hirdetés
anitanyito.jpg

"Mikor kopasz lettem, az orvosom is levágatta a haját" - őszintén mesélt az agydaganattal folytatott harcáról a magyar vlogger

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 19.


hirdetés

„Bár csak egy apró dolog változott a külsőmön, mindenki máshogy nézett rám onnantól. Mindenki számára egyértelművé vált, hogy valami baj van, valami súlyos dologgal küzdök” – árulta el. Azonban ez csak kezdetben jelentett nehézséget: Anita egy Facebook-csoportnak köszönhetően 5 parókát kapott ingyen, de végül annyira megszerette új frizuráját, hogy egyszer sem viselt műhajat.

„Plusz erőt adott, hogy nincs hajam, hogy innentől bármire képes vagyok, bármit végig tudok csinálni.”

Ám a valódi nehézségek a műtét után kezdődtek. A 4 órás operáció a beszédért felelős központot érintette, így egy héten át se beszélni, se írni, se olvasni, se számolni nem tudott. A regenerálódást egy pszichológus segítette, aki minden nap meglátogatta Anitát.

„Eleinte nem tudtam összeadni két egyjegyű számot, és a nevemet sem tudtam leírni. Mindent felfogtam, ami körülöttem történt, de képtelen voltam elindítani a saját válaszaimat. Attól rettegtem, hogy hosszútávon is így marad.

Az orvosok a legrosszabbra készítettek, de végül a lehető legjobban alakult. Nagyon nehezen fogadtam el a fizikális állapotom is. A műtét után 5 nappal szétszedtem a katéterem, mert egyedül akartam fogat mosni. A fürdőben elájultam, a puffanásra jöttek be az ápolók. Fekve úgy érzi az ember, bármit meg tud csinálni, de egy ilyen komoly beavatkozás rengeteget kivesz belőled fizikálisan.”

Anita összesen egy hónapot töltött a pécsi kórház rehabilitációs osztályán, de ott olyan jó kapcsolatba került az orvosokkal és a nővérekkel, hogy azóta is visszajár hozzájuk látogatóba. Ahhoz képest, amit a magyar egészségügyről hallott korábban, mindennek a szöges ellentétét tapasztalta.

Elmondása szerint részben ebből merített erőt az elmúlt hónapokban:

„Nem adtam annak opciót, hogy rosszul sül el a műtét. A sport olyan önfegyelmet, fájdalomtűrést és akaraterőt adott nekem, amely egy ilyen szituációban is a hasznomra válik. A krízishelyzetekben kétféleképpen reagálnak az emberek: vagy még jobban küzdenek, vagy feladják. Én az előbbi kategóriába tartozom. Az orvos-páciens viszony is nagyon fontos. Maximálisan megbíztam a professzorban, aki műtött, mind emberileg, mind szakmailag. Mikor kopasz lettem, ő is levágatta a haját szolidaritásból.”

A műtét után nem sokkal pedig már meg is jelent az első fotó az Insta-feedben: a frissen operált lány a kórházi ágyon fekszik, a fején hatalmas seb, ám a sminkje olyan makulátlan, hogy reklámmagazinokban is helyt állna.

„Alig vártam, hogy végre olyan állapotba kerüljek, hogy újra sminkelhessek. Talán ez felszínesen hangzik, de azt éreztem, hogy így továbbra is önmagam vagyok, kellett ez az önbecsülésemnek. Kisminkelve kevésbé láttam magam betegnek” – árulta el. Utólag egyedül azt bánja, hogy nem vlogolt a gyógyulási folyamat alatt, hiszen szívesen megmutatta volna azokat a mindennapi örömöket és árnyoldalakat, amik az elmúlt hónapjaiban hatást gyakoroltak rá.

Bár a nehezén már túl van, továbbra is vizsgálatokra kell járnia, mert lehetséges, hogy utókezelést igényel majd a beavatkozás. Anita a pszichológusa segítségével dolgozza most fel az elmúlt 9 év traumáit.

„Furcsa ezt mondani, de ennyi év alatt az életem részévé vált a tumor. Nem mondom, hogy hiányzik, de egyelőre nem megkönnyebbülést érzek, hanem zavart, nem tudom, hogyan tovább. Fizikailag képes lennék már arra is, hogy edzést tartsak vagy dolgozzam, de egyelőre a pihenésre szeretnék koncentrálni.”


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
nagymama.jpg

8 hónapja hiába keres albérletet fogyatékos unokájával a nagymama

Most az asszony fiának kis házában húzzák meg magukat, emiatt azonban 5 gyerek a padláson, apjuk pedig a pincében alszik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 15.


hirdetés

Nyolc hónapja hiába keres albérletet egy nagymama, aki súlyosan fogyatékos unokáját gondozza. A 30 éves férfi képtelen ellátni magát. Az unokát születése óta a nagymama gondozza, mert az anyja nem volt hajlandó ellátni a beteg gyerekét. Az asszony elmondása szerint egyetlen pillantásából is tudja, mit szeretne az unokája.

Az előző albérletükből azért kellett menniük, mert a megemelt díjat már nem tudták fizetni. Most az asszony fiának kis házában húzzák meg magukat. Emiatt azonban 5 gyerek - 8-tól 15 éves korúak - a padláson, apjuk pedig a pincében alszik.

A gyerekek csak aludni járnak a padlásra, napközben inkább kint vannak az udvaron, ott játszanak. Bár igyekeznek segíteni, és szívesen játszanak is a beteg rokonnal, de nekik sem könnyű a helyzetük.

A 63 éves asszony egyre nehezebben tudja ellátni a beteg férfit, aki még az ételt is csak tőle fogadja el. A család bármilyen segítséget elfogadna, ami kicsit szebbé tenné Dénes életét, de a legfontosabb egy külön lakás lenne.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
baba2.jpg

Saját gyermekét segítette világra egy apuka Vas megyében

Hirtelen indult be a szülés a kismamánál. Mire a mentők kiértek, már meg is született a pár kisfia.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. február 19.


hirdetés

Riadt férfihang kérte kedd délután a Szombathelyi Mentésirányítás segítségét, harmadik gyermekét váró párjánál ugyanis, talán megindult a szülés - számolt be Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

A fájások ekkor még nem voltak gyakoriak, a mentésirányító a legközelebbi mentőkocsit riasztotta, miközben vonalban maradt az édesapával.

A helyzet azonban gyorsan változott, a fájások egyre gyakrabban és erősebben jelentkeztek, így a rutinos mentésirányító hölgynek meg kellett győznie az édesapát, hogy vizsgálja meg a párját. Az eredmény egyértelmű volt, az instrukciók alapján az apukának kellett megkezdenie a már beindult szülés levezetését.

Eközben egy emelt szintű egység is elindult a segítségükre.

A férfi hősiesen követte a mentésirányító minden mondatát és éppen az első mentő érkezésének pillanatában, meg is született az egészséges kisfiú.

hirdetés

Végül az újszülöttet és az édesanyját ellátás után, a hős apuka kíséretében, stabil állapotban szállították kórházba a mentők.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
kekvillogo.jpg

Rendőrök mentették meg egy Dunába esett férfi életét

A férfi az Árpád híd pesti hídfőjénél sodródott a vízben, amikor értesítették a rendőrséget.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 16.


hirdetés

A rendőrségre február 15-én 23 óra 35 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapest XIII. kerületében,

az Árpád híd pesti hídfőjénél egy férfi sodródik a vízben.

- írja a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei tíz percen belül a helyszínre értek és az eszméletlen férfit a hajóba emelték, stabil oldalfekvésbe helyezték, és izolációs fóliát tettek rá.

A férfit további ellátása céljából átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik kórházba szállították.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
palfi-jeno-szajmaszk-gyujtes.jpg

Szájmaszkot gyűjt a kínaiaknak egy Kínából hazatérő magyar férfi

Pálfi Jenő elmesélte, mit tapasztalt Kínában, amióta kitört a koronavírus-járvány, és miért akar segíteni az ott élő szeretteinek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 19.


hirdetés

Szájmaszkokat gyűjt egy Kínából hazatérő magyar férfi a kínaiaknak - számolt be róla az RTL Híradó.

Pálfi Jenő Kínában él, néhány hétre azonban most hazalátogatott Magyarországra. Bár teljesen egészséges (ezt az állandó ellenőrzések is igazolják), itthoni ismerősei a koronavírustól tartva egyelőre nem mernek hozzá közel menni. Abban bízik, hogy ha lejár a 14 napos lappangási idő, már szívesebben látják majd.

A férfi korábban már nyilatkozott az RTL Klubnak arról, milyen az élet most Kínában a koronavírus-járvány kitörése óta.

Mint mondta, úgy érezte, mintha a Marson lenne, nem is a Földön, mert mindenki maszkban jár, az emberek távolságot tartanak egymástól, és rettegnek attól, hogy megfertőződhetnek.

A kínai patikákban már egyáltalán nem lehet szájmaszkot kapni, az új szállítmányok pedig elsősorban Vuhanba mennek, ezért Pálfi Jenő úgy döntött,

hirdetés

itthon gyűjt maszkokat azoknak, akik abban a kínai városban élnek, ahol ő. Bízik abban, hogy sikerül összegyűjtenie pár ezer darabot.

Bár most egy darabig Magyarországon marad, most is folyamatosan követi a Kínából érkező híreket, és sokat gondol ottani szeretteire. Azt mondja, a járvány ellenére szívesen megy vissza majd az országba.

Az RTL Híradó riportja:


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!