hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

Lóci játszik: Ebben a zenekarban voltaképpen 7600-an vagyunk

Bulis, táncolható dalok és mindenre elszánt, fanatikus rajongótábor – a kettő együtt egészen a Sziget nagyszínpadáig juttatta az együttest. De hogyan tovább?
Láng Dávid - szmo.hu
2017. június 07.

hirdetés

Csorba Lóci egy szál gitáros előadóként már jó ideje stabil szereplője a budapesti klubéletnek, néhány éve azonban elkezdtek felpörögni körülötte az események.

A Lóci játszik szólóprojektből teljes felállású, fúvósokkal és billentyűvel felturbózott zenekarrá vált, amely sorra nyerte az elismeréseket a Ki Mit Tube-tól a Veszprémi Utcazene Fesztiválon át a Fonogram-díjig. A közelmúltban pedig a Nagyszínpad verseny idei kiadásában végeztek az első helyen.

A frontember emellett a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című film zenéjével is jó néhány rajongóra tett szert. A dalokat élőben előadó VAN filmzenekar június 8-án hosszú kihagyás után lép fel újra, ezúttal már Reisz Gábor következő filmjének hanganyagából is ízelítőt adva. Ezek a témák mind szóba kerülnek az alábbi interjúban.

– Hogy teltek a döntő utáni napok?

– Főleg ünnepléssel, illetve interjúról interjúra rohangálással. Arra például egy percem nem jutott, hogy elmenjek edzeni, vagy futni. Azért kedden belefért egy Bruno Mars koncert, ami szintén hatalmas élmény volt. Talán jövő héten már kicsit levegőhöz jutunk, és főleg úgy igazán leesik majd nekünk, hogy basszus, tényleg megnyertük a Nagyszínpadot… (nevet)

hirdetés

– Több emberrel is beszéltem még az elődöntők előtt, akik már akkor biztosak voltak benne, hogy ti fogtok győzni. Nektek ez mennyire volt egyértelmű?

– Az esélytelenek nyugalma nyilván az esélyteleneket illeti meg – mi annyit éreztünk, hogy valami lehetőségünk azért van, ebből adódóan izgultunk is rendesen. A felkészülést úgy képzeld el, hogy

"
pénteken volt az első koncertünk, azelőtt már egy hetet dolgoztunk rajta, onnantól a döntőig pedig gyakorlatilag 0-tól 24-ig erre fordítottuk minden energiánkat. Ezt nyilván csak úgy lehet bírni, ha hiszel benne, hogy a végén akár meg is nyerheted.

A legnagyobb köszönet persze a rajongóinkat illeti. Kiépítettünk egy úgynevezett Krokodíler-hálózatot – Krokodil a legutóbbi lemezünk címe – a legelszántabb arcokból, akiket az elmúlt két országos turnén ismertünk meg, ők végezték a mozgósítást. Elképesztően profik voltak, ezért hálából a közeljövőben tartunk is nekik egy zártkörű, ottalvós koncertet Gárdonyban. Azért is nagy dolog, amit véghez vittek, mert ha csak a Facebook-követöket nézem, Verának is több van nálunk, Senának meg majdnem a négyszerese. Számolgattam is, hogy ha közülük csak minden második ember szavaz, tőlünk pedig mindenki, már nyert ügyük van. Tehát egyáltalán nem volt lefutott meccs, de hatalmas szerencsénk, hogy a közönségünk nagyon jól aktivizálható.loci4

– Mennyire következett egyenesen a kezdeti egy szál gitáros fellépéseidből a mostani grandiózus, fúvósokkal kibővített hangzásvilág?

– A Lóci játszik tagjaiban közös, hogy mindannyiunknak volt már legalább egy előző zenekara, ami nem sikerült. Én személy szerint kényszerűségből kezdtem szólóban fellépni, miután nem maradt körülöttem senki. Ekkoriban épp azon a ponton voltam, hogy saját dalokat játszani hülyeség, ezért inkább a szórakoztatásra mentem rá. Például Britney Spears-eket adtam elő stand upos körítéssel, ilyesmi.

"
De amikor mégis elővettem egy-egy saját számot, mindig az derült ki, hogy baromira bejön az embereknek. Következő alkalommal már elkezdték direkt kérni is ezeket. Én viszont éreztem, hogy ezek nem egy szál gitáros dalok, annál több bennük a bugi.

Ahhoz pedig, hogy táncolni lehessen rájuk, elengedhetetlen a dob és a basszus. A fúvósokhoz pedig a Los Hermanos nevű brazil zenekar adta az ihletet, akik nagyjából olyanok ott, mint nálunk a Quimby. Az ő hangzásuk iszonyúan bejött, akkor fogadtam meg, hogy ha egyszer valaha újra lesz együttesem, abban biztos lesznek fúvósok.

– A névből is adódik, hogy eléggé rád épül a zenekar. A többieknek mennyi beleszólásuk van a dolgokba?

– Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nagyon szeretjük egymás társaságát: akkor is sok időt töltünk együtt, amikor amúgy nem lenne kötelező. Mindent alaposan megbeszélünk. nekem hatalmas segítséget is nyújt, hogy ha bármikor eltévedek abban, merre kéne tovább haladnunk, a másik öt tag mindig segít dönteni. Egyedül abban különleges a helyzetem, hogy egyedül nekem van teljes vétójogom, tehát ha valamit semmiképp nem akarok, azt elfogadják.

– A szövegeid mennyire önéletrajzi ihletésűek?

– Különbözőképpen születnek, de általában odafigyelésből. Tehát nem feltétlenül velem történtek meg, gyakran a barátaimmal, ismerősökkel, vagy akár csak véletlenül elkapott párbeszéd-részletekből merítek és ezeket próbálom dallá kerekíteni. Bizonyos számoknak konkrét sztorijuk van, mint például a Nem táncolsz jobban, amit valóban egy táncpárbaj ihletett, és vannak költőibb dalaim is, mondjuk a Napölel. Annak is van sztorija, de elvontabb, egy ébredés utáni furcsa állapotról szól.

– Említetted a rajongóitokat, akik tényleg iszonyú fanatikusak, végigtombolják-sikítozzák a koncerteket. Hogyan éled ezt meg?

– Sokféleképpen hozzá lehet állni a rajongókhoz, én azt vettem alapul, hogy ha valaki eljön megnézni minket, jól érzi magát és utána szeretne váltani néhány szót, nem lehetek olyan nagyképű, hogy visszavonulok az öltözőbe. A fő célunk, hogy mindenki azzal az érzéssel térjen haza, hogy „hú, ez annyira király volt, legközelebb elhozom a haverjaimat is!” És ha ebbe beletartozik, hogy koncert után ott maradunk a helyen és táncolunk hajnalig, akkor mindenki beleveti magát és tényleg táncolunk hajnalig. Az, hogy a rajongóink ilyen jó fejek és nyitottak rá, hogy együtt csináljunk dolgokat, számomra külön öröm.

Iszonyatosan hálás vagyok nekik, hogy eddig juttattak bennünket. És tudod, mi volt még az érdekes? Miután lezajlott az eredményhirdetés és bemondták, hogy győzött a Lóci játszik, másnap néztem a Facebook-kommenteket, és

"
a többség nem azt írta, hogy „ez az, nyertek Lóciék!”, hanem sokkal inkább „ez az, megcsináltuk!” Tehát mindenki magáénak érezte a sikert, és számomra ez az igazi elismerés. Ebben a zenekarban voltaképpen 7600-an vagyunk.

– Mennyire volt egyenletes a népszerűségetek növekedése? Volt valami, ami különösen nagyot dobott rajta?

– Azt gondolom, nincs olyan szinten a népszerűségünk, amit ne érdemeltünk volna ki. Mindannyiunknak rengeteg munkája van ebben, nagyképűség nélkül mondhatom, hogy kifizetődtek a szakmában töltött tizenévek. Abból a szempontból viszont szerencsénk is volt, hogy mindig jókor jött egy-egy olyan mérföldkő, amivel sikerült kicsit tovább lépnünk. Ilyen volt az elején a Ki Mit Tube-on elért második hely, utána a Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségdíj, egy Fonogram-díj, most pedig a Nagyszínpad.

– Előfordul, hogy felismernek az utcán?

– Igen, és iszonyatosan király érzés... (nevet) Ráadásul közel sem csak rajongó tekintetű fiatal lányok jönnek oda, simán anyukák és kismamák. Mondván „annyira imádlak benneteket, folyton a ti számaitokat hallgatom otthon, szabad egy aláírást?” Mire én azt szoktam felelni, toljunk inkább egy szelfit! Imádom ezeket a szituációkat, mert azt jelentik, hogy megint sikerül valakinek a napját feldobni.loci1

– Hol áll most az életedben a zenekar? Van más munkád mellette?

– Minden amit csinálok a zenéhez köthető. Abszolút a Lóci játszik van a középpontban, de mellette más projektjeim is futnak, például a VAN Filmzenekar, amivel hosszú idő után június 8-án fogunk újra fellépni a Margó Fesztivál keretében. Itt a fókuszban már Reisz Gábor következő filmje, a Rossz versek dalai lesznek, de persze azért a már jól ismert slágereket sem hagyjuk ki.

– Beszéltetek már róla, milyen lesz a Sziget nagyszínpadán játszani?

– Hú, még csak tapogatózunk, de azt mondják róla, hogy akkora, mint egy kézilabdapálya… (nevet) Igyekszem mindenkitől tanácsokat kérni, aki volt már ilyen helyzetben. Legutóbb Boros Csaba mondta azt a Republicból, hogy egy titka van: nem szabad túltolni. Nyilván alapból sokkal jobban akarsz majd mindent többet beszélsz, hangosabban énekelsz, jobban berekedsz és valószínűleg nagyon el is fogsz fáradni. Szóval próbálok majd egy arany középutat találni, hogy jó is legyen a műsor, de bírjam is szusszal a végéig.

Ami még fontos ezzel kapcsolatban: van egy felfújható krokodilunk, amit mindig viszünk magunkkal a koncertjeinkre. Így lesz ez a nyári nagyszínpados fellépéseken is, ráadásul azt találtuk ki, hogy mindenhol lefotózzuk és akivel tudjuk aláíratjuk– például Linkin Park, Pink, stb. Végül pedig egy jótékonysági akció keretében elárverezzük, és a bevételt arra fordítjuk, hogy rászoruló gyerekek álmai teljesülhessenek.

"
Nekünk egy álmunkat valóra váltotta a Nagyszínpad, ezért most szeretnénk ebből egy kicsit visszaadni!loci2

– Mit vársz hosszabb távon a győzelemtől? Hol látod magatokat mondjuk egy év múlva?

– Sokat gondolkodtam mostanában ezen, hiszen nem állhatunk meg azzal, hogy elértük ezt a célt – ideje újabbakat kitűzni. Annyi biztos, hogy ez a fellépési lehetőség egy hatalmas ajándék, hiszen rengeteg zenekar van, aki régebb óta pályán van, vagy nálunk sokkal többet tett le az asztalra, de lehet, hogy soha nem fog a Sziget nagyszínpadán játszani. Szerintem legközelebb mi is maximum a búcsúkoncertünkön fogunk, 30 év múlva, ha minden jól alakul. (nevet) Tehát ez tényleg egyszeri különleges alkalom lesz, utána nyilvánvalóan csak ennél kisebb színpadokon állunk majd. Ezért kell a lehető legtöbbet kihoznunk belőle. Én azt szeretném, hogy ha egy év múlva újra beszélünk, azt mondhassam, hogy az ország minden szegletében megfordultunk – sőt a határon túl is –, az összes krokodílerrel sikerült pacsiznunk és mindenhol emlékezetes bulit csináltunk.

"
Ha rajtam múlna, az év 365 napjából 366-ot koncerteznék.

(Koncertfotók: Hegyi Júlia Lily, zenekari sajtófotó: Nagy Márton)


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KULT

A legjobb Jóbarátok-háttérsztorik: Charlie Sheen remegett a félelemtől, Bruce Willis egy fogadás miatt szerepelt

Végre ismét látható streamingen a sorozat, ezért most megosztunk pár elképesztően vicces történetet a szereplőkről.
Szajki-Vörös Adél, fotó: HBO GO - szmo.hu
2021. április 15.

hirdetés

Ismét elérhető streaming-platformon a Jóbarátok, a kedvelt magyar szinkronnal is, az HBO GO kínálatában. Összegyűjtöttük a legviccesebb színfalak-mögötti sztorikat róluk.

Charlie Sheen parája

A Két pasi, meg egy kicsit előtt a Jóbarátokban debütált Sheen mint sitcomszínész egy vendégszereppel. Phoebe szerelmét alakította, akit egy hétvégére meglátogat, ám mindketten bárányhimlősek lesznek, ezért együtt vakaróznak nagyokat. Mivel a felvételeket élő közönség előtt rögzítették, Sheennek nehéz dolga volt, mert nem volt ehhez hozzászokva. Annyira remegett a lába, hogy le kellett állni.  Aztán megnyugodott és vidáman vakarózott tovább.

 

Aki elbukott egy fogadást: Bruce Willis

Willis egész sok epizód erejéig volt Ross szerelmének apja, majd Rachel partnere is, ami jól illusztrálja a sorozat presztízsét, hiszen ennyire menő volt egy A-kateriás színésznek a Jóbarátokban játszani. A legenda szerint a Chandlert játszóMatthew Perry és Willis fogadást kötöttek a Bérgyilkos a szomszédom forgatásán: Perry úgy gondolta, hogy a film megszerzi az első helyet a bevételi listán, Willis azonban nem. A mozi végül több hétig vezette a box-office-listát, így a vesztes Willis elvállalta Paul szerepét.

Danny DeVito alig várta, hogy vetkőzhessen

Phoebe lánybúcsúján Danny DeVito játszotta a rendőrnek öltözött sztriptíztáncost, aki apró termetével inkább nevetésre késztette a csajokat, mint izgalomra. A színész úgy került a sorozatba, hogy akkoriban - ez a tizedik évad volt - épp Jennifer Aniston volt a szomszédja, aki szimplán rákérdezett, nincs-e kedve beugrani egy szerepre. Naná, hogy volt, sőt, a veterán színész állítólag ki sem hagyta volna, hogy a csinos főszereplő hölgyek előtt vetkőzhessen. Az eredmény: egy hosszúra nyúlt és végtelenül vicces sztriptíz. Állítólag még tovább is vetkőzött volna.

hirdetés
Matt LeBlanc és a húsos süti

Rachel az egyik részben egy trüffelt készít, de mivel a szakácskönyv lapjai összeragadtak, két receptet és két ételt kever össze, így kerül a vaníliasodós-tejszínhabos finomságba marhahús és bab. Joey és Ross azonban egy csajos buliba készülnek, ezért gyorsan le akarják tudni a közös zabálást. Matt LeBlanc egy interjúban elmesélte, hogy a jelenet felvételekor David Schwimmer annyira intenzíven tömte magába a kaját - ami amúgy valami banános cucc volt, nem olyan borzalom, mint Rachel sorozatbeli főztje - , hogy ki kellett köpnie egy részét, amikor épp nem őt mutatta a kamera. A forgatáskor Matt elvette Schwimmer részét is, tovább ette - tehát  jóízűen elfogyasztotta, amit kollégája kiköpött, miközben nem állt le a felvétel. LeBlanc a záróbuliig nem tudta, hogy ez történt, de aztán a bakivideót nézve rádöbbent, miért röhög annyira mindenki körülötte.

David Schwimmer nemet mondott Rossra

Egy éve árulta el Schwimmer Jimmy Fallonnak, hogy valójában egy rossz szakmai tapasztalat miatt épp a Jóbarátok meghallgatásai előtt fogadta meg, hogy soha többé nem vesz részt sitcomban. Ekkor hívták fel Ross szerepével, de nemet mondott, majd amikor a Taxi című vígjátéksorozat legendás rendezője is felhívta, hogy "muszáj találkoznod a többiekkel", nem mert neki nemet mondani. Aztán a helyszínen kiderült, hogy a Jóbarátok kreátorai, David Crane és Martha Kauffman pont rá írták Ross szerepét. Ez hogy történhetett? Hát úgy, hogy Schwimmer egy évvel korábban castingon volt náluk egy sorozatra, melynek hat barát volt a főszereplője...

Chandler bénázása a nőkkel Matthew Perry-n alapult

Olyannyira, hogy még konkrét randis szerencsétlenkedéseit is beleírták az alkotók a show-ba. Sőt, a magánélete olyannyira összekapcsolódott a sorozattal, hogy volt idő, amikor az egy epizód erejéig vendégszereplő Julia Roberstszel is járt. Perry egy alkalommal így fogalmazott: "Ezek a karakterek meglehetősen eltúlzottak, ugyanakkor a saját személyiségünk sokkal szórakoztatóbb verziói".

A diétás kólareklám

David Crane két dolgot nagyon bán a Jóbarátokkal kapcsolatban: azt a részt tartja a leggyengébb epizódnak, melyben Rachel az új munkahelyén rászokik a cigire, hogy  közelebb kerüljön a főnökéhez. A másik, hogy rávette a szereplőket, szerepeljenek több Diet Coke reklámban, miután az első szezon hatalmas sikert aratott a tévénézők körében. Crane később azt mondta, hatalmas kockázattal terhelte a show-t a reklámokkal, melyek szerencsére eltűntek a süllyesztőben, a Friends viszont nem. A reklámokban a szereplőket a rendőrség hallgatta ki egy eltűnt kólával kapcsolatban.

Joey mint Ross és Monica mint Rachel?

Amikor a pilotot írták, Crane és Kauffman eredetileg úgy érezték, a két fő-főszereplő, azaz a szerelmi szál két karaktere Monica és Joey lesz majd. Ugye milyen furcsa lett volna? Joey ráadásul egyre feljebb került volna színészi karrierjében, de aztán a kreátorok szerencsére rájöttek, hogy ez így elég uncsi, Joey-t viccesebbre írták, és az egész szerelmi szálat kikukázták Monica és közte. Ross és Rachel pedig ikonikus tévés szerelmespárrá váltak.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KULT

Megújul A Konyhafőnök az új évadban, Fördős Zének is lesz saját csapata

Az amatőr szakácsok versenye a Keresztanyu első évadját váltja majd a csatornán, május 3-tól jönnek az új részek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 16.

hirdetés

Az RTL Magyarország nem rég bejelentette, hogy

május 3-án indul A Konyhafőnök legújabb évada

- írja a SorozatWiki.hu.

Az amatőr szakácsok versenye a Keresztanyu első évadját váltja majd.

A Konyhafőnök új évada pedig egy nagy újdonságot is tartogat. Fördős Zé ugyanis már régóta emlegeti, hogy a két séf mellett ő is szeretne csapatot kapni. Idén ez valóra is válik.

Fördős Zé ugyanis végre csapatot kap, így a kék és a piros csapatok mellett idén már sárga csapat is lesz.

Zé az új évad előzetesében egy vagány mutatvánnyal jelentette be az újítást.

hirdetés

VIDEÓ: A Konyhafőnök új évadának előzetese


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KULT

„Még emlékszem” – ilyen megrendítő film még sohasem készült a budapesti holokausztról

A mai Budapest utcáin elevenedik meg a múlt. A Személyes Történelem Produkció filmje a Szeretlek Magyarországon látható először.
Címkép: Facebook/Személyes Történelem - szmo.hu
2021. április 16.

hirdetés

A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján, április 16-án jelent meg a Holokauszt történeteit a kortárs Budapesttel vegyítő, Még emlékszem című kisfilm. A filmet - amelyet a Szeretlek Magyarország is támogatott - a Személyes Történelem Produkció az Északi Támpont Egyesülettel partnerségben készítette Chilton Flóra rendezésében.

A Személyes Történelem produkció harmadik éve indít budapesti fiatalokkal színházi folyamatot, amelyben a második világháborút megélt történetmesélők emlékeit dolgozzák fel. A program a fiatalok és időskorú történetmesélők találkozásaira épül, így dokumentarizmus helyett a személyes megéléseknek és nézőpontoknak biztosít teret.

Az idei évben a világjárvány következtében a beszélgetések az online térben zajlottak és a történetek egy részét a Még emlékszem című kisfilmen keresztül most a szélesebb közönség is megismerheti. A filmben a programban alkotó fiatalok játszanak, akik az idei beszélgetések és találkozások résztvevői voltak. A nézők a történeteket ezúttal eredeti mesélőik hangján hallhatják.

A kisfilmben négy történetmesélő második világháborús emlékei elevenednek meg kortárs budapesti környezetben animációs elemek segítségével.

A filmet egy hétig lehet majd megnézni a Szeretlek Magyarország YouTube-csatornáján.

VIDEÓ: “Még emlékszem” / “I still remember” - Személyes Történelem Produkció

hirdetés

További részletek a projektről a Személyes Történelem Facebook-oldalán.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KULT

Reagált a kormánynak a Music Hungary Szövetség: „a zeneipar nincs megmentve, a korábbi támogatások messze elégtelenek”

A szövetség szerint a Raktárkoncertek és a többi pályázat alig segített valamit, sokkal több pénzre és tervezhetőségre lenne szüksége az élő zenei szektor fennmaradásához.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2021. április 16.

hirdetés

A csütörtöki kormányinfón elhangzott egy kérdés arról, milyen módon tervezi támogatni a kormány a járvány miatt gyakorlatilag megbénult szórakoztatóipart. Szentkirályi Alexandra erre válaszul elmondta, hogy már milliárdokkal támogatták az ágazatot, például Raktárkoncertekkel, pályázatokkal, vagy akár bértámogatással.

Állítása szerint mindenki, aki pályázott és megfelelt a feltételeknek, részesült támogatásban, például 456 cigányzenész és több mint 100 népzenész.

A szakmát képviselő Music Hungary Szövetség némileg árnyalja a fentieket. Közleményüket változtatás nélkül közöljük.

"A Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő által felsorolt, a zenei szektort segítő intézkedésekre a Szövetség szeretne tételesen reagálni. A zeneipar nincs megmentve, ahogy azt számos módon és fórumon, nyilvánosan vagy nem nyilvánosan korábban is jeleztük. A sajtótájékoztatón felsorolt korábbi támogatások összegükben messze elégtelenek és sokszor rosszul célzottak voltak (tehát nem a a zeneipari szereplőknek jutottak), vagy a zeneipari szereplők eleve igénybe sem vehették őket.

A Raktárkoncertek 5 milliárdos költségvetésének jelentős része a hivatalosan szerződött technikai partnerhez került megvalósítási költségként, a bekerült zenekarokhoz, előadókhoz és stábjaikhoz már csak az összeg kisebb hányada jutott el. Ráadásul Magyarországon ma sokkal-sokkal több aktív zenekar és előadó alkot.

A 200 millió forintos, fesztiváloknak szánt pályázatnak eredetileg 700 millió forintos támogatási kerete volt, ám a kiírásnak sajnos olyan kevesen feleltek meg, hogy végül csak ennyi lett kiosztva. Jeleztük, hogy a fennmaradó összeget szakmailag jól koordinált formában az eredeti célnak megfelelően javasoljuk felhasználni, ám erre egyelőre nem került sor. Bízunk benne, hogy a jövőben még sor kerülhet rá.

hirdetés

A sajtótájékoztatón említett bértámogatással kapcsolatban levélben jeleztük Varga Mihály pénzügyminiszternek, hogy a zenei szektorra nagyon kevéssé jellemző az állandó alkalmazotti munkaviszony, a legtöbb szakember és zenész vállalkozóként dolgozik, így a bértámogatással a legtöbb élőzenei vállalkozás nem tud élni.

Korábban hivatalos levélben Varga Mihálynak és a pénzügyminisztériumnak jeleztük, hogy az újraindítási gyorskölcsön jogosultjairól a legtöbb élőzenei szektorban használt TEÁOR szám lemaradt, ám nem kaptunk választ és a jogosultak körét sem módosították.

A fenti támogatási formákból a valóban zeneiparba jutó összeg együtt együttesen is a töredéke annak, mint amelyekkel más szektorokat támogatott az állam, miközben az élőzenei piac visszaesése a legdrámaibb: 87 százalékkal csökkent a koncertek száma 2020-ban és a megvalósult rendezvények többsége is a járvány miatt a kis nézőszámú, alacsony jegyárú vagy ingyenes rendezvények közül került ki.

Tisztelettel szeretnénk ismét felhívni Magyarország Kormányának figyelmét arra, hogy az élőzenei szektornak azonnali, hatékony, jól célzott anyagi segítségre, tervezhetőségre és a kulturális áfa bevezetésére van szüksége ahhoz, hogy újra tudjon indulni és fenn tudjon maradni. Erről bővebben itt lehet olvasni."

A kormányinfó videójában 49:47-től hallható a hivatkozott rész.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: