hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Kreatív megoldást talált rá, hogy megszerettesse a digitális oktatást a diákjaival egy amerikai tesitanár

Már több, mint 1,9 millióan látták a tanár videóját a Tiktokon.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 08.

hirdetés

A testnevelést oktató észak-karolinai Mason Pyper egy vicces videóban mutatta meg, hogy a digitális oktatás élvezetes is lehet, írja a 24.hu a brit Mirror cikke alapján.

A videón látszik, ahogy bekapcsolja a kamerát és a mikrofont, eltűnik pár pillanatra, majd újra előbukkan és óriásit csúszdázik a kamera előtt.

Videó: A tesitanár kreatív akciója

@mr.pyperMy students reactions to these never get old? #fyp #teacher #onlineschool #teachersoftiktok #students #fun♬ original sound - Mr. Pyper
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

„Én vagyok az a kislány, akit megmentettél” – 14 év után találkozott újra a tűzoltó az égő lakásból kimentett lánnyal

Így mutatkozott be a most már 18 éves kamaszlány a debreceni Tímár Jánosnak, aki nagyon meglepődött, hogy a fiatal felkereste őt.
Fotók: Papp-Kunkli Nóra tűzoltó főhadnagy/Hajdú-Bihar MKI - szmo.hu
2021. április 09.

hirdetés

Megható találkozásról számoltak be a katasztrófavédelem Facebook-oldalán.

2007 tavaszán kigyulladt egy debreceni lakás a Károlyi Mihály utcában. A lépcsőház füsttel telítődött. Több emeleten otthonaikban rekedtek a lakók. Az akkor négyéves Vékás Gréti látogatóban volt nagyszüleinél. A füst hamar elérte őket is.

Tímár János tűzoltó ért fel hozzájuk a leghamarabb. Ráadta Grétire a mentőálarcot, ölébe kapta a kislányt és lesietett vele a nyolcadik emeletről. Eltelt jó pár év, de Gréti azóta sem felejtette el azt a napot, ezért meglátogatta megmentőjét a debreceni laktanyában.

János nagyon meglepődött, amikor a szőke tinédzser bemutatkozott neki:

„Én vagyok az a kislány, akit megmentettél.”

Lapozz a képekért:

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG

Szombaton kellene orvoshoz mennie a 3 gyerekes, beteg édesanyának, de már nem tudja kifizetni az újabb vizsgálatot

Az édesapa kért segítséget az Anyák az Anyákért Alapítványtól. Nekik lehet utalni, ha szeretnél segíteni a családnak. Az anya hónapok óta szenved, és abban bíznak, hogy a mostani vizsgálatok kiderítik az okokat.
Fotó: illusztráció, forrása: Pixabay - szmo.hu
2021. április 08.

hirdetés

Egy háromgyerekes édesapa kér segítséget a családja számára. Szívszorító történetükről az Anyák az Anyákért Alapítvány ír a közösségi oldalán.

Az apa elmondja, hogy a kórházban - látva a kétségbeesését - javasolták neki, hogy forduljon segítségért.

"Hát, megpróbálom - írja.

Egy 3 gyerekes apuka vagyok, pár hónappal ezelőttig éltük szerény életünket, tisztességesen. Jártam naponta dolgozni, a feleségem pedig itthon volt a 3 gyermekünkkel (10 éves és 8 éves kislányaink és egy 2 éves kisfiúnk van).

Sajnos a feleségem lebetegedett, majd félrekezelték, most már olyan rossz állapotban van, hogy nem tudja ellátni a 3 gyerkőcöt, én nem tudok dolgozni járni, mert én látom el a gyerekeket.

Az első vizsgálat gyomortükrözés volt, ott helikobakter és fekély, gyulladás volt megállapítva, kapott rá antibiotikumos kezelést, de nem használt. Ugyanúgy, erős gyomorfájdalmai vannak, ezért a doktor úr úgy döntött, hogy kell a végbéltükrözés is, mivel végigszalad rajta az étel. Súlyosan le van fogyva, egy éve megy a hasa, vagy pedig kijön belőle minden, amit lenyel. A vírus miatt a szakellátás szünetel, és a feleségem rossz állapota miatt a háziorvosunk kórház közelébe sem engedi, mert félti a fertőzésektől.

hirdetés
Szombatra van időpontunk egy újabb vizsgálatra, amit már mi nem tudunk finanszírozni, ehhez szeretnénk segítséget kérni. Ha sikerül összegyűjteni a vizsgálatra a pénzt, remélem megszűnik már ez a gyötrelem a feleségem számára".

Az alapítvány megjegyzi, hogy az itt leírtakat a család háziorvosa is megerősítette, és örült, hogy ennek a kedves családnak, most a segítségünkkel talán sikerül újra egyenesbe jönni. Elmondta, hogy nagyon aggódik az anyukáért, mert nagyon nehezen jönnek össze a vizsgálatai, egyrészt a vírus miatt, másrészt a múltkor is feljöttek a megbeszélt időpontra és nem voltak beírva a vizsgálatra, vagy az anyuka olyan rosszul lett, hogy el sem tudtak indulni. SZOMBATRA kellene összegyűlnie a pénznek.

Így segíthetsz:

Tükrözés: 91 000 Ft

Mintavétel: 15 000 Ft

Anyák az Anyákért Alapítvány

MagNet Bank 16200120-18534991

Ha külföldről utalnál:

SWIFT: HBWEHUHB

IBAN: HU 61 1620 0120 1853 4991 0000 0000

A közleménybe írd ezt írd be: Gyógyulás útja projekt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG

Fotókon a gyász: így búcsúznak Fülöp hercegtől Angliában

Virágok lepték el a Buckingham-palota kerítését az edinburgh-i herceg halála miatt.
Fotók: Elek Krisztián - szmo.hu
2021. április 12.

hirdetés

Mint ismert, múlt pénteken 99 éves korában elhunyt Fülöp herceg, II. Erzsébet brit királynő férje. Most nemcsak a királyi család, hanem az egész Egyesült Királyság gyászolja az edinburgh-i herceget.

A Buckingham-palota szóvivőjének közlése szerint a királyi család azt kéri, hogy akik szeretnék leróni kegyeletüket Fülöp herceg emléke előtt, ezt a lehető legbiztonságosabb módon tegyék, ne gyűljenek össze nagy számban a windsori kastélynál vagy a Buckingham-palotánál, ehelyett nyújtsanak adományokat a herceg által egykori támogatott jótékonysági szervezeteknek.

Ennek ellenére sokan mentek el a Buckingham-palotához, hogy Fülöp hercegre emlékezzenek.

A legtöbben egy-egy szál vagy csokor virággal rótták le kegyeletüket. Egyesek fekete színű ruhákban öltözve jelentek meg, mások pedig könnyezve búcsúzkodtak.

Fülöptől április 17-én, jövő szombaton, brit idő szerint 15 órakor - közép-európai idő szerint 16 órakor - vesznek végső búcsút a London nyugati határában lévő windsori kastély Szent György-kápolnájában.

A nagy-britanniai középületeken a temetés utáni napon reggel 8 óráig félárbocra eresztett brit zászlók lobognak.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

„Hiszünk benne, hogy fel tud épülni”- gyűjtést indítottak a balesetben lebénult 9 éves kézilabdázó gyógyítására

Az ötfős család februárban az M6-os autópályán szenvedett autóbalesetet, 11 éves kislányuk meghalt. A 3. osztályos fiuk súlyos gerincsérülése miatt most kerekesszékes, ahhoz, hogy talpra álljon, egy speciális kezelésre lenne szüksége.
Fotó forrása: CsodaCsoport - Jótékonysági licit - szmo.hu
2021. április 10.

hirdetés

Egy 3. osztályos kézilabdázó fiúnak kérnek segítséget a CsodaCsoport - Jótékonysági licit Facebook-csoportban.

Az apa, Izsányi Szabolcs azt írja:

"A mi célunk, hogy 9 éves fiunk, a 3. osztályos, igazolt kézilabdázó Buda újra talpra állhasson, és ennek érdekében végigcsinálhassa a robotos neurorehabilitációs terápiát.

Ötfős családunkkal február másodikán az M6-os autópályán szenvedtünk autóbalesetet. A külső sávban utaztunk, amikor hátulról óriási sebességgel belénk jöttek. Három gyermekünk közül a legidősebb, Kata lányunk boka- és medencecsonttörést szenvedett. A 11 éves Zita a helyszínen életét vesztette. Csodálatos kislányunk és Buda mindig is nagyon kötődött egymáshoz, de fiunknak élete legnagyobb küzdelmét már sajnos nélküle kell megvívnia.

hirdetés
Budát súlyos gerincsérüléssel és tüdőzúzódással szállították rohammentővel a Fiumei úti baleseti kórházba, ahol azonnal megműtötték. Felülről a harmadik hátcsigolyájánál zúzódott a gerincvelője, azaz a szegycsontjától lefelé nem érez semmit, nem tud mozgatni semmit.

Az orvosok elmondása szerint az első három nap kritikus volt, a talpra állás esélyeit nagyban növelte volna, ha akkor reagál az ingerekre. Sajnos nem reagált…

Négy napig az intenzív, további egy hétig a gyerekosztályon kezelték. (A nővérével és édesanyjával mi Székesfehérvárra kerültünk, négy nap után kiengedtek minket, azóta egyikünk folyamatosan Buda mellett lehet.)

Miután Buda tüdeje elég erőssé vált, február 15-én a Bethesda rehabilitációs osztályára kerültünk, ahol kedvesen fogadtak, és nagy szakértelemmel folytatták Buda megerősítését.

Buda is partner a gyógytornában, minden feladatot rendkívül ügyesen elvégez, motivált, aminek köszönhetően gyorsan megtanulta használni a kerekesszéket.

Kisvárosunkban elképesztő összefogást tapasztaltunk, mire Buda másfél hónappal a baleset után először hazalátogatott, sikerült megoldani az otthoni akadálymentesítést. Rengeteg segítséget kaptunk rokonoktól, barátoktól, kollégáktól, ismerősöktől is.

A kitartó, fáradhatatlan munkának hála Buda törzsében egyre több izomcsoport dolgozik, erős fiú, hiszünk benne, hogy fel tud épülni. Ahhoz, hogy a lábra állás esélyét növeljük, intenzív robotos neurorehabilitációra van szükség.

Ennek megvalósulásához gyűjtünk a CsodaCsoport segítségével.

Aki hozzájárulna, hogy Buda egyszer talpra álljon, és segítene ebben, támogatását ide utalhatja:

CsodaCsoport Alapítvány K&H Bank 10401983-50526970-69541012

IBAN: HU80 10401983-50526970-69541012 SWIFT: OKHB HUHB

Közlemény: „Buda”


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: