még egyért. A receptet kezdőknek is ajánljuk!
GASZTRO
A növényi tejek helyettesíthetik a tehéntejet, és világuk egyre sokszínűbb, ugyanakkor drágák. A házi változat nagyon egyszerű és megfizethető. A rizs a legegyszerűbb választás első körben, egyrészt minden háztartásban van, másrészt a mandulához képest olcsóbb. Ez egy alaprecept, felhasználás és tetszés szerint ízesíthetitek.
GASZTRO
Másnapos ételnek, újévi finomságnak is kiváló, de ha csak egy kellemes ebédet szeretnétek, akkor is könnyű elkészíteni ezt a citromos lencselevest.
GASZTRO
Az Auguszt Cukrászda újraalapítója, Auguszt Elemér idén lenne 100 éves. Ebből az alkalomból "Édes dinasztia" címmel december 2-án kiállítás nyílt a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban. Mi pedig a belvárosi Auguszt Cukrászdába látogattunk, hogy ízelítőt adjunk a nagy múltú cukrászdinasztia életéből, süteményeiből.
GASZTRO
Ez a csokis finomság nagyon egészséges. Nasinak vagy egy finom kávé mellé kiváló, de egy kis energiaszeletként uzsonnára is fogyaszthatjátok. Paleósoknak és gluténérzékenyeknek is ajánljuk.
GASZTRO
Ennek az almás süteménynek a nagyon finom, omlós tészta az alapja. A látszat ellenére egyáltalán nem bonyolult elkészíteni. Ideális tízóraira, uzsonnára, ebéd után desszertként. A karácsonyi menübe is illeszthető.
GASZTRO
Egy novemberi ködös-szürke pénteken kerekedtünk fel, hogy látogatást tegyünk a Szamos Csokoládéiskola műhelyébe. Hiába próbálta kedvünket szegni a barátságtalan, esőre hajló idő, rögtön felvillanyozódtunk, ahogy - a Szamos Gourmet házba belépve – megcsapott minket az isteni csokiillat.
GASZTRO
A gasztroplázának becézett Hegyvidék Központban provence-i stílusú, francia cukrászda nyílt. A klasszikus sütemények mellett, szezonális édességek, alkalmi különlegességek is várnak rátok. A hely specialitása a macaron, 2012 legjobb változatát is itt találjátok.
Népszerű
Ajánljuk