GASZTRO
Ma van zöldcsütörtök. A nagyhétre eső csütörtöki napot régen így nevezték, és ezen a napon friss zöldségeket ettek. A zöld étel a bő termést szimbolizálja. Készítsétek el ezt a finom medvehagymás gnocchi-t!
GASZTRO
Április 13-14-én a budapesti Corinthia Hotelben: világhírű kávék, alkoholos italkülönlegességek, pörkölés, korlátlan kóstolás, workshopok, bemutatók, hazai ínyenc-sarok és Országos Barista Bajnokság. A Kreatív Kávéfórumon mindent megtalálhattok, aminek köze van a kávéhoz - - mindezt két kávé áráért.
GASZTRO
A soltvadkerti Szent Korona Cukrászda nagyon híres. Sokan állnak meg mellette. Borbély Anita is így tett, olvassátok el élménydús beszámolóját!
GASZTRO
Három különleges húsvéti előételt hoztunk számotokra. A recepteket az Ételallergia Online szakértői állították össze, akik egyaránt gondoltak a laktózérzékenyekre, a tejet nem fogyasztókra, és a tojásallergiásokra is. A recepteket kezdőknek is ajánljuk!
GASZTRO
Láncfűrész és vasaló - ezekkel az eszközökkel dolgozik a világ legjobb jégszobrásza, M. Tóth Zsolt, akinek számos alkotása megtekinthető a nemrég nyílt budapesti jégbárban. A "jégkunyhóba" mi is ellátogattunk, sőt, pár nappal előtte megjártuk a stockholmi Ice Bar-t is!
GASZTRO
Az egyre népszerűbb répatorta alternatívájaként született a répás muffin. Ez a sütemény kiváló desszert lehet húsvétra. A répától nem kell megijednetek, ízben nem domináns, a tészta édességét fokozza. Kezdőknek is ajánljuk!
GASZTRO
Erdélyben nagyon kedvelik a csorbának nevezett, tartalmas leveseket és a bárányhúst. Rita segítségével megmutatjuk, hogyan készíthettek autentikus ünnepi levest húsvétra. A technika nem bonyolult, bátran fogjatok hozzá!
GASZTRO
Közeleg a húsvét és a kalácssütés ideje. Az ételallergiások sem maradhatnak ki ebből a finomságból. Az Ételallergia Online glutén- és laktózérzékenyeknek készített igazi húsvéti mandulás kalácsot.
GASZTRO
A csokoládéhoz jól passzol a levendula bódító illata. Ez a desszert akár egy romantikus vacsora záróakkordja is lehet. A siker garantáltan nem marad el. Készítsetek mellé színes gyümölcskörítést is, hiszen ehhez a műfajhoz ez szinte magától kívánkozik.
GASZTRO
Ma kezdődött a budapesti Étterem Hét, amikor egy héten keresztül minden résztvevő étterem egységesen 3000 Ft-ért kínál (szervízdíjjal együtt) egy-egy 3 fogásos ebéd/vacsora menüt! Az Étterem Hét-en közel 50 budapesti „TOP étterem" vesz részt!
GASZTRO
A hagyományos sütik mindig jól jönnek, legyen szó ünnepről, családi, baráti eseményről, vagy akár egy szimpla hétköznapról. A tésztát a rumba áztatott piskóta teszi különlegessé. Ezt a receptet kezdőknek is ajánljuk!
GASZTRO
Minden évben húsvétkor szoktunk készíteni tojáslikőrt. Ajándéknak is kitűnő, de előfordul, hogy a húsvéti desszertekhez is szükség van rá. Ez a recept nem a legegyszerűbb az igaz, de érdemes kipróbálni mert nagyon finom.
GASZTRO
Úgy gondolom, ez a világ legfinomabb nyers csokoládétortája. Még azt is megkockáztatom, ez a világ legfinomabb csokoládétortája.
GASZTRO
Nagy sikerrel zárult a IV. Online Cukrász Verseny, ami egy torta-, cukrászati artisztika- és cukorvirág-verseny. A díjakat Mosonmagyaróváron adták át. Az ünnepségen élő cukorvirág verseny és Cukor Show is volt. Nézzétek meg a gasztronómiai műalkotásokat!
Népszerű
Ajánljuk