Dárdai Pali veri népszerűségben Guardiolát a németeknél

Egy online szavazáson az első helyen áll. Ő lehet Németország legjobb edzője.


Dárdai Pál lehet a 2015-16-os német bajnokság őszi idényének legjobb edzője. Szép helyezést ért el a Bundesliga.de szavazásán.

dardai1

A cikk írásakor a Twitteren indított voksoláson a szavazatok 44 százalékát szerezte meg a másik három jelölt (Pep Guardiola, a Bayern München, Thomas Tuchel, a Dortmund és André Schubert, a Mönchengladbach vezetőedzője) előtt. Bejelentkezés után az alábbi felületen szavazhatnak a Twitter-felhasználók.

Az előzmények

2015-ben a Hertha BSC kispadján ülő Dárdai Pált választották meg egy közönségszavazás során az év edzőjének Berlinben.

A Rundfunk Berlin-Brandenburg rádióadó honlapjának tájékoztatása szerint Markus Babbel 2011-es sikere után nyerte meg ismét Hertha-tréner a voksolást. Az oldal 2015 decemberében megjelent hírében kiemelte, hogy a vezetőedzői posztot májusban átvevő magyar szakember - aki 1997 óta él Berlinben - benntartotta az élvonalban az együttest. Így a Hertha BSC az év végén nem a kiesés ellen harcolt, hanem a Bundesliga negyedik helyén állt.

dardai3

"Dárdai a jelek szerint kivívta a szurkolók elismerését azzal, hogy az előző szezon második felében általa benntartott Herthát - jórészt változatlan játékosállománnyal - a dobogóra tudta kormányozni, megelőzve vagy féltucat olyan csapatot, amelynek papíron erősebb a kerete" írja az Origo.

Örülsz Dárdai sikerének? Ajánld másnak is ezt a hírt!


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


BUDAPEST
A Rovatból
Őszi menedék Budapesten - 7 hangulatos hely, ahol jó lelassulni a városban
Ahogy lehullanak a levelek és a város lelassul, Budapest új arcát mutatja meg – a kuckózós, illatos, meghitt helyekét, ahol jó megpihenni egy tea, egy koktél vagy egy finom vacsora mellett.


A nyári pezsgés után itt az idő, hogy kicsit megpihenjünk, és átadjuk magunkat az évszak lassabb, melegebb hangulatának. Ősszel valahogy minden ital jobban esik, minden beszélgetés intimebb, minden vacsora egy kicsit ünnepibb. Most hét olyan budapesti helyet mutatunk, ahol tökéletesen megélheted ezt az érzést.

A Spoon The Boat fedélzetén vacsorázva a Dunán ringatózva gyönyörködhetsz Budapest fényeiben, míg a Normafa Síházban a természet közelsége és a házias ízek adják az igazi feltöltődést. A 360 Bar fűtött igluiban a finom koktélok és a panoráma együtt teremtik meg a télbe hajló esték különleges hangulatát, a Honey Budapestben pedig illatos kávék és lassú reggelik várnak a belváros csendes szegletében. A Chez Dodo francia desszertjei egy pillanat alatt édesítik meg az őszt, a Sirius Teaház kuckójában forró teák, süti és nyugalom vár, míg a Könyvbár & Restaurant minden fogásban egy új történetet mesél el – mert Budapesten ősszel is rengeteg hely van, ahol jó megállni egy kicsit.

Spoon The Boat

Budapesten kevés hely tudja úgy ötvözni az eleganciát és a romantikát, mint a Vigadó tér és környéke. Ősszel a Duna-part itt különösen varázslatos: a hidak ívei mögött arany fénybe borul a víz, a város esti fényei pedig lassan kirajzolják a pesti rakpart sziluettjét. Ebben a hangulatban ringatózik a Dunán a Spoon The Boat, amely nemcsak egy étterem, hanem igazi budapesti élmény.

A hajó fedélzetéről nézve a város teljesen más arcát mutatja.

A Lánchíd, a Budai Vár és a kivilágított rakpart panorámája olyan látvány, amit még a helyiek sem tudnak megunni – hát még, ha mindezt egy pohár borral vagy egy elegáns vacsora mellett élvezheted.

A Spoonon egyszerre van jelen a város pezsgése és a folyó csendje: ideális hely egy meghitt estére, amikor az ember kicsit kiszakadna a mindennapokból, de mégis a város szívében maradna.

A belső tér egyszerre elegáns és barátságos. A hatalmas üvegablakokon át a város fényei szinte belesimulnak a térbe, a Duna halk mozgása pedig saját ritmust ad az estének. Minden apró részlet – a megvilágítás, a hangulat, az illatok – azt szolgálja, hogy az ember igazán jelen tudjon lenni a pillanatban.

Az étlap a magyar és a nemzetközi konyha legjavát kínálja modern tálalásban, szezonális alapanyagokkal. Könnyed előételek, frissen készült főételek, gyümölcsös desszertek és különleges koktélok várnak, amelyek tökéletesen illenek egy őszi nap lezárásához. Hétvégén a gasztronómiai kínálat különleges programokkal egészül ki: a családi ebédmenühöz vagy a Rum Adventure rumkóstolóhoz exkluzív városnéző hajózás is társul, amelyre közvetlenül a Spoon saját pontonjáról szállhatsz fel. A Spoon The Boat így nem csupán egy vacsorahely a város szívében, hanem egy különleges élmény is, ahol az ízek, a látvány és a Duna közelsége tökéletes egységet alkotnak – és ahol könnyen valóra válik a hely mottója: „Szerelembe ejtünk Budapesttel.”

 

Normafa Síház

A Normafa minden évszakban népszerű, de talán ősszel a legvarázslatosabb. Ilyenkor a fák lombjai aranyba és mélyvörösbe borulnak, a levegő friss, a város zaja pedig odafentről alig hallatszik fel. Aki egyszer megérkezik ide, rögtön érzi: ez az a hely, ahol le lehet lassulni. Egy séta a Budai-hegységben, egy kis kirándulás a fák között, majd egy megérdemelt pihenő a Normafa Síházban – ez együtt adja az igazi őszi feltöltődést.

A Síház nemcsak a környék egyik legjobb étterme, hanem igazi találkozóhely is, ahol mindenki otthon érezheti magát – gyerekek, kutyások, kirándulók és nagyszülők egyaránt. A város fölé kanyarodva pillanatok alatt megérkezhetsz ide, a fák árnyékába rejtett, hangulatos épülethez, ahol a természet közelsége és a jó ízek harmonikusan találkoznak.

Az idei ősz különösen izgalmas időszak a Normafa Síház életében: megújult étlapjuk egyszerre jelent visszatérést a gyökerekhez és lépést a jelen gasztronómiája felé.

A séf, Dózsa Krisztián a magyar konyha klasszikusait gondolta újra, a hagyományos ízeket modern tálalással és friss szemlélettel ötvözve. Mert itt hisznek abban, hogy az igazi érték a hagyományban rejlik – csak épp minden generációnak újra fel kell fedeznie.

A vadas, a somlói galuska vagy a paradicsomos káposzta ismerősen csengő fogások, de a Síházban egészen új formában születnek újjá. Az őszi menü a szezon legjavát hozza el: lélekmelengető, kirándulás mellé illő ételeket, amelyekben ott a természet közelsége, a friss levegő íze és a hegyek békéje.

A Normafa Síház légköre otthonos és meleg, az étlap pedig pont olyan sokszínű, mint a vendégkör, amely újra meg újra visszatér ide. Ez a hely nem csupán egy étterem, hanem egy szelet nyugalom – ahová mindig jó visszatérni, különösen ősszel.

360 Bar

Amikor a nappalok rövidülnek és a város esti fényei korábban gyúlnak ki, a budapesti tetőbárok közül egy név az, ami újra és újra előkerül: a 360 Bar. Az Andrássy út tetején megbújó hely minden évben elhozza a tél varázsát, még mielőtt igazán beköszöntene a hideg. A 360 Bar Igloo Garden október elején újra megnyitotta kapuit, és idén még meghittebb, még különlegesebb élményt kínál.

Az októberi nyitás után a fűtött dómok ismét megteltek élettel: bent meleg fények és baráti beszélgetések, kint pedig a Bazilika és a Budai Vár fényei adnak páratlan hátteret az estéhez.

A kilenc iglu közül mindenki megtalálhatja a hangulatához illőt: a közös asztaloknál könnyű ismerkedni, a privát kupolákban pedig meghitten lehet eltölteni egy estét párban vagy barátokkal. A tető Bazilika felé néző oldalán különleges, fával fűtött szabadtéri helyeket alakítottak ki, ahol a pattogó tűz melege, a különleges ital és a város panorámája együtt olyan hangulatot teremt, hogy az ember pillanatok alatt elfelejti, milyen évszak is van éppen.

A bár idei őszi-téli szezonja az új ízekről is szól. A bár idén igazi ízkavalkáddal készül: a teljesen megújult signature koktélkollekcióban a nemzetközi trendek és a 360 Bar jól ismert, kreatív stílusa találkozik. A Velvet Bloom aranyló csillámai már az első pillantásra elvarázsolnak, a Nutcracker gesztenyehabbal hozza el az ősz legédesebb ízeit, a Northern Glow az Északi Fényt idézi meg, a Golden Hive pedig a természet és a fenntarthatóság jegyében született.

Az új koktélokhoz idén egy még gazdagabb étlap is társul. A klasszikus kedvencek – mint a svájci sajtfondue, a 360 Burger vagy a Tomahawk steak – mellett új fogások és desszertek is érkeztek. Az egyik legnagyobb kedvenc a mákos guba, egy családi recept alapján készült édesség, amit a csapat nem véletlenül nevez „veszélyesen addiktívnak”.

Ez a bensőséges, mégis vibráló hangulat az, ami miatt a 360 Bar Igloo Garden évről évre a tél egyik legkedveltebb budapesti találkozóhelyévé válik. Egy pohár koktél, néhány jó barát és a város fényei a lábunk alatt – aligha létezik ennél tökéletesebb módja annak, hogy megünnepeljük az őszt és a tél kezdetét.

Lackner René / 360bar

Marek Zoltán / 360bar

Honey Budapest

A Bazilika szomszédságában, a Sas utca csendesebb részén bújik meg a Honey Budapest, egy hely, ami nem siet – és épp ettől szerethető. Ősszel különösen jó ide beülni: kint lehullanak a levelek, a levegőben kávé és frissen sült péksütemény illata keveredik, bent pedig minden meleg fénybe borul.

A Honey nem egyszerűen egy brunch-hely, hanem egy apró menedék, ahol minden a lelassulásról szól. Aki reggel ide betér, az nem csupán enni jön, hanem megállni egy pillanatra. A barátságos tér, a halk zene együtt teremtik meg azt a hangulatot, amitől ez a hely szinte azonnal otthonossá válik.

A menü igazi brunch-klasszikusokat vonultat fel: Eggs Benedict, Croque Monsieur, avokádós toast, friss péksütemények, smoothie-k és színes reggeli tálak  - de számos édes és sós finomság közül válogathatsz, ha valami új ízzel szeretnéd indítani a napot.

A Honey Budapest minden évszakban újít egy kicsit, és az őszi kínálatban most olyan szezonális kedvencek kaptak helyet, mint a pumpkin spice latte és a gingerbread latte, amelyekkel a hely a mézédes reggeliken túl is képes meglepni minket.

Minden fogás és ital látványra is gyönyörű, de az igazi varázs abban rejlik, hogy őszintén házias marad – semmi mesterkélt, csak tiszta, jóízű reggelik és ebédek.

A Honey Budapest tökéletes hely egy lusta vasárnap délelőttre, de ugyanígy működik egy hétköznapi reggel lendületadó állomásaként is. Van benne valami nyugalom, ami átölel, és valami életöröm, ami elindítja a napot. Ősszel különösen – mert a hűvös utcáról belépve ide tényleg olyan érzés, mintha a város szívében találnád meg a legmelegebb sarkot.

Chez Dodo Macaron Manufaktúra

A Bazilika közelében, a Sas utcában rejtőzik egy apró ékszerdoboz, a Chez Dodo Macaron Manufaktúra – egy hely, ahol minden édesség mögött egy történet, minden falat mögött pedig egy kis szenvedély áll. A tulajdonos, Szalai Dóri néhány éve kóstolta először a híres francia macaront, és annyira elvarázsolta, hogy elhatározta: megtanulja elkészíteni. Párizsba is ellátogatott, hogy tökéletesítse a receptet, majd hazatérve megnyitotta ezt a bájos kis cukrászdát, ahol a francia elegancia és a magyar kreativitás találkozik.

A Chez Dodo-ban a kínálat naponta változik, de néhány klasszikus íz mindig megtalálható: pisztácia, csokoládé, vanília – és mellettük az aktuális szezon különlegességei.

A Chez Dodo idei őszi macaronválogatása maga a szezon esszenciája: minden falatban ott van az ősz melege és fűszeressége.

A flødeboller Café-Caramel a kávé és a karamell gazdag, krémes ízeit hozza el, míg az óriásmacaron Myrtille az áfonya és a földimogyoró harmonikus párosával csábít. Az almás Mignon Pomme a gyömbéres–crème brûlée töltelékkel a nagymamák almás sütijeinek illatát idézi meg – elegánsan újragondolva. A tortakínálat is megújult: az áfonyás–mogyoróvajas Myrtille és a Somlói galuskát megidéző macaron torták igazi édes főszereplői lettek az őszi időszaknak. Ezek a roppanós, színes desszertek nemcsak finomak, hanem gyönyörűek is – minden darab mintha egy kis édes emlék lenne Párizsból. A pultban a macaronok mellett francia ihletésű desszertek is sorakoznak: petit chou, canelé, madeleine és financier, mind gondosan elkészítve, kifinomult ízvilággal.

A Chez Dodo nemcsak cukrászda, hanem hangulat: egy kis Párizs Budapest szívében, ahol minden falatban ott az alkotás öröme. Tökéletes zárása egy őszi sétának – kávéval, mosollyal, és egy csipetnyi eleganciával.

Könyvbár & Restaurant

A Könyvbár & Restaurant különleges helyet foglal el Budapest gasztronómiai térképén: egyszerre étterem, kulturális élmény és egy csepp menedék a könyvek szerelmeseinek. A Dohány utcában, a belváros szívében található étterem már első pillantásra magával ragad – a polcokon sorakozó könyvek, a puha fények és a halk beszélgetések egy olyan atmoszférát teremtenek, mintha egy irodalmi est kellős közepébe csöppennél.

A Könyvbár filozófiája egyszerű, mégis különleges: egy-egy irodalmi mű inspirálja a séf aktuális menüjét, amely így nemcsak gasztronómiai élményt, hanem egyfajta történetmesélést is kínál.

A séf és csapata a magyar konyha alapjaira épít, de mindig egy csipetnyi kreativitással és szezonális inspirációval. A hely különösen figyel a részletekre – minden tányér egy kis műalkotás, ahol a színek és textúrák pont olyan harmonikusan simulnak össze, mint egy jól megkomponált mondat.

Most az év vége felé a Könyvbár újra elvarázsolja a vendégeit: a legújabb könyves menüt J. K. Rowling – Harry Potter és az azkabani fogoly című műve ihlette. A menüsor egy igazi ízutazás a varázsvilágban – játékos, kreatív és egyben elegáns fogásokkal. A konyha olyan fantáziadús ételekkel idézi meg a történet világát, mint a Kövér Dáma (tofuval és céklával), a Jóslástan (süllőpofával és gombával), a Remus Lupin (kacsamellel, sütőtökkel és dióval), a Patrónus (szarvasgerinccel és zellerrel), vagy a desszertként tálalt Dementor, amelyben a csokoládé és az egzotikus gyümölcsök különleges párosa kel életre. Ez az új, ünnepi menü egészen január közepéig elérhető, így a tél beköszöntével is marad okunk elmerülni a varázslatos részletekben.

A Könyvbár hangulata ősszel a legvarázslatosabb. Az ablakon túl lassan sötétedő utcák, bent pedig a gyertyafény és a könyvek illata tökéletes hátteret adnak egy meghitt vacsorához. Egy pohár bor, egy finom főétel, és máris úgy érzed, mintha te is egy történet szereplője lennél.

Sirius Teaház

A Bródy Sándor utcában, a belváros szívében található Sirius Teaház nem csupán egy hely, hanem egy másik világ kapuja. A föld alatti térben meghúzódó, zegzugos teázó már évek óta Budapest egyik legkülönlegesebb menedéke – olyan hely, ahol a rohanó város zaját odafent hagyhatod, és beléphetsz egy csendes, fénypontokkal, illatokkal és melegséggel teli univerzumba.

A Sirius nem hasonlít semmilyen más teaházra.

Minden szobája más-más hangulatot áraszt: van, ahol párnákon heverve lehet elnyúlni, másutt sámlin ülve vagy kis galériákon elbújva kortyolgathatod a teádat.

A falak sötétek és meghitt fényekkel világítottak, a levegőben pedig a különböző teák illata keveredik a csenddel és a halk zene nyugalmával. Ez az a hely, ahol nemcsak testben, hanem lélekben is megpihensz.

A teaház több mint 80-féle teát kínál – a klasszikus fekete, zöld és fehér teáktól az egzotikus, virágos és gyümölcsös keverékekig. Minden csésze egy utazás: Japánból, Indiából, Afrikából vagy Közép-Amerikából érkeznek az alapanyagok, és mindegyikben ott rejlik egy-egy távoli táj története. A tea mellé sütemények, házi édességek és könnyű falatok is kérhetők, így akár órákig is el lehet üldögélni itt – olvasgatva, beszélgetve.

A Sirius Teaház légköre különösen ősszel varázslatos. A hűvös, szeles utcákról belépve az ember szó szerint más dimenzióba kerül: fűszeres illatok és a lágy fények úgy ölelik körül, mintha egy kuckóba bújna el a világ elől. Nem véletlen, hogy sokan nemcsak teázni jönnek ide, hanem meditálni, pihenni, vagy egyszerűen csak kiszakadni a mindennapokból.

A hely kreatív megoldásai, a sok kézzel épített részlet, a játékos elrendezés és a gyerekvár is mind azt szolgálják, hogy bárki megtalálja itt a maga kis zugát. A Sirius időről időre kiállításoknak, vetítéseknek és előadásoknak is otthont ad, így nemcsak pihenőhely, hanem inspiráló kulturális tér is.

Ősszel Budapest megtelik fénnyel, illattal és melegséggel – csak meg kell állni egy pillanatra, hogy észrevegyük. Ezek a helyek segítenek lelassulni, megpihenni, és újra rátalálni arra a nyugodt, meghitt városi hangulatra, amit csak ez az évszak tud megmutatni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
Csapatépítés stílusosan – öt különleges hely, ahol a közös élmény valóban összekovácsol
A csapatépítés akkor sikeres igazán, ha nemcsak hasznos, hanem szórakoztató is. Öt inspiráló helyszínt mutatunk, ahol a közös élmény és a jó hangulat garantált.


A jó csapatépítés nemcsak arról szól, hogy kiszakadjatok az irodából egy napra, hanem arról is, hogy együtt éljetek át valami újat. Egy jól szervezett közös program nemcsak erősíti az összetartozást, hanem segít abban is, hogy a kollégák kicsit más oldalról is megismerjék egymást. Ráadásul mindezt sokkal könnyebb megvalósítani, ha a helyszín önmagában is inspiráló és különleges kikapcsolódást biztosít számotokra.

A Fakanál Étterem például a magyar konyha világába repít, ahol a kolbásztöltés és a pálinkaházasítás egyszerre szórakoztató és közösségépítő program. A Hazai Provence Kapolcson egy nyugodt, vidéki környezetet kínál, ahol a természet és a jó ízek adják a csapatfeltöltődés alapját. A Spoon The Boat a Duna hullámain ringatja a csapatot, miközben a város fényei körülölelik a hangulatos fedélzetet. A Bohém Rendezvényhelyszín elegáns, de laza tereivel minden típusú eseményhez jól illik – a workshopoktól a családi napokig. És ott a Symbol Budapest, ahol az olaszos hangulat és a közös pizzakészítés gondoskodik arról, hogy a munka után is együtt lehessen nevetni.

Ha tehát idén olyan csapatépítőt szerveznél, ami tényleg megmarad az emlékekben, az alábbi öt helyszín biztosan segít abban, hogy a közös napból igazi élmény legyen – ízekkel, nevetéssel és egy kis extra inspirációval fűszerezve.

Fakanál Étterem – csapatépítés a gasztronómia jegyében

Kevés hely testesíti meg annyira a magyar konyha otthonos hangulatát, mint a Fakanál Étterem. A budapesti Nagyvásárcsarnok galériáján, a nyüzsgő piac fölött bújik meg ez a különleges hely, ahol a magyar ízek, a vendégszeretet és az élő cigányzene együtt idézik meg a hagyományos vendéglátás világát. Itt nemcsak az ízeket élvezhetjük, hanem azt a hangulatot is, amit a magyar konyha évszázadok óta őriz: a közösség, a nevetés és a vendégszeretet varázsát.

Nem véletlen tehát, hogy a Fakanálban a gasztronómia nemcsak a tányéron, hanem a programban is főszerepet kap.

két különleges csapatépítő programmal várják a vendégeket, amelyek tökéletesek akár évzáró céges karácsonyozáshoz is.

A kolbásztöltő élményprogram igazi közös móka: vidám, interaktív főzés, ahol a csapat tagjai egy pálinkás koccintással indítják az estét, majd kötényt húzva együtt vágnak, darálnak és fűszereznek. A hangulat oldott, a nevetés garantált, a barátságos versengés pedig még szórakoztatóbbá teszi az egészet. A program végén gasztrokvíz, közös vacsora és egy kis díjkiosztó zárja az estét – pont, mint egy jó hangulatú falusi lakoma újragondolva.

Akik inkább az italok világában kalandoznának, azoknak ott a pálinkaházasító program, ahol a csapat tagjai saját ízvilágú szilvapálinkát keverhetnek ki, amit palackozhatnak és címkézhetnek is. A kóstolás közben a résztvevők megismerik a párlatkészítés fortélyait, majd mindenki hazaviheti saját italát – emlékként egy ízekben és nevetésben gazdag estéről.

A Fakanál Étterem azoknak a cégeknek ideális helyszín, akik valami igazán magyaros, szívből jövő csapatélményre vágynak – jó ízekkel, jó hangulattal és egy kis fűszerrel.

Symbol Budapest – csapatépítés olaszos hangulatban

A Symbol Budapest régóta az egyik legnépszerűbb rendezvényhelyszín a fővárosban – és nem véletlenül. Itt minden adott ahhoz, hogy a csapatépítés egyszerre legyen lazán szórakoztató és profi módon megszervezett. A patinás, mégis modern épület több különböző stílusú és méretű teremmel várja a cégeket, így akár workshopról, konferenciáról vagy egy jó hangulatú buliról legyen szó, náluk mindenhez megtalálható a tökéletes tér.

Az üvegtetős központi terem különösen hangulatos: a természetes fény és a mediterrán stílus együtt olyan atmoszférát teremt, ami inspirál és feltölt. A rugalmasan alakítható terek, a modern technikai háttér és a figyelmes szervezőcsapat mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a nap gördülékenyen teljen – nektek csak annyi a dolgotok, hogy jól érezzétek magatokat.

Ha pedig szeretnétek, hogy a csapatépítés ne csak a beszélgetésekről, hanem a közös alkotásról is szóljon, a Symbol egyik legjobb programját semmiképp se hagyjátok ki: az élmény-pizzakészítést!

Itt belekóstolhattok a pizzakészítés művészetébe – a tészta begyúrásától kezdve az ízletes feltétek összeállításáig. A saját készítésű pizzák fatüzeléses kemencében sülnek tökéletesre, a ház pizzaszakácsának segítségével, és pár perc múlva már ott is gőzölögnek az asztalotokon. A program közben garantált a jó hangulat, a csapat együtt dolgozik, nevet, és végül együtt élvezi a közösen készített finomságokat is. A program hangulatába betekintést ad ez a rövid videó is, kattints ide!

November 5-én bárki kipróbálhatja ezt a programot a Symbol Pizzakészítő Workshopon, ahol nemcsak baráti társaságok és céges csapatok, hanem egyéni jelentkezők is részt vehetnek. Egy garantáltan vidám, olaszos hangulatú este, tele ízekkel, nevetéssel és kreativitással! A program részleteit és a jegyeket ide kattintva találod.

A Symbol konyhája gasztronómiai téren is erős: az olaszos és mediterrán ízeket harmonikusan ötvözi a klasszikus magyar konyha elemeivel, így minden eseményhez kérhető egyedi, az alkalomhoz illő menüsor. Igény szerintsaját cukrászuk egyedi desszertjei, valamint prémium italválaszték és látványos koktélbár is rendelhető, amelyek tökéletes lezárásai lehetnek egy jól sikerült napnak.

Legyen szó kisebb csoportról vagy nagyobb céges eseményről, itt minden adott ahhoz, hogy a közös napból igazi élmény szülessen – stílussal, jókedvvel és olaszos lendülettel. Ajánlatkérésért és részletes információért érdemes felkeresni a Symbol weboldalát.

Hazai Provence – provence-i nyugalom és feltöltődés Kapolcson

A Balaton-felvidék egyik legszebb pontján, Kapolcs szívében található a Hazai Provence, ahol a természet közelsége és a vidéki nyugalom pillanatok alatt lelassítja az embert. A minden évszakban virágzó bájos kert, a környező táj csendje és a mediterrán hangulatú udvar olyan légkört teremtenek, ahol a csapat tagjai könnyen kiszakadhatnak a mindennapi ritmusból, és valóban egymásra hangolódhatnak.

A vendégház tizenegy kifinomult provence-i stílusban berendezett szobával és barátságos étteremmel várja vendégeit, ahol a pihenés, a közös időtöltés és a gasztronómia élvezete együtt adja vissza a Hazai Provence élményt. A wellnessrészlegben finn- és infraszauna, valamint jacuzzi segíti a feltöltődést, így a napot akár egy nyugodt, beszélgetős est zárhatja. A szálláshely zártkörűen is bérelhető, ami különösen vonzóvá teszi kisebb csapatépítésekhez, tréningekhez vagy vezetői elvonulásokhoz – így tényleg semmi nem zavarja meg a közös gondolkodást vagy a pihenést.

A Hazai Provence összesen 26 fő számára kínál kényelmes elhelyezést, és igény esetén egyedi igényeknek megfelelő programokat is szervez, például borkóstolót, kreatív aktivitásokat vagy környékbeli kirándulásokat, hogy a csapat közösen élhesse meg az élményt.

A vendégházhoz tartozó 84 Bisztró ideális helyszín egy hangulatos közös vacsorához vagy egy kötetlen esti beszélgetéshez. Az étterem helyi termelők friss alapanyagaiból dolgozik, az étlap pedig mindig az évszakok ízeihez igazodik, így minden alkalommal más, de ugyanolyan finom élményt kínál.

A környék pedig önmagában is remek terep a közös kalandokra: hangulatos falvak, dombok, bicikliutak és a Balaton közelsége teszik tartalmassá az itt töltött napokat. De ha a csapat inkább a csendes pihenést választaná, úgy azt is megtapasztalhatják, hogy milyen jó csak jelen lenni – telefon nélkül, határidők nélkül, egymás társaságában.

A Hazai Provence azoknak a csapatoknak ideális választás, akik a közös élményben, a nyugodt beszélgetésekben és a természet feltöltő erejében hisznek. Itt nemcsak a munka, hanem az együttlét is új értelmet nyer.

Spoon The Boat – csapatépítés a Dunán, budapesti panorámával

Ha a következő csapatépítőt különleges környezetben tartanátok, a Spoon The Boat remek választás. A Vigadó térnél horgonyzó hajó egyszerre kínál városi pezsgést és dunai nyugalmat – miközben a Lánchíd, a Budai Vár és a kivilágított rakpart panorámája gondoskodik róla, hogy senki ne felejtse el egyhamar az itt töltött közös időt.

A Spoon nemcsak egy étterem, hanem egy igazi élményhelyszín, ahol a munka és a kikapcsolódás könnyen megfér egymás mellett. Legyen szó workshopról, tréningről, csapatmegbeszélésről vagy akár egy felszabadult közös esti buliról – náluk bármilyen program megvalósítható, és minden adott ahhoz, hogy jól érezzétek magatokat.

Ha egy teljes napos közös programban gondolkodtok, érdemes kipróbálni a helyszín Work & Play Workshop csomagját, amit kifejezetten csapatoknak találtak ki.

Délelőtt jöhet a közös ötletelés és tervezés, délután pedig a lazább, játékos programok – óriás Jenga, Marokkó, Malom vagy Scrabble –, ahol garantált a nevetés és a jókedv. Ahogy telik a nap, a hajó hangulata is átalakul: a naplementében a fedélzetből igazi közösségi tér lesz, ahol jól esik egy közös vacsora vagy akár egy kisebb buli is, miközben a város fényei megcsillannak a Duna vizén.

A Spoon konyhája a magyar és a nemzetközi ízeket hozza össze modern, könnyed stílusban – pont annyira elegánsan, hogy különleges legyen, de épp elég otthonosan ahhoz, hogy mindenki jól érezze magát. Az étlapon szezonális alapanyagokból készült fogások, friss desszertek és különleges koktélok sorakoznak, amelyek tökéletesen illenek egy közös nap lezárásához.

Aki itt tart csapatépítőt, nemcsak kiszakad az irodai környezetből, hanem új szemszögből is felfedezheti Budapestet – a Duna felett, a város fényei alatt, egy olyan helyen, ahol igazán jó együtt lenni, és ahol könnyű szerelembe esni Budapesttel.

Bohém Rendezvényhelyszín – ahol minden generáció jól érezheti magát

Ha olyan helyet kerestek, ahol a csapatépítés nemcsak hasznos, hanem igazán élvezetes is, a Bohém Rendezvényhelyszín remek választás. A Müpa épületében található tér különleges hangulatot áraszt: elegáns, de nem merev, modern, mégis barátságos. Itt könnyű elengedni a mindennapi rohanást, és egyszerűen csak jól érezni magatokat a közös programok során.

A Bohém sokoldalúsága az egyik legnagyobb előnye – legyen szó kisebb workshopról, tréningről, családi napról vagy évzáró buliról, minden eseményhez könnyen igazítható.

A tágas, rugalmasan berendezhető tér és a kötetlen, jókedvű légkör garantálja, hogy a csapat tagjai gyorsan egymásra hangolódjanak, és felszabadultan töltsék a náluk töltött időt együtt.

A gasztronómia itt külön figyelmet kap: a helyszín saját, jól felszerelt konyhával rendelkezik, a séf pedig mindent frissen, helyben készít. A menü teljesen személyre szabható – lehet klasszikus magyaros vagy modern nemzetközi vonal, a catering és az italkínálat pedig minden igényt kielégít. A figyelmes kiszolgálás és a házias ízek még tovább fokozzák a jó hangulatot.

A hangulatvilágítás, a modern technikai háttér és a profi hangosítás mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az esemény zökkenőmentesen menjen.

Ráadásul a helyszín könnyen megközelíthető, a parkolás pedig biztosított, így senkinek sem kell a logisztikán stresszelnie. A Bohém Rendezvényhelyszín tökéletes választás azoknak a csapatoknak, akik szeretnék ötvözni a laza hangulatot a profi szervezéssel, és hisznek abban, hogy a legjobb csapatépítők titka mindig a közös élményekben rejlik.

Akár egy közös főzésről, egy dunai hajóútról vagy egy vidéki elvonulásról van szó, a jó csapatépítő nemcsak program, hanem élmény, ami összehozza az embereket. És ha a helyszín is különleges, abból nemcsak egy nap lesz – hanem egy történet, amit még sokáig jó lesz újra felidézni. Szóval nincs más hátra: válasszátok ki a nektek legszimpatikusabb helyet, szervezzétek meg a csapatépítőt, és érezzétek jól magatokat – mert a közös élményekből mindig a legjobb ötletek születnek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Koccints mértékkel! – A „Tiéd a mérték!” kampány a tudatos borozás öröméről szól
A Magyar Bormarketing Ügynökség és több szakmai szervezet közös kezdeményezése arra hívja fel a figyelmet, hogy a bor igazi értéke nem a mennyiségben, hanem az élményben és a tudatosságban rejlik.


A bor több mint egy ital – kultúra, hagyomány és közösségteremtő erő. Ezt az üzenetet szeretné újra a középpontba állítani a „Tiéd a mérték!” kezdeményezés, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy a borfogyasztásban – akárcsak az élet más területein – a mérték az igazi érték.

A Magyar Bormarketing Ügynökség és több szakmai szervezet – köztük a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Pannon Bormíves Céh – összefogásával indult kampányban borászok, orvosok és közéleti szereplők egyaránt kiállnak a felelős borfogyasztás mellett. A „Tiéd a mérték!” nem reklám, hanem társadalmi küldetés: közös gondolat arról, hogy a borfogyasztás lehet egyszerre tudatos, kulturált és örömteli.

A nyílt levélhez olyan ismert személyiségek csatlakoztak, mint Rókusfalvy Pál, Gerendai Károly, Dr. Toldy-Schedel Emil vagy Gere Andrea, akik egyetértenek abban, hogy a bor a közösségi élmények, az ünnepek és a baráti beszélgetések természetes része – de csak akkor, ha felelősséggel élünk vele. Ahogy a kampány üzenete is fogalmaz: „A mérték nem korlát, hanem iránytű – egészségben, kultúrában, közösségben.”

A „Tiéd a mérték!” minden borbarátot arra biztat, hogy legyen része ennek az értékalapú szemléletnek, ossza meg a gondolatot és mutassa meg: a magyar borkultúra nem a mennyiségről, hanem a minőségről, a hagyományról és az élményekről szól.

A „Tiéd a mérték!” nyílt levél és vizuális elemei letölthetők a Magyar Bormarketing Ügynökség weboldaláról!

Tiéd a mérték. Élj vele!


Link másolása
KÖVESS MINKET:





Link másolása
KÖVESS MINKET: